Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Arapaho 01.10.2011 08:26

Jedynki na listach Palikota - przerobiony facet - kandydat/-ka z Krakowa ! +Biedroń - czołowy gejowy naszego kraju, +zastępca redaktora komunistycznej gazety "NIE" tuby PZPR Urbana+ przestępca który odsiedział kilkuletni wyrok+kilku byłych członków SLD i SDPR i wielu innych.I oni mają zmieniać Polskę na lepsze? Ktoś tu chyba na głowę upadł. Jakby takich ludzi miał Kaczyński to by go zjedli żywcem
Powiem szczerze że nie spodziewałem się że w naszym kraju znajdzie się ponad 1 mln ludzi którzy zagłosują na taka efemerydę bo to juz nie jest chłodna kalkulacja i koneksje zwykle rodzinne (SLD,PSL) , mediotyzm i oczarowanie GW i TVN (PO) tylko głupota w najczystszej postaci

abruzzi 01.10.2011 08:39

Ci co chcą głosować na Palikota to w większości byli wyborcy SLD i ludzie o poglądach lewicowych, którzy mają dość plastikowego Napieralskiego więc nie dziwiłbym sie tak strasznie. Wg mnie suma sumarum Palikot i Sld zdobęda tyle samo głosów co samo Sld 4 lata temu

LanceTS 01.10.2011 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1172114)
Jedynki na listach Palikota - przerobiony facet - kandydat/-ka z Krakowa ! +Biedroń - czołowy gejowy naszego kraju, +zastępca redaktora komunistycznej gazety "NIE" tuby PZPR Urbana+ przestępca który odsiedział kilkuletni wyrok+kilku byłych członków SLD i SDPR i wielu innych.I oni mają zmieniać Polskę na lepsze? Ktoś tu chyba na głowę upadł. Jakby takich ludzi miał Kaczyński to by go zjedli żywcem
Powiem szczerze że nie spodziewałem się że w naszym kraju znajdzie się ponad 1 mln ludzi którzy zagłosują na taka efemerydę bo to juz nie jest chłodna kalkulacja i koneksje zwykle rodzinne (SLD,PSL) , mediotyzm i oczarowanie GW i TVN (PO) tylko głupota w najczystszej postaci

Wiekszość wyborców Palikota to chyba ludzie młodzi. Ja jestem w klasie maturalnej, i byłem zdruzgotany gdy usłyszałem ile osób chce na niego głosować. Uważają, że jest to jedyna LIBERALNA partia w Polsce ktora może się liczyć. I uważają, że Palikot może zrobić szum. A to czy jest lewakiem już mniej ich obchodzi. Czegoś takiego nie byłem w stanie słuchać.

Worcester 01.10.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1172172)
Wiekszość wyborców Palikota to chyba ludzie młodzi. Ja jestem w klasie maturalnej, i byłem zdruzgotany gdy usłyszałem ile osób chce na niego głosować. Uważają, że jest to jedyna LIBERALNA partia w Polsce ktora może się liczyć. I uważają, że Palikot może zrobić szum. A to czy jest lewakiem już mniej ich obchodzi. Czegoś takiego nie byłem w stanie słuchać.

Przejrzałem wypociny Palikota. Jeśli w liceum głoszą takie herezje masz kilka dowodów, dzięki którym ich wypunktujesz.

1. ''Dostęp do środków antykoncepcyjnych za darmo, refundowane przez państwo metody im vitro".
Socjalizm czystej postaci. Według liberalizmu to jednostka ma sama finansować swoje potrzeby, oczywiście dzięki zmniejszeniu obciążenia podatkowego.

2. "Powszechna dostępność do żłobków i przedszkoli".
Socjalizm. Argumentacja taka jak wyżej. Mechanizmy obrotu pięniędzy przez państwo według liberałów są upośledzone. Prosta zasada - oddając państwu 150 zł w podatkach na edukację, na naukę Twojego dziecka zostanie przeznaczonych 100 zł, za 50 zł państwo opłaci urzędników.

3. "Parytety w systemie 50/50".
Tego nawet nie chce się komentować. Według liberalizmu człowiek jest wolną jednostką, wyposażoną w przedsiębiorczość, dlatego sam decyduje o swoim działaniu. Klasyfikacja powinna powstawać w skutek ludzkiego działania, a nie urzędniczej decyzji. Jest to ustawa dyskryminująca jednostki wybitne, które nie mogą się wybić, dzięki opcji 50/50.

4. "Darmowy internet".
Kto za niego zapłaci? Rozumiem, że państwo czyli...my.

Ogólnie program wyborczy wygląda jakby był napisany "na kolanie". Według mnie RPP to PO po liftcie, plus sodomici i nastawienie antyklerykalne "na oficjalu''.
Dlatego jeśli jesteś liberałem polecam Nową Prawicę, która dzięki nastawieniu konserwatywno - liberalnemu kibicowi powinna być tym bardziej bliska.

LanceTS 01.10.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1172295)
Przejrzałem wypociny Palikota. Jeśli w liceum głoszą takie herezje masz kilka dowodów, dzięki którym ich wypunktujesz.

1. ''Dostęp do środków antykoncepcyjnych za darmo, refundowane przez państwo metody im vitro".
Socjalizm czystej postaci. Według liberalizmu to jednostka ma sama finansować swoje potrzeby, oczywiście dzięki zmniejszeniu obciążenia podatkowego.

2. "Powszechna dostępność do żłobków i przedszkoli".
Socjalizm. Argumentacja taka jak wyżej. Mechanizmy obrotu pięniędzy przez państwo według liberałów są upośledzone. Prosta zasada - oddając państwu 150 zł w podatkach na edukację, na naukę Twojego dziecka zostanie przeznaczonych 100 zł, za 50 zł państwo opłaci urzędników.

3. "Parytety w systemie 50/50".
Tego nawet nie chce się komentować. Według liberalizmu człowiek jest wolną jednostką, wyposażoną w przedsiębiorczość, dlatego sam decyduje o swoim działaniu. Klasyfikacja powinna powstawać w skutek ludzkiego działania, a nie urzędniczej decyzji. Jest to ustawa dyskryminująca jednostki wybitne, które nie mogą się wybić, dzięki opcji 50/50.

4. "Darmowy internet".
Kto za niego zapłaci? Rozumiem, że państwo czyli...my.

Ogólnie program wyborczy wygląda jakby był napisany "na kolanie". Według mnie RPP to PO po liftcie, plus sodomici i nastawienie antyklerykalne "na oficjalu''.
Dlatego jeśli jesteś liberałem polecam Nową Prawicę, która dzięki nastawieniu konserwatywno - liberalnemu kibicowi powinna być tym bardziej bliska.

Pierwszy i trzeci argument im podałem. Do tego całkowite usunięcie religii ze szkół (nawet jak ktoś by chciał to też nie będzie mógł się uczyć) i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam. W każdym razie cały czas im mówiłem, że Palikot to nie jest liberał. Zobaczymy co z tego wyjdzie, mam jeszcze tydzień.

Jaroo1 01.10.2011 20:58

Ludzie sa nieswiadomi tego na kogo glosuja. nic sie nie zmienilo. Moze pare osob przejrzalo na oczy, ze PO nie jest takie fajne jak sie lansowalo ale np zamiast Po zaglosuja wlasnie na Palikota bo jest taki swiezy i ciekawy, czlowiek jakby z poza tego swiata polityki (chyba wiekszosc zapomniala, ze on juz w tym gownie sie taplal i jedyne co robil to kompromitujaco sie wypowiadal).
A co do Partii Palikota to w moim mniemaniu nazbieral takich dziwnych przypadkow i chce podbic nimi swiat. Rozne stwory typu pedal, tranzwestyta czy obojnak czy innych pokrzywdzonych przez swiat dziwolongow i chce tym sobie zjednac dziwny elektrorat (pedaly, dziwaki, antykatolicy), ciekawa mieszanka - margines spoleczny

Eternit 02.10.2011 12:10

Gdy grunt zaczyna palić się pod nogami, do społeczeństwa muszą apelować niekwestionowane autorytety.
http://bi.gazeta.pl/im/4/10392/z1039...-tygodniku.jpg

Jaroo1 02.10.2011 13:19

Mysle, ze bardziej przmeowilby do Polakow gdyby na okladke dodano ta mini flage wlozona w gowno. Takich frajerow sie powinno gazowac...

budka 03.10.2011 14:36

Apel do prawdziwych polskich kibiców

http://www.youtube.com/watch?v=ZjVuL...layer_embedded

fialo 03.10.2011 20:48

Z PO musi być naprawdę źle skoro wypuszczają takie spoty :

http://www.youtube.com/watch?v=0jrhM...layer_embedded

murray 03.10.2011 20:53

@fialo:
Goebbels wiecznie żywy.

DeadOrAlive 03.10.2011 21:41

Oglądał ktoś dzisiejszego Lisa ?

Śmiechem na sali jest to, że ten człowiek przychodzi nie przygotowany do spotkania z J.Kaczyńskim, mając niepoprawne dane, a ponadto wytaczając sprawy sprzed paru lat.

a tak przy okazji

http://katron.nowyekran.pl/post/1193...-donalda-tuska

WzT 03.10.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1173379)
Oglądał ktoś dzisiejszego Lisa ?

Śmiechem na sali jest to, że ten człowiek przychodzi nie przygotowany do spotkania z J.Kaczyńskim, mając niepoprawne dane, a ponadto wytaczając sprawy sprzed paru lat.

No żałosny gość, poza tym ze złości aż mu plamy na twarzy wychodziły. Typowy rozpaczliwy objaw zawiści aż przykro się gościa oglądało, był punktowany każdym swoim pytaniem.

dragon 03.10.2011 21:54

Wyglądało jakby to ... Lis był u Kaczyńskiego :)

Kaczyński zrobił to co do niego należało. Nie dał się sprowokować, umiejętnie sparował dziennikarskie ciosy ( a 2-3 były poniżej pasa). Kilkukrotnie zaskoczył prowadzącego.

Lis wiedział, że salon nie wybaczy mu wtopy i wyglądał na tak zdenerwowanego jak Chlebowski na słynnej konferencji...

A najbardziej chyba tremowała go świadomość, że tym wywiadem Kaczyński zbliża się do kolejnego premierostwa (czego mu z całego serca życzę.)

orzeu 03.10.2011 21:56

Za 40 minut na TV Polonia powtorka najwiekszego nokautu w historii polskiej debaty wyborczej od czasow samobojstwa Wałęsy z podawaniem nogi heh

Orson 03.10.2011 22:03

orzeu... kto z kim debatował?

bo ja oglądałem tylko pyskówkę nieprzygotowanego dziennikarza z politykiem który przez 45 min nie podał ani JEDNEJ konkretnej propozycji ustawy, wizji rządu itd

Kolumbus 03.10.2011 22:04

tu chyba link

http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...102011/5286585

murray 03.10.2011 22:07

http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...102011/5286585

WzT 03.10.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1173390)

bo ja oglądałem tylko pyskówkę nieprzygotowanego dziennikarza z politykiem który przez 45 min nie podał ani JEDNEJ konkretnej propozycji ustawy, wizji rządu itd

A czy o ustawy był pytany?
Pan redaktor miał ważniejsze sprawy na głowie...

dragon 03.10.2011 22:09

Cytat:

A czy padło choć jedno pytanie o propozycje ustaw i rząd?

Cały wywiad był szyty na prowokację i budowanie niechęci do odpytywanego. Żadnych merytorycznych pytań jakie powinny padać w debacie. O podatki, zdrowie, emerytury itd.

Prowokacja nie wyszła i już widzę "gaciówę" w redakcjach GW i TVN co tu przekazać elektoratowi PO jutrzejszego ranka. Kogo rzucić na okładki, żeby pokazał jak się boi.

Orson 03.10.2011 22:10

dlatego napisałem ze pyskówka

i nie zarzucam Kaczyńskiemu że nie podał konkretów tylko zwracam uwagę, że debatą przedwyborczą nazwać tego nie można...

orzeu 03.10.2011 22:10

Cytat:

Zgoda ale do kogo pretensje? To dziennikarz dyktuje poziom i podaje tematy rozmowy. Polityk ktoremu nonstop sie przerywa raczej nie zaprezentuje swoich pomyslow na Polske pomiedzy kolejnym slinami na pysku wscieklego, nomen omen, Lisa.
Lis swoimi programami w ktorych nigdy nie ma merytorycznej rozmowy pokazuje ze polskie dziennikarzenie zeszlo calkowicie na psy.

tentrak 03.10.2011 22:11

Lis w dzisiejszym programie pokazał taką dozę nienawiści , i agresji w stosunku do Kaczyńskiego ( który chwała mu za to nie dał się sprowokować ) że wyglądało aż śmiesznie , na każde głupie pytanie gdy tylko dostał rzeczową odpowiedź wysuwał kolejne ciekawostki conajmniej jakby mi kazali czytać "fakt"-a, ja pier.... i jeszcze gość POtrafi powiedzieć ze w Polsce PIS nie potrafi rozmawiać o rzeczach ważnych tylko zaczyna konflikty , Program tak obiektywny że Putin By się takiego redaktora po swojej stronie nie powstydził

kulek 03.10.2011 22:20

jak był Tusk u Lisa to pytał jakie ma wizje premier na poprawę sytuacji w Polsce, gdy był Kaczyński pytał o broń sprzed 20 lat:D dosłownie to był kabaret co Lis wyprawiał,

Orson 03.10.2011 22:21

orzeu zgadzam się z Tobą w 100%
po tej stronie mamy Lisa a po drugiej Sakiewicza który Tuska by również chciał rozszarpać
i to jest zenujące

!!IRIVER!! 03.10.2011 22:22

Lis chciał skompromitować Kaczyńskiego i mu nie wyszło. Ciemny, platformowy lud to kupi, ale wszyscy potrafiący choć trochę samodzielnie myśleć, dopatrzą się, że cała rozmowa była ustawiona pod sprowokowanie Prezesa.

Mareq 03.10.2011 22:28

Niechęć Lisa była w 100 % jawna.
Ale jak dla mnie Kaczyński mógł się w kilku fragmentach tego wywiadu zaprezentować lepiej , nie dać sprowokować.
Wiadomo , że przy takim nastawieniu Lisa( i wiadomej twórczości publicystycznej) nie jest to łatwa sprawa , ale z drugiej strony jak już się godzi na takie coś , to trzeba być przygotowanym że będzie bardzo trudno utrzymać nerwy na wodzy.

Generalnie dobra prezentacja , ale nie bardzo dobra/celująca i biorąc pod uwagę przyszłość , trzeba zaakceptować fakt , że Kaczyński nigdy nie będzie prymusem tego typu wystąpień medialnych.

kulek 03.10.2011 22:33

Jakby nasi piłkarze grali z taką zawziętością jak Lis darzy nienawiścią Kaczyńskiego to mistrzostwo co rok:P a o europejskie puchary nie musielibyśmy się martwić

Kocur 03.10.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1173392)

:shock:

Ale Lisa ośmieszył :rotfl:

Miazga - dzięki za link oglądam to jeszcze raz - ten facet nie powinien precli sprzedawać a co dopiero być dziennikarzem.

JEDREK76 03.10.2011 22:36

Co najmniej w kilku momentach to Lis stracił nerwy i... słuch przy okazji. Kiedy Kaczyński wyraźnie powiedział Panie redaktorze, ten spróbował go sprowokować udając, że Kaczor mianował go doktorem. Co Kaczyński spuentował wkrótce dowcipnie powtarzając kilkukrotnie "panie magistrze".
Zero pytań o konkrety, ciągła próba sprowokowania gościa, do tego brak przygotowania się do wywiadu co trafnie wypunktował Kaczyński przy okazji tematu z którego okręgu startuje Ilona Klejnowska (Lis powielił błędne info Wybiórczej, iż startuje z Bydgoszczy http://wyborcza.pl/duzy_kadr/56,9790...nowska,,6.html, podczas kiedy startuje z okręgu płocko-ciechanowskiego
http://niezalezna.pl/15333-wasik-i-k...iej-liscie-pis http://www.tvn24.pl/1,1717560,druk.html - sam chyba zauważył swój błąd nie chcąc przyjąć zakładu proponowanego przez Kaczyńskiego). Lis się skompromitował, dawno już nie widziałem go tak "ugotowanego":)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl