Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

arturtsw 04.07.2009 17:53

Jest takie określenie na piłkarza grającego zawsze do końca, walczącego o każdą piłkę - harpagan. Świetnie pasuje ono do Kirma. Może za bardzo się zachwycamy, ale będzie miała Wisła z niego pożytek - z oficjalnej:D

krasny 04.07.2009 18:00

Mam wielką nadzieję, że Łukasz Burliga zagra dobre zawody na prawej obronie i zbędne okaże się kupowanie kogoś na tę pozycję.

Wiem, że to może być ryzykowne i może okazać się dla nas zgubne, ale jesli nie zaryzykujemy nigdy nie trafimy kolejnego Błaszcza.

PotiWisla 04.07.2009 18:00

"Idealna okazja dla Pawła Brożka. Błyskotliwe, ofensywne wejście Burligi, płaskie dośrodkowanie Łobodzińskiego i niecelny strzał z najbliższej odległości w wykonaniu Brożka" Może się angole rozmyślą :)

skeba 04.07.2009 18:01

Znając zycie to skonczy się na 2;1 albo 2;2, nie wiem, czemu Wislacy rzadko co potrafia grac do konca.
Obym się mylil i jak wrócę, zobaczę 4;0.

szprotson 04.07.2009 18:02

środek pola coś słabo chyba, skoro ani literki o Cantoro czy Diazie a Rijeka często dochodzi do sytuacji "prawie" strzeleckich

ciacho 04.07.2009 18:21

No to Burliga sie pokazał, więc o prawym obroncy możemy zapomnieć:-D

sqallpl 04.07.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 756451)
środek pola coś słabo chyba, skoro ani literki o Cantoro czy Diazie a Rijeka często dochodzi do sytuacji "prawie" strzeleckich

Jirsak wszedł. Zobaczymy... Nurković tez wszedł, do postu wyzej :)

"Rzut wolny dla Rijeki z 25 metrów. Precyzyjny, mierzony strzał i fantastyczna parada Adisa Nurkovicia. Siedzący koło nas menedżer zawodnika odetchnął z szerokim uśmiechem :)" :D

Crusi 04.07.2009 18:31

Niechce sie za wczesnie pdniecac, ale Kirm to moze byc taki motor napedowy jak Kosa. Gosc dopiero co przyszedl do nas a juz co chwile jakas akcja idzie przez niego, przynajmniej tak z relacji wynika :D

ZNAMEK 04.07.2009 18:32

obstawiam, że jeśli nie przyjdzie do Nas carlinhos (nie wiem czy tak się pisze to nazwisko)to bednarz odpuści w tym okienku poszukiwania prawego obroncy i skoncentruje się na innych pozycjach. Chyba Burliga "od biedy" będzie odpowiednim zmiennikiem dla Singlara

Selene 04.07.2009 18:33

po raz drugi w tym meczu ratuje Nurković, efektownie broniąc uderzenie głową z niedużej odległości

Znowu Adis Nurković... Wybija lecący w okienko bramki strzał głową Ciricia.

eloszyyy98 04.07.2009 18:37

nie wiem czemu ale Nurkovic zaczyna mi przypominac Dolhe. Tak jak Dolha swietnie bronil. Miał swietne obrony i dobry refleks. Moze to porownanie troche nie na miejscu, ale przypomina mi go. Dolha mial wiele swietnych obron. Teraz czytajac relacje wyglada na to ze Nurkovic takze ma swietne obrony i efektowne.

szprotson 04.07.2009 18:42

no fajno fajno, ze Adis sobie daje rade na bramce, ale dlaczego pozwalamy Rijece na tak dużo? Coś z naszą obroną sie dzieje, za ciepło czy co.

A co do Dolhy, to teraz go Kluż chce kupić.

no i wszedł
Vinicius da souza el madrigal ronaldo da lima guedes siedemnasta liga

e: Fajnie że taki Czekajek sobie pogra, taki obóz dla młodego dużo robi na przyszłosc.

mr_kwolf 04.07.2009 18:44

Vinicus wchodzi, myślałem że już go nie ma z nami. Może aż taki dramatyczny nie jest skoro go wpuścili

eloszyyy98 04.07.2009 18:44

Dla mnie Burliga nie jest zabezpieczeniem prawej obrony. Ktoś musi przyjśc na prawą obronę. Pewnie po tym meczy zadecydują co z Viniciusem zrobic dalej.

AYALA 04.07.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 756488)
Vinicus wchodzi, myślałem że już go nie ma z nami. Może aż taki dramatyczny nie jest skoro go wpuścili

to chyba pewnie jego pierwsza i ostatnia szansa na przekonanie do siebie Skorży.Oby sie sprawdził.

Selene 04.07.2009 18:49

Cytat:

Druga połowa to koncert w bramce Adisa Nurkovicia! Najpierw wygrał pojedynek "sam na sam" z napastnikiem rywali, sekundy później obronił mocny strzał z 16 metrów
chyba mamy bramkarza problem rozwiązany.

5 świetnych interwencji przez 45 minut? czego więcej trzeba?

han_solo 04.07.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 756433)
Dwa dni w klubie i jeszcze kibice nie umieją odmienić nazwiska...

Andraž Kirm (spolszcz. Andraż Kirm, Andrasz Kirm)
kogo? Andraża Kirma
komu? Andrażowi Kirmowi

Bez apostrofów! :-)

Założe się że on nie umie jeszcze powiedzieć 'Wisła Kraków'

martinius028 04.07.2009 18:51

żeby utrzymał ten bilans do końca...

mr_kwolf 04.07.2009 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baldy (Post 756501)
podniecasz się po trzech komentarzach z transmisji on-line?
ja bym poczekał na te zapowiadane hity bramkarskie na kolejnych testach a z Nurkiem został w kontakcie.

pytanie czy on będzie chciał być "w kontakcie" a nie wolał szukać innego klubu

szprotson 04.07.2009 18:58

no to Vinicius odlatuje do swoich
uff

mr_kwolf 04.07.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 756514)
no to Vinicius odlatuje do swoich
uff

znaczy cieszysz się że nie okazał się drugim Marcelo?

Niechęć do Bednarza i ludzi z zarządu niektórym przesłania miłość do Wisły

YkCzyk 04.07.2009 19:02

Małe były szanse, że okaże się drugim Marcelo skoro całe życie grał w niższych ligach

szprotson 04.07.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 756518)
znaczy cieszysz się że nie okazał się drugim Marcelo?

Niechęć do Bednarza i ludzi z zarządu niektórym przesłania miłość do Wisły

no jeśli ten "napastnik" okazałby sie drugim Marcel, czyli "obrońcą" to wtedy chyba bym znielubił Bednarza ;]

Zamiast "chu**wych" brazylijczyków, niestety, ale wole swoich rodowitych polaków na ławce w KOCHANEJ WIŚLE

Grisza1 04.07.2009 19:16

Atomowe uderzenie z dystansu Tomasa Jirsaka...i poprzeczka ratuje Radmana!

Tomek musi grac !!!:):):)

wolfy 04.07.2009 19:19

Ciekawe, jak zaprezentował się Burliga? Rozegrał cały sparing na prawej obronie(chyba), podobno błysnął w ofensywie, ale jak z defensywą? Jeśli ktoś może się podzielić wrażeniami, to byłbym wdzięczny:)

szprotson 04.07.2009 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 756532)
Ciekawe, jak zaprezentował się Burliga? Rozegrał cały sparing na prawej obronie(chyba), podobno błysnął w ofensywie, ale jak z defensywą? Jeśli ktoś może się podzielić wrażeniami, to byłbym wdzięczny:)

komentarz z 90minut.pl ;o

Antek - 4 lipca 2009, 20:10:01 - adpw143.neoplus.adsl.tpnet.pl
przecietny mecz Burligi, który raz to tracił piłke a za drugim razem zrobil szarże na bramke Rijeki i dosrodkował. Widac ze moze to byc dobry material na piłkarza Wisły.

czyli w dupie byłem gó**o widziałem

Skoro gra, i to 90 minut, fajnie by bylo jakby wykorzystał szanse

wolfy 04.07.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 756533)
Skoro gra, i to 90 minut, fajnie by bylo jakby wykorzystał szanse

O to mi chodziło. Wolałbym, żeby zamiast jakiegoś ściągniętego za darmo Brazylijczyka to właśnie Burliga został zmiennikiem Singlara. Interesuje mnie, jakie są na to szanse.

bearex 04.07.2009 19:25

W sumie chłopakowi się trudno dziwić że jeszce nie całkiem sobie radzi w defensywie skoro w młodej grał na prawej pomocy i w Flocie na wypożyczeniu też grał w pomocy, ale sądzę że jak popracuje nad defensywą to będziemy mieli polskiego Lahma.

Snow 04.07.2009 19:28

Haha wy to z jednej skrajności w drugą ;)

Co do sparingu, szkoda, że od początku spotkania nie zagrał Jirsak (za Cantoro)...
Chciałbym, żeby w końcu "zaskoczył" w tym sezonie zresztą podobnie jak Łobodziński. Jeśli Ci piłkarze zaczęli by grać na miarę swoich możliwości, można by powiedzieć, że byłoby to już wzmocnienie samo w sobie.

AYALA 04.07.2009 19:29

tylko sie cieszyc z postawy Burligi,widac że to charakterny Góral i nie pęka.Oby więcej takich,w sparingach powinien sie ograc i potem ostro walczyc o miejsce z Singlarem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl