![]() |
Ja też nie wierzę raczej w transfer Van Nistelrooya. Ale jeśli by do niego doszło to może byłby to to taki magnes na kibiców, aby zapełnić stadion, a pensję Holendra opłacałby sam Cupiał z budżetu Tele-Foniki. Kto wie, może Stan dogadał się w ten sposób z Bossem i sprowadzą w tym oknie jakiegoś naprawdę znanego piłkarza.
|
Jaki protest? Górnik finansowo stoi jeszcze gorzej od Bytomia. Ma 30 mln zł długu, zatrudnia zawodników na umowach na... Cyprze i przychody mocno spadają. Allianz ich kompletnie olał, a miasto nie dotuje. Oni mogą sobie nie poradzić nawet w I lidze bez pieniędzy od C+.
|
A może mi ktoś powiedzieć co tam się właściwie stało? To Allianz ich zwodził a na koniec olał, czy to zarząd Górnika zawalił sprawę i zaspał? Szkoda, bo to ważny klub, a i widać było że w ekstraklasie sobie w tym roku poradził.
|
Cytat:
Jeż? Fajnie gra ale w srodku pola mamy dosc zawodnikow na te chwile. Nie gralby chyba za duzo. Sernas natomiast juz predzej by pasowal jednak gramy z jednym napastnikiem a taki powinien byc wysoki i dobrze grac glowa jak Genkov. Tak ze tez nie do konca. Edit: Z takich zawodnikow potencjalnie do wyjecia ja bym sie chwile zastanowil nad sledziowym Nollem. Wdg mnie to porzadny boczny obronca a tych u nas niedostatek. O ile klub nie ma w zanadrzu przygotoweanych transferow na te pozycje to moglby byc ciekawym uzupelnieniem skladu. |
Cytat:
Do tego dochodzą ceny biletów: http://www.gornikzabrze.pl/pl-texts,...6,Ceny_biletow Przy takich cenach i frekwencji 7-9 tys. kibiców nie wiem czy uzbierali 1,5 mln zł przez cały sezon. Także skąd mają brać tą kasę na funkcjonowanie klubu? |
Cytat:
Jednak Górnik skoro ma takie zadłużenie i żadnych ale to żadnych szans na to,że uda się je spłacić przed startem sezonu, to jak dla mnie nie ma prawa grać w lidze. Nieprzyjemne to tym bardziej,że piszemy o klubie będący legenda naszej ligi, jedną z legend. Tą samą miarą traktowałbym każdy inny klub. Obecnie uważam,że Górnik powinien lecieć. Arka nie powinna się utrzymać. Zbadać dokładnie zdolność Podbeskidzia i ŁKS, co do wypełniania licencji i tyle. Jeśli nie ma szans na całkowite realizacji zapisów licencyjnych to niech nie awansują. Inaczej będzie to wyglądało bardziej niż prowizorycznie/. W ogóle I lidze należałoby się bliżej przyjrzeć. A to z tego powodu,że walczące tam zespoły w przypadku awansu mogą nie udźwignąć tego finansowo i sportowo. Infrastrukturalnie to chyba tylko Warta spełnia wymogi. Dochodzi do sytuacji,że wywalić można zespół z Ekstraklasy a w zamia nikt sensowny nie awansuje. |
RvN? No ludzie bez jaj :) Facet moze pojechac gdzies do USA/Rosji/Turcji i wyciagnac konkretna kase.
Kazdy ma swojego Kezmana jak widze :D |
Nikt nie twierdzi że RvN tu przyjdzie. Ale fakt jest taki że w Krakowie był i gadał z kim trzeba. Samo to jest jakąś formą reklamy, może tylko o to właśnie chodzi.
|
Cytat:
|
nie wiesz to nie komentuj.
|
Cytat:
Jak będziemy gnoić wszystkich beniaminków licencjami, to będziemy już zawsze kisić się w tym samym sosie, a Cracovia nigdy nie spadnie ;) |
Cytat:
Mieliśmy podobny przypadek z Peszko w Niemczech. Oczywiście był wyzywany za to, że rzekomo jest pazerny, ale prawda jest taka, że cały problem wynikał z braku pieniędzy w kasie klubu. Sławka kupił prywatny przedsiębiorca , wyłożył na niego pieniądze i miał partycypować w kosztach pensji do końca wypożyczenia. Teraz jak wypożyczenie się już kończy to klub nie chce płacić 3x wyższej pensji, która wynikałaby z podpisanej uprzednio umowy, a menadżer Peszki docisnął śrubę. Kolonia nie ma ewidentie kasy. |
Cytat:
Tak samo jak 10 lat wstecz by ktoś powiedział ze druzyny z Cypru będą Nas lały, tez nikt by nie wierzył. druga strona medalu : Po co RvN konkretna kasa? Sądzisz że takowej jeszcze nie zdobył ? Nie wiem jak wyglądały jego zażyłości ze Stanem z czasów PSV ale każda plotka ma w sobie ziarno prawdy. To jest piłka nożna tutaj zdarzają sie rzeczy niemożliwe i nieprzewidywalne, ja nie mówie że w to wierze bo wiem jak powstała informacja nt. temat, ale nie mowie tez ze tak NAPEWNO nie może być. W jakimś celu musielismy zakontraktować Stanisława, no chyba ze on miał być tym nazwiskiem obiecywanym przez Basałaja. ale ok, otrząśnijmy się ,nie wierzmy w takich zawodników jak RvN, zawsze można przecież zakontarktowac Szczota. E: jedna rzecz mnie tylko zastanawia. Jak my chcemy grać Rudem na stoperze, bo przeciez takowych pilkarzy potrzebujemy. |
Cytat:
|
Ekstraklasa
Wczoraj skończył się sezon 2010/2011. Sezon bardzo pokręcony, w którym cały czas różnice były minimalne, w którym rzutem na taśmę utrzymała się Cracovia. Czy w następnym sezonie będzie podobnie? Czy Wisła obroni mistrzostwo? Zapraszam do dyskusji.
Skład Ekstraklasy na sezon 2011 / 2012 : - WISŁA KRAKÓW (M) - II runda el. Ligi Mistrzów - Śląsk Wrocław - II runda el. Ligi Europa - Legia Warszawa (PP) - III runda el. Ligi Europa - Jagiellonia Białystok - I runda el. Ligi Europa - Lech Poznań - Górnik Zabrze - Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk - Widzew Łódź - GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów - Korona Kielce - Cracovia - ŁKS Łódź (B) - Podbeskidzie Bielsko-Biała (B) |
mam nadzieje, że mimo wszystko Górnik licencje otrzyma
|
nie za wcześnie na ten temat? jeszcze dobrze składu ligi nie znamy, przed nami wakacyjna przerwa. spokojnie można póki co ciągnąć dyskusję w poprzednim.
|
Cytat:
A tak to sezon ogórkowy sie zaczął przecież!!! |
Coś ode mnie:
Najładniejsze bramki rundy wiosennej sezonu 2010/2011 |
Cytat:
|
Ale się w....... jak górnikowi nie dadzą licencji;/ niby stadion ruina ale skład i zawodników i drużyny z potencjałam mają zajebistch. mi się wydaje że w przeciągu 5 lat przy Nawałce bo wiadomo już że zostaje mogą coś osiagnąć
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak nawiasem mówiąc, rozumiem że jako przykład podajesz Magazyn Ekstraklasy z ekstraklasa.tv? No to podpowiem, że oni tam zawsze mają przynajmniej 5 paneli, z których 1 jest przeważnie poświęcony Wiśle, jeden Lechowi, jeden Legii, a pozostałe dotyczą innych tematów. To faktycznie straszne, że media się interesują trzema najważniejszymi na obecną chwilę klubami w Polsce :rotfl: |
Akurat to samo tyczy sie Wisly i Amiki. Byle co,tylko żeby gadac o "wielkiej trojcy".
|
Cytat:
|
Dokładnie, niechże jakiś admin na razie przymknie ten wątek, bo się zrobi rozpiździaj na dwa tematy, a sprawa tak naprawdę będzie dotyczyć jednego problemu. :) Do lipca można to zamknąć, a wtedy, jak już wszystko będzie czarno na białym, otworzyć nowy na sezon 2011/12. :)
|
Sprawa jest prosta jak drut ;)
Pisza o Legii bo takiego zachowania zarzadu, takiego potraktowanie trenera i takiego idiotycznego tlumaczenia nie ma w zadnym innym klubie na swiecie :) Sprawa ucichnie na jakis czas, ale znowu powroci jesli Macius ( a tak zapewne bedzie bo jest tak co rok ) wtopi w pucharach i zacznie lige od porazek i remisow. Chlop wie ze jest trenerem Legii tylko i wylacznie z powodu tego ze z Weissem sie nie dogadali ( mysleli ze zostawi reprezentacje by prowadzic klub? Co za idioci :D ), a Maciusiowi by trzeba bylo sporo kasy wyplacic. Z taka swiadomoscia Pan zlotousty bedzie prowadzil Legie.... Coz, wstyd. Milkas i Beret uradowani, ale to oni powinni w pierwszej kolejnosci zostac wyjebani, tak wyjebani a nie zwolnieni. Coz, jesli zarzad nie ma mozgu ( a tak jest ) to bedzie szukac trenera najpozniej w przerwie rozgrywek. Skoro tego wlasnie chca. Za kilka dni zacznie sie to co przytrafia sie co roku po sezonie, czyli "przypadlosc sezonu ogorkowego". Dowiemy sie o takich transferach, przy ktorych zapewne RvN to pikus :D Bedzie glosno o wzmocnieniach Wisly, jej przygotowaniach do walki o LM, to samo tyczy sie Legii,Slaska i Jagiellonii. Cos tam skrobna pewnie o beniaminkach i o Lechu bo postawa tego klubu to jedno z najwiekszych rozczarowan tego sezonu. Wiem ze kibice Lechii czy Polonii Warszawa chcieliby by to o ich klubach wiecej sie pisalo, ale nie oszukujmy sie. W tej chwili nie bedzie to dla wiekszosci ciekawy temat. Ot, przygotowania do nowego sezonu, a te przeprowadza kazda druzyna w lidze. Osobiscie chcialbym jak najmniej informacji o Legii bo to co dzieje sie w tym klubie to jest jakas paranoja. |
Lech w ciągu ostatnich 10 lat tylko dwa razy był na podium (chyba, że liczymy osiągnięcia Amiki ;-)), ja tam jego wielkości jakoś nie widzę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl