Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

0 22 07.02.2012 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1215692)
Pareiko w niczym nie ustępuje Kuciakowi. Moim zdaniem obaj są na podobnym - wysokim - poziomie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1215581)
Nie chce mi się wdawać w dyskusję, bo pomny wielu doświadczeń, nie przekonam Cię pewnie do mojego zdania. Po prostu wystarczy popatrzeć na Meliksona. W szeregach Legii nie uświadczysz tak klasowego zawodnika.

Rzeczywiście rozmowa nie ma większego sensu, bo wrażenie, że oglądaliśmy zupełnie inne rundy jest.... gigantyczne.

emj10 07.02.2012 18:45

Szproston, jakby jeden mecz miał przesądzać o klasie zawodnika to Grzesiu Piechna grałby teraz w PL, a Adrian Paluchowski szalał na boiskach Bundesligi. Nie przesadzajmy, a w dodatku mecz ze Śląskiem ja odbieram jako wypadek przy pracy w dużej mierze spowodowany trudami spotkań LE.

tormenthor 07.02.2012 19:48

Porównywanie potencjału Wisły i Legii jest w tej chwili totalnie bez sensu. Wisła miała jedną z najgorszych rund w ostatnim 10 - leciu, zaś Legia chyba najlepszą od wielu lat (nie liczę sezonu, gdzie stołeczną drużynę prowadził Dariusz W.) Już kilka lata temu, po sezonie w którym zajęliśmy 8 miejsce, wieczni narzekacze i pokemony pisali, że jakiś tam Fonfara jest lepszy od Baszcza, Pietrasiak albo Stasiak od Głowy, Łobodziński od Zieńczuka, a Brożek powinien grać w ME. Wisła jesienią zagrała 2 dobre mecze (z Lechem i Śląskiem), a reszta była słaba albo dramatyczna.

Porównywanie zawodników też jest bez sensu, gdyż wiele czynników wpływa na ich aktualną ocenę - nie tylko ich forma, ale też np. dyspozycja partnerów bądź kwestie zdrowotne. Śmiem twierdzić, że Pareiko z wiosny, który wyjął 2 karne i bronił wprost genialnie prezentował się lepiej niż Kuciak z tej rundy. Ta rzekomo wspaniała obrona Legii straciła zaledwie 3 bramki mniej niż Wisła, a przecież to Biała Gwiazda miała znacznie trudniejszy terminarz, a na dodatek bramkarz Legii miał znacznie więcej kluczowych interwencji.

Porównywanie Meliksona z Radoviciem, to jest jakaś kpina i nawet nie ma co tego komentować. Ktoś oczywiście może powołać statystyki. No ale nie zawsze suche fakty mówią o klasie zawodnika, vide casus Kuby Błaszczykowskiego, który w Wiśle miał 2 razy gorsze staty niż np. Zieńczuk.

Można się tak kłócić nad wyższością Jovanovicia nad Jędrzejczykiem, czy też Wilka nad Golem albo Vrdoljakiem, czy Małeckiego nad Rybusem. No ale w sumie po co?To Legia ma coś do udowodnienia, gdyż Wisła jest mistrzem i bije Legie w ostatnich latach jak chce i kiedy chce.

Obiektywnie rzecz ujmując, to najmocniejszą pierwszą jedenastkę ma Lech. Głównym problemem Amiki jest brak klasowych skrzydłowych, co hamuje ich grę ofensywną. Wisła ma najszerszy, najbardziej wyrównany skład. Legia najbardziej perspektywiczny, a do tego ten klub niedługo będzie finansowo przerastał pozostałe polskie drużyny. Tym bardziej nie wolno pozwolić, aby obecna Legia mająca przereklamowanych, przeciętnych kopaczy pokroju Wawrzyniaka albo Żewłakowa, zdobyła tytuł mistrzowski.

Blaszczu16 07.02.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1215801)
Rzeczywiście rozmowa nie ma większego sensu, bo wrażenie, że oglądaliśmy zupełnie inne rundy jest.... gigantyczne.

Ale nie chodzi mi tylko o jedną rundę :-). Zresztą zobaczysz na wiosnę, że jak Maora i Pareikę będą omijały kontuzję to ten drugi nie będzie gorszy od Kuciaka, a Maor wciągnie ligę nosem bo ma wszelkie do tego predyspozycje.

Tak na marginesie to mam wrażenie, że z Rado jest podobnie jak swego czasu z Markiem Zieńczukiem.

ToTylkoJa 07.02.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1215819)
To Legia ma coś do udowodnienia, gdyż Wisła jest mistrzem i bije Legie w ostatnich latach jak chce i kiedy chce.

Ale że w bezpośrednich meczach? Jeśli tak to kłóciłbym się z tą tezą.

Błaszczu 16 jak już tak chcesz wywyższać tego Maliksona to zobacz, jak on a jak Radovic grali w europejskich pucharach (chodzi o spotkania, w których mogli wystąpić).

Blaszczu16 07.02.2012 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1215824)

Błaszczu 16 jak już tak chcesz wywyższać tego Maliksona to zobacz, jak on a jak Radovic grali w europejskich pucharach (chodzi o spotkania, w których mogli wystąpić).

No Radović ładnie sobie postrzelał w pucharach.

filemon 07.02.2012 20:25

Z całym szacunkiem, ale porażają mnie niektóre wywody.
Pareiko niczym nie ustępuje Kuciakowi, jak i Kuciak Pareice. Podobnie Jovanović z Jędrzejczykiem. Okej, Żewłakow jest lepszy od Jaliensa (Chaveza czy kogo tam chcecie), ale Komorowski jest słabszy od Czekaja. Z kolei Wawrzyniak bije Diaza. Jeśli chodzi o obronę - 1:0 dla Legii.

Szalenie mi przykro, ale ani Rybus nie jest lepszy od Małeckiego, ani Radović od Meliksona. Rozumiem Wasze poczucie humoru, ale bez przesady, gdzieś są granice. Podobnież Wilk bije Gola, a Nunez Vrdoljaka.
O Koseckim przy Ilievie nawet nie wspomnę :-) Każdy z naszych podstawowych pomocników jest lepszy (bądź EWENTUALNIE porównywalnie dobry w nielicznych przypadkach) od swojego odpowiednika u Was. Każdy.

Niech będzie że Biton równa się z Ljuboją, to mogę zrozumieć.

Aha, nie wiem kto to napisał, ale gratuluje argumentu pt "Porównajmy ostatnią rundę Radovicia i Meliksona". Mhm, porównajmy ostatnią rundę Brzyskiego i Boenischa, wyjdzie tak samo, dość żartów :-)

Wszystko wyjaśni najbliższa runda :>

karas1983 07.02.2012 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1215824)

Jeśli nie są dla Nas o pietruszkę to tak:rotfl:

Zresztą przekonacie się w sobotę.

Blaszczu16 07.02.2012 20:38

filemon: też nie potrafię ogarnąć, jak niektórzy mogą pisać, że Lech ma najsilniejszą kadrę w lidze. Bramkarza mają o wiele gorszego od Pareiki, defensywa też kiepska, bo dopóki jakiś poziom trzymał Arboleda, to jakoś to jeszcze funkcjonowało, a teraz Manuel jest bardzo przeciętny. O pomocy to już nie wspomnę. Na każdej pozycji w pomocy mamy lepszego piłkarza od Poznaniaków. W ataku jedynie Rudniev jest lepszy od Bitona, ale Dudu też jest w pierwszej trójce strzelców w TM-E.

martin_6 07.02.2012 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1215834)

Ale o czym? Przecież to właśnie jest mecz o pietruszkę...

0 22 07.02.2012 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215833)
Mhm, porównajmy ostatnią rundę Brzyskiego i Boenischa, wyjdzie tak samo, dość żartów :-)

A dlaczego najbliższa runda? Bo poprzednia 'źle wyjaśniła' i dopiero następna wyjaśni? Jak jakimś cudem Legia zdobędzie mistrza to rozumiem, że dopiero jesień wyjaśni?

A co do Brzyski/Benisz - pytam zupełnie szczerze: który jest lepszy? No, wyjdzie że ostatnio Brzyski. To jakaś sensacja? Widział ktoś dobry mecz Benisza? Kiedykolwiek?!

P.S. Reszty Twojej i innych wypowiedzi nawet nie chce mi się komentować, bo to dyskusja na poziomie 'moja drużyna jest najmojsza i jest najlepsza'. Pozostańmy przy tym, że lejecie nas jak chcecie, Nunez jest lepszy od Vrdoljaka, Ljuboja jest może na poziomie Bitona, a mecz Estonia - Irlandia nie istnieje.

:lol:

ToTylkoJa 07.02.2012 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1215834)

Taaa, jak ja kocham to sformułowanie o pietruszkę. Pewnie ostatni mecz na Ł3 też był o pietruszkę :lol:

Jak Legia wygra w SP to też pewnie będziesz potem pisał, że to mecz o pietruszkę.

filemon powinienem skończyć czytać Twoją ocenę zawodników po napisaniu, że Komorowski jest słabszy od Czekaja.Normalnie hit. Ale później też jest kilka śmiesznych rodzynków w Twoim zestawieniu.

Np. Wilk bije Gola? A niby czemu? Nunez Vrdoljaka? Teraz Ivica grał słabiej, ale np w tamtym roku był jednym z najlepszych w Legii. Co takiego pokazał Nunez, by go stawiać wyżej ( o ile można ich porównywać, Nunez to DM?)

filemon 07.02.2012 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1215844)
A dlaczego najbliższa runda? Bo poprzednia 'źle wyjaśniła' i dopiero następna wyjaśni? Jak jakimś cudem Legia zdobędzie mistrza to rozumiem, że dopiero jesień wyjaśni?

A co do Brzyski/Benisz - pytam zupełnie szczerze: który jest lepszy? No, wyjdzie że ostatnio Brzyski. To jakaś sensacja? Widział ktoś dobry mecz Benisza? Kiedykolwiek?!

P.S. Reszty Twojej i innych wypowiedzi nawet nie chce mi się komentować, bo to dyskusja na poziomie 'moja drużyna jest najmojsza i jest najlepsza'. Pozostańmy przy tym, że lejecie nas jak chcecie, Nunez jest lepszy od Vrdoljaka, Ljuboja jest może na poziomie Bitona, a mecz Estonia - Irlandia nie istnieje.

No tak, oceniajmy aktualną formę po sparingach, gratuluję pomysłu mistrzu.

Widziałem niejeden dobry mecz Boenischa, natomiast nie widziałem ani jednego w pełni dobrego meczu Brzyskiego.

No tak, w końcu Nunez jest gorszy od Vrdoljaka. Wstydu oszczędź :-)

Na koniec...
W minionej rundzie:
Dudu Biton: 23 mecze 14 bramek + 4 asysty
Danijel Ljuboja: 27 meczów 9 bramek + 7 asysty
Tyle w temacie :-)

PS: Pragnę zauważyć, iż połowę rundy jesiennej Wisła grała bez Małeckiego i Meliksona, a więc dwóch liderów. Wyjmijcie z Legii Radovicia i Ljuboję, a na pewno Wasz zespół będzie dużo słabszy, w związku z czym ocena każdego poszczególnego piłkarza byłaby zaniżona. Nie uznaję tego za wielkie usprawiedliwienie, aczkolwiek za logiczny wątek w ocenie.

0 22 07.02.2012 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215855)

A gdzie ja pisałem cokolwiek o sparingach wicemistrzu?

filemon 07.02.2012 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1215858)

Ocenianie OBECNEJ wartości piłkarzy przez pryzmat MINIONEJ rundy w TYM momencie nie ma większego sensu, toteż musiałbyś ich oceniać po sparingach, co również nie jest sensowne. Dlatego też napisałem, że wszystko wyjaśni runda wiosenna, kiedy to będzie można oceniać zawodników przez pryzmat ich AKTUALNEJ formy a nie sprzed kilku miesięcy :-)

Marcin_fan 07.02.2012 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1215858)

kolejna(?) prowokacja
Wg mnie jeśli chodzi kto lepszy, czy Melikoson lepszy od Radovicia czy może Kuciak od Pareiki.. itd itp
Wszytko pokaże maj i końcowa tabela :)
pozdro

mr_kwolf 07.02.2012 21:51

Cytat:

Widziałem niejeden dobry mecz Boenischa, natomiast nie widziałem ani jednego w pełni dobrego meczu Brzyskiego.

No tak, w końcu Nunez jest gorszy od Vrdoljaka. Wstydu oszczędź :-)

Na koniec...
W minionej rundzie:

PS: Pragnę zauważyć, iż połowę rundy jesiennej Wisła grała bez Małeckiego i Meliksona, a więc dwóch liderów. Wyjmijcie z Legii Radovicia i Ljuboję, a na pewno Wasz zespół będzie dużo słabszy, w związku z czym ocena każdego poszczególnego piłkarza byłaby zaniżona. Nie uznaję tego za wielkie usprawiedliwienie, aczkolwiek za logiczny wątek w ocenie.

Z tym Czekajem to się robi powoli taka legenda jak z Boenischem. Chłopak zagrał 5 poważnych meczów w życiu w których nic nie spieprzył i już gwiazde z niego robicie. Na pewno lepszy od Komorowskiego. A to dobre.

Porównanie Bitona i Ljuboi jest nie na miejscu bo Ljuboja robi dla drużyny dużo więcej niż Biton. Oglądnij sobie kiedyś mecz Legii i zobacz ile dla rozegrania akcji on znaczy. Przyjęcie piłki pod presją i odegranie. Zazwyczaj błyskotliwe. To jego największy atut.

Ponadto jak tak się opierasz na statystykach to czemu nie porównasz np. Meliksona i Radovica lub Małeckiego i Rybusa. Bo wtedy okaże się że tamci mają zdecydowanie lepsze? Czyżby to był powód?

PS. Ogólnie te porównania są śmieszne i nie wiem po co się w to daje wciągnąć.

EDIT:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215859)
Ocenianie OBECNEJ wartości piłkarzy przez pryzmat MINIONEJ rundy w TYM momencie nie ma większego sensu, toteż musiałbyś ich oceniać po sparingach, co również nie jest sensowne. Dlatego też napisałem, że wszystko wyjaśni runda wiosenna, kiedy to będzie można oceniać zawodników przez pryzmat ich AKTUALNEJ formy a nie sprzed kilku miesięcy :-)

Cytat:

W minionej rundzie:

Ekhm... Wyjaśni mi ktoś o co chodzi?

filemon 07.02.2012 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1215866)
Ekhm... Wyjaśni mi ktoś o co chodzi?

Bardzo chętnie Ci wyjaśnie. Dziwne, że nie rozumiesz, ale widocznie za bardzo ci zależało żeby zdaniami wyrwanymi z kontekstu mnie ośmieszyć :-)

Skoro porównujemy poprzedni sezon, okej, porównujmy. Tak samo możemy porównywać Vrdoljaka i Sobolewskiego z jeszcze poprzedniej wiosny, ale nie ma to żadnego odniesienia do ich obecnej formy czy wartości.

Mam nadzieję, że rozumiesz tak prostą rzecz :-)

Cytat:

Ponadto jak tak się opierasz na statystykach to czemu nie porównasz np. Meliksona i Radovica lub Małeckiego i Rybusa. Bo wtedy okaże się że tamci mają zdecydowanie lepsze? Czyżby to był powód?

Boże... ześlij tolerancję.
Jak można porównywać rundę Meliksona/Małeckiego, który po kilku meczach doznał kontuzji i pauzował kilka miesięcy a potem dochodził do formy po kontuzji do Radovicia/Rybusa, który był w pełni zdrowy cały (lub większość) czas(u)?

To są dość proste sprawy, mr_kwolf, martwię się o Ciebie.

Cytat:

Z tym Czekajem to się robi powoli taka legenda jak z Boenischem. Chłopak zagrał 5 poważnych meczów w życiu w których nic nie spieprzył i już gwiazde z niego robicie. Na pewno lepszy od Komorowskiego. A to dobre.

Ah, czyli porównywanie Radovicia do Meliksona, który zagrał kilka meczów i doznał kontuzji jest okej, ale porównywanie Komorowskiego do Czekaja już be?

mr_kwolf 07.02.2012 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215875)
Bardzo chętnie Ci wyjaśnie. Dziwne, że nie rozumiesz, ale widocznie za bardzo ci zależało żeby zdaniami wyrwanymi z kontekstu mnie ośmieszyć :-)

Skoro porównujemy poprzedni sezon, okej, porównujmy. Tak samo możemy porównywać Vrdoljaka i Sobolewskiego z jeszcze poprzedniej wiosny, ale nie ma to żadnego odniesienia do ich obecnej formy czy wartości.

Mam nadzieję, że rozumiesz tak prostą rzecz :-)

Boże... ześlij tolerancję.
Jak można porównywać rundę Meliksona, który po kilku meczach doznał kontuzji i pauzował kilka miesięcy a potem dochodził do formy po kontuzji do Radovicia, który był w pełni zdrowy cały czas?

To są dość proste sprawy, mr_kwolf, martwię się o Ciebie.

Cóż, ja po prostu odnosze wrażenie że dobierasz sobie kryteria w ten sposób zawsze wychodziło że Wiślak jest lepszy. Biton ma lepsze staty od Ljuboi to statystyki są dobrym kryterium. Melikson ma gorsze staty? To okazuje się że kontuzja nie pozwala ich optymalnie porównać. Pareiko ma słabe statyski i nie miał kontuzji? To okazuje się, że ważne że wiosne 2011 miał dobrą. Vrdoljak miał słabszą jesień? No to w takim razie jesień się liczy bo przecież to co było wcześniej to zamierzchła przeszłość i liczy się to co teraz. Legia traciła mniej bramek od Wisły czyli obrone ma lepszą? Skądże znowu, tutaj najważniejszy jest terminarz a ten Legia miała zdecydowanie lepszy więc to Wisła ma najlepszą obronę. I tak w kółko mogę wymieniać.

A że Legia jest wyżej w tabeli, więcej bramek strzeliła i mniej straciła? Jak to wytłumaczyć? To oczywiste. Wisła zagrała najgorszą runde od lat, a Legia najlepszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215875)
Ah, czyli porównywanie Radovicia do Meliksona, który zagrał kilka meczów i doznał kontuzji jest okej, ale porównywanie Komorowskiego do Czekaja już be?

Gdzie ja napisałem że be? Po prostu śmieszy mnie robienie z gościa gwiazdy jak jeszcze nic nadzwyczajnego nie zagrał. Jakby miał 25 lat i był murzynem to byłby przeciętniakiem ligowym, a to że jest młody, Polak i wychowanek to od razu jest wychwalany pod niebiosa.

0 22 07.02.2012 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215859)

Nie, no poddaje się. Jak przegramy z Wami superpuchar to oświadczam, że tekst Wisła jest lepsza od Legii obowiazuje jedynie przez godzine od meczu. Potem nie jest to już na miejscu, gdyż OBECNA forma może być inna niż z MINIONEGO meczu.

Chłopie, jest tabela, jest bezpośredni mecz. Wszystko jest jasne. Obecnie Legia jest lepsza o 6 punktów i 2-0. Jezeli na wiosne się to zmieni to bedziemy np w maju mówić, że obecna Wisła jest lepsza od Legii o x punktów i x-0.

EDIT: Mr_kwolf - dzięki. Uchwyciłeś dokładnie to czego mi się nie chce ubierać w słowa.

filemon 07.02.2012 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1215878)
Cóż, ja po prostu odnosze wrażenie że dobierasz sobie kryteria w ten sposób zawsze wychodziło że Wiślak jest lepszy. Biton ma lepsze staty od Ljuboi to statystyki są dobrym kryterium. Melikson ma gorsze staty? To okazuje się że kontuzja nie pozwala ich optymalnie porównać. Pareiko ma słabe statyski i nie miał kontuzji? To okazuje się, że ważne że wiosne 2011 miał dobrą. Vrdoljak miał słabszą jesień? No to w takim razie jesień się liczy bo przecież to co było wcześniej to zamierzchła przeszłość i liczy się to co teraz. Legia traciła mniej bramek od Wisły czyli obrone ma lepszą? Skądże znowu, tutaj najważniejszy jest terminarz a ten Legia miała zdecydowanie lepszy więc to Wisła ma najlepszą obronę. I tak w kółko mogę wymieniać.

A że Legia jest wyżej w tabeli, więcej bramek strzeliła i mniej straciła? Jak to wytłumaczyć? To oczywiste. Wisła zagrała najgorszą runde od lat, a Legia najlepszą.

...
Przykro mi - to na wstępie. Przykro mi, że tak prostych rzeczy nie rozumiesz.
BITON i LJUBOJA grali niemal pełne rundy, dlatego ich porównywać MOŻNA.
Melikson nie grał pełnej rundy, nie grał nawet połowy przez kontuzję, a Radović grał, dlatego ich porównywać NIE MOŻNA.

dotarło?
Może bardziej łopatologicznie, w znacznym uproszczeniu: Złam sobie rękę i siłuj się z kimś kto wcześniej był od Ciebie słabszy. :-)

PS: To tyle z mojej strony na dziś. Polecam również porównywanie obecnego Adriano czy Ronaldo (tym z Brazylii) z obecnym Bitonem, bardzo sprawiedliwe i obiektywne, nie powiem :) Proponuję wyciągnąć z tego wniosek, że Biton jest lepszym piłkarzem :-)

mr_kwolf 07.02.2012 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215882)
...
Melikson nie grał pełnej rundy, nie grał nawet połowy przez kontuzję, a Radović grał, dlatego ich porównywać NIE MOŻNA.

dotarło?
Może bardziej łopatologicznie, w znacznym uproszczeniu: Złam sobie rękę i siłuj się z kimś kto wcześniej był od Ciebie słabszy. :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215833)
Z całym szacunkiem, ale porażają mnie niektóre wywody.
Pareiko niczym nie ustępuje Kuciakowi, jak i Kuciak Pareice. Podobnie Jovanović z Jędrzejczykiem. Okej, Żewłakow jest lepszy od Jaliensa (Chaveza czy kogo tam chcecie), ale Komorowski jest słabszy od Czekaja. Z kolei Wawrzyniak bije Diaza. Jeśli chodzi o obronę - 1:0 dla Legii.

Szalenie mi przykro, ale ani Rybus nie jest lepszy od Małeckiego, ani Radović od Meliksona. Rozumiem Wasze poczucie humoru, ale bez przesady, gdzieś są granice. Podobnież Wilk bije Gola, a Nunez Vrdoljaka.
O Koseckim przy Ilievie nawet nie wspomnę :-) Każdy z naszych podstawowych pomocników jest lepszy (bądź EWENTUALNIE porównywalnie dobry w nielicznych przypadkach) od swojego odpowiednika u Was. Każdy.

Niech będzie że Biton równa się z Ljuboją, to mogę zrozumieć.

Aha, nie wiem kto to napisał, ale gratuluje argumentu pt "Porównajmy ostatnią rundę Radovicia i Meliksona". Mhm, porównajmy ostatnią rundę Brzyskiego i Boenischa, wyjdzie tak samo, dość żartów :-)

No to się w końcu zdecyduj jak jest bo ja już nie rozumiem.

I czemu się przyczepiłeś jednej częsci mojego postu? A Kuciak - Pareiko i ich statystki z jesieni? Nie przemawiają na korzyść Słowaka?

Cytat:

PS: To tyle z mojej strony na dziś. Polecam również porównywanie obecnego Adriano czy Ronaldo (tym z Brazylii) z obecnym Bitonem, bardzo sprawiedliwe i obiektywne, nie powiem :) Proponuję wyciągnąć z tego wniosek, że Biton jest lepszym piłkarzem :-)

Znaczy według Ciebie który jest lepszym piłkarzem? Adriano/Ronaldo czy Biton bo ja już nie wiem jakie teraz kryterium przyjmujesz.

Tylko uważaj co odpowiesz bo odpowiadajac Adriano/Ronaldo strzelisz sobie samobója.

Blaszczu16 07.02.2012 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1215884)
No to się w końcu zdecyduj jak jest bo ja już nie rozumiem.

I czemu się przyczepiłeś jednej częsci mojego postu? A Kuciak - Pareiko i ich statystki z jesieni? Nie przemawiają na korzyść Słowaka?

Jedź do tej Warszawy i tam już zostań.

Melikson jest lepszy od Radovicia. To co pokazał Maor w ostatnim roku jest ponad Ekstraklasę. Dryblingi, dynamika, podania. Rado tego nie ma. Tylko, że akurat jest skuteczny jak Zieńczuk swego czasu. Poprzednie sezony średnie, albo słabe, aż tu nagle wystrzelił z formą. Po Maorze od razu widać tę iskrę Bożą. Te predyspozycje do bycia najlepszym. To poruszanie się z piłką, widać tę elegancję.

Jestem ciekaw czy teraz po kontuzji Serb będzie równie wysoką formę prezentował co jesienią.

mr_kwolf 07.02.2012 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1215888)
Jedź do tej Warszawy i tam już zostań.

Melikson jest lepszy od Radovicia. To co pokazał Maor w ostatnim roku jest ponad Ekstraklasę. Dryblingi, dynamika, podania. Rado tego nie ma. Tylko, że akurat jest skuteczny jak Zieńczuk swego czasu. Poprzednie sezony średnie, albo słabe, aż tu nagle wystrzelił z formą. Po Maorze od razu widać tę iskrę Bożą. Te predyspozycje do bycia najlepszym. To poruszanie się z piłką, widać tę elegancję.

Jestem ciekaw czy teraz po kontuzji Serb będzie równie wysoką formę prezentował co jesienią.

Właśnie udowodniłeś, że nie patrzysz na to obiektywnie tylko wychwalasz wszystko Wiślackie bo to "nasze". Nie wszyscy mają tak jak ty i starają się patrzeć na wszystko z dystansem.

-ja123- 07.02.2012 22:31

Cytat:

...

Co prawda uważam, że to są podobnej klasy piłkarze i nie ma sensu wywyższać jednych nad drugich, ale... ;)

Melikson cały poprzedni sezon (bez dłuższych kontuzji) - 8 goli 8 asyst
Radovic połowa obecnego sezonu: 13 goli 2 asysty

Małecki cały poprzedni sezon: 7 goli 8 asyst
Rybus połowa obecnego: 3 gole 12 asyst

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1215888)
J Poprzednie sezony średnie, albo słabe, aż tu nagle wystrzelił z formą.

Nie wystrzelił z formą w tym sezonie. On zaczął tak grać po zmianie pozycji ze skrzydłowego na środkowego. Już na wiosnę poprzedniego sezonu (przecież kiepskiego dla Legii) tak grał. Wiosną miał 8 bramek i 8 asyst.

kreseq 07.02.2012 22:39

Z ciekawszych dzisiejszych sparingów zespołów Ekstraklasy:

Śląsk Wrocław 1-1 FC Viktoria Plzeň
Polonia Warszawa 0-0 Ludogorec Razgrad
Łódzki KS 0-2 MKS Kluczbork
Lech Poznań 1-3 Rubin Kazań
Lechia Gdańsk 4-1 FC Costuleni

ŁKS grał ( bo musi chyba ) najsilniejszym składem. Co to się porobiło...

PS: Tak to zmiana tematu :lol: ileż można...

filemon 07.02.2012 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1215892)
Co prawda uważam, że to są podobnej klasy piłkarze i nie ma sensu wywyższać jednych nad drugich, ale... ;)

Melikson cały poprzedni sezon (bez dłuższych kontuzji) - 8 goli 8 asyst
Radovic połowa obecnego sezonu: 13 goli 2 asysty

Małecki cały poprzedni sezon: 7 goli 8 asyst
Rybus połowa obecnego: 3 gole 12 asyst

Włączę się ostatni raz.
1. Jak już porównujesz to podaj ilość meczów, w których zanotowali takie staty.
2. Melikson grał połowę sezonu, przyszedł zimą :-)
3. Nie jestem zwolennikiem porównywania dwóch różnych okresów w życiach piłkarzy, ale niech będzie. W skrajnych sytuacjach może dojść do porównania sezonu konia Zieńczuka z czyimkolwiek innym ;)

Jagul 08.02.2012 00:32

Ludzie darujcie sobie już te oceny kto jest lepszy, bo sens tej dyskusji jest znikomy.
Kibic Wisły - na 8 pozycji z 11 powie, że Wiślak jest lepszy lub (ewentualnie) na takim samym poziomie, co Legionista.
Kibic Legii - na 8 pozycji z 11 powie, że Legionista jest lepszy lub (ewentualnie) na takim samym poziomie, co Wiślak.
Jednym słowem zero obiektywizmu.
A już hitem są te wszystkie argumenty dlaczego dany piłkarz grał słabiej w minionej rundzie/sezonie/spotkaniu.
Np. moim zdaniem głównym powodem słabej gry Wisły w spotkaniu z Legią, było to, że transport kolejowy kibiców Wisły nie odbywał się na trasie magistrali Kraków - Warszawa. No i dlatego, że zapomniałem zjeść śniadania przed wyjazdem.

Blaszczu16 08.02.2012 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1215923)
Ludzie darujcie sobie już te oceny kto jest lepszy, bo sens tej dyskusji jest znikomy.
Kibic Wisły - na 8 pozycji z 11 powie, że Wiślak jest lepszy lub (ewentualnie) na takim samym poziomie, co Legionista.
Kibic Legii - na 8 pozycji z 11 powie, że Legionista jest lepszy lub (ewentualnie) na takim samym poziomie, co Wiślak.
Jednym słowem zero obiektywizmu.
A już hitem są te wszystkie argumenty dlaczego dany piłkarz grał słabiej w minionej rundzie/sezonie/spotkaniu.
Np. moim zdaniem głównym powodem słabej gry Wisły w spotkaniu z Legią, było to, że transport kolejowy kibiców Wisły nie odbywał się na trasie magistrali Kraków - Warszawa. No i dlatego, że zapomniałem zjeść śniadania przed wyjazdem.

Nie ośmieszaj się.

karas1983 08.02.2012 01:11

Błaszczu16, użytkownik Jagul całkiem rzeczowy post napisał, jeśli ktoś się tutaj ośmieszył to niestety Ty.

Po co w ogóle piszesz takie posty jak ten powyższy? Jestem ciekaw czym Jagul Twoim zdaniem się ośmieszył? Może podany przez niego przykład nie jest zbyt wyszukany ale jeśli chodzi o sedno sprawy to ma całkowitą rację.

For_FuN_ 08.02.2012 02:03

Kolejna "dziwna" dyskusja...zawodnikow ofensywnych rozlicza sie z asyst i bramek. 10 pkt straty do lidera wzielo sie z zenujacej postawy Maleckiego(9 spotkan - 0 goli i 0 asyst), Meliksona(7 spotkan - 0 goli i 0 asyst), Kirma(15 spotkan - 2 gole i 3 asysty) i Ilieva(17 spotkan - 0 goli i 2 asysty). Niektorzy lubia zaklamywac rzeczywistosc, ale takie sa fakty. Nie mowimy o poprzednim sezonie, a obecnym, a pod tym katem jest on poprostu tragiczny dla naszych pilkarzy. Rybus, Radovic czy Ljuboja ze swoja forma sa daleko w przodzie...oby nasi sie wzieli w garsc i przypomnieli sobie, jak gra sie w pilke.

mr_kwolf 08.02.2012 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1215897)
Włączę się ostatni raz.
1. Jak już porównujesz to podaj ilość meczów, w których zanotowali takie staty.
2. Melikson grał połowę sezonu, przyszedł zimą :-)
3. Nie jestem zwolennikiem porównywania dwóch różnych okresów w życiach piłkarzy, ale niech będzie. W skrajnych sytuacjach może dojść do porównania sezonu konia Zieńczuka z czyimkolwiek innym ;)

A kto powiedział, że liczył tylko okres gry w Wiśle? U nas nie strzelił na wiosne 8 bramek więc od razu widać, że liczył również okres gry w Beer Szewie.

filemon 08.02.2012 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1215943)
A kto powiedział, że liczył tylko okres gry w Wiśle? U nas nie strzelił na wiosne 8 bramek więc od razu widać, że liczył również okres gry w Beer Szewie.

Jak można to porównywać do Radovicia, który grał w jednym klubie, w jednej lidze przez ten cały czas?!
Gdyby Radović poszedł do np. Wigan to spadłyby mu statystyki, zaś z kolei gdyby przyszedł do nas Messi to statystyki by miał niemożliwe do pobicia. Ponadto polecam termin "aklimatyzacja".

nie załamuj mnie...
myślałem, że nie strzelę ignorem, ale tych bezrozumnych bzdur jakie wypisujesz już się nie da czytać. To nie jest kwestia bycia wykształconym czy posiadania dostępu do specjalnych danych. To jest kwestia myślenia. Włącz je, bo razi niczym innym jak głupotą. Dołączasz do elitarnego grona pokemonów i innych pt "Chciałbym żeby Wisła spadła z ligi".

AYALA 11.02.2012 11:34

Legia w super formie
http://legia.net/wiadomosci,45472-sp...1:0,_2:0).html

emj10 11.02.2012 11:36

Za moment odejdzie Rybus i stracimy ze 20% siły ofensywnej.

0 22 11.02.2012 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1216809)

Kadrę Turkmenistanu i juniorów APOELu czy AELu też rozbiliśmy.

Bez jaj - żadne wyznaczniki.

neq. 11.02.2012 15:17

dokładnie co to za wyznacznik rozbić ŁKS który ma kolejnego już trenera w ciąu okresu przygotowawcego, piłkarze nie wiedzą co dalej, wszystko leży. wszystko zweryfikuje liga i liga eu a jak coś to przecież zawsze mozna powiedziec " liga będzie ciekawsza"

gypsy 11.02.2012 15:46

Grając trzy razy po 45 minut z ŁKSem to nie sztuka wbić pięć bramek ;) Nie traktowałabym takiego meczu jako wyznacznik siły ofensywnej. Ten sparing miał raczej na celu utrzymać legionistów w rytmie meczowym (o ile o czymś takim możemy mówić w przerwie między rundami) i może przećwiczyć jakieś warianty przed Sportingiem...

mr_kwolf 11.02.2012 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1216189)
Jak można to porównywać do Radovicia, który grał w jednym klubie, w jednej lidze przez ten cały czas?!
Gdyby Radović poszedł do np. Wigan to spadłyby mu statystyki, zaś z kolei gdyby przyszedł do nas Messi to statystyki by miał niemożliwe do pobicia. Ponadto polecam termin "aklimatyzacja".

nie załamuj mnie...
myślałem, że nie strzelę ignorem, ale tych bezrozumnych bzdur jakie wypisujesz już się nie da czytać. To nie jest kwestia bycia wykształconym czy posiadania dostępu do specjalnych danych. To jest kwestia myślenia. Włącz je, bo razi niczym innym jak głupotą. Dołączasz do elitarnego grona pokemonów i innych pt "Chciałbym żeby Wisła spadła z ligi".

Myślenie to nie tylko kwestia kombinowania jak dobrać odpowiednie kryteria żeby zawsze wyszło że Wiślacy są lepsi.

Ponadto zakończmy ten temat bo tylko potrafisz rozmywać temat pięknymi sloganami jaki ty to masz oświecony rozum, który potrafi pięknie analizować wszystkie dane.

PS. Szkoda, że nie odpowiedziałeś na pytanie kto jest lepszym piłkarzem według Ciebie. Biton czy Ronaldo. To mogłoby być ciekawe.

wanciak86 12.02.2012 22:36

arka trzyma poziom

Cytat:

Pseudokibice Arki Gdynia zaatakowali rodziców małych piłkarzy Lechii Gdańsk. Do incydentu doszło w czasie ogólnopolskiego turnieju Jedynka Reda Cup odbywającego się w Redzie. Grupa nastolatków zaatakowała rodziców dzieci uczestniczących w rozgrywkach. Wznosząc okrzyki, że są kibicami Arki Gdynia - zabrali rodzicom szaliki Lechii Gdańsk. Jeden z ojców został poturbowany - dowiedziało się Radio Gdańsk. Rzeczniczka wejherowskiej policji Anetta Potrykus potwierdza, że takie zdarzenie miało miejsce. Na salę, gdzie grali w piłkę 8-latkowie wtargnęła ok. 10-osobowa grupa 15,16-latków. Zabrali szaliki rodzicom dzieci i na jednym z mężczyzn dokonali rozboju. Policja ustala kto brał udział w zdarzeniu.
Turniej Jedynka Reda Cup 2012 to dwudniowy ogólnopolski turniej halowy. Do Redy przyjechali przedstawiciele rocznika 2003 i młodszych. W dwudniowych rozgrywkach wzięli udział mali przedstawiciele Arki Gdynia, Lechii Gdańsk, Jagiellonii Białystok, Warty Poznań czy Chemika Bydgoszcz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl