![]() |
A sowieciarz i agent wpływu, który po katastrofie smoleńskiej pisał dziękczynne listy " Do braci Rosjan" oszalał zupełnie w swojej wazeliniarskiej POstawie:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sama data wystapienia z kara dla GW na stadionie narodowym powinna dac do myslenia. DWA DNI PO ZAKONCZENIU EURO - czyste s....ysynstwo. Pobawilismy sie, kasy nie dostaniecie, a teraz mozecie spierdalac. |
A tuskowy wymiar sprawiedliwości wypuścił na wolność aresztowanych Rosjan. Polacy nie moga liczyć na taką wyrozumiałość PO-wskiego wodza i .....siedza dalej !:
Cytat:
|
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale chyba najbardziej pasuje tutaj:
http://www.wykop.pl/ramka/1230527/45...ety-wyborczej/ Największe hity: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Towarzysz Walter głównym utrzymankiem córki Tuska :
Cytat:
|
Cytat:
Z onetu artykuł a wydaje się, że to http://www.youtube.com/watch?v=Ys7ywCbpZlY |
Cytat:
|
Cytat:
Michał Tusk: Wysokość tych opłat nie jest tajemnicą, lecz informacją publiczną zamieszczoną na stronie internetowej lotniska. Opłaty są jawne i dla wszystkich takie same. Kolejny przykład konfliktu interesów podany przez "Wprost": "Michał Tusk napisał do dyrektora OLT, że proponowaną siatkę międzynarodową skorygował, biorąc pod uwagę najnowsze dane z bazy MIDT, do którego ma dostęp na lotnisku". - MIDT nie jest informacją publiczną, ale każdego dnia na lotnisku wysyłamy te dane do wszystkich przewoźników. Gdyby OLT Express nie miał do nich dostępu, to byłby dyskryminowany. W tej konkretnej sytuacji oni doskonale o tym wiedzieli. |
^^^ Nie bądź taki hop do przodu - co prawda nie wiem na 100% jak w Gdańsku ale w większosci przypadków np. w Krakowie linie lotnicze mają indywidualnie negocjowane stawki w zależności od liczby lotów i ilości samolotów. Stawki podane na stronach są zwykle dla indywidulanych lotów i mniejszych lini
|
http://www.joemonster.org/filmy/4652...go_ich_zabili_
może to kolejny propagandowy film, który ma pokazać że światem rządzą masoni i żydokomuna, ale... może ktoś w sposób dojrzały skomentować ten powyższy film ? |
A jednak da się ominąć " polski" wymiar sprawiedliwości
Cytat:
|
Cytat:
2.Jak widać sztab PR-owców rozbrajających minę działa. Ciekawe kto za to płaci. 3. Moim zdaniem argument broniący faktu korygowania siatki lotów zupełnie chybiony. Nawet jeżeli MIDT jest udostępniany przwoźnikom (tego nie wiem) to bynajniej nie znaczy to że powinien go udostęniać nieupoważniony do tego pracownik, pracujący jednocześnie dla dwóch firm i do tego przesyłający je z z prywatnego konta mailowego. Nawet przy maksimum dobrej woli nie można powiedzieć że jest to oficjalne udostępnianie danych przewoźnikowi. Złamanie procedur i zasad jest tu ewidentne. |
Szpeniu, zagladnij na temat " 68 rocznica wybuchu PW" . Koledzy na Ciebie tam czekają :) z ciekawą wiadomoscią :).
Taki byłeś oburzony, zaindyczony buczeniem a tu ...he,he. Ciekawe czy tuskowate media o tym wspomną coś ? http://niezalezna.pl/31842-gen-scibo...tw-zdzislawski |
Cytat:
Wiślaku, wywiad przeprowadził dziennikarz GW. Można też znaleźć list od redaktora naczelnego oddziału gdańskiego, gdzie nie wyraża się pochlebnie o M. Tusku. Słusznie. Śmieszne jest w tej sytuacji tylko to, że Plichta jeszcze kilka dni temu był największym oszustem, za którego rząd dostawał konkretnie od strony prawej, a gdy zamieszany jest w sprawę młody Tusk, to już ten sam Plichta jest prawdomówny i rzeczowy. Troszkę obiektywizmu, a nie subiektywizmu życzę Panowie i Panie. |
Cytat:
Jedynym który tutaj konfabuluje jest Michał Tusk. Ale to po tatusiu ma. |
Palikot kontraatakjue. Żenujący kabaret dewianta Biedronia i Rozenka
Cytat:
|
Cytat:
2. Gdzie można znaleźć wywiad i list? Nie dałeś żadnego linku. 3. Meandry Twojego rozumowania są zdumiewające. O ile dobrze rozumiem to chesz powiedziec że ponieważ Plichta jest oszustem nie należy wierzyć w jego zeznania. Ale jeśli jest oszustem to jak to się stało że: brylował na bibach organizowanych przez Adamowicza, zatrudniał syna premiera czy sponsorował film o Wałęsie? |
http://biznes.interia.pl/raport/kryz...lodowa,1831057
Chłop nie jest z mojej bajki ale w kontekście ostatnich polemik z Ajaxem dotyczącyh nadchodzącego kryzysu warto się zapoznać. A specjalnie dla Szpenia: "osobiście nie zgodziłbym się, aby przekazywać Funduszowi Walutowemu 6 mld euro z polskich rezerw dewizowych na pożyczki dla państw dotkniętych problemami gospodarczymi. To był błąd!" |
Cytat:
1. gdzie bronie młodego Tuska? ani nie bronie, ani nie ganie. Obie strony miotają się w zeznaniach, każdy coś dopowiada, a póxniej druga strona prostuje na swoja modlitwę. Poczekajmy na rozwój wypadków. Po tym czasie ukamieniujemy albo jednego, albo drugiego. 2. wywiad jest na głównej stronie gazety, wystarczy wejść. 3. to chyba ty krecisz. jezeli Plichta nie jest oszustem, to co chcesz od panstwa, ze go nie pilnowało? przeciez jest uczciwy. A skoro oszukuje, to może kłamie też w sprawie Tuska? |
Cytat:
2. Rozumiem że piszesz o GW. Dzięki. 3. Po raz kolejny prezentujesz nam dziwy meandrów Twojego rozumowania. Dlatego jak dziecku: skoro jak twierdzisz Plichta jest oszustem i "może kłamie też w sprawie Tuska" to powtórzę swoją prośbę z mojego poprzedniego postu: "jak to się stało że będąc oszustem: brylował na bibach organizowanych przez Adamowicza, zatrudniał syna premiera czy sponsorował film o Wałęsie" ? |
Cytat:
|
I jeszcze o AG
http://niezalezna.pl/31860-rzad-pozw...c-tysiace-osob i cytat: "Od połowy 2010 r. Amber Gold nie podlegał więc nadzorowi ani Ministerstwa Gospodarki, ani Ministerstwa Finansów, a rząd wiedział, że Marcin Plichta, jako osoba wielokrotnie skazana za przestępstwa gospodarcze (zgodnie z art. 18 kodeksu spółek handlowych), nie może pełnić funkcji we władzach żadnych spółek. Mimo to sądy rejestrowały jego kolejne spółki. Również Urząd Lotnictwa Cywilnego wydał liniom lotniczym OLT Express koncesje na przewozy lotnicze, pomimo wymogu przedstawienia zaświadczenia o niekaralności osób zarządzających taką działalnością." |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/polit...s-granice.html
Genialne :) http://www.youtube.com/watch?v=u2oCnhLXWeA Tu jest ta sapiąca ....a. |
Cytat:
Drugiej części Twojego wywodu nawet komentować nie zamierzam... |
serek.c2 i inni
Nie najeżdzajcie na chłopaka. Niech wytłumaczy o co mu chodzi.Zachowajcie swoje komentarze na pózniej. Dlatego Kamyk, napisz o co Ci chodzi, ale jeśli możesz rozwin swoją wypowiedź. |
Cytat:
Autor wpisu chce zaszokować i szokuje chyba tylko kompletnych ignorantów. Przypominam, że Lech Kaczyński MUSIAŁ podpisać Traktat Lizboński. Tak nakazywało polskie prawo. |
Cytat:
A niżej jak dawniej Kaczyński mlaskał i było to obiektem niezdrowego zainteresowania "mediów", tak teraz pani profesor "sapie" :). Cytat:
Trzeba dodać że jako jeden z dwóch przywódców w europie czekał z podpisem na referendum w Irlandii i przez cały ten czas ci sami którzy dzisiaj z popisania traktatu robią zarzut wtedy płakali dlaczego Prezydent nie podpisuje. |
a jakiego innego textu o PiSie można było sie spodziewac na blogu T.Lisa ?
|
Ja się cieszę z jedngo.
Ludziom naprawdę otwierają się oczy-zwłaszcza młodszym, na to co się dzieje w kraju. Może faktycznie coś z tego będzie. |
Cytat:
W styczniu ktoś ich tam postraszył ACTA to wyszli na ulicę, żeby pokrzyczeć (połowa w ogóle nie wie po co przyszła) i wyrazić swoje wielkie "oburzenie". Dlaczego teraz nie ma masowych protestów tych samych młodych w sprawie nowej ustawy o zgromadzeniach? Bo najzwyczajniej w świecie mają to w dupie, nie rozumieją, nie interesują się. Polska ma w tym momencie jeden ratunek - siłowe przejęcie władzy, autorytarne rządy i wyczyszczenie tego bagna. Więcej może nie napiszę, bo potem mnie odwiedzi seryjny samobójca... |
Jak sie nie wejdzie ludziom do domow drzwiami i oknami (radio, tv, internet) to nigdy nie skumaja o co chodzi. Wiekszosc ma wyjebane na polityke (co tam, ze polityka przeklada sie na ich cale zycie i wizerunek Polski), czesc marzy tylko o tym zeby wyjebac za granice, a wiekszosc po prostu woli zajac sie czym innym niz poznawaniem historii Polski i rozmyslaniem o polityce - to cos innego to telewizyjne gowno, ktore sie wciska ludziom we wszystkich stacjach. Mam wyjebane na polityke ale trudne sprawy to z checia poogladam bo sa ciekawe - tak mysla ludzie. Media - tylko poprzez nie mozna odkrecic to szambo, ktore wytworzono ludziom w glowach. To, ze kibice angazuja sie w akcje patriotyczne, charytatywne itd to nic nie znaczy, bo i tak w mediach przekaz jest jeden, kibic = chuligan - i tak beda myslec ludzie dopoki media nie zaczna im kazac myslec inaczej. Przydalyby sie jakies alternatywne media
A co do traktatu lizbonskiego chyba nie powiecie, ze podpisanie go przez SP L. Kaczynskiego bylo strzalem w dziesiatke? |
A co to, tylko od podpisu L. Kaczyńskiego zależała ratyfikacja? Przecież parlament głosował za, miała być ustawa kompetencyjna. Wszystkie media sikały po nogach z podniecenia, kiedy Lech się wstrzymywał żeby nie wywierać presji na Irlandie to komusze media wyzywały go od hamulcowych europy, a to najdelikatniejsze określenie. Więc winni za traktat są głównie ci którzy zrezygnowali w tej sprawie z referendum, czyli komuchy z PO, PSL, SLD.
|
Tak, mhm. A Kaczynski wcale nie jest winny. Wiadomo, naciskali to musial podpisac. Czyli chcesz powiedziec, ze jesli np teraz PiS dojdzie do wladzy to tak samo pod naciskiem mediow, opinii publicznej i reszty rzadu bedzie dzialac na przekor sobie i na niekorzysc Polski? Wyzywasz wszystkich od lemingow a sam prezentujesz poziom dna, jestes lemingiem do kwadratu. Pisalem ci juz, ze w wielu kwestiach masz racje, masz spora wiedze ale tragiczne jest to, ze w ogien skoczylbys za tymi PiSowcami. Nie neguje tego, ze nie mozna byc wyborca PiSu czy tez po prostu z nimi sympatyzowac ale zatrwazajaca jest twoja slepota na ich bledy i absurdalne tlumaczenie sobie kazdego zlego ruchu tej partii. To jest fanatyczne zaslepienie, obled, ktory moglby doprowadzic Polske (gdyby mial takich sekciarzy jak ty) do katastrofy. Bo dla ciebie Kaczynski to jest Bog i on wszystko moze, pewnie jakby kazal jutro dla dobra Polski zabic kilka osob to bys to zrobil bo w koncu to nie taki glupi pomysl - rozwiazalby problem bezrobocia. Dla mnie rozsadny czlowiek i odpowiedzialny do bycia Polakiem to taki, ktory nie trzyma sie danej partii czy politykow ale umie w odpowiedniej chwili powiedziec stop tym oszustom, umie wyciagac wnioski, widzi bledy politykow. PiS i Kaczynski to takie same szuje jak Tusk i PO. Oboje populisci i frajerzy. Lech podpisal traktat lizbonski (Lecha jeszcze mozna bylo lubic i szanowac) ale Jarek to oszust i populista czystej krwi. Juz nie raz klamal, udawal fajnego, np slodzil kibicom zeby pozniej ich mieszac z blotem (np 11 listopada 2012, przestal mowic na lewice postkomunisci i jesli dobrze pamietam to tez cos tam na temat ludnosci slaskiej swirowal (mniejszosc niemiecka) a pozniej to odkrecal). To taki sam oszust i klamca jak Tusk a rozni sie tylko tym ze jest w opozycji a nie u wladzy. Obudz sie wreszcie
|
Ale o czym Ty mówisz? Broniłeś go jak przez rok na niego pluli za to że nie podpisuje? Domagałeś się referendum? NIE Więc teraz jak masz pretensje o traktat to miej je do tych którzy są za jego ratyfikację odpowiedzialni, a nie do jedynej osoby która miała co do niego wątpliwości.
Natomiast zasadnicza część Twojego postu w której zarzucasz mi to że w ogień bym skoczył za PiSowcami serdecznie mnie rozbawiła. A ja tylko staram się przeciwstawić propagandowym bredniom którymi media zalewają Polaków każdego dnia. Nie neguje tego, ze nie mozna byc wyborca PiSu czy tez po prostu z nimi sympatyzowac ale zatrwazajaca jest twoja slepota na ich bledy i absurdalne tlumaczenie sobie kazdego zlego ruchu tej partii. Może konkrecik? Bo obwinianie PiS i Lecha za ratyfikowanie przez Polskę TL to przejaw braku kontaktu z rzeczywistością. To jest fanatyczne zaslepienie, obled, ktory moglby doprowadzic Polske (gdyby mial takich sekciarzy jak ty) do katastrofy. Bo dla ciebie Kaczynski to jest Bog i on wszystko moze, pewnie jakby kazal jutro dla dobra Polski zabic kilka osob to bys to zrobil bo w koncu to nie taki glupi pomysl - rozwiazalby problem bezrobocia. :) Bardzo ciekawa teoria. Szkoda tylko że zalatuje tym z czym staram się walczyć, mianowicie mniemanologią i prekognicją nie opartą na żadnych przesłankach, a prezentowaną z niewzruszoną pewnością. Dokładnie tak samo wmawiano lemingom że Lech Kaczyński naciskał na pilotów, nie wstyd Ci? Dla mnie rozsadny czlowiek i odpowiedzialny do bycia Polakiem to taki, ktory nie trzyma sie danej partii czy politykow ale umie w odpowiedniej chwili powiedziec stop tym oszustom, umie wyciagac wnioski, widzi bledy politykow. PiS i Kaczynski to takie same szuje jak Tusk i PO. Człowiek rozsądny, potrafi rozsądzić co jest rzeczywistością, a co propagandą. Taki człowiek potrafi dostrzegać różnice, nawet wtedy kiedy wydawało by się że ich nie ma. Lech podpisal traktat lizbonski (Lecha jeszcze mozna bylo lubic i szanowac) ale Jarek to oszust i populista czystej krwi. Juz nie raz klamal, udawal fajnego, np slodzil kibicom zeby pozniej ich mieszac z blotem (np 11 listopada 2012, przestal mowic na lewice postkomunisci i jesli dobrze pamietam to tez cos tam na temat ludnosci slaskiej swirowal (mniejszosc niemiecka) a pozniej to odkrecal). I co z tego że podpisał? Wzywałeś go żeby nie podpisywał? Ile było wrzasku że nie podpisuje. Dlaczego nie czepiasz się Tuska który ratyfikację w imieniu Twoim przegłosował w sejmie. Tylko szukasz wszędzie winy Kaczyńskich. PiSofobie. :) Na jakiej podstawie twierdzisz że Jarek to oszust? Konkretnie bo argumenty z TVN przekonują tylko lemingów. To taki sam oszust i klamca jak Tusk a rozni sie tylko tym ze jest w opozycji a nie u wladzy. Obudz sie wreszcie To jest argument, oświeconego leminga, który swoje błędne wybory tłumaczy błędnością każdego wyboru, a to już fałszywe usprawiedliwianie własnej ignorancji. Wytłumacz mi jak w twojej głowie powstała konkluzja że rządzenie i bycie w opozycji to jedyna różnica ? Może na podstawie stosunku do małżeństw homoseksualistów. |
wczoraj był Rybiński dziś Balcerowicz:
http://biznes.interia.pl/raport/kryz...enie-z,1831466 Obaj piszą o nadchodzących kłopotach gospodarki. Obaj nie są z mojej bajki tym niemniej ten fragment: "Na krótszą metę trudno znaleźć szybko działające środki, ale na dłuższą - można. I tu wracamy do tego, o czym wielokrotnie mówiliśmy - do konieczności przyspieszenia reform, również prywatyzacji, która z kolei jest konieczna, żeby zawęzić skalę nepotyzmu w polskiej gospodarce - postuluje prof. Leszek Balcerowicz, podczas debaty Fundacji Forum Obywatelskiego" zaintrygował mnie dlatego że po raz pierwszy spotykam się z tym aby ktoś z szeroko rozumianego obozu władzy formułował zgadnienie nepotyzmu jako jeden z podstawowych problemów polskiej gospodarki. Z mojego punktu widzenia jest to interesujące dlatego że jeśli zamiast określenia "nepotyzm" zastosować określenie "system oligarchiczny" (co w samo w sobie jest pojęciem znacznie szerszym) a diagnozę w postaci "prywatyzacji" (moim zdaniem sama prywatyzacja bez rozwalenie istniejącego systemu nic nie zmieni a wręcz utrwali istniejacą patologię) zastąpić "eliminacją systemu oligarchicznego" to był bym się w stanie z tą opinią zgodzić. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciezko mi sie z toba rozmawia bo jak ja napisze, ze jebie Tuska i Po to i tak jestem dla ciebie pisofobem, protuskowcem, lemingiem, ciezko bo pod nazwisko Kaczynski podstawic nazwisko Tusk i juz bys jechal po tusku, ze podpisal traktat lizbonski, ciezko bo nawet w wyniku naszych sportowcow na IO dopatrzyles sie winy Tuska a zle wyniki polskich sportowcow za rzadow PiSu wybielasz hahaha. jestes chory na PiS. A jesli nie to mi podaj kilka przykladow zlych dzialan Kaczynskich, PiSu, kilka ich porazek. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl