![]() |
Cytat:
|
Stadion Wisły: jeszcze drożej i jeszcze później. W sierpniu poznamy sponsora tytularnego
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...64fb3f1f,1,3,3 |
mam nadzieje ze dozyje czasu kiedy wyburzą tą rujnę a Park Jordana doczeka sie sasiada godnego, zalozenia urbanistyczno-architektonicznego szanujacego czas i miejsce...
|
Kuźwa żeby uzyskać pozwolenie budowlane na zwykły dom jednorodzinny to trzeba załatwić milion pięćset opinii. pytam się kto wydał pozwolenie budowlane na tę inwestycję skoro nie było uzgodnień ze strażą pożarną??
Pytanie do zorientowanych: Kiedy zmieniły się te przepisy przeciwpożarowe?? wczoraj?? coś mi się nie chce wierzyć że tak z dnia na dzień. To jest po prostu kpina w zywe oczy. Jak już mam nazwę dla tego obiektu: Estadio Fuszerka |
instalacja oddymiania nie wydaje się wielkim problemem, najwyżej zrobią ją w przerwie zimowej...
co martwi przede wszystkim w kontekście pucharów to brak wyznaczenia wydzielonych sektorów dla kibiców gości wraz z osobną drogą dojścia i parkingiem... |
Liczę na to, że zdecydują się robić te systemy oddymiania w zimie i teraz będą cztery trybuny i mecze z kibicami gości normalnie.
|
Jacy wy jestescie niekumaci------------->bez napinki nie otwieramy calego stadionu bo w klubie czekaja na puchary i gre z renomowanym przeciwnikiem dzieki temu beda miec ;podkladke ze na otwarcie przyjechala znana firma-a klub zaoszczedzi na zaproszeniu wielkiej firmy .Tylko mi nie pisac ze skoro nie otwieramy calego stadionu to tracimy kasiore na biletach bo ja wam odpisuje odrazu ze w klubie wiedza ze powyzej 20 tysiecy by nie bylo na maczu feta to inna sprawa bo rzyucili za grosze bilety a i na fecie kazdy chcial byc na stadionie bo za smieszne 18-25zeta to w barze by sie dwa piwa wypilo wiec logiczne ze lepiej przyjksc obejrzec mecz na zywca a pozniej wypic dwa browary w puszcze za 5zl niz siedziec w knapie ogladac mecz w tv i pic piwo za 10zl.
|
Cytat:
System oddyminia to sprawa pilna, bez niego raczej nie ma co liczyć na LM przy R22. Cytat:
|
ale na wschodniej nie chodzi tylko o system oddymiania. Tam trzeba wyburzyć ścianki działowe...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tutaj chodzi o te ścianki gipsowe, którymi zabito kioski gastronomiczne. To powinny być rolety PPOŻ, takie jak na trybunie północnej.
System oddymiania i kioski gastronomiczne były ZAPROJEKTOWANE. Te trybuny dostały PnB uwzględniając ten system, od razu było wiadomo, że to powierzchnie zamknięte i ten system jest niezbędny. Miasto zrobiło przekręt, z systemu zrezygnowało i teraz tłumaczą się zmianą przepisów. Trybuna wschodnia dopuszczana jest WARUNKOWO, a przecież została wybudowana i odebrana przed zmianą przepisów. |
Jak ....a miasto moze brac kase za sprzedaz nazwy, a Wisla placic za dzierzawe? Przeciez to zarzadca powinien miec mozliwosc sprzedazy nazwy. Miasto dostanie pieniadze z dwoch zrodel, to beda jaja jesli Wisla zgodzi sie na takie warunki.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziś w Dzienniku Polskim też jest artykuł o stadionie piszą,że realne jest zakończenie prac w 2012 roku,sporo jest poświęcone właśnie systemowi oddymiania.
Na końcu jest tez wzmianka o tym,co w wielu artykułach jest pominięte,mianowicie piszę ,że klub martwi to ,że miasto kompletnie milczy jeśli chodzi o temat sektora dla kibiców gości,dróg dojścia do niego i oddzielnego parkingu dl przyjezdnych.A w meczach pucharów europejskich ,przyjmowanie przyjezdnych to już obowiązek każdego organizatora meczu,może się więc okazać ,że jak wylosujemy np.Videoton ,który posiada zorganizowane grypy fanów,a nie jakiś Erewań to będzie kolejna kompromitacja.Oczywistym jest tez fakt,że w końcu ne mecze ligowe też powinni zacząć wpuszczać przyjezdnych. |
Cytat:
Mój post odnosił sie do twojej "teorii", jak sam zauważyłeś na iwelkie firmy możemy trafić najwcześniej w fazie grupowej LM/LE a przed tą fazom musimy rozegrać jeszcze kilka meczy z kelnerami i drużynami które wielkimi firmami nie są. Tak więc uważasz że Wisła zamierza rozgrywanie tych meczy na Suchych Stawach a później prawdopodobnie w Lubinie i przez ten czas mieć bardzo ograniczone(jeśli nie zerowe) zyski z "dnia meczowego" żeby otworzyć stadion z wielką firmom...:shock: |
Cytat:
Pozdrawiam |
Chodzi o system oddymiania. Te obecne mają dziury, które w razie pożaru trzeba byłoby zatkać ręcznie. Rolety opadają automatycznie. No i przede wszystkim w tych kioskach nie ma ścian wyłożonych płytkami, podłóg, nie ma lad, przyłączy do odprowadzania oparów z okapów itd. Prowadzenie działalności gastronomicznej nie ma tam racji bytu. Prawdopodobnie zrezygnowano również z doprowadzenia rur odprowadzających dym i opary, więc będą zdejmować sufity podwieszane i je montować. Później pogrzebię w zdjęciach i zobaczę, co jest zrobione w jakim zakresie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy orientuje sie ktoś ile trzeba czasu na zamontowanie tego systemu i wyburzenie czego trzeba?? Bo do pierwszego meczu przeszło miesiąc, czy nie mogli by wysłać po jednej ekipie na wschodnią i zachodnią żeby wykonała te prace teraz?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
PS: do 540 trzeba sporo dołożyć. Mozna zaokrąglić do 600. Bo pewnie to nie koniec wydatków. |
Cytat:
|
Wystarczy że zwolnią klub z czynszu na kilka lat - w takim przypadku klub mógłby kasę zainwestować - którą i tak by wydał tyle że w dłuższym czaso-okresie .Można wtedy przypilnować wykonawców tak żeby grać przy 4 trybunach i uniezależnić się wkońcu od ZIKITu. Mogliby pod to w ramach negocjacji podciągnąć też elewację la w to akurat wątpię
|
już dawno mówiłem że to by była najlepsza opcja.
|
ale tu nie chodzi tylko o oddymianie i wyburzenie ścianek ale usunięcie masy fuszerek. Widzieliście wczorajsze zdjęcia z forum kraka. Dalej nie wykonano elewacji na naszym reprezentacyjnym daszku, ryninnien pewnie też nie usunięto. Obawiam się że takich kwiatków znajdzie się pewnie na kolejne 2-3 mln złotych. Ktoś pisał już o awarii toalety na C, a przecież była świeżo wykonana.
|
Poprawki w ramach gwarancji musi zrobic wykonawca - nikt za to nie będzie płacił
|
Cytat:
Trybuna zachodnia musi być oddana już na mecze eliminacyjne bo znajdują się na niej stanowiska dla prasy i komentatorów, szatnie i wszystkie najważniejsze pomieszczenia, jeśli ta trybuna nie bedzie do dyspozycji podczas eliminacji to przeprowadzka do Lubina( nielicząc Cracovii najbliższy chyba stadion spełniający wymogi) jest realna. Oba moje posty skierowane do ciebie mają ci uświadomić jak twoja teoria jet absurdalna |
Cytat:
|
Niektórym się chyba tematy pomyliły...
|
Cytat:
|
tak aby dystansu nabrać do transferów i rady nadzorczej to zamieszczam moje sF dotyczące trybuny północnej.
To jest do zrealizowania technicznie nie naruszając obecnej trybuny przez dobudowanie zelbetowej konstrukcji tak jak na wschodniej zakonczonej kratownicą podtrzymującej dach. Wtedy zlikwidujemy obecne odciągi, podcięcie i mamy cały dach na tym samym poziomie a tym samym uzyskamy nawe pomieszczenia np. ja sport bar i wieksze muzeum i jeszcze jakiś sklep sportowy by wystarczyło. Z południową tez by tak mozna było zrobić. No i jeszcze okrąglaka zabudować i mamy stadion o co najmniej 6 tys większy. Marzenia moje........i wtedy jeszcze elewacja i byłby to fajny "angielski" stadion.....po prostu klimat!!!! z tym stadionem naprawde duzo jeszcze można zrobić..... ale jak to zawsze .....kasa.....ja juz bym chciał aby go rozbudować a on jeszcze nie skończony:( http://mea12345.wrzuta.pl/obraz/a4c3...ybuna_polnocna http://mea12345.wrzuta.pl/obraz/3UCm...buna_polnocna2 http://mea12345.wrzuta.pl/obraz/a4c3...ybuna_polnocna |
Cytat:
Ciekawe ale podejrzewam ze nie wcześniej niż za 10 lat klub będzie myślał nad rozbudową stadionu. Spróbuj zrobić projekt całego stadionu wg Twojego pomysłu. Trudno że to SF ale fajnie się to ogląda. |
Cytat:
|
a mi sie wlasnie nie podoba ;)
bardzo sztucznie wyglada ten drugi poziom , ewentualnie jakbys zrobil cos zeby zabudowac te dziury w naroznikach to mogloby byc lepiej :) ogolnie to jezeli masz czas i checi to baw sie w takie cos bo lepiej to ogladac niz czytac postu o transferach ..l. |
Cytat:
http://mea12345.wrzuta.pl/obraz/3UCm...buna_polnocna2 Propozycje które prezentuję i które zaprezentuję to są realne do wykonania i relatywnie tanie czyli jak najmniejsza ingerencja w obecną bryłę. Co do dziur w narożnikach to tez jest rozwiązanie czyli umieścić tam telebimy tak jak w Gdańsku a za nimi podobne zasłonięcie materiałem. Ale ten materiał wypełniał by półkolistą przestrzeń od dachu do np. Ip. tak aby nie zabudowywać narożników od zewnątrz a żeby zrobić zaokrąglenie, bo jak trybunę północną nadbudujemy to ona będzie wysunięta ( teraz jest w lini z narożnikami). Wtedy nie będzie zacinało wiatrem i deszczem po narożniku a materiał półokrąg będzie co najmniej w dwóch narożnikach przysłonięte telebimami. http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...__Zdjecia.html A z lotu ptaka będziemy mieć zwartą bryłę z lekko zaokrąglonymi narożnikami tak coś jak na Old Trafford |
nie znam się na budowaniu stadionów, ale ponarzekać mogę
;0 w jaki sposób chcesz dobudować piętro nie podnosząc dachu, jeśli trybuna, konkretniej krzesełka są ustawione p samą górę? w jaki sposób wprowadzisz tam człowieków skoro zaprojektowane klatki schodowe kończą się na trubunie nazwijmy ją realną? w jaki sposób chcesz umieścić tam telebimy? przywiązać je sznurkiem do wysięgnika? \\\\sensubez//// |
Cytat:
-klatki schodowe muszą być osobne, ponieważ ta trybuna musi być udzielona ze wzgledow bezpieczenstwa i może inne ceny biletów będą. A kladki beda w dodatkowej konstrukcji żelbetowej która będzie musiała być dobudowana/przyklejona do obecnej. - a telebimy to bardzo prosto przytwierdzać w narożniku, na konstrukcji metalowej, która bedzie sie operac z jednaj strony o trbune północna a drugi koniec o wschodnią itd. to już jest proste w wykonaniu ale szczegół nie bede wypisywał bo to juz mniej istotne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl