![]() |
http://www.weszlo.com/news/7006
A co tam słychać u permanentnego prawie spadkowicza ? Cracovia Kraków, rok założenia 1906 Barwy buraczano-białe. |
Co tu duzo pisac...Ja jestem ciekaw czy ktos kiedys zajmie sie filipiakiem i jego banda degeneratow bo choc nie mam zadnych dowodow to mozna smialo stwierdzic ze on i jego kochany klubik maczal palce w roznych " ciekawych " meczach...
|
Jeśli to prawda co tam Drumlak naopowiadał to niezła patologia. Jak jeszcze do tego dodać sposób zarządzania samym klubem (brak choćby jednego scauta, zatrudnienie trenera który za grosz nie ma kultury i klasy, brak zawieszenia dla Mierzejewskiego) to mamy piękny obraz ekstraklasowego klubu. Niech nikt nie mówi, że pieniądze nie grają. Grają i to mocno. Już wole arcy "ciekawe" mecze z biedniutka Polonią Bytom niż derby z Cracovią.
|
I kibic piszący donos do prokuratury. To już chyba jakaś tamtejsza tradycja.
|
Parchy mają podobny epizod jak Koruptor Kielce przy swoich awansach najpierw z danej III do II ligi. A potem z II do I (teraz ekstraklasy). Jakoś dziwnym trafem Koronę udało się złapać i ukarać a ich nie. Muszą mieć jakieś spore "znajomości", mocne plecy. Straciłem już zresztą nadzieję że spadną. Zawsze znajdzie się jakaś "pomocna" dłoń która im pomoże.
I nie zdziwiłbym się jakby Majcher celowo opóźniał dokończenie naszego stadionu gdy tymczasem u Parchatych są bilety po 5 zł. U nas przez niepełny stadion żeby zbilansować budżet są drogie bilety a w tym czasie na Parchatych prawie za darmo. To przypadek? Może dobrze skoordynowana akcja zapełniania ich Kauflandu? |
Cytat:
|
Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.
Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią. |
Cytat:
To nie jest konkurencja. Tak samo jak babina na Kleparzu sprzedająca jajka nie konkuruje z delikatesami Likusów na Rynku. Jak ktoś chce zobaczyć Mistrzowską Wisłę, to wie że za dobry towar trzeba zapłacić. BTW: osobiście uważam, że 5 złotych na Pasy to wygórowana cena. |
Obyś miał rację,
Ale fakt jest faktem - przy tych cenach biletów jakie mają nagle stali się 4 potęgą w lidze jeśli chodzi o frekwencje na meczach u siebie - po Lechu, Legii i Wiśle. Z czegoś się to wzięło, chyba nie z powodu widowiskowej gry? Ponadto sam znam dwa przypadki zwykłych pikników (nie kibiców) którzy z powodu niskich cen zaczęli sobie chodzić do Kauflandu. Chodzili od czasu do czasu na Wisłę, za drogo, to skorzystali z "promocji" i chodzą popatrzeć na ligę u Parchatych. Mimo wszystko nie możemy lekceważyć wroga bo się obudzimy z ręką w nocniku. BTW Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje. * te dwa przypadki to nie są moi znajomi! Bez takich proszę:) (Znam dwa przypadki - słyszałem o dwóch takich, ale ci dwaj to nie moi znajomi!) |
Cytat:
Poza tym gdybyś umiał czytać to zauważyłbyś, że zgodziłem się bez żadnej ironii o braku pucharowej kompromitacji, a z tym, że Legia kompromituje się w lidze chyba nie będziesz się kłócił? A co do tego czy się spociłem, to oczywiście - jak najbardziej i nic mnie tak nie cieszy jak poranne dosranie legioniście :-D |
Są jakieś przecieki dotyczące prezentacji nowego głównego sponsora Ekstraklasy? Chyba, że dalej nie będzie nikt wyrzucał kasy w bagno nazywane Ekstraklasą. Z T-Mobile coś było na rzeczy, wiadomo co kiedy i za ile? Cudów od was nie wymagam, krótka piłka. Będzie sponsor, nie będzie, czy nikt tego nie wie.
|
Ma być sponsor prawdopodobnie T-Mobile, ale co z tego naprawde wyniknie dowiemy sie napewno niedługo
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BTW Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje.[/QUOTE] |
Cytat:
Wasz drugi pojedynek toczył się z Austrią Wiedeń zajmującą wówczas jak dobrze pamiętam ostatnie miejsce w lidze i się ledwo uratowali - nie wiedzieć czemu nie wspomniałeś o tym. FK Moskwa drużyna zajmowała wówczas 12 lub 13 w lidze rosyjskiej i również broniła się przed spadkiem. Piszmy prawdę. My dawaliśmy dupy w pucharach nie raz podobnie jak wy. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. PS. Co to za klub Gomel ? Ja wiem, że Legia grała z FK Homel. Kibicu Legii wypadałoby znać nazwy swoich przeciwników z Pucharach, bo wielu ich nie było. |
Cytat:
|
Cytat:
|
0 22 co kibic Legii robi na forum Wisły tego nie rozumie.Mówisz że Legia nie odpadała z ogórkami przypomnę mecz z 2007 Vetra Wilno - Legia Warszawa 3:0 no chyba że według ciebie Wilno było wtedy potegą taka jak Chelsea albo Manchester City teraz, a do tych roczników co podałeś mam dla Ciebie jeszcze dwie daty 1956 Slovan Bratysława-Legia Warszawa 4:0 i 1960 AGF Arhus -Legia 3:0. Rzeczywiście wstyd nie pamiętać wszystkich swoich przeciwników z Pucharów. A tak propo co myślicie o nowym benjaminku ekstraklasy który ostatnio ostro wojował w PP a teraz zawitał do ekstraklasy, oczywiście chodzi o Podbeskidzie. Kandydat do spadku czy czarny koń w wyścigu o wicemistrzostwo ewentualnie puchary lub o miejsce w pierwszej dziesiątce ??
|
Cytat:
No to mamy chyba nowego lidera jeżeli chodzi o wysokość uposażenia w ekstraklasie. A ja się dziwiłem czemu Mierzejewski mimo ofert z zagranicy przedłużył kontrakt. |
Cytat:
Nikt nie próbuje udawać, że w ostatnich latach Legii dobrze szło w Pucharach. Całość dyskusji zaczęła się od tekstu, że "Legia na pewno nic nie osiągnie, a od patrzenia na jej grę w europie bolą zęby" - na co 022 odpowiedział, że jak już porównywać Legię do innych drużyn grających w europejskich pucharach, to nie wypadamy od nich gorzej. Ani lepiej. Tyle. Nikt nie stara się udawać, że Homel, Zurich, Wiedeń, a już w szczególności Vetra to były sukcesy. Cytat:
Nawiasem mówiąc, bardzo fajny system, takie coś mogłoby być standardem. 150 tyś euro nagrody - jest o co walczyć. Z tego co kojarzę, to w Dysco większość się na to zgodziła, z ważniejszych osób tylko Sobiech marudzi. |
Profus chce kupic Legie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
Cytat:
w wywiadzie po gali ekstraklasy powiedział że chce odejść z Polski dopiero po euro 2012 , nie chce stracici miejsca w reprezentacji przez wyjazd zagraniczny i niepewne miejsce w składzie |
Cytat:
Tyle, że to jest miecz obosieczny - tylko bardzo zdesperowani polscy piłkarze zgodzą się u nich grać po rekomendacji Matusiaka czy Drumlaka chociażby. Wystarczy jeszcze, że zagraniczni zaczną opowiadać co tam się dzieje kolegom i na rynku transferowym będą spaleni. |
Dla dobra Polskiej piłki powinno się tego Wojciechowskiego wyp*******ć z Polskiej piłki.
|
Cytat:
|
No u nas powstanie baza treningowa z profesjonalną akademią piłkarską
|
A jakieś konkrety? Kiedy wbita pierwsza łopata itd?
|
ja pisząc "nas" miałem na myśli Lechie, ośrodek powstanie w Bystrej pod Gdańskiem będzie 12 boisk, także sztuczne i jedno pod namiotem, tory do podbiegów, bieżnia sprinterska, siłownia, sala fitness, szatnie, pomieszczenia biurowe i administracyjne, gabinety odnowy biologicznej, basen, sauna, hotel, stołówka, zaplecze kuchenne oraz sala konferencyjna. Ostatnio był przetarg na firme która to zaprojektuje i na początku przyszłego roku (dokładniej w marcu) ruszają prace budowlane.
|
Cytat:
No chyba, że chodziło o infrastrukturę treningową dla zawodników pierwszej kadry? W takim przypadku u nas szału faktycznie nie ma ;) |
Przeczytaj posta :) bo o Legii tam ani słowa...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl