![]() |
Fajnie, że Ghana awansowała.
Ktoś z pary Ghana - Urugwaj będzie w półfinale... |
USA mają pecha do Ghany, już drugi raz czarnuchy ich wykopali z turnieju :):)
|
Jakby ktos powiedział przed turniejem z ew czwórce najlepszych drużyn bedzie Ghana albo Urugwaj..... To byłby bogatym człowiekiem ;-)
|
USA byli strasznie niepoukładani taktycznie.
Ghana mimo wszystko zasłużenie. |
Cytat:
Kibicowałem USA, ale obiektywnie - Ghana zasłużyła na awans. Obie ich bramki - pierwsza klasa. |
mam nadzieje ze Ghana będzie w półfinale, jesli Urugwaj zagra z Ghana tak jak na poczatku drugiej polowy z Koreanczykami to Ursusy szybko skoncza mundial
|
Cytat:
Dla Ghany wielki szacunek za dyscyplinę taktyczną. Ciekawie się zapowiada mecz z Urugwajem, gdyż obie drużyny dobre z tyłu, a i przód ciekawy. :) |
Ghana bedzie w polfinale Mistrzostw swiata i cos czuje ze to beda mistrzostwa czarnych koni. Poza Argentyna z faworytow chyba nikt nie awansuje do polfinalu, tak mi sie wydaje.
|
Cytat:
Tez cos czuje ze Ghana pokona Urugwaj i moze w polfinale natknać sie na Brazylie z ktora odpadla w 2006 r w Niemczach(1/8 bodaj) Warte obserwacjii jest to co tam sie dzieje z samym zespole Ghany.Oni sa jakby niezwykle do siebie przywiazani,ciagle rozmowy o kole w przewie ,po meczu.....niepamietam zeby jakis zespol tak czesto ze soba rozmawial. kazdy patrzy sobie w oczy,tzn ze maja do siebie zaufanie ,zauwazcie ze np po golu pilkarze zadko patrza sobie w oczy.,a tam widać wiez w zespole... to sa .takie szczegoliki a to moze byc moc tego zespolu.Kibicuje im i zycze zeby zaszli jak najdalej :) |
Z kolei ja daję więcej szans Urugwajowi w meczu z Ghaną.4półfinalistów to mogą być:uru,bra,arg i esp co bardzo by mnie ucieszyło,ale zapewne choćby ned,eng czy de mają inne zdanie na ten temat..:D
|
jakoś nie widzę szans Ghany w meczu z Urugwajem. No ale wiele moze sie zdarzyć. Przewaga fizyczna będzie po stronie Ghany, oni zreszta też dużo więcej truchtali niz grali w grupie więc moze to byc ich przewaga.
Jednak piłkarsko Urugwaj jest klasę wyżej i mam nadzieję, ze topotwiedzi. Zawsze podobała mi się agresja i bezkompromisowośc w grze Urugaju, w końcu dodali do tego dyscyplinę taktyczną(choc w meczu z Koreą był długi fragment gdzie sie zupełnie pogubili) i widac efekty. Co do tego, że w 1/2 będzie niespodzianka to prawda, niemniej 1/4 dla Urugwaju to żadna sensacja- było jasne, ze zwyciezca grupy A bedzie miał z górki :) |
Tak czy inaczej tworzy się nowa historia futbolu. Jeżeli Urugwaj odstrzeli Ghanę, to będzie wspaniały powrót do tradycji mistrzostw. W zamierzchłych czasach Urugwaj stanowił absolutną światową czołówkę. Czyżby nadszedł czas odkurzyć dawne osiągnięcia? :)
Jeżeli przejdzie Ghana, to będziemy świadkami historycznego sukcesu afrykańskiej drużyny. Do tej pory najdalej dotarł w 1990 roku Kamerun, bo aż do ćwierćfinału. Bez względu na wynik jest ciekawie i mam nadzieję, że do końca tak będzie :) Oby tylko nie okazało się, że dzisiejszy hit Anglików i Niemców okaże się nudną, bezbramkową potyczką, a na bramki przyjdzie nam czekać, aż do dogrywki... Zobaczymy, czym zaskoczy wszystkich Maradona. Bo to, że będzie świrował na ławce jest niemal w 100% pewne! |
Cytat:
|
Cytat:
Do tej pory jak dla mnie największa niespodzianka to to że gospodarze nie wyszli z grupy, to się jeszcze nie zdarzyło. Brak Francji ale po tym co pokazali w grupie nie żałuję że ich już nie ma. Włosi mistrzowie świata rozczarowali mnie, w ostatnim meczu przypominali mi Wisłę z poprzedniego sezonu, stoimy 80 minut może wpadnie a ostatnie 10 zapierniczamy... Nowa Zelandia- zespół, który nie zaznał porażki na mundialu a niestety musiał pożegnać się z turniejem. Szkoda Szwajcarów bo ograli Hiszpanię a nie poradzili sobie powiedzmy z przeciętnym Hondurasem, ale po tym co pokazali zawodnicy Chile to jestem pod wrażeniem gry tej drużyny widać rękę Bielsy. Mega niespodzianka to postawa naszych południowych sąsiadów- Słowaków w ostatnim meczu bez presji i udało się wywalczyć awans, ale chyba to wszystko na co ich stać. Szkoda też Koreańczyków z Północy mam nadzieję że Wielki Wodzu nie ześle ich do obozu. Ciekawie jest w 1/8 w meczu południowoamerykańskich drużyn Brazylia - Chile i europejskich Portugalia - Hiszpania. Walka o koronę króla strzelców tych mistrzostw może być pasjonująca: Suarez, Villa, Gyan, Forlan, Vittek, Higuain |
Jeszcze nie skonczyla sie pierwsza polowa a juz Niemcy ( Polska ;D ) 2:0 Anglia.
Anglicy graja jakby w nocy byla ostra balanga. |
Ale mecz, ja pierd*le!!!! 2:1 i ta akcja co angielka siadła i powinien gol zostać uznany i byłoby 2:2 :)
Angliaaaa do boju! Komentator przynajmniej emocjonująco komentuje w końcu. |
no druga bramka dla Anglików jak po strzale Geoffa Hursta w 1966 roku. Tym razem błędnie nieuznana.
Ale mecz! |
Sędzia okrada Anglików!!! była bramka!! co za mecz :D niech wprowadzą ten system wideo do obejrzenia kontrowersyjnych sytuacji
|
jakim trzeba być ślepcem (liniowy) żeby nie widzieć że piłka o dwie srednice przekroczyłą linie
|
Najlepszy Mecz na MŚ w RPA i powinno byc 2-2 bo piłka przekroczyła linie bramkową sędzia tragedia:/
|
Jaki kurde sedzia...totalny kret :)
Ale meczyk...Piwko w dlon i ogladac dajel bo naprawde to jest esencja tego najpiekniejszego sportu na swiecie. |
mnie tam Angoli żal nie jest!
do boju NASI do boju NIEMCY!! |
HanysKce - Moze Twoi ale nie NASI. Wiekszosc z Nas tutaj to Polacy i do Niemcow nam daleko.
Mam nadzieje ze Anglia wygra i pocisnie tych Helmutow w drugiej polowie. |
Nie wiem ****a, jak sędzia tego mógł nie zobaczyć. Istne złodziejstwo. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i Anglicy wygrają.
|
Liczy się pi****nięcie i ten mecz to tego kwintesencja.
O sędzim nie mówię, bo "chciałem zabić". |
Świetny mecz, ale jak długo FIFA będzie dalej pozwalać na takie wypaczanie wyników? Najwyższa pora by to wreszcie zmienić...
|
Swietne spotkanie, spodziewalem sie raczej partii szachow. Niestety niewazne jak ten mecz sie skonczy to widowisko juz jest popsute przez koszmarną decyzje sędziego przy blogoslawienstwie starego zgreda Blattera.
Cytat:
|
Cytat:
Mecz piękny:> |
Zwróćcie uwagę, że jeszcze przy golu na 1:0 dla szwabów był spalony. No to są ****a jakieś jaja!
|
K***a jak można nie widzieć tej brami na 2:2 było ?
Nawet sędzia Małek by to zobaczył !!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl