![]() |
Brawoi Śląsk.Jeszcze 2 bramki, to może zamkną się niektórzy, którzy robią tu nam tylko wioche
|
Cytat:
|
Cytat:
Wam też coś transmisja nie działa? :P |
Matko Bosko Przenajswietsza, jesli ten Slask zostanie mistrzem to bedzie to najslabszy mistrz od czasow Zaglebia Lubin. Slask jest liderem bo jest solidny, czyli nie przegrywa z ogorkami. Tylko tyle. Jak na moje to ten zespol jest dwie klasy gorszy od Legii, Wisly i... Polonii. Tzn. w momencie gdy te trzy zespoly graja na 100%. to z zadnym z nich Slask nie ma zadnych szans. Pewnie do tego grona dolaczylby jeszcze Lech, ale to... pod warunkiem ze zatrudni trenera a nie Bakera:lol:
Ja wiem ze liga europejska to inna motywacja, ale... porownywac czwartkowa gre Wisly do gry dzisiejszego Slaska, to tak jak porownywac dzisiejsza Benfice do dzisiejszego Sportingu Lizbona. Przepasc i kilometr przestrzeni... |
Cytat:
|
Kolejka od Legię, Wisłę i Disco.
|
Śląsk remis. Jutro BEZWZGLĘDNIE wygrać z Lubinem !
|
Slaska przegrywa .....no to zaraz zacznie sie nadymanie i bufonada warszawskich napinaczy
|
A może krakowskich? Przecież nie ukrywajcie, że tak samo jak Legię ten ten wynik satysfakcjonuje Wisłę.
|
Cytat:
PS. Za tydzień się okaże, czy to Śląsk jest słaby, czy Ruch dobry. Dziś Ruch powinien ten mecz wygrać, był o wiele lepszy od wrocławian. |
Cytat:
Nie wiem gdzie Ty się uchowałeś przez kilka ostatnich lat, przecież wszędzie o tym mówiono (odnośnie stykowych spalonych i wątpliwości względem nich). Tak jak napisałem, jeśli sędzia w stykowym spalonym nie jest pewny, to UEFA zaleca puszczenie gry (ale jeśli odgwiżdże stykowego spalonego to oczywiście problemu nie ma, bo go wyłapał. Jednak błędem sędziego też nie będzie, jeśli puści stykowego spalonego). Cytat:
|
No i nie spełniło się pobożne życzenia Lenczyka:"Daj Boże, abyśmy dwa pierwsze mecze przegrali" :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Seb@ nie wiem czego Ty nie rozumiesz w tym zaleceniu UEFA. Skoro sama UEFA daje wytyczne zalecające, żeby w stykowym spalonym lepiej puścić grę niż ją zatrzymać, gdy sędzia ma wątpliwość, to ja nie wiem jak to Ci lepiej wyjaśnić. Ale dłużej już mi się nie chce tłumaczyć. Poczekam na mecz gdzie Wisła strzeli gola ze stykowego spalonego i wtedy poczytam głosy tych, którzy tak upierają się przy swoim stanowisku, które jest sprzeczne z wytycznymi UEFA.
Śląsk tak kaleczył, że aż szkoda słów na ich grę. |
....a szefie
Ale to jest sytuacja stykowa?Po co prowokujesz? http://i40.tinypic.com/ab1r7s.jpg Tego nie powinno się uznac i tyle.I koniec tematu |
Tak zatrzymaj stop klatkę jeszcze później :lol:. Dałeś ch**ową jakość, ale widać gdzie tam jest piłka, piłkarz Legii nie ma już z nią kontaktu, a w tym czasie Wolski na biegu trochę przebiegł. A no i ta perspektywa, która była hejtowana w innym ujęciu :lol:.
Wg zaleceń UEFA to powinno się uzna. Koniec tematu. |
Ciekawie się wiosna zaczyna.
Śląsk - dobrze grał, ale tylko dobrze. Za to Ruch zaskakuje na plus. Spodziewałem się, że Lech pojedzie z Bełchatowem, dobrze, że u buków nie stawiam kasy, bo stawiałem również na Widzew. Tylko szkoda, że Lechia żydków nie obiła, tylko remis. Pobożne życzenie mam, aby jutro Wisła wygrała, a Legia zmoczyła. |
:rotfl:
Dobra ....a.Tam gdzie jest strzałka to wystaje biały kret z ziemi. Co do Śląska.W 2 połowie przestał kompletnie grać.Albo jakieś zmęczenie, albo presja.Nie wiem.Źle to w każdym bądź razie wyglądało.Może jutro Legia przegra, a my wygramy.Wisła i tak raczej Śląska niedogoni. |
Spuszczacie się nad tym spalonym, jak nie wiem co, a nawet na forum Sportingu ich kibice piszą, że nawet jeśli był to na tyle minimalny, że bramka powinna zostać uznana, więc nie wiem o co Wam chodzi.
|
Śłąsk dobrze wyglądał w pierwszej połowie, zaprezentował dużą kulturę gry, a ozdobą były te przerzuty Kazmierczaka i Elsnera , gdyby utrzymali taką grę w 2 połowie Ruch nie miał by szans, ale w drugiej połowie wrócili do gry, którą prezentowali w większości meczów u siebie w poprzedniej rundzie, czyli czyhania na kontrę i próby wymęczenia prowadzenia 1-0.
Lechiii trudno byłoby policzyć mecze w których mimo, że jest wyraznie lepsza nie potrafi wygrać.Niestety z takimi napastnikami nie będą się w lidze liczyć bo co kolejny to słabszy przeciętnego, ale strzelającego od czasu do czasu Buvala zamienili na gorszego Bensona, a Bensona na drewnianego Grzelczaka, który jest dobrym kolegą Janasa. |
Cytat:
"Dałeś ch**ową jakość, ale widać gdzie tam jest piłka, piłkarz Legii nie ma już z nią kontaktu" czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że jakość ch****a, ale piłkę widać i piłkarz Legii już ją podał. Przez ten czas kiedy zawodnik Legii nie ma z nią już kontaktu, to Wolski na sprincie przebiegł trochę. Tak jak napisałem, daj stop klatkę jeszcze później, najlepiej jak Wolski przyjmuje piłkę, wtedy na bank będzie już spalony :rotfl: |
Dobra koniec, bo to się robi coraz bardziej śmieszne.Masz racje, ja mam spokój Była stykowa sytuacja i Legia prawidłowo strzeliła gola
|
Cytat:
Zobaczymy jak bedziesz bornil sedziego kiedy Legia straci bramke po "stykowym" spalonym. |
Cytat:
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa Widzew Łódź - Śląsk Wrocław Śląsk Wrocław - Korona Kielce Śląsk Wrocław – Cracovia Lech Poznań - Śląsk Wrocław Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 6 u siebie z Legią, Koroną, Cracovią, Bełchatowem, Zagłębiem i Jagiellonią. 6 na wyjeździe z Widzewem, Lechem, Polonią, Podbeskidziem, Lechią i Wisłą. Ja tu widzę całkiem realną stratę punktów w co najmniej 4 spotkaniach, tj. z Legią u siebie i na wyjeździe z Lechem, Polonią i Wisłą. Spokojnie są do przegonienia przez tak grającą Wisłę jaką widzieliśmy w czwartek. |
Warto również zauważyć, że nowe nabytki Śląska (Stevanović, Mraz) delikatnie mówiąc nie zachwyciły.
|
Dajcie już spokój z tym spalonym. Sędzia mógł akcję puścić (bo rzeczywiście była to sytuacja stykowa) i to zrobił. Chwała mu za to. Chciałbym, żeby wszyscy sędziowie tak robili zamiast przerywać prawidłowe akcje bo było blisko spalonego.
|
Jesli Slask bedzie prezentowal sie tak jak dzis to tak, jest spokojnie do przegonienia.
Mnie strasznie razily te "dzidy" do przodu, przy calkowitej niezdolnosci do wymienienia kilku podan na polowie przeciwnika. Podan w ktorych sie "zdobywa teren gry". To jest kultura gry na poziomie 3 ligi angielskiej. To poraza. Myslalem ze tworzy sie nam kolejny solidny zespol na puchary, ale za wczesnie wyrazilem taki osad. Jeszcze duzo im do tego brakuje. Oj, duuuzo. Chociasz w stosunku do Polonii chyba sie nie pomylilem. Na podstawie wczorajszego meczu nie ma co oceniac, ale ta druzyna nie sprawia wrazenia zespolu dla ktorego wymienienie 5 podan to problem. To cieszy. Cieszyloby jeszcze bardziej gdyby Jozek... przeniosl sie do Gdanska. Ja na to po cichu licze;) No, i oczywiscie licze tez ze runda jesienna to nie byl przypadek, czyli ze w Polonii nie ma juz zwalniania po jednym meczu. Polska liga potrzebuje dobrych ekip, by poziom rosl. Pablo84 Ales sie uczepil tego spalonego. Dla mnie osobiscie spalony byl tak minimalny i na takiej szybkosci sie to dzialo, ze sedzia mial prawo sie pomylic i to puscic. Zreszta, takie stykowe sytuacje czesto sie puszcza. Tak samo sytuacja przy gola dla nas ze Standartem mogla byc uznana jako faul lub... jako nie. To byly takie sytuacje (gol dla Nas i gol dla Legii), ze interpetacje moga byc roznorakie... przy czym wiekszosc sedziow by te gola zaliczala. Tak tez sie stalo :-) -------------------- Spalony spalonym , ale sama akcja byla przednia. Utrzymanie sie przy pilce, zdobywanie terenu gry szybkimi podaniami, idealnaprostopadla pilka, i (niezaleznie czy byl spalony czy tez nie) dosrodkowanie Wolskiego co do cm, bez zadnego zwalniana czy przetrzymywanie pilki (cos co lubi robic np. Rybus). Akcja na poziomie Bundesligi czy innych topowych lig (my tez kilka takich mielismy w naszym meczu). Co ciekawe glowne role w tej akcji odegrala mlodziez... Zyro i Wolski. I to wlasnie rozni Slaska od Legii czy Wisly. To co jest (czasami) w naszym zasiegu (czy tez zasiegu Legii czy Polonii), dla Slaska jest absolutnie poza zasiegiem. Wciaz za mala kultura gry i za malo jakosci. Niemniej zrobili ogromy skok w przeciagu ostatnich 12 miesiecy, i to im sie chwali. Zobaczymy czy pojda za ciosem... |
Cytat:
|
Bobek90 - pytanie tylko kto ich tak uczy grac, wydaje mi się, ze Lenczyk daje im takie wytyczne, bo w pierwszej połowie wyglądali o wiele lepiej kiedy grali pilką, mieli kontrole nad meczem.A w drugiej takie dziadostwo, po wyrównującej bramce dla Ruchu wyglądali, jakby grali w 9.Chociaż ogladałem ostatnio mecz Bundesligi i też dużo było takiej kopaniny jaką Śląsk pokazał w II połowie.Wydaje mi się , że niektórzy trenerzy maja w dupie kompletnie styl gry swoich zespołów i każą wypierdalać piłki na oślep.
|
Co do tego robiącego jak widzę wielką kariera spalonego to dla mnie chyba był. Aczkolwiek mam to w dupie, bo nam kiedyś odgwizdano spalonego przy 2-0 Koseckiego na Camp Nou. Krótko mówiąc niech się Sporting martwi.
Natomiast w innej sytuacji (gdy Rybus trafił po gwizdku w słupek) moim zdaniem spalonego nie było (sytuacja trochę przed golem na 2-1, możliwe że nawet przed 1-1). W ogóle sędzia był dramatyczny. Karny dla Sportingu przy ręce Jędzy mógł polecieć. Karny dla nas w pierwszej połowie po ręku objeżdżanego przez Rybusa obrońcy tak samo. Sędzia gwizdał jakieś faule z dupy, nie gwizdał prawdziwych. Raz Komorowski wyjebał piłkę z wolnego w aut i.... dostał powtórkę, bo przed gwizdkiem. Kuriozalne było to sędziowanie i to naprawdę cud, że bez wypaczeń. P.S. Jutro okaże się o co gramy :) |
Cytat:
|
Cytat:
Też czekam na jutro, zobaczymy czy obie drużyny potwierdzą formę z czwartku, czy może solidarnie pokażą że liga to inna bajka i nie ma się co szarpać:p |
Nie wiem jak Wy ale My wygramy :P
|
Palikot, o majstra to grają we Wronkach/Poznaniu, ale żarcik przedniej marki:lol:
Dotychczas prawie wszyscy grają dla Nas i oby w Zabrzu było podobnie. A my już swoje w Lubinie zrobimy. EDIT: Zizou, równie czujny ;) |
nie zrozumieliscie szydery z tego warszawskiego napinacza .... palikot zaszydzil zaszydzil ze jak co roku warszawska druzyna gra o tytul a zdobywa go raz na 10 lat ..... zreszta cala ta ich przyspiewka - niewazne w jakim miejscu sa ......legia jest mistrzem polski ..... ech .....
|
gizmowisła no patrz, ta przyśpiewka tak wam przypadła do gustu, że aż musieliście ją od nas skserować i przerobić na własny użytek :)
|
ToTylkoJa - idz lepiej sprawdz na Wasze fora kogo Legia dzisiaj sprzedała, i kto będzie następny.
|
Cytat:
|
gizmowisła no patrz, ta przyśpiewka tak wam przypadła do gustu, że aż musieliście ją od nas skserować i przerobić na własny użytek
nietety to niejest wasza przyspiewka ..... aprawda jest dla Was niestety calkiem inna .....kazdy kumaty kols wie... Ty nie wieszz .... nie ma to jak napinka necie ..... boli chlopcze, boli .... ale niestety od ok 15 lat to My wyznaczamy historie .... robimy to co Wam nigdz sie nie udalo ........ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl