![]() |
Bedzie tabun nowych http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1424660
|
Cytat:
|
"Grający obecnie z prawej strony defensywy Pablo Alvarez ma z Wisłą ważny kontrakt do końca tego sezonu. Później Wisła będzie go musiała wykupić z włoskiej Regginy. Czy jest na to szansa?
- Gdybym miał podjąć decyzję teraz byłbym za tym, aby pozostał. Musielibyśmy jednak negocjować kwotę transferu definitywnego z Regginą. Zmieniła się sytuacja finansowa, więc jeśli Włosi zgodziliby się tą kwotę zmniejszyć, to ja bym tu Pablo chętnie widział - stwierdził trener Wisły." Znalazłem na głównej, powinno to rozwiać wszystkie wąpliwości co do kontraktu Alvareza. |
http://wisla-online.pl/news/adis-nur...rzem-wisly-805
Wygląda na to , że Nurek wreszcie się zakotwiczy w Wiśle. Ta strona podała jako pierwsza info o Alvarezie |
Cytat:
Powoli juz trace zaufanie do Skorży. Z końcem rundy zapowiadał,ze chchciałby miec juz nowych piłkarzy przed pierwszym zgrupowaniem,zeby ich zgrac i nie popełnic takiego błedu jak z Levadia,teraz mówi zupełnie co innego.Upodobniła sie juz do całegop klubu(a raczej zrzadu)-poprostu kłamca. |
Martwi mnie ta sytuacja z Alvarezem. Ale rozumię, że koleś ma tę kwotę odstępnego zapisaną, czyli jak nagle zacznie grać jak z nut to go wykupimy do końca czerwca.
Fajnie natomiast, że za frytki powinniśmy mieć ciekawą rywalizację na bramce i jeden problem z głowy. Co do Ćwielonga to zależy jaki ma kontrakt. Jeżeli niezbyt duży to nie sprzedawać go. |
Cytat:
|
Możnaby Łobodzińskiego zaoferować za 400tys Euro:) Kurde nie wiem po co go trzymają. Przecież jakiś kupiec by się znalazł na Cyprze albo w Grecji.
|
Cytat:
|
Cytat:
Analogiczna sytuacja była z Kirmem. Chłop czekał na ofertę z bundesligi czy ligi greckiej i skończyła mu się cierpliwośc i skorzystał z leżącej na biurku dobrej (choc nie wymarzonej) oferty. Trochę spokoju by się przydało niektórym |
Cytat:
No to daj Skorzy ze dwie danki euro to dotrzyma slowa i bedziesz zadowolony.Ludzie wescie sie ogarnijcie, klubowa kasa swieci pustkami- to tez wina Skorzy?, moze stracimy sponsowa i w piz.u kasy to tez wina Skorzy? |
Cytat:
Nie przypominam sobie, żeby Głowacki miał kiedykolwiek operację kolana. Co innego operacja, a co innego jakieś przeciążenie... Na resztę odpowiedzieli Ci Uran i 1q2. Ewentualny transfer Nowaka to niedorzeczność. A tak między nami, to taki Dawidowski był IMHO znacznie lepszym piłkarzem niż Nowak, Garguła czy Ćwielong. Tylko co z tego? |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że kult jednostki nadal ma się dobrze.
|
Cytat:
Z tego co wiem to Nowak nie zrywał więzadeł i nie miał żadnych skomplikowanych operacji. |
Cytat:
Tym niemniej plus dla kolegi saklaka za rewolucyjną czujność - wróg nie śpi, wróg mąci. Generalnie - powinniśmy być szczęśliwi, że dzięki geniuszowi Skorży przegraliśmy tak nieznacznie z taką firmą, jak Levadia. To nie była klęska, to był właściwie sukces! Taki na miarę naszego obecnego trenera... A, że przez to teraz mamy problemy finansowe? Niech się Wilczek martwi! |
Cytat:
wolfy: odnajdź sobie temat Wisła Vs Levadią i wałkuj to wszystko jeszcze raz co było napisane już milion razy, ale co z tego można to wszystko odkopać ! trzeba dołożyć, Skorży ! Przecież to jedyny człowiek w tym klubie który pragnie słabej Wisły !. |
http://wisla-online.pl/news/adis-nur...rzem-wisly-805
Nareszcie zakonczył sie serial z bramkarzami :) !! |
Cytat:
|
Cytat:
półżartem, półserio - przynajmniej ma temperament. |
Cytat:
Jak bedzie dobry i Wisla bedzie miec z Niego wiele pozytku to jak dla mnie moze na dzieci w piaskownicy napadac i zabierac im zabawki |
To w końcu do kiedy Alvarez ma ten kontrakt z Włochami, bo jak do 2010 (czeriwc), to o jakim odstępnym mówi Skorża?
|
Cytat:
Jeżeli Skorża mówi o odstępnym, to na pewno jakieś istnieje. Było, nie było - w tej sprawie powinien być najlepiej zorientowaną osobą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym za zgodą zawodnika oznacza, że zawodnik musi się zgodzić :-) Nie wiem jak jest - tak tylko głośno myślę. |
Nawet jeśli ten kontrakt wygasa mu równo z końcem wypożyczanie to Skorża nie rozgłaszałby takich rzeczy że trzymamy solidnego obrońce u siebie który wkrótce będzie wolny. Ludzie pomyślcie trochę !
|
http://www.futbol.pl/artykul/73581.html
Cytat:
|
Cytat:
Pytanie, czy Alvarez nadal chce tu zostać - liczył pewnie na promocję poprzez puchary, a po Levadii może mieć wątpliwości co do słuszności swojej decyzji:> Chyba że już uznał, że Wisła i liga polska to maksimum, na co go stać... |
Cytat:
|
A ja bym słowa Skorży inaczej interpretował. Klub pewnie czeka ,że wpłynie jakaś konkretna oferta dla któregoś naszego zawodnika i z przyjemnością się go sprzeda. Póki co,żadnym konkretów nie ma. To co czytamy w gazetach to przecież tylko bajdurzenie. "Model angielski" okazał się tak samo niewydolny i żałosny jak każdy inny przerabiany w naszym klubie. Szczerze mówiąc ja na żadne transfery przełomowe do klubu zupełnie nie mam nadziei. Skorża mówi ,że czeka aż największe kluby świata się obkupią. Super taktyka, można tylko zapłakać. Biorąc pod uwagę fakt ,że nasza liga jest najgorszą między Alaską a Kamczatką ( i nie piszcie ,że Kamczatka leży obok Alaski o co innego mi chodzi) ... Skorża po raz kolejny zrobił z gęby cholewę. Edek z Józefem mieli szukać ,jeździć , pracować , hektolitry kawy , nieprzespane noce na dworcach , lotniskach i co ??? I gówno. Ja już nie mówię o całej Europie. Niech Edek przyprowadzi na testy chociaż jednego piłkarza z Polski , a Józef z obszaru Czech ciekawe czy tacy się pojawią.
Alvarez przy naszych zdolnościach negocjacyjnych czytaj pustym skarbcu to zostanie na pewno.... |
Jarosz o transferach http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jakuba_jarosza
|
Cytat:
Porównując do Twojego przykładu ,powiedziałbym: że chciałby by spadł deszcz przed zbiorami,bo to zagwarantuje dobre zbiory(opierając to na poprzednim doświdczeniu),a teraz mówi ,ze deszcz moze spaśc po zbiorach... |
Alvarez 400 tys http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...y-na,id,t.html
|
Cytat:
Jeśli nasz sztab medyczny powie że ten piłkarz może grać i da się zmniejszyć częstotliwość jego urazów (czasami problem da się rozwiązać nawet przez lepszy dobór diety) to wg mnie warto w niego zainwestować kosztem Ćwielonga. Cytat:
|
Cytat:
Co do kwestii pucharowych - wybacz, ale przy tym trenerze ten argument raczej odpada. Dwumecz z jakimiś leszczami na końcu świata możemy zagrać nawet rezerwami (może nawet lepiej - będzie się chłopakom chciało), a na Puchar Polski wzmocnień nam nie potrzeba. Pomijam już fakt, że taki Nowak to nie jest piłkarz na poziom ligi europejskiej. Przy solidnych obrońcach to ja go jakoś nie widzę... Ale nawet gdyby był Messim - z trybun nam nie pomoże. |
W sylwestra był wywiad w DP z Alvarezem i jak dziennikarz mówił i płaceniu za niego to Pablo nic nie prostował itd. Wygląda na to, że ma dłuższy kontrakt, bo DP raczej takich jaj by nie robił.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl