![]() |
Po co w ogóle komentujecie takie pierdoły ??
Gość który prawdopodobnie spuści pyry do 1 ligi ma dostać awans i trenować Białą Gwiazdę? Wiadomo że większość pismaków to zjeby ale żeby to jeszcze tutaj roztrząsać ... bez jaj |
Cytat:
|
Cupiał uwielbia takie odgrzewane kotlety. Skorża wróci prędzej lub później.
|
Cytat:
|
Fakt mecze z Levadia przegrał w sposób skandaliczny ale...
Zapracował na to żeby miał okazje je przegrać Bardzo bym sie cieszył z takiej zamiany, jeden z 2 polskich trenerów którego bym widział zamiast Moskala Drugi mam szczera nadzieje ze jutro okaże sie niedostępny przynajmniej do lipca |
Cytat:
Czy on spuści do 1 ligi czy zawodnicy? U nas wszystko to wina zawodników, a zero winy trenera. W amice znow wina trenera i niewinni zawodnicy?? To jak to wkońcu jest? Bo moim zdaniem wina w obu przypadkach rozkłada się 50-50% Oczywiście wymiana trenera w naszej sytuacji to głupota, ale Skorża jak na nasze ligowe warunki to dobry trener. |
Ale na hu.j wy komentujcie takie brendie tych szmatławców?
Im o to chodzi,wprowadzac zamęt i bez przerwy coś knuć Trenerem Wisly jest Kazimierz Moskal i tyle w temacie. P.S CO do Skorzy.......nawet nie podejmuje sie tematu,ale jednak miejcie do niego jakis szacunek,ze wzgledu na to co Wiśle dał. |
Cytat:
|
Niedawno pisano o trenerze z Bałkanów...więc ze Skorżą pewnie taka sama prawda.
|
Jak czytam te głosy broniące Skorżę, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Skorża W OGÓLE SIĘ NIE UCZY NA BŁĘDACH. Poszedłbym na zakład o dobrą szkocką, że po wywaleniu Maciusia kiedyś jakaś pyra przyzna, że to przez włoskiego geniusza przygotowania fizycznego Paolo Terzottiego. To samo miał w Legii moich marzeń czy snów, gdzie zamiast zdobywać MP Maciuś się skupił na PP. Dwa - amika nie ma napastnika. My mamy Brożka, którego forma delikatnie mówiąc nie powala. Pamiętam jego 1 sezon kiedy z palcem w dupie na pędzącym jeżu zdobywaliśmy MP. Tylko sezon życia miał Zieńczuk, a na drugim skrzydle nie tak stary Kosowski.
3- musimy mu znaleźć 2m king konga jako napastnika, żeby grać na niego długą dzidę. Dalej tacy chętni na MS? |
Cytat:
|
Nie, wybitnym trenerem jest. Od żydów piątką dostać może tylko wybitny trener.
|
No, słaby trener zdobywa 3 tytuły w Ekstraklasie.
|
Jakby to MP przy prowadzonych składach było jakimkolwiek osiągnięciem.
|
Skorża u nas to strzał w kolano. W tym miejscu już byliśmy i pamiętamy jak się skończyło. To jest niezły trener, ale do czasu... W każdym z klubów jakie prowadził to widać, potrafi poustawiać zespół, czasem i coś z tego wyjdzie, ale generalnie zdanie o nim miałem zawsze jedno. To jest trener na dobre czasy, kiedy ma zawodników sporej klasy jak na nasze warunki (vide Wisła, później Legia), co i tak w przeciągu kolejnego sezonu, dwóch - dość mocno zawsze pierdzieli. Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, on nie uczy się na błędach. Wygrywają mistrzostwo z Lechem (dość fartownie swoją drogą, przy wydatnym udziale warszawskiej pychy) i gość zmienia trenera od przygotowania fizycznego... Jak coś działa dobrze, to się trzeba tego w piłce trzymać. U nas pamiętam i nie odżałuję mu nigdy Niedzielana, który jeszcze był w stanie przynajmniej jedną, dwie rundy zagrać na przyzwoitym poziomie - a w zamian... Beto. Podobnie z Jirsakiem, gość, który miał nieszablonowe podanie w stylu Szymka zgubił się w systemie "dzidowym" i później mieliśmy już tylko przeciętniaka. Wracając jednak do teraźniejszości, Skorża bez napastnika i solidnych wzmocnień na dwóch, trzech pozycjach g... tu zdziała. Szkoda czasu i przede wszystkim pieniędzy.
|
Nie rozumiem niekonsekwencji niektórych użytkowników forum. Jak Wisła dostaje w dupę to jest to wina piłkarzy, jak Lech dostaje w dupę to jest to wina Skorży. Jakie macie podstawy, żeby twierdzić, że Moskal jest lepszym trenerem niż Skorża? Od razu powtórzę, żeby nie naciąć się na internetowych napinaczy, jestem zwolennikiem pozostawienia Moskala na stanowisku, ale jeśli zmiana jest kwestią nieodwołalną z zadowoleniem przyjmuję fakt, że może być to Skorża
|
Ja zaś bym przyjął takiego trenera z osobistym bojkotem. Co kto (nie) lubi.
Wina Skorży jest dlatego, bo dobrał sobie Terzottiego do zespołu, co wpłynęło znacznie na przygotowanie fizyczne amikorza. A kondycja, siła, dynamika, szybkość w piłce to elementarz, a nie miły dodatek. Moskal zaś wyboru w sztabie szkoleniowym nie miał, tylko został mu przydzielony w praktycznie nie zmienionym składzie (chyba właśnie od fizycznego mu dokoptowali). Widzisz różnicę? |
Cytat:
|
Wziąść Skorżę niech zdobędzie MP a potem szybko zwolnić ,żeby nie zepsuł efektu
|
Szczerze nie wierzę w te bajki o Skorży nawet nie chodzi że Wisła by go nie chciała ale wątpię że facet po takiej wpadce będzie chciał się pchać do pracy do nas gdzie jest bardzo trudny teren co by nie powiedzieć. A tak naprawdę nigdzie oficjalnie nie jest potwierdzone że Skorża nie trenuje już Lecha
|
Cytat:
Temat powrotu Skorży trudny, ja jestem przekonany że on kiedyś tutaj na pewno wróci. Jestem też pewien, że TERAZ wracać nie powinien. Niech już Kazek zostanie przynajmniej do końca roku i wtedy popatrzmy na to "globalnie", ile w przekroju właściwie całego roku zdobył punktów, z kim przegrywał etc. |
Cytat:
|
wrzesień - gorączkowo szukamy 3 baniek, żeby spłacić zobowiązania, gazety piszą o 16mln długu. Wisła tego nie dementuje.
październik - info o ofercie dla Skorzy - w tym momencie przegranego trenera za pewnie 40-50 tys/miesiąc. Wisła póki co nie dementuje. Czy ma nas przejąć jakiś szejk (poniekąd sytuacja jak późną jesienią 97) czy w powietrzu wisi kolejna idiotyczna decyzja dzięki której Wisła w końcu zbankrutuje prędzej niż później? |
Eee... Ale Skorża nie może objąć drugiej drużyny z Ekstraklasy przed zakończeniem rundy.
|
Cytat:
|
Może teraz nie może ale wiosną już chyba może :(
|
Ale ale, trener nie może trenować dwóch klubów w rundzie. U nas RUNDA JESIENNA kończy się już za parę kolejek, potem już są pierwsze kolejki rundy wiosennej. I czy chodzi formalnie o rundy, czy o przerwę zimową?
|
czy was wszystkich po.......iło doszczętnie ?
Czy trener Skorża może wg. przepisów pracować w nowym klubie czy nie może? Jeden ..... Co wy Słowacy jesteście czy Austriacy ze przepisów ominiąc nie potraficie? Przeciez w tej lidze trenerem był chłop bez szkoły i papierów to Skorży sie nie upchnie? Na papierze Kmiecik a w zyciu nawet mis uszatek czy koralgol moze trenować. Wymyślacie problemy. Jedyna kwestia jest taka czy to prawda czy nie bo ktos musi sie mylic, w końcu Miga vel zmięty podawał ze temat Bałkanów grany. Skorża o ile pamietam nie pochodzi z tamtych rejonów tylko z Radomia. Na dobra sprawe jeden z niewielu trenerów których bym tutaj przyjął z otwartymi ramionami, tyle ze to ze wzgledu na przeszłość a nie na terazniejszosc. |
Koralgol nie może, nie ma UEFA Pro.
A Skorża z Radomia to nawet nie dziwne jakby bałkańca udawal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wy tak na serio z tym Maciusiem? Trener z niego marny. Czy widzicie roznice pomiedzy nim a Rumakiem? Chwala mu za to, ze zdobyl z Wisla to co zdobyl, ale pozniej sie zachowywał jak skończony bufon, gdy juz pracował w Legii. Nie widze tego, aby byl "wislakiem", pozatym styl typu "dzida do przodu" byl koszmarny.
|
Obyśmy wkopali Słoniom, Jadze itd. i zakończyli te spekulacje.
Szanuję i lubię Skorzę za przeszłość, ale zjadł który zaliczył jesienią w amice jest dla mnie niepojęty i przerażający i nie chcę czegoś podobnego zobaczyć w Wiśle, w dodatku On się ceni... |
Cytat:
|
Cytat:
Nie żebym był zwolennikiem warsztatu Skorży, zdobył z Wisłą co zdobył. Niektórzy nawet się do 1/4 tego nie zbliżą... aczkolwiek mam nadzieję, że jego temat w Wiśle jest zamknięty. Natomiast z lecha zwolnili go piłkarzyki. ot, cały problem. Linetty wczoraj nie zagrał cudownego meczu, ale potrafił grać na dobrym poziomie i kondycyjnie też nie odstawał. W lechu wygląda zupełnie inaczej.. w Poznaniu wiedzą, że Maciuś chciał wprowadzić autorytarne rządy w klubie, nie wszystkim się spodobały jego personalne roszady. |
Ani nie chce słyszeć o zmianie trenera, conajmniej bym się wku..ił, za Moskala gramy efektowną piłkę, efektywna będzie z lepszymi zawodnikami, ot tyle lub aż.. Nasz jedyny napastnik genialny strzelec w polskiej lidze, na "Zachodzie" szybko sprowadzony na ziemię, myslicie że tyle razy już zdobywając mistrza Polski ma tą samą werwę? Gramy systemem że boczni obrońcy podłączają się do ofensywy, ale mimo wszystko czy można o Boguskim powiedzieć że wchodzi jeden na jeden, rozpycha się łokciami i wchodzi na korbie po skrzydle?
Czy możemy powiedzieć że Głowa w tym sezonie gra lepiej niż w poprzednim? Duet Jankowski - Brożek czasem mam wrażenie że większej kumulacji pecha niż Ci zawodnicy nikt nie ma.. Jak na nasze aktualne możliwości gramy ponad stan.., np. wg niewydrukowanej tabeli Weszło jesteśmy wiceliderem, ale no właśnie.. Jest cholerny niefart, naprawdę.. vel. Gliwice gdy Mączyński strzela i cudem po głowie obrońcy z Gliwic poszło nad bramką, Guerrier z Brożkiem niewiadomo co myśleli idąc sam na sam we dwoje na bramkarza.. Cóż.. Będzie jeszcze dobrze!.. Wszyscy w niedzielę na mecz! Kazik Moskal! 1906 % poparcia! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oby ten temat zył bez zmiany nazwy i tętnił życiem jeszcze przez długi czas :)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl