![]() |
Wróciła liga, niezły kontrast z meczami z zachodu (i co raz częściej wschodu). Kalectwo normalnie.
|
zmieńcie adres tego forum na jakiś wislaVSlegia.com/forum czy coś..
Kiedys tu było naprawde fajnie, ale teraz.. Syf i dno. Coś jak forum pod wp.pl.. |
Dzijzsus, widze ze w tym temacie jedni i drudzy lubia leczyc kompleksy:>
ToTylkoJa, nikt nic od was nie kserowal. A juz napewno nie my. gizmowisla, tak samo oni moga sie nabijac z naszych "walk" o LM. A oni w przeciwienstwie do nas tam grali, i to z calkiem fajnym rezultatem (cwiercfinal chyba...) Cytat:
*Nie licze eliminacji, bo... to jeszcze nie europa. ----------------------------------- Edit: Eee... Przyznam ze nie widzialem akurat tego momentu z Fojutem... do teraz. I niestety, ale kolejny raz nasi sedziowie wypaczaja wynik meczu. O ile sytuacja z golem byla stykowa (cos jak gol Legii ze Sportingiem) to...tu stykowosci zadnej nie bylo. Faul byl ewidenty, tak samo jak czerwona kartka byla ewidentna. Ruch moze czuc sie pokrzywdzony. Porazka, pierwsza kolejka i juz sedziny odwalaja "krecia robote". Zreszta to nie jedyny blad w tej kolejce. Poprostu zygac sie chce. Nie dosc ze poziom zawodnikow (poza kilkunastoma wyjatkami) jest niski, to jeszcze na dodatek swoje trzy grosze wrzucaja sedziowie... Tak swoja droga ta sytuacja idealnie obrazuje roznice miedzy sedziowaniem u nas, a sedziowaniem w Bundeslidze. Borysiuk dostal czerwona w 30min, bo tam sie nikt nie pieprzy; tam nikogo nie obchodzi ze dopiero 30 min, ze gospodarz, ze nie chciales, itd. U nas sie pieprza, to i potem co dziwota ze nasza liga jest liga tzw. drwali. Tzn. promuje sie bylejakosc ze szkoda dla polskiego futbolu. Bo te zespoly ktore maja jakies ambicje musza grac w pilke a nie "w nogi". Nie ma innej drogi jesli chce sie osiagac wyniki w europie. Do tego sa potrzebni pilkarze a nie kopacze. Tylko ze no wlasnie, w lidze drwali drwale sa w uprzywilejowanej pozycji wzgledem pilkarzy. I w zadnej cywilizowanej lidze tak nie ma. Czyli np. jesli Melikson by sobie gral w Niemczech i tam by mu ktos zasadzil kopa to by ten ktos dostal automatycznie zolta kartke. U nas taki drwalik musi z trzy razy nie trafic w pilke by dostac (jesli juz) kartke. I to wszystko, koniec koncow, dziala ze szkoda na caly polski futbol. Ech... Ale jak mamy w telewizji takich "eksjpertow" co to chwala taka gre (Wegrzyn) to co sie dziwic ze nic sie z tym nie robi. A najlepsze jest jak taki drwal-Wegrzyn mowi ze tak sie gra w Premiership. Gowno sie tak gra! W Premiership sie gra ostro, ale tam sie atakuje pilki a nie nogi. Nawet w tej "brutalnej" Premiership ataki na nogi koncza sie kartkami duzo czesciej niz u nas. |
Cytat:
"Jeżeli sędzia asystent nie jest całkowicie przekonany o tym, iż naruszono przepis o spalonym, nie powinien on podnosić chorągiewki (w wypadku wątpliwości korzyść przyznajemy drużynie atakującej). " Wynika iż: Jednak błędem sędziego też nie będzie, jeśli puści stykowego spalonego Pierwszy cytat wskazuje jak byk że sędzia powinien gwizdać wtedy gdy jest pewny że był spalony. Nie wspomina natomast nic na temat jego "winy" w przypadku gdy mając wątpliwości chorągiewki nie podniesie pomimo że spalony był. Innymi słowy: zdanie zaleca aby gwizdać tylko spalone których sędzia jest pewien natomiast bynajmniej nie rozgrzesza w przypadku gdy sędzia mając wątpliwości "puścił" akcje w której był spalony. |
Cytat:
|
Stało się to co obstawiłem jeszcze przed rozpoczęciem rundy wiosennej. Śląsk to nie ekipa na mistrza i moim zdaniem zaczną tracić seryjnie punkty. W oczy się jeszcze rzucił fakt, że chyba nie są przygotowanie najlepiej fizycznie, bo w II połowie z Ruchem brakowało im ewidentnie szybkości. Też pewnie presję mają dużą, ponieważ muszą utrzymać przewagę nad rywalami. Wisła ma realne szansę na mistrza, ale musi dziś zacząć marsz zwycięstw. Zrobi się 8 pkt przy meczu ze Śląskiem jest 5 pkt (a w zasadzie 4, bo mamy lepszy bilans bezpośredni) a co to jest 4 pkt na 11 kolejek, wrocławianie na pewno pogubią więcej. Jednak mówię, trzeba dziś zacząć marsz po tytuł
|
Cytat:
Tym sportem rządzi często przypadek, jedno zagranie jest w stanie zmienić końcowy wynik, a strata dwóch punktów w sytuacji gdy do zdobycia pozostało ich jeszcze 36 o niczym nie przesądza. Po prostu "liga będzie ciekawsza" i tyle. :-) Zapowiada się pasjonująca walka do samego końca. |
Cytat:
Skoro to nie nasza przyśpiewka to oświeć mnie i napisz czyja :) Co robicie, co nigdy nam się nie udało? Jeśli piszesz o piłce, to rzeczywiście, nie zrobiliście LM tak jak my :lol: wiślak68 a co miałem przywołać? Zajęcia z seminarium na Politechnice Warszawskiej? Jest to oficjalne stanowisko UEFA, nie wiem czego Ty się spodziewałeś? Wiedzą o tym wszyscy, komentatorzy, dziennikarze, nawet taki szary człowiek jak ja. Było to nagłaśniane. Odwrócę Twoje pytanie: a gdzie masz napisane, że jak sędzia puści stykowego spalonego, to jest to jego błędem? Chwytasz się słówek i nadinterpretujesz niektóre kwestie. Skoro sama UEFA daje wytyczne, żeby w razie wątpliwości czy niepewności puszczać stykowe spalone, to wychodzi na to, że UEFA "zezwala" na taki błąd. UEFA sama mówi - jeśli masz wątpliwości czy był spalony czy nie to go nie gwiżdż. Sędzia w takiej sytuacji staje się rozgrzeszony (jeśli nie odgwiżdże stykowego/minimalnego spalonego). Nadinterpretujesz zdanie z tego seminarium UEFA na swoją korzyść. Być może ja czynię to samo na swoją, ale morał z tego jest taki, że minimalne spalone mogą być puszczane. To jest moje stanowisko, raczej nie przekonasz mnie do swoich racji, tak samo jak ja pewnie Ciebie do swoich. Pozdro. Pablo84 sam robiłeś aferę z tego spalonego (nawet fani Sportingu piszą, że gol uznany prawidłowo, i że takie coś się puszcza), nawet wkleiłeś zdjęcie, które manipulowało akcję z ofsajdem (stop klatka wykonana nie w momencie podania, tylko chwilę po nim). Więc sam stałeś się prowokatorem. P.S. - plan na dziśj: porażka/remis Wisły i wygrana Legii :D pozdro. |
sorki ale wczoraj troche procenty uderzyly do glowy i zapomnialem ze z legia nie mozna rywalizowac .... jestescie najlepsi - wszystko jest wasze .... jestescie po prostu duma naszej skopanej ......zawsze zazdroscilem ze nie jestem legionista .... i prosze nie pisz do mnie napinaczu bo nie chce jak Pablo wchodzic z toba w jakiekolwiek tematy ...jestes po prostu smiesznym pajacem i wciaz sie dziwie dlaczego nasi moderatorzy nie wypier.dolili cie z tego forum na zbity pysk ...no ale to juz ICH brocha ...napinajcie sie dalej o waszej wielkosci - o waszych szkolkach - po prostu z taklimi przeHUJAMI jak wy po prostu nie da sie polemizowac .... sory - prowokuj frajerze innych ...
|
Cytat:
13 MP w piłce, 46 MP w sportach zespołowych, 317 MP w sportach indywidualnych, łącznie 719 medali mistrzostw Polski seniorów Legia odpowiednio: 8; 37; dużo, dużo, dużo mniej. Dziękuję za uwagę. |
Nie mamy też metra w Krakowie oraz tylu McDonaldów.Dlatego my jesteśmy prowincjuszami.Temat proponowałbym zakończyć i skupić się na lidze Polskiej ;)
|
Radzę się nie spinać. Póki co to mamy o jeden punkt większą stratę do Śląska niż przed startem kolejki. Wygramy, to można zacząć snuć plany o epickim pościgu z metą w maju na rynku.
Uczestnikom MMCXXIII Internetowej Napinki Krakowsko-Warszawskiej proponuję sobie dać spokój, bo wszyscy dobrze wiecie, że nie wyniknie z tego nic sensownego. Jak zwykle... |
sprawa wygląda tak, że jest 39 punktów do zdobycia od dzisiaj i jak będziemy wygrywać to zostaniemy MP. Śląsk zdobył 37 punktów w 17, prosta matematyka.Też uważam, że ta drużyna nie zdobędzie MP jeżeli my ich nie przegonimy to zrobi to Legia.Nie jestem specjalnie zaskoczony ich wczorajszą grą, bo większość meczów w lidze grali w taki sposób, nawet słabsze drużyny z naszej ligi grały z nimi jak równym z równym.
|
Ogladam sobie jeszcze raz mecz Slaska i... cos mi sie wydaje ze tam brakuje po prostu pomyslu na gre. Do czasu kiedy nie ma pressingu i podejscia obrony przeciwnika do przodu oraz zageszczenia srodka to oni cos tam graja. Jednak jesli jedno z powyzszych ma miejsce to zaczyna sie typowe dla naszej ligi zagranie czyli dzida na napastnika.
Jesli tego nie zmienia to skoncza 3-4 miejsce. Nie mowie ze reszta czolowki od nich wiele lepsza jest. Po prostu bardzo slabo to wyglada. Brak konkretnych klepek o przerzutach 30 metrowych nie wspominajac. Czlowiek sie stesknil za liga i chyba za duzo jak zwykle sobie obiecywal ;) Ciekawe czy bedzie to kolejka, w ktorej wygrywaly tylko druzyny przyjezdne. Dawmo czegos takiego nie bylo. Ktos pamieta kiedy ostatni raz taka sytuacja miala miejsce? PS: Znowu telenowela z Blanco sie zaczyna, a w CF to juz w ogole podgrzali temat ;) Trzeba jednak im przyznac ze dzisiaj CF byl na dosc duzym poziomie. |
Cytat:
|
Cytat:
Blanco podobno juz finiszuje i stawia kropke przy kontrakcie. CF byl nawet bardzo ciekawy glownie dla kibicow Legii o ktorej bylo pol programu. O Wisle tez calkiem sporo jak na to grono Panów:P Kowal oczwiscie zganil Gargule ze jako srodkowy pomocnik powinien przy sytuacji z perwszych minut zachowac sie lepiej. Zapomnial zganic Ljuboje i Zyro za podobne setki:P Dziwil mnie huraoptymizm Borka Onyszki i Kowala przed rewanzem w Portugalii. Czy oni sadza co probowal im uzmyslowic Kolton ze Sporting u siebie tez zagra taka okrutna kaszane?? Waćpan Borek ktory kilka tygodni temu uwazal Kazimierza Moskala za trenera bez jaj (kurcze od tamtej pory jakos stracil w moich oczach, nawet jesli tak uwaza nie powinien tego mowic na antenie) tym razem sadzi chyba ze te jaja mu urosly bo sie postawil Maleckiemu... |
Jesli chodzi o Slask, to wlasnie napisalem ze jesli ktos siadzie na nich to zaczyna sie kopanie po czole. U nich solidnie wyglada tylko przygotownie kondycyjne, reszta jakas taka bez ladu i skladu.
To dzisiaj Moskal mu pokazal skladem ze jednak jaja ma :D Przynajmniej na papierze wyglada to ladnie u Was. No nic, trzeba zobaczyc co dzisiaj pokazecie. |
Ten Blanco to niezły egzekutor pamiętam go z ligi greckiej, często obstawiałem tam wyniki AEK u bukmacherów, bardzo skuteczny piłkarz i cholernie trudny do upilnowania, gdyby Legia go pozyskała, a Ljuboje ustawili jako 10 ich siła ofensywna byłaby naprawdę dobra.
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście PP już pominąłeś, bo nie pasuje do teorii :) Wy za to nie graliście w LM :) Poza tym naucz się czytać, on napisał, że " robimy to co Wam nigdy się nie udało". Z tego co wiem, to zdobywaliśmy mistrzostwa, więc co niby nam się nie udało? Pomyśl nad tym. W tabeli wszechczasów kto jest 1? Legia czy Wisła? Nigdy nie byliście w 1/2 Pucharu Europy, a my tak. W PZP byliście najdalej w 1/8, my zaś raz w półfinale i dwa razy w ćwierćfinale. Na arenie międzynarodowej Was miażdżymy. Od czasów II wojny światowej jesteśmy nieprzewalenie w najwyższej lidze, w przeciwieństwie do was. Licytujemy się dalej? Dziękuję za uwagę. wiślak68 potem napisałem, że nadużyłem słowa przepis. Nie zmienia to faktu, że same wytyczne UEFA są takie a nie inne i ja tylko je powtarzam. To Ty z nimi walczysz. edit down martin_6 tak tak, ciągle wyczytuję, że to albo 0 22 się napina i prowokuje, albo ja, albo jakiś inny legionista. Wskaż mi gdzie prowokuje, normalnie bez wyzwisk przedstawiam swoje stanowisko. A to, że jest ono dla Ciebie inne niż po Twoje myśli, to już znaczy, że jest to prowokowanie. Ciekawe. Dobra OT, idę pooglądać Zagłębie Wisła. |
Weź się ToTylkoJa ogarnij. Inni legioniści potrafią jakoś dyskutować normalnie, a jak tylko Ty się pojawiasz, to zawsze napinki durne. Wiesz, że zawsze znajdziesz kogoś chętnego do popyskowania sobie i chyba tylko po to tu wchodzisz...
|
Cytat:
Niezła jak dotąd (Śląsk, Amica) kolejka dla nas. Teraz musimy sobie pomóc sami. |
Zagłębie gra bardzo fajnie. Razem z Jagą mogą być rycerzami wiosny.
|
ToTylkoJa - jesteście klubem ze stolicy, dziękuję dobranoc...
|
Cytat:
piłka 8 koszykówka m 7 siatkówka k 1 siatkówka m 8 hokej 13 Te tytuły, o których piszesz to drużynowe mistrzostwa w sportach indywidualnych - jedno takie mistrzostwo to jeden złoty medal w sportach indywidualnych (tak np. jedno z MP judoków Wisły to jedno z 317 MP Wisły w sportach indywidualnych). Do reszty Twojego posta odniosę się późnej bo oglądam mecz :-) |
Cytat:
Polonia Bytom mówi Ci to coś? jak tak, to przestań pierd*lić bo każdy starszy kibic ma o Legii wyrobione zdanie. |
Wy też się ogarnijcie i nie karmcie już trolla. Pyskówki w stylu "kto ma dłuższego" z udziałem tego gościa pojawiają się tutaj cyklicznie i mało kogo jeszcze jarają. Jak wam się jeszcze chce z nim gadać, to róbcie to na privie a nie...
|
Bramka i dwa karne dla Lubina, a dopiero 55 minuta...
|
no to po mistrzostwie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze sporo kolejek zostalo. Widze na SB wielu placze i wspomina nawet brak pucharow... :D
Malek to jednak jest cienias... Obserwator powinen mu dac ocene niedostateczna. |
To są ....a jakieś jaja to co ja oglądałem od 2 bramki dla Zagłębia. Nawet Maor s.......ił więcej piłek niż do tej pory od kiedy gra w Wiśle...
EDIT: Paljić, komediodramat. |
Piękne asysty Pareiko i Pajlica z takimi zagraniami w obronie cala nasza dobra gra z przodu zostaje zmarnowana, tyle razy pisałem , że z takimi piłkarzami jak Pajlic tak się to skończy.Jak Legia wygra w Zabrzu zostaje nam chyba tylko PP jako droga do Pucharów.O tym jakich mamy kołków na obronie wszystkich chyba przekonał Abwo, który caly nasz blok defensywny po prostu ośmieszał.
|
No to po Mistrzostwie ma Wisła.
Dziękujemy panie Pajlić. Dałeś ciała na całego. Obrona nasza już chyba taką tradycję ma, że musi ewidentne prezenty czynić ku uciesze przeciwników i sobie teraz śpiewają WTSK. Niestety nie mamy obrony godnej Mistrza Polski. Z kim oni chcą odrabiać punkty do Śląska, jak nie z ciotami z końca tabeli? To, że drużyny z czołówki straciły punkty TRZEBA było wykorzystać. Żal jak cholera, bo byłem pewien, że wygrają z Zagłębiem i zostanie już 8 pkt do odrobienia, a tak to jesteśmy w czarnej dupie i osobiście nie widzę już szans na dogonienie Śląska, a przecież na Mistrza chce iść także Legia i Polonia, a Ruch i Bełchatów pokazały się z dobrej strony i coraz mniej zespołów w ekstraklasie, z któymi możemy założyć, że na pewno wygramy Nie są już takimi zespołami ani Zagłębie, ani nawet żydki - a jakby nie było oba zespoły okupują końcówkę tabeli. Wystarczy sobie przpomnieć wyniki z jesieni z żydkami i z Zagłębiem, gdzie ledwo wygrali po ogromnych męczarniach. |
a co miala zrobic druzyna ktora konczy I runde daleko w tabeli i ma 10 pkt straty do lidera ??? klania sie brak wzmocnien - czy pan Cupial i jego banda klakierow mysleli ze nagle ci sami zawodnicy ktorzy spartaczyli jesien nagla naucza suie grac w pilke ???? dla mnie Wisla stracila szanse na MP juz duzo - duzo wczesniej ...raz sie udalo zdobyc MP takimi Kirmami- paliciami, Jaliensami i innymi wynalazkami - ale drugi taki fuks z rzedu nie mial prawa sie powtorzyc .... bez obrony ani napastnika z prawdziwego zdarzenia to mozna co najwyzej zremisowac jak dzis ...albo przegrywac z Gornikami i Poloniami
|
No i tyle dogoniliśmy Śląsk... I my i oni chcą iść w górę tabel,i było dużo walki i mamy remis. Pierwsza bramka dla Lubinian niestety po błędzie Paeiki. Zagłębie dobrze grało w pierwszej połowie, w drugiej my rozdawaliśmy karty dopóki nie wyrównali na 2:2. Szkoda, że Sernas nie umie grać bez użycia rąk na boisku. Albo niech je w gaciach trzyma podczas meczu albo niech mu ktoś je zwiąże sznurkiem w linii pachowej na czas meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najbardziej mnie w*urwia to ,że Wisła traci bramki po indywidualnych błedach poszczegolnych pilkarzy , to nie jest tak ,że przeciwnik tworzy jakies koronkowe akcje i padaja gole,tylko prawie zawsze pojedynczy pilkarz popełni katastrofalny blad .Nie wiem czy to jest kwestia koncentracji czy czego. W meczu z Zaglebiem dwa błedy Pareiki i Paljica ,ktore nie mialy prawa sie zdarzyc . W meczu z Górnikiem Zabrze ,żle wybity aut w 86 minucie , w meczach z Podbeskidziem i Widzewem kretynskie faule po ktorych padaja gole dla przeciwnikow. To samo w pucharach ,ze Standardem Nunez podaje do przeciwnika na sytuacje 1 na 1 , mecz z
APOELem Pareiko sobie wrzuca pilke do swojej bramki. Pewnie jakby sie przyjrzec to takich sytuacji byłoby wiecej |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl