Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

K_2 03.09.2008 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597809)
Merytorycznie i dogłębnie, jak zawsze. Zapomniałeś tylko dodać, że Kaczyńscy to kurduple.

Zaczyna sie :lol: Jak ktos powyzej napsial ze cytuje"Tusk jest ku*asem" - to tez jest merytorycznie?

Taka jest prawda ,ze zwykli Polacy juz nie moga patrzec na ludzi spod znaku PIS i maja ich dosc(dowodem sa notowania prezydenta).

Zbychu 03.09.2008 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597809)
Merytorycznie i dogłębnie, jak zawsze. Zapomniałeś tylko dodać, że Kaczyńscy to kurduple.

Moja ponad 90-letnia sąsiadka wymyśliła mniej wulgarne określenie dla braci Kaczyńskich - "KAPUCYNY"

:D

K_2 03.09.2008 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 597811)
Moja ponad 90-letnia sąsiadka wymyśliła mniej wulgarne określenie dla braci Kaczyńskich - "KAPUCYNY"

90-letnia ? Widac ze sa tez madrzy starzy ludzie nie tylko "toruńska swołocz"

wolfy 03.09.2008 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 597810)
Zaczyna sie :lol: Jak ktos powyzej napsial ze cytuje"Tusk jest ku*asem" - to tez jest merytorycznie?

On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację, a ty jedynie powtarzasz oklepane formułki. W jego poście obelga była tylko przyprawą, u Ciebie jest clou programu.
Odstajesz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 597810)
Taka jest prawda ,ze zwykli Polacy juz nie moga patrzec na ludzi spod znaku PIS i maja ich dosc(dowodem sa notowania prezydenta).

Na ile są one wiarygodne, to już inna sprawa.
"Zwykli ludzie"? Co przez to rozumiesz?

Zbychu - mam dla Ciebie jedno słowo: dno.

K_2 03.09.2008 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597816)
On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację, a ty jedynie powtarzasz oklepane formułki. W jego poście obelga była tylko przyprawą, u Ciebie jest clou programu.
Odstajesz.

Na ile są one wiarygodne, to już inna sprawa.
"Zwykli ludzie"? Co przez to rozumiesz?

To jest tylko twoja subiektywna ocena ,ze tamto bylo merytoryczne....

Nie bede wymyslal definicji "zwyklych ludzi" ,powiem inaczej koncepcja prowadzenia polityki jaka funduje PIS (delikatnie mowiac) nie przemawia do ludzi

Zbychu 03.09.2008 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597816)

wolfy
Czyżby brak dystansu?? Na Tuska i reszte spółki można jeździć jak się tylko da bo cuda się nie zdarzają a jak już się coś powie niemiłego na "śwętobliwości" to jest lament.

PS
Użyłem emotionka pod nazwą kapucyni

wolfy 03.09.2008 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 597818)
To jest tylko twoja subiektywna ocena ,ze tamto bylo merytoryczne....

Nie próbuj lepiej na mnie erystyki, bo Cię zniszczę. Za cienki w uszach na to jesteś...
To nie była moja subiektywna ocena(nie będę Ci tłumaczył znaczenia tego słowa, masz do tego słownik) - on zawarł w swoim poście argumentację, zadbał o związki przyczynowo skutkowe - można się z jego postem zgadzać lub nie, ale jest się przynajmniej do czego odnieść. Ty i Zbychu ograniczyliście się tylko do obelg, a to nigdy nie jest merytoryczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 597818)
Nie bede wymyslal definicji "zwyklych ludzi" ,powiem inaczej koncepcja prowadzenia polityki jaka funduje PIS (delikatnie mowiac) nie przemawia do ludzi

Acha. Z łaski swojej - odpowiedz mi, do jakiego gatunku należą więc jego wyborcy? A jest ich całkiem sporo - można by stwierdzić, posługując się wynikami ostatnich wyborów, a nie jakichś szemranych sondaży.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu
wolfy
Czyżby brak dystansu ?? Na Tuska i reszte spółki można jeździć jak się tylko da bo cuda się nie zdarzają a jak już się coś powie niemiłego na "śwętobliwości" to jest lament.

Nie. To raczej brak treści w Twoim poście, ale rozumiem, że na więcej Cię nie stać poza wrzuceniem losowej historyjki, mającej się do tego tematu jak pięść do nosa. Jak to nie jest nabijanie, to już nie wiem co nim jest.
Prowokować też trzeba umieć...

K_2 03.09.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy;597821[B
]Nie próbuj lepiej na mnie erystyki, bo Cię zniszczę[/b]. Za cienki w uszach na to jesteś...
To nie była moja subiektywna ocena(nie będę Ci tłumaczył znaczenia tego słowa, masz do tego słownik) - on zawarł w swoim poście argumentację, zadbał o związki przyczynowo skutkowe - można się z jego postem zgadzać lub nie, ale jest się przynajmniej do czego odnieść. Ty i Zbychu ograniczyliście się tylko do obelg, a to nigdy nie jest merytoryczne.

Acha. Z łaski swojej - odpowiedz mi, do jakiego gatunku należą więc jego wyborcy? A jest ich całkiem sporo - można stwierdzić, posługując się wynikami ostatnich wyborów, a nie jakichś szemranych sondaży.

:shock: Koncze z toba debate ,bo znow dostane bana.....

Zbychu ty tez uwazaj,poki jechales po Tusku miales tutaj carte blanche ,ale jak sprobujesz rzucic cien na Wielkiego Wodza Jarosława Kaczynskiego ,chocby w formie zartu ,mozesz sie narazic ze zostaniesz nazwany agentem ,oligarchem ,zydem - dobry Bog wie kim :lol:

wolfy 03.09.2008 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 597827)
:shock: Koncze z toba debate ,bo znow dostane bana.....

Zbychu ty tez uwazaj,poki jechales po Tusku miales tutaj carte blanche ,ale jak sprobujesz rzucic cien na Wielkiego Wodza Jarosława Kaczynskiego ,chocby w formie zartu ,mozesz sie narazic ze zostaniesz nazwany agentem ,oligarchem ,zydem Bog wie kim :lol:

Pokazałeś właśnie swoją słabość - nie mówię o braku argumentów, bo tych nie miałeś już na początku naszej dyskusji. Moi drodzy - możecie robić z siebie ofiary jakichś wyimaginowanych prześladowań, ale do niczego was to nie doprowadzi. Jeżeli nie nauczycie się krytycyzmu wobec samego siebie, cały czas będziecie dreptać w miejscu. Dlatego właśnie wrzucanie onetowskich bon motów mnie obrusza - na tle tego tematu wręcz biją po oczach.
Nie stać was na merytoryczną krytykę? Śmiejecie się z "Układu", a sami walczycie z "pisiorami" i "moherami" mimo, że od przegranych przez PiS wyborów minęło tyle czasu.

P.S. Nie moderuję politycznego - robi to Wilku. Myślę, że po powrocie czule się wami zaopiekuje:D

jachting 03.09.2008 13:49

"Ludzie kochają igrzyska" to teraz są igrzyska ? :D ,sam bym na to nie wpadł
"polityka miłości w sensie dosłowne wulgarności" ładne :)
"Ludzie kochaja igrzyska wiec rozprawa z Kaczorami polegajaca ma byc milosnym zalotem wobec czesci spoleczenstwa. To wszysto jak przystalo na hipokryzje jest otoczone aurą miłośc"

Takie psychoanalizy ,próby objaśniania i kreowanie świata nie wyjdą wam na dobre,prędzej czy później zamieni się to w psychozę czy jakąś schizofrenie .Delikatnie to ujmując nie wygląda to najlepiej .Ten wasz język zrozumiały jest tylko dla was .

wolfy 03.09.2008 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 597833)
"Ludzie kochają igrzyska" to teraz są igrzyska ? :D ,sam bym na to nie wpadł
"polityka miłości w sensie dosłowne wulgarności" ładne :)
"Ludzie kochaja igrzyska wiec rozprawa z Kaczorami polegajaca ma byc milosnym zalotem wobec czesci spoleczenstwa. To wszysto jak przystalo na hipokryzje jest otoczone aurą miłośc"

Takie psychoanalizy ,próby objaśniania i kreowanie świata nie wyjdą wam na dobre,prędzej czy później zamieni się to w psychozę czy jakąś schizofrenie .Delikatnie to ujmując nie wygląda to najlepiej .Ten wasz język zrozumiały jest tylko dla was .

Zwracanie się do autora jakiegoś posta w liczbie mnogiej to też nie jest zdrowy objaw, przynajmniej według mnie.

:rotfl:

jachting 03.09.2008 14:02

Nie udawaj głupka :P
Cytat:

On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację
W każdym razie macie cechy wspólne,które można pośrednio zaliczyć do jakiejś grupy ,na tym forum nieźle się to obrazuje .

K_2 03.09.2008 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597831)
1.Pokazałeś właśnie swoją słabość - nie mówię o braku argumentów, bo tych nie miałeś już na początku naszej dyskusji.2. Moi drodzy - możecie robić z siebie ofiary jakichś wyimaginowanych prześladowań, ale do niczego was to nie doprowadzi. Jeżeli nie nauczycie się krytycyzmu wobec samego siebie, cały czas będziecie dreptać w miejscu. Dlatego właśnie wrzucanie onetowskich bon motów mnie obrusza - na tle tego tematu wręcz biją po oczach.
3.Nie stać was na merytoryczną krytykę? Śmiejecie się z "Układu", a sami walczycie z "pisiorami" i "moherami" mimo, że od przegranych przez PiS wyborów minęło tyle czasu.

P.S. Nie moderuję politycznego - robi to Wilku. Myślę, że po powrocie czule się wami zaopiekuje:D

ad.1
Ja natomiast zauwazylem ,ze jak ktos ma inne zdanie niz ty ,natomiast zaczynaja sie osobiste podjazdy:"typu za cienki jestes w uszach" czy" ty nie masz zadnych argumentow"
ad.2
PIS moze tez robic z Polski ofiare dla Niemcow ,Ruskow,zydow,ukladu,oligarchow ,gejow w sumie kogokolwiek.Glosic prawde objawiona ze tylk oni nas przed tym ochronia a na reszte konkurencji trzeba pluc ,bo oni wlasnie sa tymi zlymi
ad.3
O tak układ rzadu PISu z o.Rydzykiem ,nazwal bym modelowym przykladem ukladu : kasa ze Skarbu Panstwa w zamian za agitacje na rzecz PIS. No ale tak wielcy wizjonerzy jak Kaczynscy tego nie dostrzegaja ,oni sie takimi .......ami nie zajmuja oni tropia mafie paliwowa.Profity dla Rydzyka to przy tym pikuś.

wolfy 03.09.2008 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 597843)
W każdym razie macie cechy wspólne,które można pośrednio zaliczyć do jakiejś grupy ,na tym forum nieźle się to obrazuje .

No widzisz - tu się mylisz. To, że mamy zbieżne poglądy w niektórych sprawach nie oznacza, że możesz przypisywać nam przynależność do jakiejś grupy lub automatycznie zakładać, że wszyscy zgadzamy się we wszystkim. Dyskutuj z autorem, a nie jakimiś wyimaginowanymi "grupami".
Pomijam już fakt, że wyraził on swoją prywatną opinię, a ty potraktowałeś to jak odezwę polityczną.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2
ad.1
Ja natomiast zauwazylem ,ze jak ktos ma inne zdanie niz ty ,natomiast zaczynaja sie osobiste podjazdy:"typu za cienki jestes w uszach" czy" ty nie masz zadnych argumentow"

Taka jest moja ocena Twojej działalności w tym temacie. Skoro masz jakieś argumenty(argument to nie to samo co teza!), to czemu się z nami nimi nie podzielisz? Nie uważasz nas za godnych do obcowania z owocami Twojego intelektu?
Co do mojej marnej opinii o Twojej inteligencji, wiedzy i oczytaniu: nie potrafisz sensownie argumentować swoich tez, gdy tylko ktoś próbuje na nie odpowiedzieć zmieniasz temat lub próbujesz go ośmieszyć(w onetowym stylu, przypisując mu przynależność partyjną i/lub dewocję), potrafisz atakować nielubiane przez siebie opcje polityczne tylko powtarzając już dawno wyblakłe frazesy.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2
ad.2
PIS moze tez robic z Polski ofiare dla Niemcow ,Ruskow,zydow,ukladu,oligarchow ,gejow w sumie kogokolwiek.Glosic prawde objawiona ze tylk oni nas przed tym ochronia a na reszte konkurencji trzeba pluc ,bo oni wlasnie sa tymi zlymi
ad.3
O tak układ rzadu PISu z o.Rydzykiem ,nazwal bym modelowym przykladem ukladu : kasa ze Skarbu Panstwa w zamian za agitacje na rzecz PIS. No ale tak wielcy wizjonerzy jak Kaczynscy tego nie dostrzegaja ,oni sie takimi .......ami nie zajmuja oni tropia mafie paliwowa.Profity dla Rydzyka to przy tym pikuś.

:shock:
Co ma Twoja ocena działań PiS-u do naszej dyskusji? To ma być merytoryczna argumentacja? Ja Ci stawiam konkretne zarzuty, a ty mi z PiS-em wyjeżdżasz, nie wiadomo dlaczego i po co... Czy my w ogóle dyskutowaliśmy o PiS-ie, czy może każda dyskusja z Tobą się tak kończy, bez względu na temat? PiS, Rydzyk, "mohery". EDIT: Zapomniałem o Kościele katolickim:D
Wiesz, że to jest trollowanie?

P.S. Jak chcesz mi odpowiadać w ten sposób, jak na dwa ostatnie punkty, to oszczędź sobie wstydu i nie odpowiadaj w ogóle.

jachting 03.09.2008 14:54

Cytat:

No widzisz, i tu się mylisz. To, że mamy zbieżne poglądy w niektórych sprawach nie oznacza, ze możesz przypisywać nam przynależność do jakiejś grupy lub automatycznie zakładać, że wszyscy zgadzamy się we wszystkim. Dyskutuj z autorem, a nie jakimiś wyimaginowanymi "grupami".
Pomijam już fakt, że wyraził on swoją prywatną opinię, a ty potraktowałeś to jak odezwę polityczną.
W sumie masz rację,nie powinno się także przypisywać komuś etykiety i jeszcze paru rzeczy których nie wypada robić .
Choć chyba przyznasz że w tym temacie to nie pierwszyzna ?Jeśli nie wrzucą Cię do worka to przypiszą jakiś pogląd.... I to co muszę dodać ,to część "tępiąca" Tuska,wyraźnie według mojej oceny w takich podchodach przoduje :P.I tu pojawia się znowu podział,który chyba mimo wszystko jest dopuszczalny i który tak czy inaczej będzie się pojawiał .
Bo każdy w pewnym stopniu z czymś,kimś się utożsamia .Ty także opowiadasz się po jednej stronie,wręcz lubisz bawić się w recenzenta .I tym razem opowiedziałeś sie po stronie kałashnikowa ,tworząc grupę .

PS.Te podpunkty K2 pisał

wolfy 03.09.2008 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 597867)
W sumie masz rację,nie powinno się także przypisywać komuś etykiety i jeszcze paru rzeczy których nie wypada robić .
Choć chyba przyznasz że w tym temacie to nie pierwszyzna ?Jeśli nie wrzucą Cię do worka to przypiszą jakiś pogląd.... I to co muszę dodać ,to część "tępiąca" Tuska,wyraźnie według mojej oceny w takich podchodach przoduje :P.I tu pojawia się znowu podział,który chyba mimo wszystko jest dopuszczalny i który tak czy inaczej będzie się pojawiał .
Bo każdy w pewnym stopniu z czymś,kimś się utożsamia .Ty także opowiadasz się po jednej stronie,wręcz lubisz bawić się w recenzenta .I tym razem opowiedziałeś sie po stronie kałashnikowa ,tworząc grupę .

Może pora zmienić podejście i przestać bawić się w dwa nawalające się non-stop obozy? Szczególnie, ze nie da się na tym forum zrobić podziału według partyjnych linii demarkacyjnych, jak to uparcie próbują robić K_2 ze Zbychem.

Czy lubię recenzować?
Powiedzmy, że raczej staram się być po stronie recenzowanych.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 597867)
PS.Te podpunkty K2 pisał

Wiem, do niego pisałem.
EDIT: acha:D

kalashnikov2 03.09.2008 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597874)
Może pora zmienić podejście i przestać bawić się w dwa nawalające się non-stop obozy? Szczególnie, ze nie da się na tym forum zrobić podziału według partyjnych linii demarkacyjnych, jak to uparcie próbują robić K_2 ze Zbychem.

Wlasnie zademonstrowales dysonans ! ;-)

jachting, zbychu - w tuskowej milosci jest tyle "milosci" ze jest miloscia gdy jest j***nie. Poprzednikow. A na tle Rokity - Tusk jest zwyklym tępym chamem ubranym w szaty luzaka i swojskiego chlopaka z podworka. Wiec dawanie szans rokicie ze wzgledu na tuskową Liebenspolitik jest totalnym pudlem. Rokita wycofal sie m.i.n dlatego ze nie chcial sie odentyfikowac z prostacką,schetynowo-tuskową frakcją PO.

jachting 03.09.2008 17:00

A gdzie te j+++nie widzisz ? Być może coś przegapiłem ,w ostatnim czasie nie śledzę tak "namiętnie" polityki .
W każdym razie ja widzę wielką wyrozumiałość i tolerancję dla przeciwników ,a co do rozliczeń to bierność straszna ale poniekąd jest to zrozumiałe i bez tego jest niezła nawalanka .

kalashnikov2 03.09.2008 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 597855)
Co ma Twoja ocena działań PiS-u do naszej dyskusji? To ma być merytoryczna argumentacja? Ja Ci stawiam konkretne zarzuty, a ty mi z PiS-em wyjeżdżasz, nie wiadomo dlaczego i po co... Czy my w ogóle dyskutowaliśmy o PiS-ie, czy może każda dyskusja z Tobą się tak kończy, bez względu na temat? PiS, Rydzyk, "mohery". EDIT: Zapomniałem o Kościele katolickim:D
Wiesz, że to jest trollowanie?

To jest niestety szersze zjawisko. Jedni swe niezadowolenie z zycia w Polsce ktore wyglada jak to ujal RAZ jak "plywanie w Kisielu" - wylewaja na ukladach III RP i bezkrytycznym kulcie Balcerowicza, inni, z róznorakich powodów wylewaja całą żółc na PiS, Kosciol, Tydzyka etc. A że chocby sie zesrać to i tak nie udowidni sie logicznego zwiazku miedzy dwuletnim rzadem PISu (sposrod 18 lat III RP)ani istnieniiem KK a winą za to jak wyglada obecna sytuacja ekonomiczna w kraju na tle Europy, wiec żółc i atak jest wielokroć wiekszy niż tym instytucjom się należy. O ile w przypadku mlodziezy to jeszcze jest pochodną tego co w mediach, to w przyopadku ludzi troche starszych ktorzy dorosle zycie spedzili pod koniec PRL i w III RP - obwinianie Kaczynskiego i PiSu za wszystko co najgorsze jest niczym innym jak znajdywaniem kozla ofiarnego za to ze w Polsce jest tak jak jest a nie jest tak jak byc powinno. A że wielu z tych ludzi w slusznym wieku popieralo rozne unie wolnosci ilub lewice - wiec walnie przyczynili sie do tego jak Polska wyglada. I zamiast sie uderzyc w pierś - wolą zagluszyc sumienie krytykowaniem wszystkiego co kaczkowe.

K_2 03.09.2008 17:36

Ja nie obwiniam Kaczynskiego o wszystko co najgorsze w Polsce .Ja go obwiniam za:aparycje ,fizjononomie :lol: a przede wszystkim za napuszczanie jednych na drugich ,straszenie , kompleksy,malosc ,zasciankowosc.
Chocby walczyl z 10 ukladami naraz to i tak mu nic nie pomoze ,bo nikt normalny nie jest w stanie na dluzsza mete wytrzymac schizofremicznego stylu rzadzenia.
Co do krytyki Rydzyka.Moze ty w dzialanosci tego goscia odnajdujesz cos pozytywnego ja sie tym poprostu brzydze .Mozesz mowic ze zbiera kase dobrowolnie,ze miesza sie do polityki w slsuznej sprawie - dla mnie to ohyda.Chyba moge meic do tego prawo ?

Gwiaździsty 03.09.2008 18:02

Cytat:

Mozesz mowic ze zbiera kase dobrowolnie,ze miesza sie do polityki w slsuznej sprawie - dla mnie to ohyda.Chyba moge meic do tego prawo ?
:) Myślałeś kiedyś o karierze w kabarecie?

K_2 03.09.2008 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 597981)
:) Myślałeś kiedyś o karierze w kabarecie?

Myslalem,chcialem wystepwoac w nim z Tadeuszem Cymańskim :rotfl:

jachting 03.09.2008 18:09

A co Cię tak rozbawiło Gwiaździsty ? Jakieś podstaqwy kultury przydałoby się zachować .
Gdzie jest moderator :D ?

Gwiaździsty 03.09.2008 18:34

Cytat:

A co Cię tak rozbawiło Gwiaździsty ? Jakieś podstaqwy kultury przydałoby się zachować .
Kultury ala Niesiołowski ? :) Dziękuję, za bardzo pluje się w czasie wymowy :)

jachting 03.09.2008 23:03

Jaki "dowciapny" :P A to wy nie mieliście urlopu :D

Ps.dowciapny nie dowcipny .

cpc 03.09.2008 23:15

K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.

To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO.

Przemyśl to...

K_2 04.09.2008 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc (Post 598212)
K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.

To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO.

Przemyśl to...

Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.:-D
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje. Nie wiem na kogo bede glosowal w nastepnych wyborach ,ale wiem napewno na kogo nie zaglosuje i to bedzie PIS.Walka z ukladem ,korupcja itd (jesli wogole takowa byla :rotfl: ) i reszta obietnic PISu nie ma dla mnie znaczenia bo ja "tych gosci i ich sposobu posrzegania swiata" nie trawie.
Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. On i tak wybierze PIS .W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.

Sędzia 04.09.2008 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 598304)
potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd.

W 2001 roku najwięcej, bo 41 proc. słuchaczy Radia Maryja oddało głos na LPR, ale niemal 60 proc. głosowało inaczej, w tym: 14 proc. na Samoobronę, po 8 proc. na PiS i... SLD, 6 proc na PO. Proporcje te odwróciły się cztery lata później - największym poparciem cieszyło się PiS (40 proc.), ale na drugim miejscu (16 proc.) była PO, a dopiero na trzecim (12 proc) partia Romana Giertycha. W wyborach w 2007 roku słuchacze Radia Maryja trzykrotnie częściej głosowali na PiS niż na PO.

http://www.tvn24.pl/-1,1562537,0,1,p...wiadomosc.html

cpc 04.09.2008 12:16

Cytat:

Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.:-D

hehe spox K_2, ale czytaj uważnie, napisałem, że czasem Ci się zdarza używać sloganów i utartych haseł, nie napisałem nigdzie, że tak jest zawsze :-). Druga sprawa, jeśli uważasz, że nie stosuje żadnej argumentacji to wykaż to, ja akurat jestem w stanie przyznać się do błedu, co przynajmniej kilka razy miało miejsce, także duży luzz

Cytat:

W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje.
Trudno się z Tobą nie zgodzić, szczególnie, że program partii typu PO, LSD, PIS i PSL w wymiarze gospodarczym można streścić następująco: odbierzemy Wam kase w podatkach, gdzie się da, zawiniemy wysoką prowizje do kieszeni, a z tego co zostanie coś tam Wam sfinansujemy :lol:. No i finansują ZUS, NFZ i większy z roku na rok dług publiczny. Przy okazji wiesz jaki masz już dług ??, bo przecież ktoś go kiedyś będzie musiał spłacić.

Poza tym to co napisałeś to argument przeciwko d***kracji :-)

Cytat:

Z drugiej strony jest tak samo .
PO i PIS się niczym ze sobą nie różnią, smiejesz się z walki z korupcją, ale czy PO zlikwidowała CBA ?? nie

Cytat:

ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.
Widzisz, właśnie to co powinno charakteryzować wyborce to nie emocje, a chłodna kalkulacja i logika. Emocjami nie wykarmisz swoich dzieci, nie kupisz sobie nowego auta, emocje nie zagwarantują Ci na starość tanich leków. Życie dostarcza Nam wiele emocji - na przykład nasza Wisła to robi :-), polityka nie musi mi ich dokładać.

Swego czasu pewien lider AWS co to startował na prezia powiedział, że liczy na elektorat kobiecy bo czuje się przystojny, jaki był taki był nie mnie to oceniać. Jednak kryterium było zabójcze:rotfl:
To tak jakby kupić grajka do Wisły bo jest fajny i ogóle, a nie dlatego, że umie dobrze grać.
Jakby Wisła kierowała się takimi kryteriami to za 2 lata II liga łelkom ewrybody.
Takimi niestety kryteriami kieruje się większość wyborców i efekty widać, jak gra drużyna polityków.
W lidze wałów i niekompetencji w sumie idzie jej nieźle.

pzdr

wolfy 04.09.2008 14:17

Cytat:

Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.

Gdybyś był w połowie tak inteligenty, jak uważasz, to pewnie rozumiałbyś dlaczego generalizowanie i wrzucanie do jednego worka do niczego nie prowadzi. Posługujesz się swoim wyobrażeniem słuchacza RM tak, jakby to był rzeczywisty byt, a nie wytwór mediów. Ludzie są różni, nie ma jakiegoś szablonu pod który można by ich podpiąć, a na pewno już nie jest nim partia, na którą głosują lub radio, którego słuchają.

Mnie osobiście wisi styl, wygląd - ogólnie PR danego polityka lub jego partii, ale faktem jest, że większości wyborców - nie(i nie jest to nasza specyfika, wystarczy spojrzeć na wybory prezydenckie w USA).
Człowiek inteligentny nie powinien się kierować emocjami, w przeciwnym wypadku będzie łatwo nim zmanipulować. Wystarczy zadać sobie pytanie - "kto kreuje emocje w polityce?". No właśnie, kto?

K_2 04.09.2008 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 598443)
Gdybyś był w połowie tak inteligenty, jak uważasz, to pewnie rozumiałbyś dlaczego generalizowanie i wrzucanie do jednego worka do niczego nie prowadzi. Posługujesz się swoim wyobrażeniem słuchacza RM tak, jakby to był rzeczywisty byt, a nie wytwór mediów. Ludzie są różni, nie ma jakiegoś szablonu pod który można by ich podpiąć, a na pewno już nie jest nim partia, na którą głosują lub radio, którego słuchają.

Niestety nie myle sie w swojej ocenie. Utwierdzam sie w tym gdy wlacze Radio Maryja i slucham w jaki sposob sie tam prowadzi debate i z jakim odzewem zglaszaja sie dzwoniacy tam ludzie. Ponadto widzialem ta "swolocz" na pogrzebie Geremka i ostatnio w Stoczni na obchodach.Władysław Bartoszewski idealnie ich zripostował i opisał.

jachting 04.09.2008 17:31

Wolfy inteligencie ty nasz :),nie zdarzyło Ci się podpiąć na tym forum kogoś pod GW czy lewice ?
Tak się tylko pytam,bo przykładowo tacy użytkownicy jak sambo czy Gwiaździsty robią to nagminnie .
I coś na obronę K_2 ,przedział słuchaczy jest na pewno zróżnicowany ,tak jak i częstotliwość słuchania,,niektórzy włączają to radio aby się pomodlić .Co to zmienia ? Ogólnie program jest jednoznacznie na kierunkowany,moim zdaniem nie najlepiej wychowuje sobie słuchaczy . Widać to po wyznawcach tego radia,bo i jakim wzorem,przykładem jest Rydzyk i nie tylko ....

wolfy 04.09.2008 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 598548)
Wolfy inteligencie ty nasz :),nie zdarzyło Ci się podpiąć na tym forum kogoś pod GW czy lewice ?

Nawet jeśli, czy to coś zmienia?
Ostatnią rzeczą, jaką mogę Ci doradzić jest branie ze mnie przykładu.
Cytat:

Tak się tylko pytam,bo przykładowo tacy użytkownicy jak sambo czy Gwiaździsty robią to nagminnie .

I?
Cytat:

I coś na obronę K_2 ,przedział słuchaczy jest na pewno zróżnicowany ,tak jak i częstotliwość słuchania,,niektórzy włączają to radio aby się pomodlić .Co to zmienia ? Ogólnie program jest jednoznacznie na kierunkowany,moim zdaniem nie najlepiej wychowuje sobie słuchaczy . Widać to po wyznawcach tego radia,bo i jakim wzorem,przykładem jest Rydzyk i nie tylko ....

jachting, to są w większości ludzie dorośli. Ich nie trzeba wychowywać.
Co do zawartości programu - przyznam szczerze, że nigdy nie słuchałem na żywo.
Zdarzyło mi się za to raz przesłuchać nagrany materiał(jakiś wywiad z o. Rydzykiem) i porównać go z relacją z "GW". Od tego czasu bardzo ostrożnie podchodzę do prasowych doniesień.
A ty - ile razy słuchałeś RM? Tak szczerze i bez bicia.

K_2 - czy fakt, że 90% komentarzy na onecie jest pisanych przez debili oznacza, że jest to reprezentatywny obraz jego użytkowników? Czy może po prostu tego typu osobnicy mają "najwięcej" do powiedzenia mimo, że chyba raczej nie powinni zabierać głosu?

To wszystko zresztą nieważne. Dajecie się złapać na prosty zabieg socjotechniczny: "Wspólny wróg jednoczy".

cpc 04.09.2008 18:53

Cytat:

Jeśli RM jest przegięciem w jedną stronę to TVN i GW to przegięcie w drugą:-), fanem ani pierwszego ani drugiego ani trzeciego nie jestem więc jakoś łatwiej mi to ocenić.
Fakt, mamy w Polsce skrajności, tylko, że jedne są nie opakowane czyli surowe, a drugie podane na ładnym talerzu i z ładnym przybraniem. Jak dla mnie remis ze wskazaniem na GW:lol:

Uwierz mi, że dla wielu ludzi w tym kraju(da ktoś głowę, że to mniejsza grupa niż zatwardziali fani RM), same tytuły pojawiające się w GW powodują odruchy wymiotne, wszystko zależy od punktu widzenia...

Ale Panowie, kłócimy się w zasadzie o pierdoły, bo przecież cudów jak nie było tak nie ma, a podatki są nadal wysokie więc ocb w ogóle ??:-/

shad 04.09.2008 19:53

http://edition.cnn.com/2008/WORLD/eu...ml#cnnSTCVideo

Ciekawy cykl w CNN, o Polsce, czytając "zajawkę" można zapomnieć o naszej "elitce" politycznej i poczuć się dużo lepiej ;)

Cytat:

A nation with a proud past and promising future -- Poland's influence on the global stage is growing. A driving force in the new Europe with a skilled workforce spreading its influence beyond its borders and an economy increasingly attractive to foreign investors -- Poland is making its mark.

jachting 04.09.2008 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 598604)
Nawet jeśli, czy to coś zmienia?
Ostatnią rzeczą, jaką mogę Ci doradzić jest branie ze mnie przykładu.

I?

jachting, to są w większości ludzie dorośli. Ich nie trzeba wychowywać.
Co do zawartości programu - przyznam szczerze, że nigdy nie słuchałem na żywo.
Zdarzyło mi się za to raz przesłuchać nagrany materiał(jakiś wywiad z o. Rydzykiem) i porównać go z relacją z "GW". Od tego czasu bardzo ostrożnie podchodzę do prasowych doniesień.
A ty - ile razy słuchałeś RM? Tak szczerze i bez bicia.

.

To dlaczego wymagasz ?
---
Trwoga to do Boga ,taka jest moja odpowiedz .
Parę razy słuchałem RM,dużo ideologi ,jakieś dziwne obrazowanie światra agenci ,"oni nie chcą abyśmy wychowywali radio maryjne elity" itd polityka przedstawiana jednostronnie,"odpowiedni goście"interesiki,sugerowanie ,reklamy szkoły i rozmowy o niej,gazety "nasz dziennik" itp.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc
Jeśli RM jest przegięciem w jedną stronę to TVN i GW to przegięcie w drugą:-), fanem ani pierwszego ani drugiego ani trzeciego nie jestem więc jakoś łatwiej mi to ocenić.
Fakt, mamy w Polsce skrajności, tylko, że jedne są nie opakowane czyli surowe, a drugie podane na ładnym talerzu i z ładnym przybraniem. Jak dla mnie remis ze wskazaniem na GW:lol:

Uwierz mi, że dla wielu ludzi w tym kraju(da ktoś głowę, że to mniejsza grupa niż zatwardziali fani RM), same tytuły pojawiające się w GW powodują odruchy wymiotne, wszystko zależy od punktu widzenia...

Nie widzisz żadnej różnicy ? Czy katolicyzm ma jakieś znaczenie,tak sobie to wyobrażasz ? Pewnie dlatego że bliżej Ci do takiej wizji świata .
GW jest prywatną gazetą,niema jako takiej misji,jest to dziennik który ocenia i relacjonuje politykę ,sytuacje w kraju itd. jest do tego przeznaczony.Nie jest to oczywiście dziennik prawicowy raczej centrowo lewicowy .
Przeglądam często np.Rzeczpospolitą ,naprawdę niektóre ich artykuły oceniam na mniej niż zero,nie jestem w tym odosobniony ,ale ani nam w głowie podsyłać im świnię .Co najwyżej do kupna nie będę namawiał .

Ps.A co do Tvn to tą nagonkę uważam za całkowitą propagandę.GW za mało czytałem ,nie znam jej historii itd więc nie ocenie tych waszych ataków jednoznacznie ,choć z tego co obserwuje to sami się strasznie napedzacie

kalashnikov2 04.09.2008 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 598694)
Przeglądam często np.Rzeczpospolitą ,naprawdę niektóre ich artykuły oceniam na mniej niż zero,nie jestem w tym odosobniony ,ale ani nam w głowie podsyłać im świnię .Co najwyżej do kupna nie będę namawiał .

Ja wiem, Wildsteina się nie czytuje. Żyd.

jachting 04.09.2008 20:56

Napisałem że przeglądam w domyśle czytam .
A mało to Zydów w Polsce ? :D .
Ja do Żydów nic nie mam,nawet ich lubię .

cpc 05.09.2008 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 598694)
To dlaczego wymagasz ?

Nie widzisz żadnej różnicy ? Czy katolicyzm ma jakieś znaczenie,tak sobie to wyobrażasz ? Pewnie dlatego że bliżej Ci do takiej wizji świata .
GW jest prywatną gazetą,niema jako takiej misji,jest to dziennik który ocenia i relacjonuje politykę ,sytuacje w kraju itd. jest do tego przeznaczony.Nie jest to oczywiście dziennik prawicowy raczej centrowo lewicowy .

No RM też jest prywatne więc ocb.
Bliżej mi do wizji świata, w którym istnieją wolni ludzie nie ograniczani i kontrolowani przez państwo.
No ale chyba mam lipe, bo właśnie

Ruszyły przygotowania do kolejnej operacji wymiany dowodów osobistych. W trzy lata po rewolucyjnym przejściu od zielonych książeczek do plastikowej karty czeka nas kolejna wielka zmiana (...)

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4803

Ciekaw jestem kiedy Nas zakolczykują ?? Skoro ma to finansować UE - socjalistyczne marzenie Michnika to w GW na pewno wyjaśni swoim czytelnikom, że to dla ich dobra.

Marzy mi się, żeby chociaż kibice, a jest Nas wielu - wszystkich nie zamkną, olali kolejną zmianę dowodów, z resztą taki dowód na wyjazdach jest, że tak powiem, niewskazany :lol:

K_2 05.09.2008 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 598860)
te jachting - do Rzeczpospolitej intelektualnie nie dorosłeś zwyczajnie tak jak Twoi koledzy z młodziezówki partyjnej,

dużo gracie w głupkowate gierki, siedzicie przy komputerach wiec o tym macie jakieś pojęcie. Możemy więc sobie pooglądać takie wasze produkcje http://www.youtube.com/watch?v=0A4on0leWCA

http://www.youtube.com/watch?v=Igqkf...eature=related

na tyle stać takich ...

Przeciez Rzeczpospolita to to samo co Gazeta Wyborcza ,tylko w RZ jest propaganda na rzecz PISu a GW na rzecz SLD .Jak slucham Semki albo tego plastusia co napisal Michnikowszczyzne(nazwisko mi wypdlo z glowy) to tak jakbym sluchal nadwornych pisarzy PISu .
Wolne media to groteska,tzn sa one wolne ale obiektywne sa wtedy jak sie posadzi w studiu dziennikarzaa RZ i GW obok siebie i sie ze soba kloca ,zupelnie jak politycy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl