Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

zbymak 15.01.2010 23:29

Edek z Josefem bramkarza nie szukali bo Maciek to załatwił

rafalek 15.01.2010 23:32

Spokojnie, poczekajmy na oficjalną informację ze Adis podpisał kontrakt z innym klubem. I wcale nie byłbym taki pewny, że ten trzeci kandydat to tylko fikcja...wg mnie to Juszczyk jest używany jako straszak, i w niedlugiej przyszłości poznamy nazwisko nowego golkipera.

wolfy 15.01.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 841922)
wg mnie to Juszczyk jest używany jako straszak

I to skutecznie. Tylko wytłumacz mi, jaki mają interes w straszeniu kibiców?

emjot 15.01.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 841908)
albo podbija cenę.

albo to lol roku
i znakomite podsumowanie "pracy" menago i jego skautów
bez choć odrobiny kasy nie będzie nic
nawet Kononowicza :lol:

ale tu kłania się Levadia Tallin

ps. zamiast się tak głupio bawić lepiej szkolić szkolić i jeszcze raz szkolić. I szukać.
Jest Kurto, może z Pawlusa coś będzie....

pierdek18 15.01.2010 23:53

na mnie lepsze wrazenie zrobil Jarosinski , Kurto wydeje mi sie taki powolny opanowany

Wojtas 16.01.2010 00:51

Musielismy przetestowac 100 bramkarzy ,Edek z Józkiek musieli zobaczyc na zywo ( czyli 5 spotkan reszta DVD)kolejną 100 ,zeby dojsc do wniosku ze jednak Juszczyk to jest to :)

jak tak pracuje sie w tym klubie to nawet nie ma co testowac innych z selekcji panow Caplara i Klejdinsta ,bo z tego co pisali to kolejny zaciag chlopakow z Youtube nam sie szykuje.

1q2 16.01.2010 01:37

To by był hicior gdybyśmy zakontraktowali bramkarza który nie poradził sobie w pół amatorskim zespole na Cyprze:)

ardianek 16.01.2010 01:52

Piątkowy turniej Remes Cup Extra w Poznaniu był ostatnim występem w drużynie Piotra Ćwielonga. Zawodnik nie wrócił już z zespołem pod Wawel, lecz udał się do Wrocławia, gdzie w sobotę po raz pierwszy będzie trenował z zespołem Śląska.

Ćwielong ma być na Dolnym Śląsku następcą Janusza Gancarczyka. Piłkarz ten podpisał już obowiązującą od lipca umowę z Polonią Warszawa, w związku z czym decyzją Ryszarda Tarasiewicza nie zagra już przy Oporowskiej.

Negocjacje pomiędzy działaczami Wisły i Śląska trwały od kilku dni. Wydawało się, że Ćwielong, choć był awizowany w składzie, nie zagra już w Poznaniu w barwach „Białej Gwiazdy”. Piłkarz pojawił się jednak na murawie w hali „Arena”, ale był to jego pożegnalny występ. Kluby porozumiały się co do warunków transferu, a zawodnik przeszedł badania medyczne i podpisał kontrakt indywidualny.

Rozmowy między zainteresowanymi stronami były bardzo trudne, ostatecznie zakończyły się z korzyścią dla mistrzów Polski, którzy za sprzedanie swojego piłkarza zainkasują sporo wyższą od wcześniej podawanej kwoty, a do tego otrzymają procent kwoty z ewentualnego następnego transferu gracza.

http://goool.pl/ekstraklasa/675-wielong-ju-w-lsku.html

For_FuN_ 16.01.2010 01:56

Czyli to najprawdopodobniej oznacza zakontraktowanie Nowaka lub Costly'ego...mam nadzieje, ze tego drugiego.

1q2 16.01.2010 02:02

Ja mam nadzieje że żadnego z nich - natomiast sam fakt pozbycia się zawodnika , który nie dał tak na prawdę nic zespołowi, oceniam na plus.Teraz czas na Łobo - to jest ostatnia szansa by też jakiś grosz za niego wziąć(jest jeszcze ta historyjka że ma możliwości ale się nie sprawdził) - Inaczej będziemy skazani na jego popisy do ostatniego dnia 2012 roku i bilans skończy się na około 7 milionów złotych w plecy.

polska.mysl.szkoleniowa 16.01.2010 03:38

Nie będzie ani Nowaka ani Costly'ego. Ale sprzedaż Ćwielonga to i tak dobre posunięcie - teraz przeznaczyć te pieniądze na kontrakty dla czterech młodzieżowców i niech grają, ćwiczą, podbijają ME.

Kluvi 16.01.2010 03:54

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5635

czytaliście to? haha nie mam pytań ;/

WhiteStarDvisionTheBest 16.01.2010 04:00

Grosickiego wezmą ;) to by była miazga ;D

Bronex 16.01.2010 04:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 841921)
Edek z Josefem bramkarza nie szukali bo Maciek to załatwił

A ja myślałem ,że w myśl nowego modelu organizacyjnego Edek z Józiem są organem Macieja ,który może nim swobodnie rozporządzać , co więcej ma to być organ w pełni funkcjonalny.
Pozbycie się Ćwielonga , Cebanu i Cantoro należy ocenić bardzo wysoko... Bardzo liczyłbym na to ,żebyśmy chociaż jakimś cudem jednego pożytecznego zawodnika pozyskali w tym okienku. Swoją drogą wizja Pawełka i Juszczyka mnie troszkę przeraża...

3rider 16.01.2010 05:03

ta... sprzedajmy Cwielonga... w koncu to jeden z nielicznych, ktory na boisku sie nie snuje, tylko walczy... zostawmy samych Lobodzinskich...

WhiteStarDvisionTheBest 16.01.2010 05:44

Cwielong moze i walczy ale generalnie wiecej szumu narobi niz pożytku :) a jak strzela z dystansu z odległosci większej niz 10 metrów to żżeby trafił w swiatło bramki,musiała by być szeroka jak trybuna d na Reymonta :D

Krissu 16.01.2010 05:52

Jestem za transferem Ćwielonga, pod warunkiem, że sprowadzimy kogoś lepszego na jego miejsce.

Ani Boski Maciej, ani jego giermkowie tego nie gwarantują.

kirm171 16.01.2010 09:56

Cytat:

Grosickiego wezmą ;) to by była miazga ;D
Brozek Małecki i On to juz trochę za dużo. Ci dwaj pierwsi zdenerowali by chłopaka a ten aby się odstresować poszedłby tam gdzie nie powinien.

Nasz klub sprzedał właśnie zawodnika który swoimi wejściami z ławki rezerwowej potrafił trochę pociągnąć ten wózek. Do tego mógł grać na każdej pozycji w ofensywie. Jeśli mają kogoś lepszego na jego miejsce to czapki z głów. Ale osobiście mam wątpliwości.

Chociaż Łobodziński z ławki potrafi też coś w nieść do gry, zdecydowanie lepiej prezentuje się na pomęczonym niż jak gra od początku także rola zmiennika pasuje do Łobodzinskiego idealnie.

dynek.pl 16.01.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 841971)
Czyli to najprawdopodobniej oznacza zakontraktowanie Nowaka lub Costly'ego...mam nadzieje, ze tego drugiego.

To oznacza tylko tyle, ze Lobodzinski ma abonament na gre w pierwszym skladzie w rundzie wiosennej
tylko kto wejdzie za niego jak Wojtus tradycyjnie ok. 60 min zacznie oddychac rekawami ?

Skorza cos mowil, ze sprzedadza Pepe jak beda miec godnego nastepce tylko, ze u nas tak zawsze
najpierw sie kogos pozbede, a potem z szukania nastepcy nic nie wychodzi. Bedzie jak z poszukiwaniem
bramkarza. Ta komedia juz przestala byc dawno smieszna choc nasz ludzie z naszego klubu wciaz sie
staraja, wciaz zaskakuja.

mario69 16.01.2010 10:25

http://wislaportal.pl/news.php?id=16983

Albo to prawda albo podbijają wartość Kontraktu ;) zobaczymy, trochę szkoda by było teraz go "wypuścić"

pan Dudi 16.01.2010 10:47

goool.pl to tak samo wiarygodne źródło informacji jak GW czy PS, więc spokojnie. Moim zdaniem, to Pepe powinno się wypożyczyć, a nie sprzedawać, skoro ma z nami jeszcze pewnie z 2/3 letni kontrakt, ale skoro Skorża uważa, że ofensywnych zawodników ci u nas dostatek, to niech go sprzedadzą. Tylko pytanie, kto potem posprząta ten bałagan, który nam tutaj pan Maciej w pocie czoła tworzy. Dobrze, że w większości sprowadza złom trenerski, który jest łatwiejszy do posprzątania niż piłkarski. Może ktoś mu nie daje kasy na transfery z premedytacją? :lol:

Edo 16.01.2010 11:15

oj nie długo zapłaczemy za Jackiem Bednarzem gorzkimi łzami...kto wie byc może terz mielibysmy znów jakiego ciekawego zawodnika typu Marcelo...no cóż, jest jeszcze trochę czasu więc zobaczymy co Mengago wymyśli

qchar90 16.01.2010 11:21

sprzedajac Ćwielonga moze sie spodziewac nowego zawodnika
sam Trener mowil ze transfery beda jak kogos sprzedadza.
tylko goool.pl to juz wiele rzeczy pisal, a najlepsza rzecz to o rzekomej klauzuli Lukasza Garguly ktora miala wynosic 300 tys Euro.

AYALA 16.01.2010 11:28

nie wierze że Skorża chce sie pozbyc Cwielonga, jakby nie patrzac pierwszego zawodnika który wchodził z ławy.Napewno wiecej z niego było pożytku niż z Jirsaka kupionego za 700 tyś Euro.W transfery gotówkowe jakoś nie chce mi sie wierzyc a za darmoche to nikogo lepszego od Cwielonga sie nie znajdzie w ofensywie oczywiście

zbymak 16.01.2010 11:35

Poczekajmy do 13 godziny jest konferencja Slaska wszystko bedzie wiadomo

szprotson 16.01.2010 11:35

przeciez sa transfery
Kowalski -boczny obronca
Cleber- środkowy
Mączynski -pomocniki
Issa Ba- ? pomocnik (czy jednak nie podpisza kontraktu z nim, tak jak bylo wczesniej z Dja Ettienem)
Gołoś - kreator
Juszczyl - bramkarz

5 zawodników!!
Jakby nie było odejśćie Ćwielonga jakimś tam wyjsciem jest.No ale kto za niego? Wiadomo że Pepe goleadorem nie był, ale jak wchodził to jakiś tam szum robił. Teraz nawet nie bedzie mial kto szumu robić.
Brożka bolą pachwiny, będzie grał w ataku Małecki a za nim Boguski. A co jeśli Mały dozna kontuzji?
Kamil Rado ratuj.

Zwierze 16.01.2010 12:02

Proponuję zbiorowe samobójstwo! Kto jest za?

tomorow 16.01.2010 12:07

Wchodzę w to:)

HEDu 16.01.2010 12:52

no i jeszcze inne transfery szprotson (Sobol, Głowa, Singlar), bardzo ładnie sie wzmacniamy :D

qchar90 16.01.2010 13:17

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lasku_wroclaw/
Oficjalnie Piotr Ćwielong w Śląsku Wrocław.

grzesiek632 16.01.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 842067)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lasku_wroclaw/
Oficjalnie Piotr Ćwielong w Śląsku Wrocław.

Dziękujemy bardzo i krzyżyk na droge.

Zobaczymy jakie będa teraz ruchy z naszym obozie;)

Szyman423 16.01.2010 13:23

No to w poniedzialek widziimy Dawida Nowaka lub Carlosa Costlyego :)
Wkońcu Skorza mówił ;d

pan Dudi 16.01.2010 13:32

Brawo trenerze! W końcu w ofensywie mamy takie bogactwo, że stać nas na oddawanie lekką ręką Niedzielanów, Leszczaków i Ćwielongów, a w zamian ściągamy 28letniego murzyna, który przez ostatnie miesiące nie grał w piłkę! Brawo, brawo, brawo! O oddaniu Cebanu i zastąpieniu go Juszczykiem już nawet nie wspomnę, bo mnie szlag trafia.

Powodzenia w Śląsku Pepe.

WiślakMyślenice 16.01.2010 13:34

Poczekamy zobaczymy. Jedziecie po Skorży jakbyśmy do Śląska sprzedali kopię Messiego, Cristiano Ronaldo albo Benzemy. Wrzućcie na luz. Przypomnieć Wam jak jechaliście po Ćwielongu za tyle jego zmarnowanych setek?

Kamson 16.01.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 842072)
Ich już na prawdę po.......iło. I mniejsza o to że nasza ławka liczy czasem 3 piłkarzy z czego tylko jeden coś potrafi.

Ławka powiększyła się o Mączyńskiego, Kowalskiego, Gołosia i Clebera ;)

Po cichu mam nadzieje, że sprzedaż Ćwielonga oznacza kupienie Nowaka albo Costlyego...

63.5 Kg 16.01.2010 13:36

Podoba mi sie myslaenie niektirych ...

Sprzedalismy Cwielonga tzn. ze teraz bedziemy kupowac...
Chociaz jakos ja sobie nie moge przypomniec kiedy kupowalismy ostatnio sprzedajac wczesniej??

Poprostu szkoda sie ludzic ze tym ruchem sobie otwieramy droge na transfery...trezba patrzec raczej realnie czyli tak jak bylo mowioen ze wisla musi spzredawc a pozniej co najwzyej lepiej sie pozytywnie zaskoczyc jezeli dojdzie do jakiegos transferu.

Dobrze wszyscy wiecie jakie sa ruchy w ostatynich latach wiec nie rozumiem pisania np. takiego poszedl Cwielong to w poniedzialek bedzie Nowak..

Jednej rzeczy napewno zaluje ze nigdy nie bedziemy klubem ktory porpostu moze kupic zawodnika nie sprzedajac innego...
Wiadomo ze wole np. Cwielonga i Nowaka razem w Wisle zeby klub mial silny skllad i silna lawke a nie brak cwielonga i odpukac kontuzje Nowaka...

omen69 16.01.2010 13:42

Te ruchy transferowe nie powinny nikogo dziwić:
1) Cupiałowi zmniejszył się zasób portfela w wyniku kryzysu,
2) Do klubowej kasy nie wpływają dochody z biletów,
3) Odpadamy w eliminacjach do Europy w których udział był w budżecie,
4) Od roku nikogo nie sprzedaliśmy (odszedł Cantoro, Zieńczuk i Baszczu ale kasy nikt nam za to nie dał)
5) Kupujemy za gotówkę i wydajemy sporo na pensje (Kirm, Lobo, Garguła)
6) Tracimy strategicznego sponsora- nowa ustawa,
7) Niepewny jest los nowego stadionu...
a z pustego to i w Odrze nikogo nie kupią :P

Trzeba więc się nastawiać, że pewnie jeszcze ktoś odejdzie. Wie ktoś czy już Cebanu i Leszczak są oficjalnie poza Wisłą? Bo na głównej nie można takich info znaleźć. Jeśli tak to już 3:4 przegrywamy :P choć ten trzeci (Kowalski) może zostanie ponownie wypożyczony... i będzie 2-5 ;/

WiślakMyślenice 16.01.2010 13:49

Cytat:

Śmieszny klub. Popiera BETON!!! Nie ma 130 tys.euro na bramkarza z niezłym CV, http://sport.onet.pl/_g/_d/forum2/0.gif płaci za to po 250 tys.euro grajkom,którzy albo się leczą albo grzeją ławę.
Z czym się pcha do LM?

To jeden z komentarzy na Onecie o Wiśle. Zastanawiam się, czy Cupiał aż tak ma ten klub gdzieś, że nie widzi co ludzie robią z jego klubem.....

master17 16.01.2010 13:50

Tym bardziej że za Ćwielonga kokosów nie dostaniemy :/ jeśli uda nam się kogoś pozyskać to pewnie na zasadzie wolnego transferu chociaż i w to wątpię :/

WILU TS 16.01.2010 13:51

To teraz szykujmy się że Ćwielong będzie w czołówce strzelców podobnie jak Niedzielan.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl