![]() |
Czy to prawda, ze SKWK wyslalo delegacje na rozmowy wlascicielskie do prezesa i ci ludzie odziani byli w krotkie spodenki? Gdzies przeczytalem taka plotke i nie moge w to uwierzyc.
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
Boże broń przed TS-em. Mam wielką nadzieję, że info o nich specjalnie zostało wypuszczone do mediów, aby wywrzeć presję na drugą firmę. Ciężko mi uwierzyć zresztą, że Cupiał po tylu latach sprzeda klub jakimś gołodupcom, bez planu itp. |
Cytat:
Ponoć to był Dan Bilzerian. lepiej krótki spodenki czy ładny garnitur i słoma z butów ?:) tak wiem jak powinny wygladać rozmowy handlowe i na jakim poziomie powinny byc prowadzone. To jest wazny czynnik około sprzedażowy ale jak ktoś miałby przyjśc z 400 milionami to dla mnie moze nawet przyjśc w klapkach. p.s. jak szejk sie wpierdala w kocu z wyciętymi oczami to nikt sie nie przypierda*a ! :) na lajcie chlopaki, tez mnie ciekawi czy dzisiejszy dzien zmieni świat |
Cytat:
nikt rozsądnie myślący nawet się nad tym "czymś" nie zastanawia :help: |
Cytat:
Niestety, są pewne standardy których trzeba przestrzegać. Tak jak torebki z herbaty nie wyciągasz palcami, tak również na spotkaniu biznesowym powinieneś wyglądać tak, żeby okazać szacunek osobie która poświęca Ci swój czas. "Eee... Boguś. ....a bo ten, kupilibymy to. Tylko poleć z ceny po znajomości" |
No jak widać znaczna część ludzi się niestety zastanawia...
|
Potwierdzam ze ekipa z SKWK była u Cupiała i to było w dniu podania sie do dymisji Dunina - przypadek ???
Potwierdzam ze wczoraj w TF był Marek Citko |
Cytat:
Rozumiem ze wtedy, gdy taki kupiec jest JEDEN, czytaj jeden jedyny bez konkurencji, Ty jako szef unosisz sie podstawami podchodów a nie zerami w excelu. Ok. Mozna i tak, jednak wtedy kupiec w krótkich spodenkach wychodzi dalej z portfelem pieniędzy a ty siedzisz w swoim starym fotelu, w garniutrze zastanawiając się do jakiego baru mlecznego pojdziesz jutro na zupę.... |
Cytat:
Ale jedno mogę powiedzieć. Znając Cupiała odpaliłby takich klientów na starcie. |
Znając Cupiała :D
No tak... |
Cytat:
|
Opanujcie sie z tymi krotkimi spodenkami. Naprawde myslicie, ze TS wyslal na negocjacje ws. kupna klubu ludzi w krotkich spodniach?
Tak, jakis czas temu bylo spotkanie Boguslawa Cupiala z kibicami, nie zakonczylo sie ono w dobrej atmosferze, krotkie spodenki dolaly troche oliwy do ognia. Nie dotyczylo sprzedazy klubu TS-owi :) Wydarzenie nalezy traktowac w kategoriach anegdotki, ubarwilo troche tekst w PS. Sadze ze TS zdaje sobie sprawe ze wziecie na siebie pilki to wiecej problemow niz chwaly. Ale trzeba przy tym wiedziec, ze z powodu decyzji wlasciciela klub stracil w ostatnim roku kilka mln zl. Sytuacja, w ktorej wlasciciel caly czas jest w rozkroku, ni to sprzedaje klub ni to zostawia jest dla Wisly fatalna. |
@Rav,
btw, może napisz wreszcie dla niektórych, że nie jesteś M.Migą :D Bo chyba wielu Cię z nim myli tu.. |
Cytat:
|
Wyręczę go
Pan Mateusz Miga to "Zmięty" na TWSD |
Cytat:
ale dobra, koniec offtopu ;) |
Gdzie ktos tak sugeruje?
Nie, nie jestem M. Migą ani jego źródłem :) |
IMO Wisła to potencjalnie najlepszy klub do przejęcia teraz na polskim rynku.
Z Ekstraklasą.się zaczęło dziać in plus (prawa telewizyjne, zwiększone budżety, stadiony, organizacja), Polska to bardzo duży rynek europejski a Kraków to jego drugie największe miasto (co oczywiście jest skorelowane z decyzją biznesową, bo sama inwestycja bez planu jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto). Istnieje baza, stadion, są kibice, jest historia, marka jest znana w Europie etc. Myślę, że potencjał na inwestora zagranicznego jest spory, więc nie musi to być wcale Mlekovita. Jeśli coś.jest rzeczywiście na rzeczy to może być inwestor, który w ten sposób zakomunikuje swoją pozycję w Polsce/Europie. Chińczycy i Arabowie to na pewno ciekawszy pomysł niż Senegalczycy ;-) |
temat sprzedaży ratalnej upadł wczoraj. Cupiał nie zgodził się na taką sprzedaż.. to nie telewizor z media markt
|
Przede wszystkim Cupiał ma bata który nie leży w żaden sposób TS. Proponuje (przynajmniej tak było za poprzednim razem) ze jeżeli w ciągu kilku lat sprzedadzą klub komuś innemu to mają mu zwrócić cały dług wewnętrzny.
Dzięki temu zabezpiecza sytuację w której TS jest tylko pośrednikiem przy sprzedaży. |
I dobrze, nikt kto chce kupic klub na raty, gdzie calkowita cena to 10-20 mln, lub te 14 ktore pojawiaja sie w mediach nie jest w stanie prowadzic klubu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Andrzej Klemba
@and_klemba Wg bardzo poważnego źródła bliskiego TS - rozmowy Telefonika - kibice bez efektów i zakończone. Oczywiście nigdy nie mów nigdy ufff... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a moze wymogiem jest najpierw rozmowa (nawet iluzoryczna) z racji tego ze Skwk ma "jakis" zapis dot. pierwokupu? nie znamy otoczki a komentujemy jakbyśmy conajmniej w kieszeni u BC siedzieli :D ja wiem, kazdemu sie udziela ten tydzien bajkopisarstwa |
Podobno wg osób z klubu drugi kontrahent jest bardziej wiarygodny niż kibice.
Może się sprawdzi moje info o chińczyku ;) |
Niusy i wpisy takie jak ten A. Klemby to pewnie żywcem wyjęte z tego forum. Dwie strony wcześniej to samo już napisano... a już określenia typu "bardzo poważne źródło bliskie postumentu Mickiewicza na rynku" itp. to już prawdziwe perełki...
|
Cytat:
|
Cytat:
Były za to rzeczowe analizy, wskazywanie popełnianych błędów, ostrzeganie przed zagrożeniami związanymi z otaczaniem się przez niewłaściwych ludzi i z porywczością Cupiała. Większość analiz @Markusa i @Kota się potwierdziło. Spełniły się też ich przestrogi co do losu, jaki może spotkać Wisłę. Oczywiście, po latach, pamiętamy tylko, że ktoś krytykował i wskazywał błędy i wydaje się nam, że ten ktoś był wrogiem. A może warto pomyśleć, że ten ktoś tylko martwił się widząc ewidentne błędy podczas gdy inni z zaślepieniem wołali: 1906% poparcia? |
Cytat:
|
Cytat:
Dla jednego teksty w/w to będzie krytykanctwo, dla innych rady ku przestrodze... |
Cytat:
Snuć ogólniki typu: błędem jest pozbycie się/sprzedaż zawodnika X nie mając na jego miejsce godnego następcy nie jest tajną wiedzą tylko oczywistą oczywistością, oni tylko takich argumentów używali - OCZYWISTYCH - dodać do tego poprawną pisownię plus umiejętność budowania zdań dawało wynik taki, że wielu nieogarniętych życiowo ludzi łykało te pospolite brednie... ehhhh "szkoda strzępić r.." na nich. Łatwo gospodarować cudzą kasą... Chłopcy nie odkryli ameryki, że wszystko było na "już" a w ten sposób drugie ManU się nie zbuduje, niemniej jednak chylę czoła przed BC. "rady ku przestrodze..." HAHA oj dziękujemy wam za takie rady, rady ogólnikowe, rady i wizje niczym mądrości Kononowicza. Cóż Wisła osiągnęłaby bez ich rad? |
Jak się dowiedzieliśmy Bogusław Cupiał znalazł dwóch partnerów, którzy negocjują z nim kupno klubu piłkarskiego Wisła Kraków. Wg. naszych informacji rozmowy są bardzo zaawansowane i zmierzają ku zakończeniu. Pierwszym podmiotem jest Towarzystwo Sportowe Wisła natomiast drugim podmiotem są Arabscy Szejkowie, którzy chcą zostać anonimowi do czasu zapadnięcia ostatecznych decyzji. Nasze źródło mówi o tym, że to właśnie Szejkowie są bliżsi porozumienia z Bogusławem Cupiałem i że w grę wchodzą duże pieniądze.
Są to Ci sami szejkowie, którzy rzekomo mieli przejąć GKS Tychy. Szejkowie chcieliby jednak szybko kupić klub, który mogliby wprowadzić na europejskie salony poprzez Ligę Mistrzów. To główny czynnik wpływający na wybór klubu. Mówi się w kuluarach, że Wisła dzięki temu przejęciu dostanie pokaźny budżet transferowy a trenerem pozostanie Dariusz Wdowczyk. info:http://pilkarskaprawda24.pl/2016/07/...tac-sprzedana/ |
Ja jednak mam nadzieję, że jeśli z klubem negocjuje ktoś kto nie chce ujawniać swoich personaliów przed finalizacją rozmów to powinien to być człowiek rozsądny i taki któremu nie zależy na rozgłosie samym w sobie. To może być dobra oznaka.
|
Cytat:
http://weszlo.com/2016/07/19/hej-tyc...kinom-biznesu/ |
Nie wklejajcie już takich bzdur z neta... :lol:
|
Cytat:
:help::help::help: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl