Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

lorddavy 20.09.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1167051)
A on na pewno będzie się palił do takiej zamiany. Pewnie już nie może się doczekać aż zobaczy znów twarz Basałaja. Na pewno zrezygnuje ze znacznie większych pieniędzy w Turcji jak tylko Prezes poprosi.
Na pewno.

A po co ma rezygnować z pieniędzy, mogłoby to być wypożyczenie - jeśli tam nie będzie grał to jakiś cień szansy na ten transfer w zimie jest. No ale ok, na razie to są moje chęci a nie realia.

Chrisman 20.09.2011 20:22

o co chodzi? ciekawe w jakim języku sie dogadał Lato

silver03 20.09.2011 20:22

Jeśli to prawda to strasznie się zawiodłem na Meliksonie, jego spadek formy też można tłumaczyć tymi wydarzeniami.

laxa 20.09.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1167053)

A niby w jakim języku Grzesiu z Maorem pogadał ?

wujekWojtek 20.09.2011 20:24

Oby to nie była prawda. Uwielbiam Melliksona, uwielbiam Reprezentację Polski, ale nienawidzę Smudy, Laty i całego PZPNu....

Maor powinien być gwiazdą, ale w kadrze izraela. Poza tym popatrzcie na tych wszystkich naturalizowanych Polaków co z nimi się stało jak wyjechali z Ekstraklasy ;/

Cinek1906 20.09.2011 20:25

żałosne.. kolejny cudzoziemiec w kadrze reprezentacji POLSKI.. I nie przemawiają do mnie argumenty, że ma matkę Polke czy co..

Tu chodzi o co innego..

R33 20.09.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1167058)
Będzie tam grał jakiś Polak?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pol%C3%A1k
Może ma młodszego brata który też będzie jakimś odpałem w Czechach. :D

silver03 20.09.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1167065)
A niby w jakim języku Grzesiu z Maorem pogadał ?

L: You Polska grac. Łord Kap 2012, ok?
M: aha, ok.

Proponuje założyć topic: "Transfery Reprezentacji Polski - plotki, propozycje , informacje".

tarantulaw2 20.09.2011 20:28

Ale po co nowy temat skoro jest już prowadzona dyskusja na ten temat w Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-)?

Ale żeby nie było tylko offtopu - jestem na nie. Za dużo już tych "Polaków", w dodatku Melikson grał niedawno w swojej kadrze...

karas1983 20.09.2011 20:33

Temat założyłem dlatego, gdyż moim zdaniem sprawa ważna i zasługuje na osobne "potraktowanie"...

Ciekawe jakich argumentów użyli aby przekonać IZRAELCZYKA do gry w REPREZENTACJI POLSKI? Izraelczyka, który jeszcze wczoraj grał i strzelał dla Izraela...

Czy dzisiaj wszystko jest już na sprzedaż?

tarantulaw2 20.09.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1167070)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pol%C3%A1k
Może ma młodszego brata który też będzie jakimś odpałem w Czechach. :D

A co On ma do tego oprócz tego, że ma na nazwisko "Polak"?

e: silver03 - nie "łord kap" tylko "juefa ojro" :D

tarantulaw2 20.09.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1167077)
Temat założyłem dlatego, gdyż moim zdaniem sprawa ważna i zasługuje na osobne "potraktowanie"...

Ciekawe jakich argumentów użyli aby przekonać IZRAELCZYKA do gry w REPREZENTACJI POLSKI? Izraelczyka, który jeszcze wczoraj grał i strzelał dla Izraela...

Czy dzisiaj wszystko jest już na sprzedaż?

Euro 2012.... Izrael nie ma szans nawet na baraże.

Chrisman 20.09.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1167071)

Proponuje założyć topic: "Transfery Reprezentacji Polski - plotki, propozycje , informacje".

dobrexD10znaków

rafal777 20.09.2011 20:39

Mam nadzieję, że Lato był napruty i nie pamięta o czym gadali. Jeśli to jest prawda to jestem totalnie zniesmaczony. Jak zawodnik może jednego dia czuć się 100% izraelitą i grać w ich kadrze a po chwili (gdy Izrael traci szansę na EURO) czuje się Polakiem. Oby to była plotka...

karas1983 20.09.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1167086)
Oby to była plotka...

Skoro napisała o tym oficjalna strona PZPN-u to coś musi być na rzeczy... Teraz tylko czekać aż p. Olejkowska powie, że nie ma takiego tematu.

Agent Meliksona pytał o powołanie od Smudy, gdy jego klient był na zgrupowaniu reprezentacji Izraela!

http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ranciszka.html

Ventigo 20.09.2011 20:45

Jak już mamy się poniżać to w sumie co będziemy się ograniczać, powołajmy całą jedenastkę naturalizowanych Polaków. Jak szaleć to szaleć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1167071)
L: You Polska grac. Łord Kap 2012, ok?
M: aha, ok.

A znacie to:
Grzesio Lato we Francuskiej restauracji. Nie zna języka, jednak usiłuje coś zamówić:
- La Spagetti proszę i La piwoo.
Okazuje się, że kelner nie ma większych problemów. Zadowolony Grzesio dodaje:
- La jeszcze jedno piwo.
Znowu otrzymuje to co zamówił. Prosząc o rachunek mówi więc do kelnera:
- La kelner widzi jak ja La dobrze po La Francusku La mówię?
- Jakbym nie był Polakiem, to byś La gówno zjadł!

JOSE 841 20.09.2011 20:45

Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co mają powiedzieć kibice podopiecznych Joachima Löwa???.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

domin_czyzyny 20.09.2011 20:45

jeśli, jeśli to prawda to nie jest to najładniejsze i honorowe zachowanie Maora względem Jego Ojczyzny, ale może wyjść na dobre naszej kadrze

tarantulaw2 20.09.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1167090)
Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co oni mają powiedzieć.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

Ale My jesteśmy Polska, a nie Niemcy...

CH. 20.09.2011 20:51

jeden z największych mediów w Izraelu
http://www.one.co.il/Article/11-12/3...,0/187265.html

i ankieta gdzie powinien Maor grać
Polska - 47 %
Izrael 53
jak na razie ponad 10 tyś głosów.

chodzi o to ze Maor jest niedoceniany w Izraelu.. ma "swoje"lata i nie chce stać w miejscu..brat mu doradza żeby wybrał Polskę, osoby z jego otoczenia ten wybór zrozumieją

rafal777 20.09.2011 20:52

Cytat:

Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co oni mają powiedzieć.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

Zamilcz na wieki. W kadrze Niemiec grają NIEMCY różnego pochodzenia! Zakoduj to sobie w głowie a ne powtarzaj głupot Smudy. Karolin Wozniacki to DUNKA polskiego pochodzenia, Podolski to NIEMIEC polskiego pochodzenia, Ozil to NIEMIEC tureckiego pochodzenia. Ozil nawet się nei urodził w Turcji, to są jak nie 100 to 99% Niemcy.

Cinek1906 20.09.2011 20:56

Cytat:

Dokładnie, tarantulaw2 mnie uprzedził, my jesteśmy reprezentacją Polski a nie Niemiec.. Weźmy odrazu rezerwe Brazylii, Angli, Niemiec... Bo co tam, no nie?

tomas_n 20.09.2011 21:01

sranie w banie... jak dla mnie to taka gra managerska ,mająca na celu jak najszybsze powołanie na oficjalne mecze kadry Izraela:)

mitmichael 20.09.2011 21:03

Juz niedługo kolejne mecze reprezentacji Izraela - niech w koncu zagra i dadza mu spokoj. Na razie Ci zza granicy, ktorzy decyduja sie na gre w polskiej kadrze w klubach albo siedza na ławce, albo graja koszmarnie, albo ciagle sa kontuzjowani.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 1167099)
Dokładnie, tarantulaw2 mnie uprzedził, my jesteśmy reprezentacją Polski a nie Niemiec.. Weźmy odrazu rezerwe Brazylii, Angli, Niemiec... Bo co tam, no nie?

Trafiłes bo Dudu z Widzewa chce grac dla Polski :P

silver03 20.09.2011 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1167096)
chodzi o to ze Maor jest niedoceniany w Izraelu.. ma "swoje"lata i nie chce stać w miejscu..brat mu doradza żeby wybrał Polskę, osoby z jego otoczenia ten wybór zrozumieją

Za Maora wstaw sobie Polanskiego, Perquis itd.

arti 20.09.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1167088)
Skoro napisała o tym oficjalna strona PZPN-u to coś musi być na rzeczy... Teraz tylko czekać aż p. Olejkowska powie, że nie ma takiego tematu.

Agent Meliksona pytał o powołanie od Smudy, gdy jego klient był na zgrupowaniu reprezentacji Izraela!

http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ranciszka.html

Wydaje mi się, że Olejkowską wywalili, teraz jest pejs Rząsa.
Co do Maora - to dla mnie byłoby niesmaczne i przykre.
Czerwona linia gry w c.uja zostałaby przekroczona (o ile już nie jest)

R33 20.09.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1167081)
A co On ma do tego oprócz tego, że ma na nazwisko "Polak"?

e: silver03 - nie "łord kap" tylko "juefa ojro" :D

Ironia............

mARCEL82 20.09.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1167095)
Ale My jesteśmy Polska, a nie Niemcy...

To dlaczego z Białorusią mamy grać w Niemczech ?? ;o)

Co do Maora, to nie chce mi się wierzyć, że zmieniłby tak szybko zdanie.

anthony09 20.09.2011 21:21

Nasi dziadkowie przewracają się w grobach od tego wszystkiego.
Brak jest jakiegokolwiek przywiązania do Polskości, do języka, do historii.
Człowiek, który reprezentuje nasz kraj powinien oprócz wpisanego w dowodach obywatelstwa Polskiego mieć przykazanie, iż nie jest to zwykły przywilej, lecz obowiązek reprezentowania sobą kultury języka, przywiązania do Polskości, historii. Nie może być tak, że pod wpływem jednego dnia ktoś staje się Polakiem.
Jeśli chodzi o sprawy potoczenia się gry w reprezentacji tzw. "obcokrajowca" to pozytywnie opiniuje przykłady tylko Boenischa, Obraniaka, Matuszczyka. Przykład Polanskiego i Perquisa jest naciągany a Meliksona już całkowicie ... Polanski chociaż się urodził w Polsce, chociaż mówi po polsku, Perquis od początku był za Polską, Melikson niestety to Izraelczyk z krwi i kości.

Ja osobięcie nie wierzę w to ;] Grzesiu Lato show let's start !!

lorddavy 20.09.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1167097)
W kadrze Niemiec grają NIEMCY różnego pochodzenia! Podolski to NIEMIEC polskiego pochodzenia, Ozil to NIEMIEC tureckiego pochodzenia. Ozil nawet się nei urodził w Turcji, to są jak nie 100 to 99% Niemcy.

Co to za bzdury. Boateng też czarny Niemiec a brat gra w kadrze Ghany bo to NIEMIEC ghańskiego pochodzenia? Nie piszmy takich głupot jak matoły z Weszło. W większości kadr europejskich grają piłkarze naturalizowani, którzy gówno mają wspólnego z krajem, który reprezentują. Może jedynie język znają. A tu mówimy o gościu, który jest pół Polakiem a pół Izraelczykiem. W jego żyłach płynie polska krew a w żyłach Ozila i Boatenga może płynie niemiecka? Nie twórzmy jakichś chorych standardów, że my naturalizujemy a Niemcy grają swoimi.

Żebyśmy się zrozumieli, ja jestem przeciwny jakimkolwiek obcokrajowcom w naszej kadrze.

A co do Maora to tylko i wyłącznie on ma prawo zdecydować gdzie będzie grał. Chociaż wobec wcześniejszych jego wypowiedzi rozumiem rozgoryczenie jakie zapanowało. Sam czekam na wyjaśnienie tej sprawy i komentarz samego piłkarza by móc się do tego ustosunkować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl