![]() |
Cytat:
Aha. Wykładasz miastu swoją kasę na sztuczną trawę czy podpisujesz z nimi umowę na dzierżawę ? :) |
Swoją drogą jakieś 30 minut temu w Radiu Kraków rozmowa z jakimś urzędnikiem na temat stadionu i poza tym ze raził niekompetencją w sprawie np. przetargu na projekt obiektu to powielił to co słyszymy już od dawna - że nic nie wiadomo
|
Cytat:
Ale sztuczna trawa MUSI BYĆ !! Banery przy Skyboxach też ;) |
Cytat:
|
Cytat:
trochę nielogiczne |
dlatego ze jeżeli wykonawca X nie dostaje kasy wiec nie będzie się spieszył z budowa co jest logiczne lepiej siedzieć i robić ( rok poślizgu a możne być i 2 lata ) dopóki nie zapłacą.
|
Bo może nie ma tyle zleceń i lepiej mu utrzymywać pracowników w tej formie niż odesłać na urlop :)
|
Cytat:
|
Po emocjach na murawie przypomnę niedzielną budowlaną informację dnia:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25106 Najbliższy tydzień powinien być decydujący. |
Niech skoŃczĄ jedno a potem zacznĄ drugie bo na koŃcu wyjdzie Że ani stadionu w caŁoŚci ani hali
|
konflikt interesów:
http://sport.onet.pl/siatkowka/repre...wiadomosc.html |
A na nowej hali Wisły nie mogłoby być tych mistrzostw ?:)
|
bedzie za mała..
|
My tu gada gadu a środę zostanie do użytku oddany cały stadion Legii :) I zaraz oddadzą stadiony w Gdańsku, Wrocławiu ....
Ale my za to mamy linię tramwajową pod Uczelnię Majchrowskiego. |
Cytat:
|
Jak sie ma sprawa telebimów czy jutro już będą sprawne? Coraz bardziej mnie to irytuje
|
Telebimy są sprawne (raczej), nikt ich nie zepsuł.
I nikt nie podłączył... Więc jutro nadal nie będą działać. |
Tak wogóle to dawno nie było żadnej relacji ani fotek ze stadionu, niewiadomo czy coś tam się dzieje czy nie, oficjalna też ma w dupie wszystko albo zawsze podaje coś po czasie jako ostatnia
|
Cytat:
Ale dla tych którzy są rozczarowani nowy film z budowy. Jest kilka ciekawostek, wartych oglądnięcia. http://www.youtube.com/watch?v=pdm3k-qWojw |
same brzydkie słowa mi się cisną na usta jak czytam te wypowiedzi i prognozy ze całośc to jak dobrze pójdzie może i na wiosne przyszłego roku będzie do użytku , ja na zwykły chłopski rozum widze to tak jak ktoś kilka stron wczesiej napisał , całość miała byc juz dawno gotowa , powodów do radości nie ma żadnych , a wszystkich którzy są odpowiedzialni za obecny stan trzeba za jaja powiesić najlepiej na lampach wzdłuż Błoń
|
Tak gwoli porównania…. I chodzi mi tu tylko I wyłącznie o poziom organizacyjny w danych miastach I kompetencje ludzi odpowiedzialnych za strategiczne jakby się wydawało inwestycje miasta.
A wiec: W Warszawie miasto zdecydowało się na budowę stadionu legii, prace trwały od 2008 roku bez konieczności odbywania meczów I drużyny poza swoim stadionem. 10 Maja 2011 roku stadion jest gotowy i lada dzień zostanie oddany do użytku. Już grał tam arsenal były jakieś zawody sportowe dla dzieci a w czerwcu ma się odbyć duża impreza muzyczna. Sam stadion może i nie jest duży, ale bardzo funkcjonalny i stosunkowo (wiadomo, do którego innego stadionu go porównuje) tani. Krótko mówiąc inwestycja przeprowadzona szybko i sprawnie zaczyna się już zwracać na stadion przychodzą kibice, a obiekt jest tez wykorzystywany pozasportowo. W Krakowie natomiast miasto buduje stadion od 2004 roku (!!) W miedzy czasie pierwsza drużyna grała w Sosnowcu i na hutniku. (Najlepiej ten okres określił trener Robert Maaskant: `generalnie dramat`) 7 lat minęło od rozpoczęcia inwestycji wydano grubo ponad pól miliarda złotych państwowych pieniędzy a na pytanie, kiedy koniec?? najważniejszy człowiek w mieście pan prezydent Majchrowski odpowiada ze on nie chce mówić o datach, bo już tyle ich było ze lepiej nie mówić. Jakby ten człowiek pracował w mojej firmie i byłby odpowiedzialny za cokolwiek i odpowiedziałby mi tak na zadane pytanie to byłby to jego ostatni dzień pracy. No, ale w państwowych urzędach króluje inna logika. Mieszkam za granica i wszyscy się mnie pytają, dlaczego w Krakowie nie będzie EURO2012. Zawsze jak musze opowiadać ze nasze władze tzn. miasta Krakow nie zrobiły wystarczająco dużo, aby się o to postarać to aż pale się ze wstydu. Krakow to znane i cenione w Europie miasto podobnie jak i Wisła. A co dostajemy w zamian od miasta…. Miedzy innymi wejście na nowo budowany stadion przez wielka krokiew i zasieki wiszących kabli i nierównych rur. Od 15 marca na naszym stadionie trwają odbiory i `prace kosmetyczne`. Nikogo w magistracie nie obchodzi już fakt ze prace są prowadzone przez 4 pracowników, których bynajmniej nie zależy na skończeniu czegokolwiek. Ale wracając do meritum, czyli stadionu, jako inwestycji miasta. Od 2004 minęło sporo czasu, przez który stadion mógł sluzyc nie tylko piłkarzom i sportowcom, ale i zwykłym mieszkańcom, pod warunkiem ze przeprowadziłoby się ta inwestycje z głową. W Krakowie dzieje się zbyt dużo, aby takie miasto jak nasze mogło się obejść bez dużej Areny (w centrum miasta dobrze skomunikowanej i niemal idealnie położonej), na której można zorganizować np. jakiś festiwal albo cos w tym stylu. W urzędzie miasta widza tam tylko mecze i kibiców a gdy powinni zobaczyć możliwości, jakie niesie miastu i jego mieszkańcom tego typu inwestycja. Sam mecz piłkarski na nowym stadionie jest dużo atrakcyjniejszy i pomaga tez klubowi w osiągnieciu celów sportowych a tym samym promowaniu samego miasta. A wiec pilnowanie inwestycji jakim jest nasz stadion powinno być priorytetem miasta a nie kula u nogi. Bo z jednej strony dba się o kulturę kibicowską z drugiej można zadbać o dodatkowy wpływ do kasy klubu i miasta. W warszawie mam wrażenie ze zrozumiano i wykorzystano ta szanse, pomimo iż budowany jest stadion narodowy, u nas w Krakowie ludzie odpowiedzialni wykazali i dalej wykazują krótkowzrocznością żeby nie powiedzieć niekompetencja. Podsumowując, cytat człowieka, który sprawia ze nasze wspaniale miasto zmienia się……… bardzo poooowloli: „Zamierzamy w najbliższym czasie ten stadion uruchomić. Najpierw częściowo, tzn. trybunę wschodnią i południową, a potem kolejno następne, tak, aby na początku listopada można było otworzyć cały stadion. Chciałbym podkreślić bardzo wyraźnie, że nie będziemy robić tak jak w innych miastach, kiedy otwierając i rozgrywając mecze przy trzech trybunach, udają, że mają gotowy cały stadion. Tutaj będzie on oddany w całości” – powiedział Jacek Majchrowski a kiedy ano było to 28 września 2010 roku. Czy tylko ja mam wrażenie ze tam siedzą ludzie, którzy kompletnie nie maja jakiegokolwiek pojęcia o tym, co robią? Pozdrawiam TYLKO WISLA!!!!!!!!!!! |
Cytat:
Chyba, że coś się zmieniło... |
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale zaczeli tynkowac i malowac fosy za bramkami.... jesli juz maluja, to mogli by to zrobic na niebieski albo czerwony kolor...
|
Cytat:
|
Wreszcie jakieś pozytywne informacje: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25145
Czyli pewnie w tym roku projekt budowlany i przetarg, a może nawet w IV kwartale zdążą ruszyć z budową :) |
Własnie ogladałem niechcacy program prosto z Polski tvn była rozmowa z rzecznikiem bezkitu o ulicy lema
to co koles odpierd.... to kpina nie chce nikogo namawiac do jakies nienawisci bo mnie zamkną na 2 lata wole kogos zabic dostane tyle samo.Niekompetencja urzedników zkitu poprostu razi w oczy jak najwieksze lipcowe słonce w Hiszpani |
Również widziałem parę minut. Tłumaczenia tego Pana w*** mnie z kapci.Nie dziwię się, że na naszym stadionie panuje taki chaos.
|
Cytat:
Ośmielili się zabić wizję brutalnego obiektu ? Hańba! |
Dla zwolenników brutalizmu na naszym stadionie mam przykre informacje:
http://www.tsw.com.pl/news/Poprawiaja-fosy-933 :D |
http://tsw.com.pl/a2.jpg
Teraz to wygląda jak stadion. |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5155956238.jpg
niebo , a ziemia ten stadion naprawde można doprowadzic do estetycznego wygllądu przy małym nakładzie , potrzeba jedyne odrobiny determinacji i nacisków ze strony klubu na miasto/wykonawce |
A może jeszcze w szlaczki pomalować ? Zaprosi się pierwszaków to wyjdzie bez kosztów. Walnij się jeden z drugim w głowie i pomaluj sobie ściany w pokoju na niebiesko i czerwono a na suficie obowiązkowo białą gwiazdę.
Niby nie dużo a robi niesamowitą różnicę .... Ciekawe ile jeszcze takich decyzji nas zaskoczy. Czy ktoś wie kto zadecydował (i miał wpływ) o zrobieniu takich poprawek i czy to idzie niezależnie od zleconych wcześniej prac ? |
Ja bym na to nalożył jeszcze jakieś płytki, nie lubi suchych tynków ;/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._bawi_wiselka/
Z tego co tu widze to nasi zawodnicy nie mają szatni w kontenerze, tylko gdzieś na piętrze trybuny , chyba wschodniej albo pawilonu medialnego , sam niewiem. |
No i Basałaj wczoraj mówił w szybkiej piłce na tvp2 że niewie jaki będzie Wisła miała budżet na następny sezon bo nie są oddane do użytku jeszcze 2 trybun , tak więc zabrzmiało to tak jakby miało ich nie być na początku sezonu . Jeśli naprawde tak będzie i na europejskie puchary z topowymi drużynami nie będzie całego stadionu to się wkurze bo to klub traci na tym połowe zysków ze stadionu 2 trybuny to nie 4 !!!!
|
W pawilonie medialnym, widać to wyraźnie na ujęciach kamery. Może w tym meczu to Cracovia dostała kontener? ;) Było by to słuszne posunięcie, zwłaszcza jeśli się pomyśli, że za opóźnienia odpowiedzialny jest prezydent Majchrowski, przecież kibic Cracovii.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl