![]() |
Cytat:
Cippolini Bambino Boniek nie jest w ciemnej stronie mocy, on jest tak fałszywy i przebiegły że postanowił działać na własną rękę! No niestety takie Buce wybrali sobie naszego piłkarza jako obiekt drwin. Jeśli myślisz że od tak losowo to jesteś w błędzie. Skoro Boniek nie napisał nic nowego , to po jakiego hu... się przypiier...? Przecież w nasze Lidze jest kilkunastu takich co grają piach ale nie ... trzeba dojeb... Małeckiemu, tak jak robi to coraz częściej Stanowski notabene teraz pracujący z Cippolinim. Do tego dorzućmy ....e+ , i mamy komplet pro legijnej hołoty. Juz niedługo canal+ dziedziczy Leglą po ITI. Czy ty tego nie widzisz że im zależy by u nas było żle? . Atakują Małego bo prędzej czy pózniej walnie jakąś gafe . Tylko szmaciarze czekają...a później robią nagonkę. Ale jak czajnik Radović olał MAciusia to ok nic się nie stało , wszystko juz ok . A u nas ? canau+ zrownała z błotem Wiślaka i spowodowała rozłam w naszych szeregach. Im to na ręke , a Małecki jest wybierany nie bez powodu. Oni wiedzą żę jeśli ustawią Małego w złym świetle, to kibice napewno skoczą sobie do gardeł Zamiast się śmiać i patrzeć jak kolejni idioci atakują Małeckiego, to powinniśmy stanąć murem za naszym piłkarzem. Może i nie zasłużył na to ale... jest naszym zawodnikiem. Dlatego przestałem wchodzi na weszło a dekoder cyfry założyłem mimo 2 miesięce kontraktu. Kupiłem lewą kartę , tylko i wyłącznie po to żeby przestać sponsorować to obiektywne gówno. Laskowskii wyczuł że smród steje się tam coraz większ dlatego odeszedł, ale za to teraz jest Kaziu Węgrzyn ! Chyba homo by w kołko mówi że podoba lub podobał mu się Wolski. Ze ładnie wyglądał i bardzo fajnie się wystawił. A jeszcze niedawno biegał w Koszulce Wisły...ehh Cytat:
Jasne ze spoeczeństwo jest zróżnicowane i z przyjemnością zarówno klub jak i sam stadion jest otwarty dla każdego. Tylko pamiętaj czy to w operze, teatrze, ba nawet kościele panują pewne zasady do których trzeba się dostosować. Jak ci nie odpowiada to nie wchodzisz i tyle. Tak jak już wspomniałeś, społeczeństwo na całym świecie jest zróżnicowane, jednak zawsze rządzi ELITA :) W 1994 tak tak zatrzymałem się na trybunie, masz całkowitą rację ! Było to na Hutniku...coś świta że pod zegarem. Szedł dym dalej na lepsze miejsca bo byłem chudy dzieciak wiec przeciskałem sie miedzy sektorami az do łuku, tam pan pilicjant był zły i miał władzę w ręce . Kazał spier...do góry. Zostałem i tak jestem do dziś. Mój pierszy mecz, POLSKA -WEGRY 4-2 Kolego, jeśli myślisz że ja gdziekolwiek cos adresowałem do Hooligan's lub Fanatyków , chwdp, to widzę że brakuje tobie nawet znajomości elementarnych zasad. Dlatego myślisz że jak bedziesz miał 30 lat to pora zejść na ziemie i nie kibicować jak jakieś małolaty? Niestety w niczym nie masz racjii. Ja od małolata kibicuje tak samo i jak będzie siła to mając 70 lat podobnie jak teraz , bede dopingował i klnął jak szewc !ł, Jeśli spotkam żyda to mu tak w łeb laską przyj.... bym miał czas zerwać szmate heh a co ! Zapamiętaj kolego że nie ważne ile masz lat, bo to jest nie istotne. Jeśli czujesz że Wisła to coś więcej niz drużyna piłkarska, to jesteś na dobrej drodze . Czy masz świadomość wogóle jak w latach 90 wyglądała sytuacja na trybunach? Jeśli nie chodziłeś na Wisłe to pewnych rzeczy i zachowań nigdy nie zrozumiesz. Wtedy było nas o wiele mniej ale jakościowo biliśmy dzień dzisiejszy na głowę. Wtedy nie było przypadkowych obserwatorów , byli tylko i wyłącznie oddanie Wiśle kibice. Juz samo podjęcie decyzji o wyprawie na mecz wymagało niemałej odwagi a już sam dojazd tam był bardziej niebezpieczny niż wyprawa w Himalaje. Teraz na mecz idziesz bez większych emocji i dobrze. Bo własnie w tamtych latach rodziło się pokolenie Wiślaków , które kilka lat póżniej rozbiło pasiastą dominację. Pod dominacją judaszy powstała ruch kibiców tak oddanych Wiśle jak nigdy wczesniej. To własnie była nasza rzeczywistość, ciągła walka z wrogiem numer jeden i chęć zniszczenia wrogich klubów urosła do Wojny niekiedy pozbawionej zasad, stała sie krakowskim klimatem. Wisła to nie tylko era Cupiała i pogoń za tytułami. To nie tylko seryjne wygrywanie kilkoma bramkami, Jeszcze 15 lat temu muciliśmy się w 2 lidze los kibica był pełen łąpanek rodem niemieckich filmów wojennych . Łatwo wtedy nie było dlatego znaleźli się i tacy co się złamali. Jednak Wisła była najwazniejsza, nikt nie patrzył na tabelę. Dopingowalo sie siatkarki, koszykarki, koszykarzy w derbach 2 ligi. Nikt nie chodził dla sukcesów, Dlatego jeśli kibice Wisły zachowuja się jak rozpuszczone bachory , puszczają nerwy po kilku porażkach, to problem tkwi własnie w nich samych. Jeśli macie żal, że Wisełka nie wygrywa, albo że stracileś tylko pieniądze na bilet, Zanuć słowa naszego hymnu , tam znajdziesz odp . Wspomnijcie sobie tamte czasy , wtedy zrozumiecie jak jest pięknie teraz być Wislakiem, jak wspaniałe być po odpowiedniej stronie ! Przecież jeśli się nie wygrywa to Wisła i swiat się nie wali, My jesteśmy dumni nie z wyników ale naszej Histori, tradycji , samej nazwy która elektryzuje całą Polskę. Nawet grając w 2 lidze a mając Wiernych i oddanych kibiców wciąż pozostajemy najlepsi. Będąc z druzyna na dobre i na złe pokazujemy innym jak bardzo im daleko by doścignąć Wisłe. I mimo wygrania z nami dziesięciu meczy, i tak wiedzą że z Wisłą i jej kibicami nigdy się równać nie będą . |
Cytat:
Pamiętam lata temu , mój młodszy brat, 'nauczył' się od jakiś wielkich hoolsów z gimnazjum , tzw ciupania i tak ciupał...starej jak się np nie patrzyła.Kompletna komedia, tyle że on miał z 15 lat - Mały ma 24 a zachowuje się jak gimnazjalista Zagrał chujnie, jak cała drużyna to zamiast spuścić głowę i grzecznie do szatni, to on jakąś żenade odwala. + 10 do ligi hoolsów - zapunktował grubo Gdzie wiadomo że to 'czyn' godny co najwyżej wyśmiania a nie karania, tyle że coraz bardziej mnie Małecki zaczyna drażnić Trenera któremu publicznie, przy ludziach pojechał, nie ma a on jest i dalej w tym łbie kotłują się jakieś dziecinne zagrywki. |
Cytat:
Spójrz na to co się dzieje na tym forum, kiedy Wisła przegra mecz w lidze. 90% jedzie po piłkarzach Wisły, miesza ich z błotem itp. itd. a Małecki obrywa najbardziej, bo nie dość, że gra ostatnio słabo, to jeszcze w niektórych momentach zachowuje się jak pajac. I takie jest myślenie większości tych telewizyjnych ekseprtów i kibiców, którzy piłkę oglądają bez jakiś wielkich zażyłości. I powiem Ci, że gdyby Małecki władował Legii 3 bramki w ostatnim meczu, to nikt by nie wyciągał brudów w tych wszystkich programach tylko wszyscy pialiby z zachwytu nad grą Patryka. A nawet gdyby ktoś powiedział o tych, że chłopak czasami obraża innych, to połowa ludzi zbyłaby to krótkim "wybuchowy charaker" I nie przesadzaj z tą nagonką na niego, bo nie jest to wcale jakoś bardzo wyolbrzymiane i trzeba też dodać, że Patryk do takiego wizerunku sam się przyczynił, a że jemu to nie przeszkadza, co nieraz już powiedział, więc Tobie też nie powinno. |
Mały albo sobie przeczyta i przemyśli i wprowadzi w życie to co napisał Boniek albo z jakąkolwiek karierą i osiagnięciami może się pożegnać.
K.rwa, ch.j i ruszam i rozwalam Legię czy kogo tam trzeba, a nie rzucam agrechą na swoich, obcych, sędziów jak leci i tyle z tego pożytku. W piątek szarpnął ze 2 razy w 1 połowie i tyle go widzieli. Jak na skalę Wisły ma dobry potencjał, jak go złapać i wykorzystać w całośc na chwałę PM i Wisły - oto jest pytanie, ale to nie mój problem. |
Przykre,że "kibice" Wisły trzymają bardziej stronę jakiegoś rudego faceta,zamiast stanać za swoim...
|
Wyjebać wszystkich w .....Pareiko,Czarek Genkov by zostali,reeszta to imitacja piłkarzy.Melikson,Nunez,Iliew,gdzie oni maja choc resztke formy z zeszłej rundy.Nie widze tam ludzi godnych nosić Białą Gwiazdę na piersi.
|
No i co dalej pisze że Melikson sabotuje gre. To co prezentuje obecnie nie jest godne sportowca. Garguła drugi mecz i drugi raz trafia w głowę jednoosobowy mur. Gość powienien otrzymywać kary pieniężne za samo podchodzenie do wolno stojącej piłki.
Podstarzały Zienczuk bije o klase każdego z naszych pomocników. |
W meczu PP z Ruchem stało się to co przewidywałem te ..........koszulkach Wisły schańbiły swoją postawa klub kibiców i godlo klubu. Nie ma kontraktów nie ma kasy nie ma grania. Do tego dochodzi zwykłe frajerstwo i brak umiejętności. O wyobrazni i inteligencji nie ma co mówić. Jak debil Garguła z niedorozwojem Nunezem mogą wykonywać wolne w takim stylu ? Zamiast Nunez wejść w pole karne aby zwiększyć przewagę stoi przy Gargule i zagrywa mu piłkę za siebie na obieg. A ten jak zwykle trafia w jednego gościa. I całe szczeście ,że większej polowy po tym sezonie w Wiśle nie bedzie. Nawet Pareiko dostosował sie do tego żenującego poziomu. Bramkarz z dobrym refleksem na lini i zbyt krótki łańcuchem . Sam nie zapuszcza sie dalej niż na 11 metr. Przy wolnym albo się wychodzi i wybija piłkę albo stoi na lini.... ten wyszedł 2 kroki i ....puścił bąka. MASAKRA !!!!!!!!
Teraz wiadomo co znacza slowa WISŁA TO MY A NIE WY !!!! !!!! Wyjeb,,,ć wszystkich i robić zespoł na nowo. |
Panowie i Panie
wiem że nasi piłkarzpodobni zawodnicy mogą wywołać furię. Jednak nadal nie ma zgody na nazywanie ich p.i.zdu.niami cipu..siami itp. Nikt tu nie będzie tępił nawet najbardziej zjadliwej krytyki natomiast chamstwo i buractwo będzie tępione. |
Czasem wchodzę na forum najbardziej pokrzywdzonego klubu w Polsce i przeczytawszy parę ich postów znowu się cieszę że jestem po właściwej stronie Błoń.
Jak widzę Gargułę i jego zaangażowanie a potem jego ,,smutek” po przegranym meczu to chętni kopnął by go d..pę ale nie chcę by to forum stało się miejscem buractwa . Masz święte prawo krytykować ale proszę nie zniżaj się do poziomu pasiastych płaczek. |
Powiedźcie mi: dlaczego jest tylu krytyków Bruda i Czekaja? Nie grają gorzej od naszych "gwiazdek". Może nie są wirtuozami, ale to Wiślacy, nasi wychowankowie. Zarabiają pewnie grosze w porównaniu do "gwiazdek". Jak dla mnie są ostatnimi do krytykowania.
Czekaj słabo nie gra, brakuje mu jeszcze po prostu ogrania. On ma dopiero 20 lat i zagrał kilka pełnych meczów w Ekstraklasie. Już teraz nie jest słabszy od takiego Chaveza, czy Bunozy. Zaufajmy mu. Za dwa lata możemy mieć pociechę. Niech się ogrywa, zdobywa doświadczenie. Nie krytykujmy wychowanków. Szkoda mi jest jak dostaje się im bardziej od piłkarzy bardziej doświadczonych, którzy grają nie lepiej, a zarabiają kilka/kilkanaście razy większe pieniądze. To nie wychowankowie są problemem Wisły. Te cztery miejsca w kadrze mają prawo spokojnie zajmować. |
Zbliżają się derby z brzydszymi i głupszymi. Trzeba im wytłumaczyć, że grają o swoje uzębienie.
Jeśli Jaliens tak będzie pilnował van der Błazna jak jego kolego Osman, to jak Boga kocham wpadne na trening i pomaluje na biało. |
Czy ktoś wie gdzie się podział Melikson? Jak dobrze widziałem to nie było go na boisku w Chorzowie .
|
Cytat:
I dlatego właśnie jest żenujący. Co do Czekaja - on dla odmiany dba o to żeby zawsze być w centrum uwagi. A to komuś z łokcia za.......i w niegroźnej sytuacji i złapie czerwo, a to się zderzy z drugim stoperem. Ogólnie - zawsze coś się dzieje. Ponieważ to na nich ma się opierać przyszła Wisła, wiemy przynajmniej co nas czeka. |
Cytat:
Własciwie to na boisku w Chorzowie widzialem tylko Wilka,reszta to fatamorgana. |
ja widziałem jeszcze jedyną gwiazdę tej drużyny - Patryka Małeckiego!
|
Cytat:
|
Melikson nie zagrał super, ale to on podał długą piłkę do Ilieva po której padła bramka i to on zagrywał piłkę do Genkova w pierwszej połowie po której Cvetan strzelał z główki.
Oczywiście zaliczył też całe mnóstwo strat i bezsensownego snucia się po boisku |
Cytat:
Czekaj szczególnie wczoraj grał asekuracyjnie co chwila piłka albo do tyłu albo do obrońcy obok. Szkoda że nie zadebiutował żaden z młodych, napewno by nie zagrali gorzej od naszego zagranicznego szrotu. |
"Akurat Brud wczoraj wyjątkowo oddał 2 czy 3 strzały."
Chyba szczały. Pierd..cie ma takie że miazga normalnie. Rozumiem. Młody. Jeszcze się nauczy. Jaja jakieś. 40-latki w amatorskich ligach potrafią lepiej uderzyć. W ogóle to jesteśmy takimi ogórami w ataku że aż zal patrzeć. Zero strzału, zero wrzutki, zero pomysłu. Zieniu wypada przy Nich jak Profesor. Obrona - kabarety - konkurs na najbardziej groteskowe kopnięcie w czoło. Przodują Diaz i Jaliens. Do tego nieprawdopodobna szybkość Nuneza. JEDEN Czarek na swoim poziomie, no i w sumie Cwetan robi co może. Choć prawdę mówiąc niewiele może. Tyle w temacie. |
Cytat:
Pytajmy dlaczego on gra? Jesli chodzi o Bruda to chyba jego strzały dają nam jasną odpowiedź co do jego kariery. Postawić gościa żeby przeszkadzał a jak się uda to poda celnie 2 razy... to żadna sztuka. To A-klasowiec może robić. Czekaj nie rokuje też optymistycznie, tyle błędów co on majstruje nie można tolerować w klubie który myśli o laurach. Prawdopodobieństwo że w kluczowym momencie stracimy przez niego bramkę jest tak wielkie że żaden klasowy klub nie podjął by takiego ryzyka. Trzeba spróbować innych młodych. Im szybciej się przekonamy że nic z nich nie bedzie tym lepiej. Ktoś kto jest dobry to bez problemu obroni sie umiejętnościami. Liczy sie przedewszystkim stabilność i powielanie tego co ma do zaoferowania a nie gra na farcie i bazowanie na dyspozycji dnia. Inaczej... Określamy co jest priorytetem, klub czy zawodnik. Jesli jest to klub to trzeba być czasami bezwglednym i szczerym do bolu. Jesli nie jesteś w stanie spełnić tego co oczekujemy to dowodzenia. To zawodnik ma być odpowiedni dla klubu a nie na odwrót. No chyba że wychowanie i dobro polskiej piłki, to rozumiem. Można się poświęcić , zmienimy nazwę na SMS i będziemy wylegarnia talentów. Niech idą w polskę i świat, z uśmiechem na ustach i dumnie nas reprezentuja szkółkę oraz "krakowską piłkę" - cokolwiek to znaczy... |
Cytat:
Gdyby Zieńczuk nie odszedł z Wisły, zapewne grałby dziś gorzej niż Kirm. W Wiśle od dawna piłkarze nie rozwijają się fizycznie ani technicznie, ani mentalnie. Mam wrażenie, że jest wręcz przeciwnie. Dlatego niestety problemem nie są tylko podstarzałe gwiazdki, którym kończą się kontrakty, ale także trener i jego sztab, cały system szkolenia, a właściwie jego brak, organizacja pionu sportowego, brak wsparcia psychologicznego dla piłkarzy, nieumiejętność tworzenia 'team spirit', zarządzanie, marketing. Jednym słowem, cała Wisła. Powtórzę się: jesteśmy w d.pie, a w dodatku wchodzimy tam coraz głębiej. |
Nie ma sianka, nie ma granka.
|
Nikt nie będzie umierał za Probierza i Bednarza.
Szczególnie w całej tej otoczce gdy wszyscy spekulują o zapaści finansowej klubu a wyżej wymienieni sugerują kto to z zespołu nie wyleci. Myślę za to że znaleźliby się tacy co by umierali za Maskaanta i za Moskala... |
Cytat:
|
Cytat:
Dodam jeszcze do powyższego, że tego "szrotu", który tu tak "ładnie" określacie doda do swojego CV - mistrzostwo Polski i występy w pucharach i Lidze Europejskiej. Obiektywnie jest to in plus. Mimo waszych frustracji spowodowanych poziomem gry. |
Nikt za nikogo nie będzie umierał. Weżcie się w garść i nie powielajce głupot. Zapległości finansowe w postaci premii czy bonusów w futbolu europejskim to norma. W budżetach kopaczy brak wpływu jakiejś premi nie stanowi nagle gigantyczne uszczuplenie dochodówna tyle aby coś manifestować. Daleko szukać w Hiszpanii takie Levante,aby nie przywoływać przykładów Grecji czy Cypru.
Tutaj chodzi o zwyczjany brak umiejętności przy braku systemu którym mają grać. A to ,że mają zostać wywaleni tym bardziej powinno ich motywować do lepszej gry, bo kto kupi miernotę z zespołu środka tabeli polskiej ligi ? Tym bardziej, że są to wyjątkowi słabi kopacze i muszą czymś przekonać ewentualnego pracodawcę. Tak więc sami sobie strzelają do włąsnej bramki, mimo iż strzelać nie potrafią:). Tak więc nie sądzę aby oni coś sami obmyślali i robii sobie na złość. Problemem Wisły nie są obcokrajowcy ale jakoś tych obcokrajowców. Powtarzam jeszcze raz, podpisaliśmy masę gości nie chcianym w innych klubach, zwyczajne spady. Umiejętności wielce mierne a ambicji za grosz. Trzeba kupować młodych wilków na głodzie gry, a nie jakieś niezrealizowane talenty z pustynnych terenów, tudziez przepędzanych ludzi z włansych pueblo. Do tego ich przepłacając. A to ,że nie będzie grać Chavez to wzmocnienie czy osłabienie ? |
Kontuzja Chaveza to zła nowina poniewaz trudniej go bedzie opchnąćtak jak spadek formy niektórych grajków na sprzedaz,ukazał sie komunikat na głównej lakoniczny fakty o których juz wiemy tylko ze potwierdzone przez Wisłę,czytając między wersami dochodzę do wniosku ze czeka nas teraz parę chudych lat bo boss rzucił kasą ale na to zebysmy nie utonęli całkowicie a nei odbudowali sie i atakowali pozycję mistrza w następnym sezonie niestety.
|
Bardzo dobrze, że napisali to co jest wiadome od dawien dawna. Skończą się debilne spekulacje.
Aby uspokoić nastroje. Czy wyobrażacie sobie Wisłe bez takich tuzów jal Kirm, Jirsak, Nunez, Chavez, Genkov, Jirsak, Diaz, Lamey, Kew, Garguła ? jak tak to też nie macie się co obawiać o naszą przyszość sportową. Bo finansową zabezpiecza ten "zły" Cupiał. |
Cytat:
Wiesz dlaczego zbieramy emerytów? Bo ich nam za darmo oddają! Kasa która miała iść na wzmocnienia poszła chu wie gdzie, to pozostał wariant oszczędnościowy. Naprawdę, każdy wie że opłaca się postawić na młodych zawodników którzy coś sobą prezentują, bo później klub na nich sporo zarobi - a to w ten sposób przecież udawało nam się wychodzić na plus. Problem w tym, że ktoś nagle stwierdził "można zrobić to taniej", a bez reinwestycji to zostajemy z Brudem i Czekajem. Na nich dużo nie zarobimy, w drugiej-trzeciej lidze raczej kokosów za piłkarzy nie płacą... Dlatego zresztą śmieszą mnie miejscowi geniusze .......ący o cięciu kosztów. Bez wyników sportowych lub inwestycji w konkretnych piłkarzy lub chociaż szkolenia i sprzedaży wychowanków klub się nie zbilansuje. No bo niby czym!? Kupimy Pazdana - OK. Ale my go nigdy z zyskiem nie sprzedamy, zwłaszcza jeśli będziemy się bujać między środkiem tabeli a strefą spadkową (a to naturalne miejsce dla zespołów z Pazdanem w składzie). |
Cytat:
Ja pierd...a dlaczego ktoś ma chciec umierac za tego czy tamtego? Taki slogan jest nie tyle idiotyczny co śmieszny. Teraz już rozumiem dlaczego nas tak mało na R22. Padamy na froncie jak muchy...dezerterzy zasrani. |
Bez jeszcze paru tuzów typu Melikson czy Jaliens spokojnie sobie wyobrażam. Dla mnie jakościowo nie będzie żadnej różnicy. Pisałem o $ i naszych holenderskich menago i ich profi wcześniej, ale obrywałam tu po uszach. Cóż....
|
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się także ten fragment: Cytat:
Cytat:
Wiesz dlaczego ich ściągnięto? Bo liczono na sukces na już. Młody gracz musi się ogrywać, to jest większa niewiadoma niż taki emeryt. Poza tym klub nie wyda Ci 1 mln euro na Kupisza (choć na miejscu klubu nawet taką kwotę bym wydał wiedząc, że przepłacam). |
Wywiad z Bednarzem bezcenny. Wszystko do zaakceptowania. Sensownie, logicznie itd. ALE: do tego potrzeba spokoju dla trenera! W tym przypadku trenera Probierza. Mam nadzieję, że ta sytuacja finansowana nie pozwoli na zatrudnienie od czerwca Smudy...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wrzucalbym Bunozy do tego wora. Moim zdaniem gosc sie jeszcze rozwinie, ostatnio nie gra najgorzej. Zostawilbym go, bo nie sadze zeby mial kosmiczny kontrakt
|
Cytat:
"Zarabia mało, jest cztery lata młodszy i ma dobre warunki fizyczne" - jakbym czytał początkowe opinie o Polczaku. W obu wypadkach zapomniano o drobnym mankamencie: obaj nie umieją grać na pozycji stopera. Taki drobny szczegół. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl