Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Adam.M79 05.04.2012 18:14

Troche te dyskusje robią się akademickie, ponieważ i tak większość tych zawodników o których piszecie w lecie odchodzi. I wcale jestem daleki od radości z tego powodu bo przyjdą.. gorsi. Polacy, młodsi (choć Pazdan od dawna młody nie jest) może perspektywiczni (ale weźcie pod uwagę ile lat ten Pawłowski jest już "perspektywiczny"), ale z perspektywicznymi to jest tak że niekoniecznie muszą się sprawdzić. Skład będzie na poziomie Ruchu Chorzów i super że Ruch tak wysoko jest w tym roku w lidze ale zobaczcie gdzie był w poprzednich kilku latach a nie tylko w tym sezonie.

Na koniec jedna uwaga: wypowiedź Bednarza szczera ale ludzie na Boga wypowiedziana w fatalnym momencie!!! Ona oznacza że już całkiem ten sezon spisali w klubie na straty. Bednarz zrobił dokładnie to samo co Jóźwiak swego czasu w Legii. Czyli powiedział grajkom że po sezonie cięcia płać i pożegnania z nimi. Efekt wtedy w Legii? Łomot za łomotem, od Wisły dostali trójkę a powinni z sześć. Obawiam się czy tak nie będzie i tutaj. Bo przecież na miejscu tych piłkarzy którzy dowiadują się że klub z nimi się pożegna, do tego ma opóźnienia w płacach, też bym się nie przemęczał, myśląc o tym gdzie się załapać i żeby kontuzji nie złapać. Derby to dla większości piłkarzy teraz będzie mecz ich wkrótce byłego klubu z jakimś innym.

Adam.M79 05.04.2012 18:15

do usuniecia gdyz sie wkleil dwa raz

strong1979 05.04.2012 22:57

Czy ktoś z was wie czy Gordan stracił zęba czy tylko ukruszył.... dlaczego pytam?? wczoraj gość z Apoelu stracił trzy zęby w 60 min (dwa wyleciały od razu jednego sam wyrwał bo ledwo siedział...) co najlepsze ...gość dograł do końca... czujecie...?!!! To tak odnośnie zaangażowania, poświęcenia (naszych niektórych kopaczy) i nowej formuły kontraktów w Wiśle o której mówił Pan Jacek. Aż dziw bierze że takich kontraktów nie mają piłkarze którzy przyszłi w ostatnich dwóch latach do Wisły...

methiu 05.04.2012 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwenzz (Post 1237906)
Ciekawe jak chłopaki mieli dziś rozplanowany dzień treningowy...
Ok. 13.30 w kawiarnii Loża w Galerii Krakowskiej widziałem Ilieva i Bunozę, którzy bardzo ochoczo nad czymś dyskutowali (miny mieli jakby ktoś ich co najmniej oszukał). Wiem, że to też ludzie i mogą sobie siedzieć w jakiejkolwiek kawiarnii, ale dziwna to pora w środku dnia... Czy nie sprzydałby się bardziej surowy tryb dnia dla piłkarza Białej Gwiazdy? Tym bardziej po ostatnich słabych wynikach i żebującej grze?

Nie no ludzie. Ktokolwiek by tam nie był - Garguła czy Kirm każdy ma prawo wyjść do ludzi i napić się kulturalnie kawy, zrobić sobie fryzurę czy manicure. Piłkarz też człowiek, dajmy im żyć. Ja wiem, że wszyscy byście woleli by każdy z nich zostawał po treningu i dopracowywał to czy tamto no ale bez przesady.

jerry.lii.lewis 05.04.2012 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1236546)
Musisz się pogodzić z tym że w klubie masz gówno do gadania a twoje uwagi i żale nikogo nie obchodzą.

A Ty masz świadomość, że w tym jesteśmy sobie równi ???? :haha:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1236555)
Do Moderatorów:

Jeśli swoimi wypowiedziami zaslużyłem na bana, to czyńcie swoją powinność.

To właśnie uwielbiam :haha:
Cytat:

a Małecki zbiera baty za to ze tylko on rozumie gdzie gra, że wie jaki klub reprezntuje.
Oj, biduś on ci biduś :rotfl:

Cytat:

Od nowego sezonu Wisła bedzie Polska i mozemy być spokojni o Wislacka atmosferę w szatni, zreszta on bedzie kapitanem tej nowej Wisły. Wtedy zobaczycie na własne oczy jaki skarb mieć takiego pilkarza w szatni.... ZAPAMIETAJCIE !!!
"A imię jego czterdzieści i cztery"
Ty chyba faszysta jesteś .... zgadłem ??:cenzura:

vaazon 06.04.2012 08:48

Małecki nigdy nie będzie kapitanem, darujcie sobie takie teksty D:

Sialalalala 06.04.2012 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1238062)
Małecki nigdy nie będzie kapitanem, darujcie sobie takie teksty D:

niby czemu ? uzasadnij

mc-money 06.04.2012 09:52

Może dlatego, że Kapitan jest głównie od dyskutowania z arbitrem, a Mały jak złapie ciśnienie na boisku to z nim nie pogadasz?

PrawdziwośćDlaGry 06.04.2012 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siwenzz (Post 1237906)
Ciekawe jak chłopaki mieli dziś rozplanowany dzień treningowy...
Ok. 13.30 w kawiarnii Loża w Galerii Krakowskiej widziałem Ilieva i Bunozę, którzy bardzo ochoczo nad czymś dyskutowali (miny mieli jakby ktoś ich co najmniej oszukał). Wiem, że to też ludzie i mogą sobie siedzieć w jakiejkolwiek kawiarnii, ale dziwna to pora w środku dnia... Czy nie sprzydałby się bardziej surowy tryb dnia dla piłkarza Białej Gwiazdy? Tym bardziej po ostatnich słabych wynikach i żebującej grze?

Oprócz nich w GK spacerowali Pareiko z Genkovem, bardzo zadowoleni z życia oraz Stan Valckx z jakąś młodą kobitką. Oczywiście Stan jak zwykle z telefonem przy uchu. Też mniej więcej w tych godzinach. Może w ramach treningu to wszystko ;p

pawelwislak 06.04.2012 10:43

Do tego kapitan powinien być szanowany przez inny, do tego powinien zdawać sobie sprawę że piłka to sport zespołowy. I do tego wyobraźcie sobie sytuacje przez wielu oczekiwany Brożek wraca do drużyny a tu Mały kapitanem przecież on by tu wpadł w histerię ...

michu-k 06.04.2012 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1238076)
niby czemu ? uzasadnij

Bo nie ma ku temu odpowiedniego charakteru. Jest krnąbrny, jest indywidualistą, jest bezkompromisowym szczeniakiem. Wyszedł z dziupli na salony i nie potrafi się przystosować.

WiślakMyślenice 06.04.2012 10:52

Cytat:

Bo nie ma ku temu odpowiedniego charakteru. Jest krnąbrny, jest indywidualistą, jest bezkompromisowym szczeniakiem.
Poza tym kapitan to MÓZG DRUŻYNY. Głupio byłoby reprezentować się "mózgiem" PM ...

elliot_ness 06.04.2012 11:44

Mam pytanie : CO JEST Z MŁODYM CLEBEREM ?????? Uznawany za wielki talent ,ktorym interesowało się PSV. Gra dalej w Wiśle czy juz przeszedł gdzie indziej ???

koniak 06.04.2012 11:58

po sezonie ma iść do PSV

jerry.lii.lewis 06.04.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1238113)
Poza tym kapitan to MÓZG DRUŻYNY. Głupio byłoby reprezentować się "mózgiem" PM ...

GRATULUJĘ !!! POST ROKU !!!
SPADŁEM Z KRZESŁA :haha:.
Dodać mogę tylko tyle, że Mały nie jest i nie będzie kapitanem Wisły z takich samych powodów z jakich Maliniak w 40-latku nie został nigdy dyrektorem budowy.
Niezwykle podobni obaj panowie.

Worcester 06.04.2012 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mc-money (Post 1238089)
Może dlatego, że Kapitan jest głównie od dyskutowania z arbitrem, a Mały jak złapie ciśnienie na boisku to z nim nie pogadasz?

Słucham? Kapitan rówież nie może dyskutować z arbitrem. Zajrzyj w przepisy.

rafalek 06.04.2012 15:01

Ma większe prawo do dyskutowania a arbitrami niż inni piłkarze. A już widzę co by było, gdyby Małeckiemu dać taki "przywilej"

Sialalalala 06.04.2012 15:55

narazie same plusy Małeckiego wymieniacie, więc zacznijcie pisać dla czego niemiałby zostac kapitanem?

Jago 06.04.2012 15:59

No i co z tego żeby z nimi więcej dyskutował? skoro jeśli sędzia podejmuje decyzję to jej nie zmienia, więc nic by to nie dało.

El'kabat 06.04.2012 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1238232)
narazie same plusy Małeckiego wymieniacie, więc zacznijcie pisać dla czego niemiałby zostac kapitanem?

Jest zbyt impulsywnym człowiekiem,kapitan to osoba która umie i wydrzeć ryja na kogoś,ale też uspokoić grę w pewnych momentach.Do tego za same jego wcześniejsze wybryki ciężko go docieniać i dawać opaskę.

Niech pogra jeszcze parę lat,zasłuży się dla tego klubu,spokornieje to wtedy pogadamy.
Poza tym nie jest to postać aż tak charyzmatyczna,chociażby jak legenda klubu i kapitan wcześniejszy- Radek Sobolewski.

Worcester 06.04.2012 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1238215)
Ma większe prawo do dyskutowania a arbitrami niż inni piłkarze. A już widzę co by było, gdyby Małeckiemu dać taki "przywilej"

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
ŻADEN piłkarz nie ma prawa do dyskutowania z sędzią.
Kapitan może tylko zapytać o motyw podjętej decyzji i tylko w przerwie od gry.
O żadnej dyskusji z sędzią nie ma mowy. Tak mówią przepisy.

Marszałek 06.04.2012 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1238257)
Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
ŻADEN piłkarz nie ma prawa do dyskutowania z sędzią.
Kapitan może tylko zapytać o motyw podjętej decyzji i tylko w przerwie od gry.
O żadnej dyskusji z sędzią nie ma mowy. Tak mówią przepisy.

Bo tak naprawdę kapitan ogranicza się tylko i wyłącznie do losowania strony, podanie ręki sędziemu i daniu proporczyka pracodawcy swego, pracownikowi drużyny przeciwnej. Jeśli jest inaczej niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.

Dla mnie powinna być to osoba mająca opanowane do perfekcji formuły grzecznościowe w angielskim:)

Elefant 06.04.2012 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1238298)
Dla mnie powinna być to osoba mająca opanowane do perfekcji formuły grzecznościowe w angielskim:)

W naszym przypadku w najbliższym czasie nie będzie to potrzebne.

Cytat:

więc zacznijcie pisać dla czego niemiałby zostac kapitanem?
Bo ma zaplanowany transfer latem ?

Worcester 06.04.2012 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1238298)
Bo tak naprawdę kapitan ogranicza się tylko i wyłącznie do losowania strony, podanie ręki sędziemu i daniu proporczyka pracodawcy swego, pracownikowi drużyny przeciwnej. Jeśli jest inaczej niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.

Jest dokładnie tak jak mówisz, plus moja wcześniejsza wzmianka. Mam przepisy przed sobą.

tomo 06.04.2012 21:43

Z tym młodym Cleberem to już pewne?!

Reser 06.04.2012 22:21

W wywiadzie z Cleberem czytałem jakiś czas temu, że nic nie jest pewnego ponieważ jego syn koniecznie chce strzelać gole w Wiśle Kraków. Wszystko wyjaśni się latem.

EDIT:
Za weszlo.com
Cytat:

Powiedz na koniec, co z twoim synem, Lucasem. Ostatnio gazety pisały, że interesuje się nim PSV.
Lucas najchętniej zostałby w Wiśle, cały czas powtarza, że w wieku 19 lat będzie strzelał bramki w pierwszej drużynie, ale jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądała jego przyszłość. Muszę się zastanowić. Jest zainteresowanie kilku klubów zagranicznych, ale najpierw chciałbym porozmawiać z Wisłą. Mam nadzieję, że klub pomoże mi w załatwieniu paszportu dla Lucasa, bo to już praktycznie Polak i chciałby grać w juniorskiej reprezentacji Polski. Jeśli nie otrzymam takiej pomocy, to prawdopodobnie zmieni klub.

aNouc 06.04.2012 23:13

http://www.youtube.com/watch?v=zOdgCR6VeWo w tle paru piłkarzy.
rozsyłajcie, promujcie. prawdziwy mecz sezonu zbliza się wielkimi krokami!

domin_czyzyny 06.04.2012 23:32

ciekawy filmik... JŻS!!!!

kriswisla 06.04.2012 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1238364)

sie robi:tsw_kopniak::tsw_zdrajca:

mitmichael 07.04.2012 20:06

No to do Chaveza dołaczył kolejny stoper, ktory nie zagra do konca sezonu:

"Obrońca Wisły Kraków Gordan Bunoza z powodu kontuzji nie zagra do końca sezonu - poinformowała "Wisla.Krakow.pl", cytując trenera Michała Probierza.
- Oprócz Osmana Cháveza do końca sezonu z gry wykluczony jest Gordan Bunoza - powiedział trener "Białej Gwiazdy" na konferencji prasowej po meczu z Jagiellonią Białystok"

Mrsnh 07.04.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1238364)

piekny filmik. ten pilkarz na koncu po lewej stronie to kto?

Łukasz89 07.04.2012 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mrsnh (Post 1238658)
piekny filmik. ten pilkarz na koncu po lewej stronie to kto?

Dzisiejszy debiutant, Alan Uryga.

xanti1906 07.04.2012 23:29

Widział ktoś jakąś różnicę między Jaliensem a Urygą prócz większego zaangażowania tego drugiego?

El'kabat 07.04.2012 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1238710)
Widział ktoś jakąś różnicę między Jaliensem a Urygą prócz większego zaangażowania tego drugiego?

Jaliens jest z Bronxu a Uryga z Krakowa.

A poważnie-różnicy brak,więc po co przepłacać ?

aNouc 07.04.2012 23:33

Cytat:

Uryga ma dopiero 18 lat i to był jegi pierwszy krok w profesjonalnym meczu. A Jalien to stary wyjadacz, który był podporą czołowej Holenderskiej druzyny przez wiele sezonów.
I jesli nie było widac róznicy między nimi to gratulacje dla Alana. W tym wieku bez jakiejkolwiek przeszłosci piłkarskiej / doświadczenia w 1 oficjalnym meczu zaprezentował się jak gosc, który trafił do Wisły jako czesto podstawowy gracz AZ Alkmaar

to jedt małolat jeszcze.. chłopinka zagrał pierwsze 90 minut w meczu, który na codzien oglądał w C+ czy słuchał w Radiu Kraków. A ten oczekuje rajdu przez pół boisko a'la Messi

PS
http://www.youtube.com/watch?v=zOdgCR6VeWo

Wojtas 08.04.2012 00:08

Cytat:

Jaliens jest czarny i ma wieksze uszy.

Smok 08.04.2012 07:26

Były zachwyty nad Brudem - teraz po ekscytacjach.
Były zachwyty nad Czekajem - już utonął w szarej rzeczywistości.
Teraz przyszedł czas na zachwyty nad Urygą. Do wtorku czy kilka dni dłużej???

A może po prostu bierzmy te występy na zimno??

xanti1906 08.04.2012 07:32

Po pierwsze nie pamiętam zachwytów nad Brudem.
Po drugie nie ma zachwytów nad Urygą, zagrał poprawie, nie popełnił znaczących błędów. Jest "nasz", młody, a od Jaliensa tańszy pewnie z 50x, grając na podobnym poziomie.
Czekajowi przydałoby się wypożyczenie i regularna gra, bo to może być niezły piłkarz za 2-3 lata.

zgrybus 08.04.2012 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1238739)
Były zachwyty nad Brudem - teraz po ekscytacjach.
Były zachwyty nad Czekajem - już utonął w szarej rzeczywistości.
Teraz przyszedł czas na zachwyty nad Urygą. Do wtorku czy kilka dni dłużej???

A może po prostu bierzmy te występy na zimno??

W coś trzeba wierzyć . Polak , wychowanek w takich ma iść nasza drużyna

Ogryzek 08.04.2012 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1238741)
Po pierwsze nie pamiętam zachwytów nad Brudem.
Po drugie nie ma zachwytów nad Urygą, zagrał poprawie, nie popełnił znaczących błędów. Jest "nasz", młody, a od Jaliensa tańszy pewnie z 50x, grając na podobnym poziomie.
Czekajowi przydałoby się wypożyczenie i regularna gra, bo to może być niezły piłkarz za 2-3 lata.

Dokładnie tak jak piszesz, kolejny mitoman z tego Smoka - żadnych zachwytów nie było, ale co najwyżej stwierdzenie że młody, zarabia grosze a gra nie gorzej niż tłusto opłacani pseudo zawodowcy jak Jaliens. Ale zachwyty? Nikt nie piał z zachwytu, co najwyżej było zażenowanie jak Stan mógł sprowadzić taki drogi badziew jak Jaliens skoro za taką grę płaci się 50 razy mniej:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl