![]() |
Z opiniami prawników jest jak w tym dość znanym dowcipie:
Prawnicy A i B siedzą w kawiarni i rozmawiają. Podchodzi do nich Prawnik C i zwraca się do A: -Pies pana żony pogryzł mojego klienta. Wystąpimy do sądu o odszkodowanie i nawiązkę 30k. Ale gotowi jesteśmy odstapić za porozumieniem za 10k. Prawnik A chwile myśli po czym wypłaca 10k i C odchodzi. Na to prawnik B do A: Stary, dlaczego wypłaciłeś te pieniądze. Przecież twoja żona nie ma psa. Na to A: Psa nie ma, ale wiesz, w sądzie różnie może być. |
Prawnik A jest debilem.
|
|
W sprawie Wisły dochodzimy już do takich absurdów, że nic nie jest niemożliwe. Całkiem więc prawdopodobne, że konsorcjum tych firm i tak miało się ulotnić tyle, że po 31 marca. Wpierw Ly miał "zniknąć" i kontakt się urwać co już się stało. Hartling miał grać rolę zaniepokojonego i "szukać" wspólnika [do marca], a Pietrowski miał być p.o Prezesa również do końca marca. Później Pietrowski miałby mówić, że został oszukany przez obu jegomości i zgasić światło. Wisła w IV czy B klasie miała wrócić w objęcia wiadomych panów. Zaoferowanie pomocy prawnej przez Leśnodorskiego oraz pomoc ze strony Królewskiego sprawiły, że plan nie wypalił, a kiedy zaczęło robić się naprawdę gorąco nawet wspomniany wyżej p.o. Prezesa ulotnił się i przestał udzielać jakichkolwiek wywiadów [zobaczymy na jak długo].
|
W biznesie podstawą jest pokwitowanie . Tu jak widać kluczowe jest czy kwota 1 złotych została skutecznie wpłacona , zgodnie z umową , w gotówce .No to rozważmy :
1. Jeśli ta 1 złotówka została przekazana oficjalnie to powinna być w raporcie kasowym obowiązkowo prowadzonym przez Wisłę SA . 2. Jeśli jej tam nie ma (bo np ktoś zapomniał jej zaksięgować) to należy określić czy "kozakiewicz" ma w swoich rękach takie pokwitowanie (w formie druku KP lub innym). 3. Jeśli nie ma to pozostają zeznania świadków . "kozakiewicz" twierdził że dał kasę sarapacie i miał to widzieć Pietrowski .Ale w wywiadach prasowych Pietrowski twierdził że nie wie czy ta złotówka była wpłacona (plus dla nas ) . Ale przed sądem może zeznać inaczej . Kluczowe będzie co powie sarapata (jeśli uda się ją znaleźć i stawi się przed sądem . Jeśli powie że wzięła złotówkę to robi się sprawa trudna . Jeśli zaś powie że nie wzięła to mamy rozbieżność zeznań i sąd powinien skupić się na dokumencie a ponieważ pokwitowania nie ma, powinien osądzić że kwota nie została wpłacona a więc umowa nieważna |
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie... A co ze zlotowkami dla SKWK? Czy stowarzyszenie po takiej darowiźnie ma odprowadzić podatek?
|
będzie jakaś relacja live z tego posiedzenia komisji?weszło/youtube?
|
Poczytajcie tutaj: https://twitter.com/PWislak/status/1083503055662997504
Cytat:
Do dzisiaj nikt się z tego nie rozliczył! https://pbs.twimg.com/media/Dwlf_rLXgAEkf3r.jpg https://pbs.twimg.com/media/Dwlf_rLXQAAAZy_.jpg |
O co chodzi z tym zdjeciem Flaminiego i p. Królewskiego? Wczoraj impreza noworoczna po pracy i jestem jakies 18h do tylu z newsami......
|
Pan Królewski chyba ogólnie lubi sobie robić zdjęcia z różnymi ludźmi. Miło, że poświęca czas dla Wisły i tak się zaangażował. Trochę mnie tylko zdziwiło jak wczoraj jakiś anonimowy troll go zaczepił na Twitterze, a Pan Królewski zamiast go olać zaczął spamować kilkunastoma swoimi fotkami z różnymi osobami. W ogóle lubi dużo mówić i trochę się wydaje w sobie zakochany, ale jeżeli ma pomóc Wiśle to da się to wytrzymać.
|
Cytat:
Gośc miał na koncie o tak po prostu 50 tysi które przelał na Wisłe Gość zaangażował się w pomoc Wiśle i za własne środku poleciał do Londynu i w jeden dzień przerobić 13 spotkań No jak ja bym miał taki łeb jak on też bym był w sobie zakochany :D:D:> |
może ktoś wie...kiedy możemy się spodziewać odpowiedzi z KRS-u nt. nowego prezesa ? jak długo trwa "zatwierdzenie" wpisu?...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skasuj konto... |
Jak nowy zarząd nie zadziała w sprawie kiboli jak Filipiak na craxsie to gówno z tego waszego pisania będzie przyjdą na pierwszy mecz obija parę mord i tyle z tego pisania na skwk będzie. Jeśli zarząd, właściciel nie postawią sprawy jasno to żadnej zmiany na Wisłę nie będzie i SKWK się będzie miało dobrze. Zejdzcie na ziemię. Przerabialiśmy to już parę razy. Liczę na nowy zarząd ale coś czuję że się przelicze.
|
Cytat:
Wyluzujcie... sam kiedys wyslalem kogos w komentarzu na druga strone Blon i nadal mi z tego powodu wstyd. Nie powinnismy nawzajem sie tak gnoic tylko dlatego ze mamy inne zdanie na jakies tematy. |
Cytat:
|
Dziwne rzeczy piszesz, bo póki co nie mieli do podziału 223 tys. przekazanych klubowi. Za to piłkarze mieli.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i co z tego? to, że zna swoją wartość to tylko zaleta. Chłop jest mega energiczny i ma kontakty.
|
Cytat:
A jezeli chodzi o Pana Krolewskiego to jego firma brala udzial w globalnym konkursie w programowaniu sztucznej inteligencji zorganizowany przez Microsoft w ktorym bralo udzial ponad 30,000 firm z calego swiata. Jego firma, Synerise, byla na drugim miejscu w tej rywalizacji. Daje troche do pomyslenia. |
Cytat:
|
Pan Królewski jest bardo mądry :D
|
Cytat:
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...833.1546128783
Pan Leśnodorski potwierdził wersje, która była tutaj przedstawiana. Bardzo możliwe ze dostali zlecenie od WSH i reszty na to aby pozbyć się odpowiedzialności. W międzyczasie jeszcze możliwe że próbowali coś ugrać na terenach. Sytuacja jest kuriozalna wychodzi na to, że "kibice" najpierw okradają swój klub, a potem próbują go zaorać aby pozbyć się śladów. |
Cytat:
|
Cytat:
Czy ja wiem czy taka kuriozalna? Patrząc ocywiście z perspektywy tych szumowin, to zdecydowanie wolą poświęcić klub niż 10 lat swojego życia oglądać świat w kratkę. A to, że kumaci okradali nasz klub (na pewno nie 'swój' nie zasługują na to, żeby nazywać ich ani kibicami ani, że Wisła jest ich) to już wiadomo od dłuższsego czasu |
Czy ja dobrze z tej konferencji zrozumiałem, że na koniec września przedstawilismy, że nie mamy żadnych zobowiązań licencyjnych na dzień 31 czerwca, a dzisiaj po pół roku mamy 12 mln?
|
Z tego co widze, to na fali nadziei i entuzjazmu niby po cichu, a jednak wprost realizuje sie najczarniejszy scenariusz. Jest ozywienie, nadzieja, jakies pozytywne sygnaly, negocjacje, oferty od inwestorów ogólny szał, pomoc i bum, a jednak.... Licencji jak nie było tak nie ma, odszedł Kort, Bartkowski, Ondrasek i Arsenic.... to 25% druzyny. Siedzimy i oczekujemy dobrych wiesci, bo faktycznie ostatnio klimat jest jakby lepszy i kazdy wlewa w nas tej nadziei, jakby "nie zauważając", ze druzyny juz prawie nie ma i zaraz nie bedzie kim grac....
|
grać zawsze kim będzie
|
Kolejna sprawa - zaczynam miec w swoim przekonaniu pewnosc, ze pajac Hartling robi dokladnie to, co mu ktos kaze robic. On nie ma absolutnie zadnych szans odzyskac Wisly, co wiecej - nawet gdyby miał, to teraz działa na swoja niekorzysc, bo powoduje, ze klub moze nie dostac licencji i w efekcie zbankrutowac. Gdyby miał czyste intencje i przekonanie, ze Wisla jest jego, to poczekalby na rozwiazanie sytuacji i wjechał na pełnej kur*wie za miesiac, 2, pol roku, ze spoko, ze uratowaliscie klub, pospłacaliście długi, ale to mój klub. A tymczasem on wydaje jakies debilne oświadczenia, które mają na celu tylko i wyłacznie robienie zamieszania i utrudnienie pomocy Wiśle. Więc musi to robić, bo widać komuś takie zamieszanie jest na rękę.
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas w ogóle panuje temat tabu i zmowa milczenia nawet wśród pikników i zwykłych kibiców. Nie nazywa się rzeczy po imieniu, atakuje się organizacje TS, SKWK, lub szeroko-pojętych "kumatych", pionków, czy "wiernych kibiców". Natomiast nikt nie pisze tego co najważniejsze, czyli to, że cały proceder to sprawa ludzi ze środowiska WSH(ludzi zakłamanych, hipokrytów, bez honorowych), że to oni przejęli TS, SKWK, to oni pogonili wielu zafascynowanych Wisłą i działających dla Wisły, na nich się nie zwraca uwagi. Dlaczego? Jakaś poprawność polityczna panuje czy co? Trzeba zacząć nazywać rzeczy po imieniu. |
Cytat:
nigdy nie wiesz, co do głowy przyjdzie takiemu filozofowi z maczetą w ręku, a zidentyfikowac kogos w dzisiejszych czasach to od pstrykniecia palcem. |
No proszę, nawet Leśnodorski uznał, że na 99% cwaniacki tercet to słupy. Jeśli już przyjmiemy takie założenie, to jeszcze do ustalenia pozostaje skąd "nasze"cwaniaki dowiedziały się o tamtych cwaniakach, a w zasadzie o Vanna Ly.
"Okazuje się, że Vanna Ly dał się poznać także kibicom… we Włoszech. Właściciel firmy Alelega chciał bowiem pozyskać jeden z klubów występujących we włoskiej ekstraklasie. Mowa o Genoi CFC, czyli zespole, w którym na co dzień występuje Krzysztof Piątek. Do transakcji miało dojść wiosną 2018 roku. Włoskie media pisały wówczas, że oprócz zakupu klubu, Vanna Ly miał zainwestować w lokalny port. Kambodżański inwestor spotkał się nawet z prezydentem Genoi CFC, Enrico Preziosim."/wmeritum.pl/ Nie ma ten tego, akurat "nasi" spryciarze negocjowali /haha/ sprawę niespłaconego Brleka i też na 99% /modna cyfra/ obiło im się wtedy o uszy nazwisko Vanna Ly. Ktoś tu na mnie wczoraj gromko krzyczał, że tworzę absurdy przedstawiając tę teorie, a coraz bardziej zbliżamy się w tę stronę. Wczoraj jakiś bucek atakował na Twitterze Królewskiego za pomoc Wiśle. Domagał się wręcz likwidacji Wisły, choć to ponoć kibic Wisły. No i tak by wynikało z jego poprzednich wpisów sprzed paru miesięcy. Nie jest to więc raczej zakompleksiony kibic sąsiadki, a ktoś bliski sarapato-dukatowego układu. |
Witam wszystkich,
Jestem jednym z wielu "cicho obserwujących" użytkowników tego forum :) Temat oczywiście śledzę wnikliwie, ku niezadowoleniu mojego szefa... Całą sytuacją w jakiej się znaleźliśmy jestem głęboko rozczarowany. Nigdy nie ufałem kumatym, ale też nie sądziłem, że tak mogą nas oszukać. Brałem udział zbiórkach itp. Dałem się oszukać jak wielu z Was. Na chwilę obecną zgadzam się z Wehrmachtem co do tego, że pomimo, że powiało ostatnio trochę optymizmem, to fakty są dla nas mniej więcej tak samo niekorzystne jak w momencie zawieszenia licencji, a nawet jest coraz gorzej bo czas ucieka i kolejni zawodnicy odchodzą. Co do Hartlinga - nie miejcie wątpliwości. Nikt nic nie robi nigdy za darmo. On ma w tym swój cel. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl