![]() |
Jest takie określenie na piłkarza grającego zawsze do końca, walczącego o każdą piłkę - harpagan. Świetnie pasuje ono do Kirma. Może za bardzo się zachwycamy, ale będzie miała Wisła z niego pożytek - z oficjalnej:D
|
Mam wielką nadzieję, że Łukasz Burliga zagra dobre zawody na prawej obronie i zbędne okaże się kupowanie kogoś na tę pozycję.
Wiem, że to może być ryzykowne i może okazać się dla nas zgubne, ale jesli nie zaryzykujemy nigdy nie trafimy kolejnego Błaszcza. |
"Idealna okazja dla Pawła Brożka. Błyskotliwe, ofensywne wejście Burligi, płaskie dośrodkowanie Łobodzińskiego i niecelny strzał z najbliższej odległości w wykonaniu Brożka" Może się angole rozmyślą :)
|
Znając zycie to skonczy się na 2;1 albo 2;2, nie wiem, czemu Wislacy rzadko co potrafia grac do konca.
Obym się mylil i jak wrócę, zobaczę 4;0. |
środek pola coś słabo chyba, skoro ani literki o Cantoro czy Diazie a Rijeka często dochodzi do sytuacji "prawie" strzeleckich
|
No to Burliga sie pokazał, więc o prawym obroncy możemy zapomnieć:-D
|
Cytat:
"Rzut wolny dla Rijeki z 25 metrów. Precyzyjny, mierzony strzał i fantastyczna parada Adisa Nurkovicia. Siedzący koło nas menedżer zawodnika odetchnął z szerokim uśmiechem :)" :D |
Niechce sie za wczesnie pdniecac, ale Kirm to moze byc taki motor napedowy jak Kosa. Gosc dopiero co przyszedl do nas a juz co chwile jakas akcja idzie przez niego, przynajmniej tak z relacji wynika :D
|
obstawiam, że jeśli nie przyjdzie do Nas carlinhos (nie wiem czy tak się pisze to nazwisko)to bednarz odpuści w tym okienku poszukiwania prawego obroncy i skoncentruje się na innych pozycjach. Chyba Burliga "od biedy" będzie odpowiednim zmiennikiem dla Singlara
|
po raz drugi w tym meczu ratuje Nurković, efektownie broniąc uderzenie głową z niedużej odległości
Znowu Adis Nurković... Wybija lecący w okienko bramki strzał głową Ciricia. |
nie wiem czemu ale Nurkovic zaczyna mi przypominac Dolhe. Tak jak Dolha swietnie bronil. Miał swietne obrony i dobry refleks. Moze to porownanie troche nie na miejscu, ale przypomina mi go. Dolha mial wiele swietnych obron. Teraz czytajac relacje wyglada na to ze Nurkovic takze ma swietne obrony i efektowne.
|
no fajno fajno, ze Adis sobie daje rade na bramce, ale dlaczego pozwalamy Rijece na tak dużo? Coś z naszą obroną sie dzieje, za ciepło czy co.
A co do Dolhy, to teraz go Kluż chce kupić. no i wszedł Vinicius da souza el madrigal ronaldo da lima guedes siedemnasta liga e: Fajnie że taki Czekajek sobie pogra, taki obóz dla młodego dużo robi na przyszłosc. |
Vinicus wchodzi, myślałem że już go nie ma z nami. Może aż taki dramatyczny nie jest skoro go wpuścili
|
Dla mnie Burliga nie jest zabezpieczeniem prawej obrony. Ktoś musi przyjśc na prawą obronę. Pewnie po tym meczy zadecydują co z Viniciusem zrobic dalej.
|
Cytat:
|
Cytat:
5 świetnych interwencji przez 45 minut? czego więcej trzeba? |
Cytat:
Założe się że on nie umie jeszcze powiedzieć 'Wisła Kraków' |
żeby utrzymał ten bilans do końca...
|
Cytat:
|
no to Vinicius odlatuje do swoich
uff |
Cytat:
Niechęć do Bednarza i ludzi z zarządu niektórym przesłania miłość do Wisły |
Małe były szanse, że okaże się drugim Marcelo skoro całe życie grał w niższych ligach
|
Cytat:
Zamiast "chu**wych" brazylijczyków, niestety, ale wole swoich rodowitych polaków na ławce w KOCHANEJ WIŚLE |
Atomowe uderzenie z dystansu Tomasa Jirsaka...i poprzeczka ratuje Radmana!
Tomek musi grac !!!:):):) |
Ciekawe, jak zaprezentował się Burliga? Rozegrał cały sparing na prawej obronie(chyba), podobno błysnął w ofensywie, ale jak z defensywą? Jeśli ktoś może się podzielić wrażeniami, to byłbym wdzięczny:)
|
Cytat:
Antek - 4 lipca 2009, 20:10:01 - adpw143.neoplus.adsl.tpnet.pl przecietny mecz Burligi, który raz to tracił piłke a za drugim razem zrobil szarże na bramke Rijeki i dosrodkował. Widac ze moze to byc dobry material na piłkarza Wisły. czyli w dupie byłem gó**o widziałem Skoro gra, i to 90 minut, fajnie by bylo jakby wykorzystał szanse |
Cytat:
|
W sumie chłopakowi się trudno dziwić że jeszce nie całkiem sobie radzi w defensywie skoro w młodej grał na prawej pomocy i w Flocie na wypożyczeniu też grał w pomocy, ale sądzę że jak popracuje nad defensywą to będziemy mieli polskiego Lahma.
|
Haha wy to z jednej skrajności w drugą ;)
Co do sparingu, szkoda, że od początku spotkania nie zagrał Jirsak (za Cantoro)... Chciałbym, żeby w końcu "zaskoczył" w tym sezonie zresztą podobnie jak Łobodziński. Jeśli Ci piłkarze zaczęli by grać na miarę swoich możliwości, można by powiedzieć, że byłoby to już wzmocnienie samo w sobie. |
tylko sie cieszyc z postawy Burligi,widac że to charakterny Góral i nie pęka.Oby więcej takich,w sparingach powinien sie ograc i potem ostro walczyc o miejsce z Singlarem.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl