Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

tarantulaw2 30.05.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farciarz (Post 1103255)
Jeśli Górnik nie otrzyma licencji to do Ekstraklasy wejdzie 3 drużyna I ligi a nie Arka:-D

Polecam zapoznanie się z przepisami Ekstraklasy, strona 30, głównie pkt. 2.2-2.7 (przytaczam niżej) - > http://docs.ekstraklasa.org/Podreczn..._2010-2011.pdf

Cytat:

2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy
nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według
procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie
sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą
zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce
w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2010/2011 został sklasyfikowany
na 15 miejscu.

2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011
w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym
sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym
więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną
przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły,
które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
• licencji nie otrzymały trzy kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011
awansuje 3 klub I ligi,
• licencji nie otrzymały cztery kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011
awansuje 3 i 4 klub I ligi itd.

2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach
o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie
w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub
ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które
zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach
Ekstraklasy w sezonie następnym.

2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej
klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi
przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie
następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
a. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 3 miejsce w I lidze,
b. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 4 miejsce w I lidze itd.

2.7 Zasady przyznawania licencji drużynom występującym w Ekstraklasie reguluje
odrębna uchwała Zarządu PZPN.

mr_kwolf 30.05.2011 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1103466)
A czemu mają tego nie robić skoro to klub z największego polskiego miasta, ze stolicy kraju, z najwyższym budżetem i bla bla bla wiele innych?:>

No powiedz ile razy z rzędu jesteście w pierwszej piątce. No wyduś to z siebie :)

flamengista 30.05.2011 18:31

Temat na razie zamykam - dyskusja o lidze trwa w temacie poprzednim, a na razie nie znamy jeszcze ostatecznego składu ekstraklasy na sezon następny.

0 22 30.05.2011 18:37

Nie czaję co jest w tym śmiesznego, poważnie. Przebiliśmy rekord Górnika z lat 50-70 i mnie to cieszy. Im więcej rekordów należy do Legii tym lepiej. Było nie wylecieć z czołówki ligi w 2007 to byśmy po rywalizowali :)

Przecież to ma głębsze znaczenie niż sam rekordzik. Chodzi o to, że to nam się rywale zmieniają. Owszem, bywa że nas wyprzedzają (choć nie zawsze), ale koniec końców wypadają na jakieś niskie miejsca, pojawia się nowy. I tak od tzw. przełomu (Lech, Górnik, Widzew, ŁKS, Polonia, Wisła.... ?).

1916% napinki

mitmichael 30.05.2011 18:41

Za duzo bylo podniecenia Lechem w poprzednim sezonie nie tylko kibicow ale i dziennikarzy. Najwyrazniej ich czas mina a Wisła po stracie Mistrzostwa znowu go odzyskała.

GrandmasterB 30.05.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1103371)
Ale w pucharach osiągnęli więcej niż w 5 poprzednich latach razem wziętych wszystkie nasze drużyny.. Trzeba być totalnie zaślepionym na punkcie swojego klubu, żeby tego nie zauważyć. Zawsze będzie się najwięcej pisać o tych trzech klubach, bo są najbardziej medialne i miały najwięcej sukcesów w ostatnich latach.

Tak myślisz? Ja nie przypominam sobie, żeby w czasach dominacji Widzewa i Legii ktoś wspominał o Wiśle, albo 10 lat temu ktoś poświęcał uwagę Lechowi (który zaliczał wtedy również epizod w II lidze). Dzisiaj można być u szczytu medialności, a jutro mogą o tobie zapomnieć (patrz Widzew).

martin_6 30.05.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1103511)
Nie czaję co jest w tym śmiesznego, poważnie. Przebiliśmy rekord Górnika z lat 50-70 i mnie to cieszy. Im więcej rekordów należy do Legii tym lepiej. Było nie wylecieć z czołówki ligi w 2007 to byśmy po rywalizowali :)

Przecież to ma głębsze znaczenie niż sam rekordzik. Chodzi o to, że to nam się rywale zmieniają. Owszem, bywa że nas wyprzedzają (choć nie zawsze), ale koniec końców wypadają na jakieś niskie miejsca, pojawia się nowy. I tak od tzw. przełomu (Lech, Górnik, Widzew, ŁKS, Polonia, Wisła.... ?).

1916% napinki

Jeśli się już napinamy, to powiedziałbym raczej, że zmieniają się zespoły, którym oglądacie plecy :) Bo Legia to od kilkudziesięciu lat drużyna drugiego, trzeciego miejsca, czasem uda się wam zdobyć mistrza, czasem wypadniecie poza podium, ale głównie raczej w tych okolicach się kręcicie.

0 22 30.05.2011 19:10

No, spoko. Ale ósmego miejsca (za Koroną) nie było. Co więcej - zobacz gdzie teraz jest Widzew, Górnik czy ŁKS. Nie mówiąc o nieistniejącym Lechu, Polonii. Wasza kwestia jeszcze nie jest rozwiązana, ale coś się wymyśli :)

killzone 30.05.2011 19:10

Dobra to po wczorajszym zonku to ja "wylaczam" sie na sezon 2011/2012. Nie ma co, znów beda porazki po 4:0 z Wisła, 3:0 z Polonia i 3:0 z Lechia. Znów bedzie 11 w.......ów w samej lidze, znów beda w skladzie takie wynazaki jak Ogbuke... szlak mnie trafia poprostu powoli. Co za zycie...

0 22, ale kto tą serie 18 lat w 1szej piatce pamieta? Tylko my, wiec zaden to sukces. Dla mnie i tak ujowo, bo jezeli juz to ta seria powinna dotyczyc pierwszej trojki, a nie piątki;)

martin_6 30.05.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1103535)
No, spoko. Ale ósmego miejsca (za Koroną) nie było. Co więcej - zobacz gdzie teraz jest Widzew, Górnik czy ŁKS. Nie mówiąc o nieistniejącym Lechu, Polonii. Wasza kwestia jeszcze nie jest rozwiązana, ale coś się wymyśli :)

Lepsze mistrz a potem ósme miejsce, niż dwa razy drugie. W historii zapisują się mistrzowie.

killzone - nie martw się. Jóźwiak ze Skorżą pracują już pewnie od dawna nad transferami, będzie dobrze :-D

7 kotów 30.05.2011 19:24

Skorza to ambitny gosc.
Legia jak dla mnie bedzie murowanym faworytem ligi za rok.

killzone 30.05.2011 19:28

Cytat:

killzone - nie martw się. Jóźwiak ze Skorżą pracują już pewnie od dawna nad transferami, będzie dobrze
Matko jezeli na tapecie jest temat tych dwoch panów, to moim zdaniem ten duet ma potencjal zeby spuscic Legie z ligi...

piotrek06 30.05.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1103536)

0 22, ale kto tą serie 18 lat w 1szej piatce pamieta? Tylko my, wiec zaden to sukces. Dla mnie i tak ujowo, bo jezeli juz to ta seria powinna dotyczyc pierwszej trojki, a nie piątki;)

Fajna ta wasza seria bo jak za rok sie wam powinie noga to zawsze będzie można napisać "19 lat w pierwszej szóstce/siódemce/dziesiątce/ekstraklasie":>

0 22 30.05.2011 19:35

Rzecz w tym, że się nie powinie. Jak się powija to jest piąte. W tym roku było najchujowiej od miliona lat i jest trzecie. Gorzej niż 11 porażek nie będzie. Mogę się założyć.

spirit 30.05.2011 19:42

Ależ bojowa i klimatyczna muzyka przy prezentacji brązowych medalistów :D

Lysy 30.05.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1103544)
killzone - nie martw się. Jóźwiak ze Skorżą pracują już pewnie od dawna nad transferami, będzie dobrze :-D

Jeszcze by im się przydał jakiś ambitny dyrektor sportowy ;) (L)ysy Jacek jest wolny.

Sędzia 30.05.2011 19:47

Ta gala to straszliwa amatorka, ciężko jest to oglądać.

Sartre 30.05.2011 19:52

Cóż, dla mnie to, że przez ostatnie 19 lat nie spadliśmy poniżej pierwszej piątki jest takim samym elementem legendy tego klubu, jak to, że prowadzimy w tabeli wszechczasów, że zgromadziliśmy tych 8 MP, że natrzaskaliśmy 14 PP, że od kiedy istnieją powojenne rozgrywki ligowe nigdy nie zajęliśmy miejsca poza pierwszą dziesiątką, że mamy konkretne sukcesy międzynarodowe. To jest po prostu element legendy klubu i każdy kibic jest ze swojej legendy dumny.

0 22 30.05.2011 19:54

No, nareszcie. Killzone - kolega Ci ładnie za mnie odpowiedział.

Wojtas 30.05.2011 19:54

Spokojnie za rok jeszcze jeden Majster i jestesmy najbardziej utytuowani w historii Polskiej Pilki.:)

reszta bedzie nam mogla skoczyc :D

Wasiu 30.05.2011 19:55

Co to za nuta leciala jak Slask wchodzil?

filemon 30.05.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1103568)
Spokojnie za rok jeszcze jeden Majster i jestesmy najbardziej utytuowani w historii Polskiej Pilki.:)

reszta bedzie nam mogla skoczyc :D

Mistrz. Majstra fajerują w POZnaniu* że tak powiem. Najbardziej utytułowani ex equo, tak?

Ogryzek 30.05.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1103571)
Mistrz. Majstra fajerują w POZnaniu* że tak powiem. Najbardziej utytułowani ex equo, tak?

Mamy więcej srebrnych i brązowych medali niż Ruch czy Górnik:)

Brak nam tylko 1 złotego medalu MP żebyśmy byli najbardziej utytułowani

northrop 30.05.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1103550)
Fajna ta wasza seria bo jak za rok sie wam powinie noga to zawsze będzie można napisać "19 lat w pierwszej szóstce/siódemce/dziesiątce/ekstraklasie":>

Bodajze Odra swego czasu miala na swojej stronie wlasnie tego typu haslo "13 lat w Ekstraklasie" itp.

spirit 30.05.2011 20:17

Zarzeczny też coś chlapnął i bynajmniej nie był to kefir ;)

EDIT: "Orest jak Churchill" :D

ItaloPolak 30.05.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1103569)
Co to za nuta leciala jak Slask wchodzil?

KASTA - Slask Wroclaw

http://www.youtube.com/watch?v=E4k3E6syRNM

http://www.youtube.com/watch?v=LlwPW...eature=related

wonski_eNHa 30.05.2011 20:23

Mimo jednego Mistrzostwa Polski mniej mamy tą przewagę nad dzisiejszymi liderami, że to MY teraz tworzymy historię! :]

Gala czerstwa jak nie wiem co, medale powinny być po meczu na stadionie wśród kibiców, puchar wypieprzyć i wrócić do PATERY!!! Może T-Mobile jak przejmie patronat nad ekstraklasą, zażyczy sobie powrotu mistrzowskiej patery i koronacji wzorem z Bundesligi! Oby.

//wiem, macki sponsora nie są takie długie żeby decydować o takich rzeczach, ale nadzieje mieć trzeba/można!

Wisła & Unia 30.05.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1103599)
Mimo jednego Mistrzostwa Polski mniej mamy tą przewagę nad dzisiejszymi liderami, że to MY teraz tworzymy historię! :]

Gala czerstwa jak nie wiem co, medale powinny być po meczu na stadionie wśród kibiców, puchar wypieprzyć i wrócić do PATERY!!! Może T-Mobile jak przejmie patronat nad ekstraklasą, zażyczy sobie powrotu mistrzowskiej patery i koronacji wzorem z Bundesligi! Oby.

//wiem, macki sponsora nie są takie długie żeby decydować o takich rzeczach, ale nadzieje mieć trzeba/można!

Nie wiem co takiego fajnego było w tym talerzu...

Lepiej nie zmieniać bo zawsze jak pierwszy raz jest wręczane nowe trofeum to odbiera je... Legia... - Tak było w 2002 z paterą, tak było również w 2006 z nowym trofeum.

mr_kwolf 30.05.2011 20:53

Uff, nie powiem żebym nie odetchnął z ulgą po ostatniej decyzji o zostawieniu Macieja Skorży na stanowisku. Jednak Papa Walter w ostatniej chwili przypomniał sobie kogo ma w sercu i zablokował decyzje o zatrudnieniu Weissa.

Jeżeli chodzi o Lecha to patrząc na ostatnie decyzje Bossa Rutkowskiego (trzymanie Dyzmy, wywalenie pochopnie Wuefisty oraz, a nawet w szczególności trzymając Bakero na ławce) zaczynam się zastanawiać czy nie powiniśmy przeanalizować drzewa genealogicznego jego rodziny bo nie zdziwiłbym się jakby ojciec lub dziadek trzymali kciuki za Kmiecika i spółkę na Reymonta podczas dwumeczu z Celtikiem w 1976.

wanciak86 30.05.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1103361)

Wiem ze kibice Lechii czy Polonii Warszawa chcieliby by to o ich klubach wiecej sie pisalo, ale nie oszukujmy sie. W tej chwili nie bedzie to dla wiekszosci ciekawy temat. Ot, przygotowania do nowego sezonu, a te przeprowadza kazda druzyna w lidze.

1. Nie przesadzaj,że porównujesz Lechie do Polonii Wa-wa.
2. A wedlug Was dla reszty artykuły o trójcy są "ciekawe"? 90% ludzi łapie się na tytuły artykułów a jak wejda i zobacza że to milionowy temat o któryms z tych klubów, poprostu klikaja n a taki fajny krzyżyk w prawym górnym rogu. Może i dlatego ciągle o tym pisza, bo chociaz mało kto to czyta, to wejsc jest duzo.

3. Mnie cieszy ,że Ślask zajął to 2 miejsce, przynajmniej troche pisze się o Ślasku- a to wkońcu miła odmiana.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl