Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kornd 13.02.2012 22:10

Niemcy będą transmitować mecze T-ME:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

Wojtas 13.02.2012 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1217473)

O zesz zapewnili sobie sado-maso w czystej postaci.

Nie sadzilem ze nasza "Ekstra" Klasa moze kogokolwiek pasjonowac z wyjatkiem nas .

syryls 14.02.2012 17:21

Ten kanał prócz Serie A nie ma nic(z piłki nożnej), i 20% i praw to nasza liga, szukają tanio, zresztą jesteśmy gosp. Euro więc chcą porównań jak daleko jesteśmy za nimi:D

Teqcontroller 14.02.2012 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1217473)

Rzeź się rozwija :lol:

Grzadq 14.02.2012 19:56

Cytat:

Do wtorkowego popołudnia zakupionych zostało około 24 tys. biletów.
Na Legii.

Nie mam żadnych wątpliwości, że gdyby i u nas była możliwość sprzedaży internetowej, biletów na dzień dzisiejszy wykupionych byłoby conajmniej tyle ile na Legii.

A jeszcze przy marketingu a la SKWK komplet murowany.

0 22 14.02.2012 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1217747)
Na Legii.

Nie mam żadnych wątpliwości, że gdyby i u nas była możliwość sprzedaży internetowej, biletów na dzień dzisiejszy wykupionych byłoby conajmniej tyle ile na Legii.

A jeszcze przy marketingu a la SKWK komplet murowany.

No, to ja tu mam wątpliwości. Mogę nie mieć, że sprzedano by więcej niż w tradycyjnej formie - ale w tym mam.

Ile u Was poszło?

Proud 14.02.2012 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1217749)
No, to ja tu mam wątpliwości. Mogę nie mieć, że sprzedano by więcej niż w tradycyjnej formie - ale w tym mam.

Ile u Was poszło?

Coś koło 20 tys pewnie na tą chwilę. Było sprzedanych ok 17, kolejki cały czas były, więc myślę, że tyle pękło.

Tez nie wydaje mi się, że dzięki sprzedaży internetowej zostałoby sprzedanych dodatkowych kilka tysięcy wejściówek.

Może tysiąc biletów...ale nie więcej. Wielu ludzi, którzy korzystaliby z tej sprzedaży, to Ci, którzy kupują w tradycjny sposób, ale dla wygody kupowaliby przez neta. Tych, którzy przez to na mecze nie jeżdzą, bo nie mogą kupić biletu przez internet jest naprawdę niewielu.

Pamiętam czasy, gdy na stadion wchodziło 9 tys, nie było sprzedaży internetowej i jeździło się kilka godzin przed meczem, żeby bilet kupić. Jak się chce, to zawsze się znajdzie sposób.

Dla mnie cała ta afera jest mocno wyolbrzymiona. Oczywiscie, sprzedaż internetowa powinna być, ale nie jest to czynnik kluczowy i decydujący o takiej a nie innej frekwencji. Nie popadajmy w skrajności.

Grzadq 14.02.2012 20:27

Cytat:

Pamiętam czasy, gdy na stadion wchodziło 9 tys, nie było sprzedaży internetowej i jeździło się kilka godzin przed meczem, żeby bilet kupić. Jak się chce, to zawsze się znajdzie sposób.
Czasy się zmieniły, stadion się zmienił. Osobiście teraz większość zakupów oprócz jabłuszek kupuje przez internet. Taki jest standard. A dla ludzi którzy mieszkają za Krakowem wycieczka specjalnie po bilet jest a. czasochłonna b. droga.

Już o żałosnym marketingu nie wspominając. Ale to szeroki temat.

Proud 14.02.2012 20:35

^^^ i myślisz, że nagle dzięki temu frekwencja skoczy o 4-5 tysięcy?

;)

Dla mnie to czyste s-f.

19sebawro06 14.02.2012 22:05

ja myślę że o te +/- 2 tysiące by wzrosła. Po za tym weźcie pod uwagę że u nas zejdzie jeszcze trochę biletów w dniu meczu a u legi dużo tych biletów sprzedanych nie będzie bo mają sprzedaż internetową i kto chciał bilet kupić z po za warszawy to raczej już go kupił. liczę na minimum 24 tysiące :D

Pablo84 15.02.2012 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1217764)
^^^ i myślisz, że nagle dzięki temu frekwencja skoczy o 4-5 tysięcy?

;)

Dla mnie to czyste s-f.

Jestem na 100% przekonany, że bilety by zeszły o wiele wiele szybciej.
Masz kartę kibica, wybierasz miejsce na stadionie, robisz przelew i masz karnet/bilet- na wszelki wypadek drukujesz sobie potwierdzenie zakupu karnetu i bez stresu idziesz na stadion.Myslisz ze w dobie przelewów internetówych to nic nie znaczy?To, że w najpopulatniejszym Polskim klubie czegoś takiego nie ma jest dla mnie osobiscie skandalem.Nie zapominaj, że Wisła ma kibiców w całej Polsce, a nie każdemu chce się dymać do sklepu.W promieniu 100 km od Krakowa mieszka 8 mln ludzi, więc potencjał jest, a gdzie reszta?.
Próbkę swoich możliwości ABG zaprezentowała przy wyjeździe do Warszawy.

AYALA 15.02.2012 13:49

Djurdjevic następcą Bakero
http://lech.przegladsportowy.pl/Pilk...159,1,720.html

ToTylkoJa 15.02.2012 14:04

Warto wspomnieć jeszcze o cenach biletów na spotkania w LE, bo to one w głównej mierze determinują frekwencję. U nas wprowadzili superkategorię na tę okoliczność ;)

emj10 15.02.2012 14:06

Co nie zmienia faktu, że jest już prawie komplet i te 27-28k na bank będzie.

Proud 15.02.2012 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1217870)
Jestem na 100% przekonany, że bilety by zeszły o wiele wiele szybciej.
Masz kartę kibica, wybierasz miejsce na stadionie, robisz przelew i masz karnet/bilet- na wszelki wypadek drukujesz sobie potwierdzenie zakupu karnetu i bez stresu idziesz na stadion.Myslisz ze w dobie przelewów internetówych to nic nie znaczy?To, że w najpopulatniejszym Polskim klubie czegoś takiego nie ma jest dla mnie osobiscie skandalem.Nie zapominaj, że Wisła ma kibiców w całej Polsce, a nie każdemu chce się dymać do sklepu.W promieniu 100 km od Krakowa mieszka 8 mln ludzi, więc potencjał jest, a gdzie reszta?.
Próbkę swoich możliwości ABG zaprezentowała przy wyjeździe do Warszawy.

Z wszystkim się zgodzę. Sam mieszkam ponad 130km od krk, więc oczywiscie sprzedaż internetowa byłaby ułatwieniem.

Jednak ostatnio problem z frekwencją wszyscy upatrują w braku sprzedaży on - line. A według mnie, nie jest to problem kluczowy. Moim zdaniem, jak komuś zależy to i tak znajdzie sposób by być na R22. Cały czas uważam, że nie przybędzie nam 4-5 tys stałych kibiców dzięki wprowadzeniu sprzedaży on - line.

Jestem za sprzedażą przez internet w 100%, ale jej brak to nie jest całe zło odpowiedzialne za niską frekwencję. A takie odnoszę ostatnio wrażenie, czytając to forum.

Pablo84 16.02.2012 14:14

Dokładnie.Ja wiem, że dla części kibiców jest to abstrakcją, ale naprawdę dużo osób ma w tej chwili problem z kasą, a zdanie typu - odmów sobie paru piw, naprawdę nie załatwia sprawy.

Bobek90 16.02.2012 21:45

filemon
Cytat:

Komorowski jest słabszy od Czekaja
No. No, to teraz moze sie nauczysz ze zawodnikow nie ocenia sie po 1 czy 2 meczach.
Czekaj moze byc lepszy od Komorowskiegom, ale to nie znaczy ze jest lepszy...

Tak wogole to szkoda. Gralismy niezle, naprawde to wygladalo obiecujaco. A teraz? Wielblad Nuneza, blad Czekaja i... na ten moment mamy duzo gorsza sytuacje niz Legia ktora zremisowala 2:2. Kijowo...:evil:
Ah, no i ten Gargula! Niebywaly dzien dla polskich druzyn. Zyro marnuje sam na sam. Ljuboja marnuje sam na sam. Gargula marnuje sam na sam. Panowie to nie ekstraklasa, tu nie wykorzystujesz, tu nie wygrywasz!

Dubi 16.02.2012 22:24

porównując siłe ofensywna na stan dzisiejszy ( mecz naszej Wisełki trwa ) Legiii i Wisły - wyglądamy naprawde słabiej ... obym sie mylił, ale uważam że nie wzmacianie naszej druzyny to duzy błąd ... musimy gonic czołówkę a jak widać po meczu Legii - siła ofensywna plus Novo - będzie niezmiernie ciężko...

4fan_player 16.02.2012 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1218639)
porównując siłe ofensywna na stan dzisiejszy ( mecz naszej Wisełki trwa ) Legiii i Wisły - wyglądamy naprawde słabiej ... obym sie mylił, ale uważam że nie wzmacianie naszej druzyny to duzy błąd ... musimy gonic czołówkę a jak widać po meczu Legii - siła ofensywna plus Novo - będzie niezmiernie ciężko...

Moim zdaniem wręcz odwrotnie jest. Mimo gry w "10" Wisła potrafiła grać do przodu. Była walka i ambicja a to jest najważniejsze. Jestem pozytywnie nastawiony do sezonu.

I nie ma co patrzeć na Legię po prostu Wisła niech gra swoje a będzie dobrze!

tarantulaw2 16.02.2012 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1218615)
Wielblad Nuneza, blad Czekaja i... na ten moment mamy duzo gorsza sytuacje niz Legia ktora zremisowala 2:2. Kijowo...:evil:

A to dlaczego? Jak zremisujemy 2:2 na wyjeździe, to My mamy awans, a jak Legia 2:2 zremisuje - muszą grać dogrywkę.

Teoretycznie to my jesteśmy w lepszej sytuacji (mniejszy remis nam wystarczy), ale ta różnica jest tak minimalna, że jej nie ma. Czyli - jesteśmy w tej samej sytuacji.

Bartosz 17.02.2012 00:40

Wciągniemy ligę nosem, przy takiej dyspozycji.

karas1983 17.02.2012 01:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1218639)

Może pokusisz si o jakieś konkrety? Siła ofensywna Legii? To raczej obrona Sportingu grała fatalnie...

Do tego stracili Rybusa, który dzisiaj robił sporo zamieszania.

Pierwszy gol dla Legii po zamieszaniu i błędach w kryciu, drugi ze spalonego, sytuacja Żyro przypadkowa...

Nasza gra bardziej przypadła mi do gustu. Ale może nie jestem obiektywny.

Liga wszystko zweryfikuje.

EDIT: Tarantulaw2, Bobek90 pisał posta do którego sie odniosłes, w chwili, gdy przegrywalismy 0:1 dlatego pokusił sie o takie, prawidłowe wówczas wnioski.

tarantulaw2 17.02.2012 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1218743)
EDIT: Tarantulaw2, Bobek90 pisał posta do którego sie odniosłes, w chwili, gdy przegrywalismy 0:1 dlatego pokusił sie o takie, prawidłowe wówczas wnioski.

Racja - pisałem to na gorąco po meczu, nie popatrzyłem wtedy nawet na godzinę.

Jagul 17.02.2012 13:08

Jestem bardzo ciekaw jak dzisiaj spisze się budowany ze szrotu ŁKS z budowaną za "miliony" Polonią. Nie obraziłbym się jakby ŁKS wygrał.

emj10 17.02.2012 13:10

Nie sądzę. Z tego co słyszałem po sparingu to ich gra wyglądała żenująco. W tydzień nie da się zespołu sklecić z niczego. Chyba, że Świr ma jakąś nadprzyrodzoną moc.

Sartre 17.02.2012 15:00

Skład ŁKSu to się nadaje na materiał na jakiś holywoodzki film sportowy o niechcianych nigdzie wyrzutkach, którzy lądują w drużynie prowadzonej przez wariata, w klubie nie potrafiącym związać końca z końcem. Serio, materiał jest tak idealnie klimatyczny, że aż na swój sposób mam nadzieję, że im zajebiście pójdzie w tej rundzie - ot dla samych wartości konwencjonalno-filmowych. Łobo, Sagan, Mięciel, Pączuś, Bonin, Golański, Wyparło, Adamski, Grzelak, na czele Świerczewski - no nawet dla samych tych nazwisk warto byłoby tam u nich siedzieć z kamerą :lol: Co tam się musi dziać, to ja nie wiem, ale każdy dzień pewnie nadawałby się na oddzielną historię do Weszło :lol:

Póki co, po meczach LE widać że i Legia i Wisła nie straciły nic na wartościach piłkarskich - na tyle, na ile można to ocenić po jednym meczu. Zobaczymy na ile się wzmocniły Śląsk i Dysko, w końcu byli na zakupach i to na zakupach w dobrym momencie.

studio 17.02.2012 16:28

http://www.youtube.com/watch?v=wbALYBSFlXY

Ekipa Świra kontra Ekipa Wojciechowskiego :)

Bronex 17.02.2012 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1219128)
http://www.youtube.com/watch?v=wbALYBSFlXY

Ekipa Świra kontra Ekipa Wojciechowskiego :)

ŁKS jak ci goście z obozu jenieckiego? Ciekawe porównanie.

studio 17.02.2012 18:36

Bardziej chodzi o zlepek przypadkowych osób, przecież nie o talent Pele.

wanciak86 17.02.2012 18:45

ktoś może powiedzieć jak się spisuje Oleg Laizans w ŁKSie? niestety w pracy jestem i nie moge obejrzeć, a ciekawi mnie były gracz Lechii

ToTylkoJa 17.02.2012 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1218743)
Może pokusisz si o jakieś konkrety? Siła ofensywna Legii? To raczej obrona Sportingu grała fatalnie...

Do tego stracili Rybusa, który dzisiaj robił sporo zamieszania.

Pierwszy gol dla Legii po zamieszaniu i błędach w kryciu, drugi ze spalonego, sytuacja Żyro przypadkowa...

Nasza gra bardziej przypadła mi do gustu. Ale może nie jestem obiektywny.

Liga wszystko zweryfikuje.

Tak, zawsze jak Legia coś strzeli lub ma okazję to obrona rywala źle grała lub okazje były przypadkowe. Nie to co Wisła.

Setka Ljuboji też pewnie była przypadkowa. Gol ze spalonego? Nawet same przepisy FIFA mówią o tym, aby w takich stykowych sytuacjach puszczać grę.

Straciliśmy Rybusa, ale zyskaliśmy Novo no i po kontuzji wraca Radovic, więc w następnych meczach będzie raczej na plus. A jak dojdzie (słowo klucz jeśli) Blanco, to będzie naprawdę ok w linii ofensywnej. Mowi się o odejściu Komorowskiego, ale na jego miejsce może wskoczyć Astiz lub Choto, więc biedy nie ma.

Skoro pokusiłeś się o ocenę Sportingu, to ja pokuszę się o Standardu. Po czerwonej kartce i karnym myśleli, że wygrają mecz na stojąco. Po prostu zlekceważyli mecz. Poza tym ich forma na wyjazdach jest katastrofalna, to zespół własnego boiska (patrząc na ligę belgijską).
Napisałeś, że sytuacja Żyro była przypadkowa, a może okazja Garguły z 4 minuty to była wypracowana okazja? Też przypadek.

Sartre 17.02.2012 20:49

Zbieranina Świerczewskiego zagrała tak żenującą kopaninę, że wygrana 2:0 świadczy raczej na niekorzyść Polonii. No ale co do zasady dostosowuje się grę do przeciwnika i tak, więc trudno do nich mieć o to pretensje.

Póki co zaskakująco niezły (i całkiem wyrównany) mecz w Poznan*u.

dwdx1906 17.02.2012 21:12

Można wręcz rzec, że Bełchatów ma przewagę :)

Wizard 17.02.2012 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1219206)
ktoś może powiedzieć jak się spisuje Oleg Laizans w ŁKSie? niestety w pracy jestem i nie moge obejrzeć, a ciekawi mnie były gracz Lechii

Mizernie i chaotycznie, jak cały ŁKS.

fan01 17.02.2012 21:20

Kosowski za dużo pączków wczoraj chyba zjadł, wiekszosc dosrodkowan za mocna ;) a szkoda, bo Lech sie strasznie gubi przy stalych fragmentach.

BTW Lech dalej strajkuje przeciwko czemuś, że taka pyta dopingowa jest?

gianbuffon 17.02.2012 21:49

To są jakieś jaja, żeby drużyny grały w zielonych i niebieskich koszulkach. Te czarne spodenki GKS jeszcze ratują sytuację, ale jak oglądałem mecz Śląsk - Lech to myślałem, że oczojebu dostanę.

Pablo84 17.02.2012 21:52

Liga europy to co innego niż polska.Dlatego proponowałbym z ewentualnymi szansami wypowiadać się w niedzielny wieczór.

Sartre 17.02.2012 22:00

Był karny, a teraz go nie ma! :lol:

Marcin_fan 17.02.2012 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1219295)
Liga europy to co innego niż polska.Dlatego proponowałbym z ewentualnymi szansami wypowiadać się w niedzielny wieczór.

W poniedziałkowy. Ktoś gra jeszcze w poniedziałek ;]
A dokładnie Korona z Jagą

wanciak86 17.02.2012 22:18

słyszeliście co w poznaniu śpiewali;) ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl