Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Martinus 10.08.2016 15:34

Cytat:

Ale chu.j ci do tego co on odebral od prokuraury bo to jego prywatna sprawa i nie ma zadnego zwiazku z Wisla!!!!
Prywatna sprawa to byłaby miesiąc temu. Od kiedy stał się właścicielem Wisły wszystkie kompromitujące sprawy dotyczą także nas. I co ważniejsze jak widać mają przełożenie na zachowanie ewentualnych inwestorów.

Cytat:

Jakie info z prokuratury? Zostal SKAZANY? NIE!!
W jednej sprawie już został.

Cytat:

CUPIALOWI TAKIE SAME ZARZUTY STAWIANO I SPRAWE UMORZONO.
Cupiałowi stawiano zupełnie inne zarzuty. O udziale w zorganizowanej grupie przestępczej wspominać nie będę.

Herbi1303 10.08.2016 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1447424)
SKWK ma napie.rdalac na Meresinskiego bo Stanowski ma jakies widzimisie? Jemu wlasnie o to chodzi zeby wywrzec jeszcze gorsza atmosfere przy Wisle.

Macie cos na Meresinskiego poza kaczkami dziennikarskimi? Nie macie.
Cos konkretnego? A nie ciagla gadka o tym ze 10 lat temu sciągał na maturze

Nic nie wiecie o Meresinskim i jego planach. A zdazyliscie juz wydac wyrok.

Meresinski cos zrobil złego Wisle? Nie. To o czym wy pie.rdoli,cie????

Jak zrobi to wowczas bedziemy drazyc temat.

jak pokazują ostatnie 2 tygodnie samo jego pojawienie się przy R22 to coś złego... nie wiem czy nie czytasz prasy, neta ale tak źle o Wiśle, o nas nie mówiło się od... no właśnie bo nie pamiętam od kiedy? W takiej tragicznej sytuacji organizacyjnej, finansowej, wizerunkowej byliśmy chyba przed 97 rokiem.
I żebyś wiedział, że ch.vj mi do tego bo ten ziomal niestety stał się właścicielem mojego ukochanego klubu i jak widać na załączonym obrazku jego szemrana przeszłość odbija się na naszej WIŚLE, jeśli tego nie widzisz to sorry. Na resztę Twoich wypowiedzi odpowiedział kolega wyżej.

wiertar 10.08.2016 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1447427)
To Ty cwaniaczki zdradz plany jakie ma Meresinski.. nie znasz ich to zamilcz. Ja tez ich nie znam dlatego nie napie.rdala.m na niego. Czas pokaze jakie ma plany.

Jakie pranie brudnych pieniedzy w Wisle? Masz dowod. To ich publicznie o tym powiedz to szybko skonczysz na marginesie.

Nie czytaj tyle Stanoskiego bo ci mozg wypali

I o to tutaj wlasnie chodzi... Podejrzewam ze sam Wielce nam panujacy Meres niewie jakie teraz ma plany... Bo nawet jesli jakies mial to chyba posLy sie jebac sadzac po dzisiejszym odwolaniu konferencji

sayek89 10.08.2016 15:40

Pan Klemba ma chyba tych samych znajomych co moi. Sytuacja groźna? Tak lekko powiedziane.

PS: Było tylu różnych informatorów więc mnie osobiście nic nie dziwi na plus czy minus. Ale fakt tyle stron na stukanych że szok oO.

Krotochwila 10.08.2016 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1447424)
SKWK ma napie.rdalac na Meresinskiego bo Stanowski ma jakies widzimisie? Jemu wlasnie o to chodzi zeby wywrzec jeszcze gorsza atmosfere przy Wisle.

Macie cos na Meresinskiego poza kaczkami dziennikarskimi? Nie macie.
Cos konkretnego? A nie ciagla gadka o tym ze 10 lat temu sciągał na maturze

Nic nie wiecie o Meresinskim i jego planach. A zdazyliscie juz wydac wyrok.

Meresinski cos zrobil złego Wisle? Nie. To o czym wy pie.rdoli,cie????

Jak zrobi to wowczas bedziemy drazyc temat.

Puknij się w łeb.
Ty i podobni Tobie.
Nie wiem co i jak trzeba jeszcze takim jak Ty zakomunikować, żeby zrozumieli powagę sytuacji.
Ktoś właśnie spuszcza, dzień po dniu 110 lat historii w kiblu a Ty udajesz, że to dyskretny szum klimatyzacji.

W.S 10.08.2016 15:58

Nie chciałbym przeszkadzać, ale pragnę przypomnieć, że w niedziele mamy mecz.
Warto pójść po bilet, bo mogliście zapomnieć

bódyń 10.08.2016 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1447426)
Ale chu.j ci do tego co on odebral od prokuraury bo to jego prywatna sprawa i nie ma zadnego zwiazku z Wisla!!!!

Ma to zwiazek z Wisla bo nie moze byc w zarzadzie i zle wyglada marketingowo

Cytat:

Jakie info z prokuratury? Zostal SKAZANY? NIE!!! Postawienie zarzutow o niczym nie dowodzi. CUPIALOWI TAKIE SAME ZARZUTY STAWIANO I SPRAWE UMORZONO. Wlasciciel Chelsea to samo, messi to samo. I nikt nie rozkminia bo to ich prywatna sprawa.

Zostal skazany prawomocnie za falszowanie matury.
Im nie stawiana zarzutow falszowania matury wiec glupoty gadasz.

fazior 10.08.2016 16:14

Cytat:

Jakie info z prokuratury? Zostal SKAZANY? NIE!!! Postawienie zarzutow o niczym nie dowodzi. CUPIALOWI TAKIE SAME ZARZUTY STAWIANO I SPRAWE UMORZONO. Wlasciciel Chelsea to samo, messi to samo. I nikt nie rozkminia bo to ich prywatna sprawa.

Widzisz to ma hu j do tego, ze ten wyrok, który w swietle prawa jest prawomocny, za fałszowanie świadectwa ( o którym ponoc nie wiedział ), komplikuj sprawę, bo pan JM nie moze pelnic zadnych oficjalnych funkcji w Wisla S.A. i nie tylko. Nawet zaczynają się dla niego schody w pozostałych spolkach w których zajmuje jakies stanowiska, bo z chwila uprawomocnienia się tego wyroku nie może pelnic tych funkcji. Idac dalej, to potencjalni inwestorzy, mogą się wycofywac w obawie o niespodzianki i dlatego, ze pan JM traci wiarygodność, a w takiej sytuacji malo kto będzie chciał inwestować pieniądze. Coz nam już nic nie pozostalo, jak czekac na rozwój wydarzen, a jak do tej pory to nie wygląda to optymistycznie.

Raf 66 10.08.2016 16:15

Na dziś jedyna dobra wiadomość - w niedzielę gramy mecz o punkty w ekstraklasie. Wszystko wskazuje na to, że mecz się odbędzie. Nikt nie powie, jak to za miesiąc będzie wyglądało.
Zastanawiam się, kto "położy łapę" na kasie z biletów. Wprawdzie nie będzie to jakaś kosmiczna kwota, ale jakiś przychód będzie stanowić.

Zooey_Deschanel 10.08.2016 16:16

Włodarze Wisły ściągają klub na dno, a kibice kłócą się między sobą i prowadzą do "wojny domowej". Świetne czasy nastały...

bonawentura 10.08.2016 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1447441)
Na dziś jedyna dobra wiadomość - w niedzielę gramy mecz o punkty w ekstraklasie. Wszystko wskazuje na to, że mecz się odbędzie. Nikt nie powie, jak to za miesiąc będzie wyglądało.
Zastanawiam się, kto "położy łapę" na kasie z biletów. Wprawdzie nie będzie to jakaś kosmiczna kwota, ale jakiś przychód będzie stanowić.

No, dlatego że nie wiadomo kto położy na tym łapę, to nie wybiorę się na mecz, a wygodnie obejrzę go w fotelu przed TV.

Raf 66 10.08.2016 16:24

Kibice się nie kłócą między sobą. Kibice "prowadzą wymianę zdań" z tymi, którzy podczas panowania JM chcieliby coś ugrać dla siebie.

Baryl 10.08.2016 16:28

Cytat:

Spoko ziomalku tylko wiesz co, nigdy już nie wycieraj swojej gęby Henrykiem Reymanem, nie wkładaj bluz z orłami, ŻW i innymi tego typu sprawami. Albo honor albo s....ysyństwo (czyt. "prywatne sprawy").

Jak Wisła ma być klubem cwaniaków, recydywistów i złodziei to nie podpinajcie się pod autorytety wyrażające wyższe wartości. Pozdro.

bonawentura 10.08.2016 16:49

Tak myślałem, że będzie dramat. Pewnie nas zdegradują w najbliższym czasie do klasy A.

bevierek 10.08.2016 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1447449)
Tak myślałem, że będzie dramat. Pewnie nas zdegradują w najbliższym czasie do klasy A.

Nie będzie tak źle. Będzie jeszcze wiele zwrotów akcji w tym temacie ale wszystko skończy się happy endem.

As 10.08.2016 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1447433)
Pan Klemba ma chyba tych samych znajomych co moi. Sytuacja groźna? Tak lekko powiedziane.

PS: Było tylu różnych informatorów więc mnie osobiście nic nie dziwi na plus czy minus. Ale fakt tyle stron na stukanych że szok oO.

Grozna w sensie, ze JM sie finalnie wycofa, klubowi zostanie odebrana licencja i zostanie wycofany z ligi?
Co mamy rozumiec przez "Sytuacja jest grozna"

szczepans21 10.08.2016 17:41

http://weszlo.com/2016/08/10/odwolan...ulisy-decyzji/

Mnie to rozbawiło

stero87 10.08.2016 17:52

Mam pytanie. czy w świetle ostatnich wydarzeń związanych z JM jest możliwe prawne unieważnienie transakcji przez p. Cupiała. Druga sprawa ciekawe co za bank udzielił tych słynnych gwarancji bankowych

czaro 10.08.2016 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1447454)
Grozna w sensie, ze JM sie finalnie wycofa, klubowi zostanie odebrana licencja i zostanie wycofany z ligi?

Ale w jaki sposób się wycofa? Ktoś odkupi od niego WK S.A., czy rozpocznie likwidację spółki/wygaszanie faktycznej działalności? Jeśli odkupi to kto? W najlepszym razie TS(?).

Od początku pisałem, jak to się skończy i czego się powinniśmy spodziewać.

Odnośnie do użytkowników, którzy domagają się, by nie krytykować nowego właściciela:
1) to forum kibiców WK. Gdzie, jak nie tu kibice mają wyrażać swoje opinie?
2) to prawda, że forum jest publiczne i czytają je "obcy", ale powiedzmy sobie szczerze nikt nie pisze tu wielkich sekretów i tajemnic, tylko własne opinie oparte na zdrowym/chorym rozsądku;
3) co Was obchodzi, co myślą o WK ludzie, których nie czytacie/nie słuchacie/nie szanujecie? Zabiegając o ich opinię bądź głos stajecie się ich niewolnikami;
4) podejście "w swoje gniazdo", "rodzina to jest siła" itd. odnieść można co najwyżej do najbliższej rodziny, a nie sąsiedztwa, województwa, państwa, czy społeczności kibiców klubu piłkarskiego. Trochę rozumu zamiast mentalności plemiennej.

Jeżeli powyższe argumenty + głosy kolegów nie skłonią Was do odpuszczenia krucjaty "cisza na forum, dziennikarze/kibice Cracovii/PZPN/lewica czyta posty", to nic już nie skłoni, nie warto z wami rozmawiać, ani tym bardziej was słuchać.

Pero 10.08.2016 17:53

20 stron temu napisałem jak bezsensowne jest dla mnie ogłaszanie planów transferowych na oficjalnej stronie internetowej klubu.Pisałem ze tam powinno się ogłaszać tylko potwierdzone decyzje. Ale po mnie polecieliście. Dowiedziałem się że na niczym się nie znam że to strasznie fajnie.

I co drodzy forumowicze? myliłem się?

As 10.08.2016 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1447459)
Ale w jaki sposób się wycofa? Ktoś odkupi od niego WK S.A., czy rozpocznie likwidację spółki/wygaszanie faktycznej działalności? Jeśli odkupi to kto? W najlepszym razie TS(?).

Od początku pisałem, jak to się skończy i czego się powinniśmy spodziewać.

No ja wlasnie nie mam pojecia co on przez to rozumie.

El'kabat 10.08.2016 17:56

Papramy się co raz bardziej w gównie. I skutecznie odstraszamy jakichkolwiek poważnych ludzi i sponsorów.
Dwa tygodnie od przejęcia klubu, a goguś uszatek nie ma czasu przedstawić się kibicom Wisły Kraków.
Groteska.

nesta 10.08.2016 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1447454)

Nawet nie to, że on sie wycofa. Ja to rozumiem jako nagłą utratę płynności finansowej. Sponsorzy/inwestorzy, którzy mieli dać kasę wycofali się w obliczu takiej nagonki medialnej. Po prostu nie chcą być zestawieni z tą osobą w mediach. Nie chcą sklejać z nim swojego wizerunku.
Zaznaczam, że spekuluje. Oby chodziło po prostu o rzeczywiście jakies formalne kwestie w powołaniu zarządu. Ale coraz mniej w to wierze ;/

Z drugiej strony te gwarancje bankowe są. Więc w ostateczności bank pokryje wynajem bazy lub funkcjonowanie klubu.

Generalnie to mam wrażenie, że wiemy tak około 10% może z tego co się dzieje w tym momencie w klubie.

Davey777 10.08.2016 18:00

Zawsze było mówione, że transfery lubią ciszę. A tu takie rozgłaszanie i ich brak jak do tej pory i nic nie wskazuje, że coś sie zmieni w tej kwestii

Lukasz 10.08.2016 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1447460)
I co drodzy forumowicze? myliłem się?

Nie ale chyba nikt nie przypuszczał że będzie to substytut konferencji prasowej.

BDW
Dam sobie rękę uciąć że w momencie podrabiania dokumentu Meresiński nie miał bladego pojęcia w jaką kupę wdepnął i jak ten krok w przyszłości będzie brzemienny w skutkach. Gębę sobie nim wycierają wszyscy i może finansowo utopić miliony, których chyba nie ma.

Póki co musi dzwignąć na swoich barkach klub, inaczej Cupiał jego lub jego poręczycieli zlicytuje. Doskonała motywacja do pracy.

robert777 10.08.2016 18:17

a czemu około 10% wiemy? ja myśle że 12,55 % wiemy, no może 14,23%, ale to max, głowy nie dam

Marcinkrakwoj 10.08.2016 18:27

wybaczcie nie znam się na ekonomii i prawie handlowym.

Przykład: Meresiński przedstawił Cupiałowi gwarancje bankowe na 30 mln złotych.
Oznacza to że jeżeli nie wywiąże się z zobowiązania czyli utrzymania klubu czy coś to bank daje klubowi 30 mln czy Cupiałowi?

Bank ściga Meresińskiego, a co wtedy ze Spółką?

Pomijając fakt logiczny że mogą być zapisy dodatkowe.

Dariook 10.08.2016 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447463)
Nawet nie to, że on sie wycofa. Ja to rozumiem jako nagłą utratę płynności finansowej. Sponsorzy/inwestorzy, którzy mieli dać kasę wycofali się w obliczu takiej nagonki medialnej. Po prostu nie chcą być zestawieni z tą osobą w mediach. Nie chcą sklejać z nim swojego wizerunku.
Zaznaczam, że spekuluje. Oby chodziło po prostu o rzeczywiście jakies formalne kwestie w powołaniu zarządu. Ale coraz mniej w to wierze ;/

Z drugiej strony te gwarancje bankowe są. Więc w ostateczności bank pokryje wynajem bazy lub funkcjonowanie klubu.

Generalnie to mam wrażenie, że wiemy tak około 10% może z tego co się dzieje w tym momencie w klubie.

Jakie gwarancje bankowe? Gdzie o tym oficjalnie napisano? ...Bankowe?

Podaj zrodlo.

Merkury 10.08.2016 18:37

Moim zdaniem żadnej konferencji już nie będzie, opcje są dwie albo Meresiński sprzeda klub komuś innemu albo ten wróci do Telefoniki. Dziś usłyszałem z kolei taką o to historię, ze Cupiał dogadał się w ten sposób z Meresińskim, że to ten drugi zgasi światło przy Reymonta a Cupiał nie będzie z tym kojarzony, niestety pewne rzeczy wymknęły się spod kontroli.

PhantomRanger 10.08.2016 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1447469)
wybaczcie nie znam się na ekonomii i prawie handlowym.

Przykład: Meresiński przedstawił Cupiałowi gwarancje bankowe na 30 mln złotych.
Oznacza to że jeżeli nie wywiąże się z zobowiązania czyli utrzymania klubu czy coś to bank daje klubowi 30 mln czy Cupiałowi?

Bank ściga Meresińskiego, a co wtedy ze Spółką?

Pomijając fakt logiczny że mogą być zapisy dodatkowe.

Z logicznego punktu widzenia, bank/banki stanie/staną się właścicielem naszego klubu.

radek2323 10.08.2016 18:43

Boze chron Wisle!!!

Lukasz 10.08.2016 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1447470)
Jakie gwarancje bankowe? Gdzie o tym oficjalnie napisano? ...Bankowe?

Podaj zrodlo.

Podrzuce za kolegę bo mam pod ręką.

Wisła:
Cytat:

W rozmowach z Tele-Foniką nowy inwestor zapewnił, że będzie miał pieniądze na kontynuowanie działalności przez klub na dotychczasowym poziomie. Przedstawił gwarancje bankowe oraz listy intencyjne, w których przedstawiciele kilku spółek zapewniają, iż są gotowi do sponsorowania Wisły po przejęciu jej przez Meresińskiego. Warto jednak pamiętać, że na razie są to tylko listy intencyjne, a nie umowy.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10461072/

Korona:
Cytat:

(..) mówił Meresiński, który twierdził też, że z dniem podpisania umowy, miała wpłynąć na konto miasta pierwsza rata za zakup spółki, a kolejne raty, na które miał bardzo mocne gwarancje bankowe, miały wpłynąć w późniejszym terminie. Ani sumy odstępnego, ani daty kolejnych rat za kupno Korony nie chciał jednak zdradzić, zasłaniając się tajemnicą handlową.
Czytaj więcej: http://www.echodnia.eu/swietokrzyski...rony,10049492/

Paweł 10.08.2016 18:47

O gwarancjach bankowych mówił także w wywiadzie Miętta - Mikołajewicz, który ponoć wie o nich od samego Cupiała.

Marcinkrakwoj 10.08.2016 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1447471)
Moim zdaniem żadnej konferencji już nie będzie, opcje są dwie albo Meresiński sprzeda klub komuś innemu albo ten wróci do Telefoniki. Dziś usłyszałem z kolei taką o to historię, ze Cupiał dogadał się w ten sposób z Meresińskim, że to ten drugi zgasi światło przy Reymonta a Cupiał nie będzie z tym kojarzony, niestety pewne rzeczy wymknęły się spod kontroli.

No coś mi tu nie pasuje. Zakładając że ta historia jest prawdziwa (bardzo wątpliwe) to przecież wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Niedobre mieda wyszargały coś o właścicielu, który przeżył odmianę duchową i chce wesprzeć Klub, niestety pismaki wszystko spieprzyły , sponsorzy się wycofali, Kuba przeżył załamanie nerwowe, nikt nie chce być prezesem. no to trudno - gasimy światło, nie ma innej rady.

Po drugie: po cholerę Cupiał chciałby w Wiśle zgasić światło? No chyba że tzw. pies ogrodnika.

Ogryzek 10.08.2016 19:03

Jakby Cupiał całkiem olał Wisłę to przecież mógł sprzedać akcje TS-owi i mieć święty spokój. Kibice sami by sobie rządzili. Skoro tego nie zrobił to był jakiś powód. Pytanie jaki? Czy JM podrobił gwarancje bankowe jak maturę czy też faktycznie Meresiński - Citko mieli (bo nie wiem czy to jeszcze aktualne) jakiś sensowny pomysł.

BTW
Cóż może nam się stać gorszego niż III liga po ogłoszeniu niewypłacalności S.A? Zaczniemy pod szyldem TS. Jakoś to będzie

Patryko 10.08.2016 19:04

Czy ktoś się orientuje kiedy Canal+ przelewa kasę z praw telewizyjnych? Pytam całkiem serio :(

Dariook 10.08.2016 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1447474)
Podrzuce za kolegę bo mam pod ręką.

Wisła:

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10461072/

Korona:

Czytaj więcej: http://www.echodnia.eu/swietokrzyski...rony,10049492/

Ale co ty mi tu pokazujesz? :haha:

Jakies wyssane z palca spekulacje...na tym samym poziomie co wasi szejkowie, ukryci inwestorzy i podstawiane słupy.

W oficjalnym komunikacie TF nie ma słowa o żadnych gwarancjach bankowych.

tre_zoliborz 10.08.2016 19:16

Gwarancje bankowe były raczej na rozliczenie z Cupiałem, a nie na inwestycje w klub. Gwarancja bankowa to zabezpieczenie konkretnej transakcji.
W skrócie:
Nowy właściciel zobowiązał się zapłacić Cupiałowi za klub np 5 mln zł do końca 2017 (taka sama sytuacja jak ze spłacaniem ITI przez właścicieli Legii), a jeżeli się z tego nie wywiąże to częśc pieniędzy (albo nawet całość) Cupiałowi zapłaci bank, który ściągnie z JM pieniądze w sposób jaki z nim ustalił. Z tym, że ciężko uwierzyć, aby nie udało się spłacić Cupiała, bo Wisła ma przecież konkretne aktywa i pewne przychody(piłkarzy, wpływy z C+, wpływy z biletów), a jeżeli spłata ma zabezpieczenie na prywatnym majątku to będzie priorytetem spółki (bo i zarząd będzie pod kontrolą właściciela:)).

rozarian 10.08.2016 19:19

PANIE KITA!
Sprzedawaj Pan to Nantes, bo w tamtej krainie zawsze Pan będziesz maksymalnie średniaczkiem i bierz tę nieszczęsną Wisłę.
Rzuć Pan dodatkowy milion na odp..ol się dla duetu pyzato-uszatkowego. Oni to capną jak kość i z prędkością ekspresu odfruną w siną dal. NO PANIE KITA... :-p

Herbi1303 10.08.2016 19:22

te gwarancje bankowe jeśli w ogóle były to mogły być tak wiarygodne jak obecnie cały JM

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl