Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Adasss 10.07.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 760097)
Może on jest medium i w tajemniczy sposób trafnie rozpoznaje potencjał obrońców, a gracze ofensywni już zakłócają jego aurę? Odsyłać wszystkich napastników od Peralty, chcemy więcej jego defensorów!

A może ma po prostu znaleźć napastników za darmo lub prawie darmo? Efekt nietrudny do przewidzenia ;-)

TSW06 10.07.2009 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 760091)
Można dokonać tylko jednej wymiany zawodnika. I ją wykorzysta Jop.

a to nie wiedziałem ale w takim razie Boże daj siłę zarządowi żeby do jutra Braz był załatwiony ;)

hunter 10.07.2009 23:27

Adis Nurković w Wiśle raczej nie zagra, przynajmniej na tę chwilę tak wygląda jego sytuacja.

PasiorWKS 10.07.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 760104)
Adis Nurković w Wiśle raczej nie zagra, przynajmniej na tę chwilę tak wygląda jego sytuacja.

A założysz się, że będzie zupełnie odwrotnie ? :>

felipe 10.07.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 760020)
Za takie stwierdzenie należy sie odpoczynek od tego forum. Nie dajmy się ponosić emocjom. Arkowi sie należy szacunek, dużo większy niz powyżej zaprezentowany.

Ale co ma "szacunek" do oceny rzeczywistości...? Nie popadajmy w paranoje, tylko trzeźwo oceniajmy zawodników, gdzie trzeba krytykujmy.

Głowacki - solidny obrońca, gościu oddany klubowi... ale zawodnik "szklany", taka prawda. Kto tego nie widzi ten chyba przespał ostatnie sezony.

Wielu jest takich - Niedzielan, Grzelak, Nowak itp. Normalne, grunt by klub zabezpieczył ich pozycję solidnym zmiennikiem. Nam się to chyba udało.

Jest różnica od normalnego określenia czyjejś kontuzjogenności do zwykłego chamskiego zwyzywania od złomu.

hunter 10.07.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 760106)
A założysz się, że będzie zupełnie odwrotnie ? :>

Nie będę się zakładał, bo sytuacja z Jopem dobitnie pokazuje, że wszystko w każdej chwili może się obrócić o 180 stopni.

KOALIK 10.07.2009 23:48

Gdzieś jest napisane co stało się Głowackiemu? Niektórzy kraczą jakby pół roku miał nie grać.

martinius028 10.07.2009 23:53

Głowa ma drobny uraz podobno z tego co na oficjalnej pisze.

Co do Jopa to jak dla mnie spoko transfer jak się w ciągu roku sprawdzi to przedłużą z nim kontrakt pewnie na 2 lata jak ze Singlarem a jak nie to nara. Bardzo rozsądne posunięcie klubu.

matti123 10.07.2009 23:54

Transfer Jopa w najmniej oczekiwanym momencie. Ciekawe co to oznacza. Każdy ma swoje wersje ale tego przekonamy się w najbliższym czasie. Jak dla mnie Jop był zdatny piłkarsko 2 lata temu. To co pokazał w reprezentacji i w FK w meczach z Legią nie napawa optymizmem. Oby kontuzja Głowackiego nie była poważniejsza i nie oznaczało to końca rozmów z jakimś prawym obrońcą.

peterwislak 10.07.2009 23:56

dziwne ze nikt po meczu nie pytal Skorży o transfery

nesta 11.07.2009 00:10

A po co pytac jak i tak zawsze dzieje sie co innego niz ktokolwiek w klubie mowi...

jacek67 11.07.2009 07:26

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21355
jesli to prawda to są już kpiny

Dozamet1 11.07.2009 07:28

mam nadzieję że będzie jak z Jopem że nie ale jednak tak :)

matizaq 11.07.2009 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 760156)

Ja bym się nie przejmował,tego rodzaju doniesieniami. Wiadomo - Nurkovic już raz definitywnie odchodził , Jop juz kończył karierę a tematu Kirma w ogóle nie było...
Jaki jest efekt ? Dwaj ostatni już są w Wiśle.. Może Zubanovic mówiąc w ten sposób chce podbić wysokość wynagrodzenia dla piłkarza albo dla siebie ?
Z jednej strony może to być prawda , a z drugiej dobry prognostyk.
Poczekamy, zobaczymy........

Pan Jotka 11.07.2009 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 760158)
Ja bym się nie przejmował,tego rodzaju doniesieniami. Wiadomo - Nurkovic już raz definitywnie odchodził , Jop juz kończył karierę a tematu Kirma w ogóle nie było...
Jaki jest efekt ? Dwaj ostatni już są w Wiśle.. Może Zubanovic mówiąc w ten sposób chce podbić wysokość wynagrodzenia dla piłkarza albo dla siebie ?
Z jednej strony może to być prawda , a z drugiej dobry prognostyk.
Poczekamy, zobaczymy........

O ile pamięć mnie nie myli to podobnie bylo z Diego tristanem. Negocjowali, a na koniec dali zupełnie inne warunki niz te dogadane i sprawa legła. Tak czy siak nie mamy znowu bramkarza.

Luk4s 11.07.2009 07:49

czyli nadale będzie jeden wielki cyrk z testowaniem kolejnych kandydatów...

jacek67 11.07.2009 07:52

Lecz w końcu bramkarze nie przyjadą wiedząc jak u nas się to kończy

matizaq 11.07.2009 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 760160)
czyli nadale będzie jeden wielki cyrk z testowaniem kolejnych kandydatów...

O ile to prawda (jeszcze raz powtarzam,żeby nie brać tego za pewnik) to czasu na testowanie kolejnych wynalazków już raczej nie ma.....Wierzę jednak ,że Pan Bedarz ma jeszcze w zanadrżu jakiegoś bramkarza co najmniej na poziomie Nurkovica. Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby w nadchodzącym sezonie drugim golkiperem był Filip Kurto.......

63.5 Kg 11.07.2009 08:00

Ja bylbym za tym zeby co poniektorzy pzrestali czytac doniesienie medialne i gazetowe...

_gilardino_ 11.07.2009 08:31

Ja się zastanawiam jak słaby musi być obecnie Cebanu że przy takim bramkarzu jak Pawełek nie dostał nawet jednej szansy w poważnym meczu, chyba że to Kazimierski ma więcej do gadania przy obsadzie bramki ...

skeba 11.07.2009 08:43

Jak jest to prawdą, że dwa razy zmieniali umowę to wielkie brawa, zapewne poszło o pare tysięcy euro, które dawaliśmy takim zawodnikom jak Niedzielan, Dawidowski. Dla nich pieniędzy nie zalowali, ale zeby Bramkarza pozyskac, który jest teraz bardzo potrzebny to już nie, obym się mylil.
Trudno to nazwac polityka transferową

Luk4s 11.07.2009 08:44

Cytat:

Na koniec wiślacki szkoleniowiec wypowiedział się jeszcze o możliwości wzmocnienia zespołu na pozycji bramkarza. - Niewykluczone, że zdecydujemy się jeszcze na jednego zawodnika, który był na naszej liście. Na pewno na mecz z Levadią wraca do nas Ilie Cebanu - zakończył Skorża.
sama końcówka wypowiedzi z tej rozmowy:
http://wislaportal.pl/news.php?id=15669

Czyli wygląda, że raczej sprawa Nurkovicia upadła definitywnie, skoro trener mówi o kolejnym bramkarzu...

JrQ- 11.07.2009 08:46

Śmiać się chce. Jeśli rzeczywiście dwa razy obniżaliśmy zaproponowaną kwotę to się nie dziwię.
Swoją drogą, szukamy bramkarza od kilku sezonów, jak trafia się wreszcie w miarę dobry, to na przeszkodzie staje kasa. I to drobna. Jak dla mnie paradoks.

Wichar87 11.07.2009 08:52

Może będzie jak z Jopem? Nic z tego nie wyjdzie a w niedługim czasie bedzie info, że podpisalismy kntrakt :D Oby. oby...

skeba 11.07.2009 08:53

Wystarczy tylko pogratulować działaczom, którzy są odpowiedzialni za transfery.
Nic nie mówmy, bo to może być kaczka dziennikarska.
Poczekajmy, aż się wszystko wyjaśni.
W 3-4 rundzie zagramy z Filipem w bramce, a nóż wyrośnie z niego taki bramkarski Błaszczykowski

_gilardino_ 11.07.2009 09:04

http://sport.onet.pl/0,1248675,20067...wiadomosc.html

Kolejny blef albo nici z Braza i Nurkovicia. Mam nadzieje że jak rezygnują z nich to mają kogoś innego.

Selene 11.07.2009 09:11

Nurkovica bym brał bo ma on niezły refleks i świetne warunki fizyczne. Myślę, że możnaby było z niego jeszcze zrobić świetnego bramkarza w ciągu 2-3 lat. A już teraz pewnie by się nadawał do gry w lidze.

Braz? Nie jest to typowy prawy obrońca. Może rzeczywiście lepiej byłoby przekwalifikować Łobodzińskiego na stałe no i cały czas szukać prawego obrońcy?

dynek.pl 11.07.2009 09:21

Niestety z Nurkovicem to moze byc prawda bo za dlugo to trwa. Jesli byl obserwowany przez pol roku to za nim go zaprosilismy na testy mozna sie bylo dowiedziec czy w ogole jego oczekwiania finansowe sa w naszym zasiegu. Tak stracilismy tylko miesiac, a bramkarza dalej nie ma. Do tego wychodzmy na niepowazny klub po raz kolejny. Podejrzewam, ze skoro WIsla 2 razy zmieniala warunki to raczej nie na lepsze dla zawodnika. Takie rzeczy to mozna robic w Football Managerze ale nie w zyciu. Partnerow trzeba szanowac. Swoja droga to smieszne, ze zalujemy tych kilku euro skoro i tak mamy go wypozyczyc tylko najpierw. Jaskos na placenie pensji Beto-na kasa byla.

michal(pl) 11.07.2009 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 760156)

tak tak , media, propozycja z Bundesliga, juz juz....pewnie dlatego tak długo był z nami na zgrupowian, bo w Wisle to sami super ludzie.
Ten cały jego menago to niezły filizof

anthony09 11.07.2009 09:28

Tak w ogóle to według mnie wszystko odbija się na transferach przez to, że jest kłopot z stadionem ;/ Gdyby Wisła miała zaklepany Stadion Śląski to nie wahałaby się dać kilka tysięcy więcej Nurkoviciowi. Niestety w ostatnich dniach pojawiły się problemy z tym stadionem, przez co stracimy porządną kase ;/ moglibyśmy być kilkaset tysięcy w przód a nie jesteśmy, tak samo z TV ;/ gdyby była relacja to była by kasa ;) Ale w POLSACIE jest gnój Solorz i niestety chce osłabiać Polskie Kluby aby Śląsk jak najszybciej stał się international level. Mógłbym się założyć o cały majątek że gbyby Śląsk miał grać w Pucharach to na 100% byłaby transmisja!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl