Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

iiYama 28.07.2011 20:45

Ch.... grają te Turki, klepanie jak na podwórku. Też pewnie będą narzekać że mieli przewagę, strzały i takie tam.

lorddavy 28.07.2011 20:45

Ale murzynowi sanki zrobili ...

adikos1906 28.07.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1135746)
W Europie kibicuje każdemu zespolowi z Polski, rozumiesz? W lidze kibicuje Wisle, w europejskich pucharach - "Polsce".

Patriota .. :rotfl:

Musiek1906 28.07.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1135725)
No i ja sie ciesze, ze Legia prowadzi bo to polski zespol. Jakos pieknie wygladaja europuchary w tym roku, szkoda tylko Jagi ;/ zawsze odpadalismy w 1 rundach a teraz?

Nie rozumiem, jak można cieszyć się, że odwieczny rywal wygrywa...
I co z tego, że to polski zespół? Polske reprezentuje kadra nie Legia, Lech czy Polonia. :evil:

Może na nastepną runde LE zorganizujemy specjala i wybierzemy sie na jakiś wyjazd z Legią. Wkońcu to "polski zespół".:-D

Mam nadzieje, że nie dożyjemy takich czasów, że starozakonni będą grać w pucharach... i co siądziesz przed TV i bedziesz skakał z radości, gdy strzelą gola? Pewnie tak, bo Cracovia to "polski zespół":lol:

Birsa 28.07.2011 20:45

Na Futbol24 doliczony czas. Legia już tego zwycięstwa nie wypuści z rąk. Szacunek za to, że mając z 2 sytuacje w meczu strzelają jedną bramkę. Niech grają dalej, nasz Koń Trojański w postaci Maćka "Złotoustego" Skorży popracuje dalej.

Martineq 28.07.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1135763)
Wiecie jaka najbardziej ulubiona przyśpiewka kibiców Legii o Wiśle? Za nic w świecie nie kibicowałbym klubowi, który jest a co za tym idzie jego kibice odwiecznym wrogiem Wisły.

Nie spiewaja kibice , tylko grupki debili. Takie grupki "dzieci wojny" także znajdują się na Wiśle. Oni się nie liczą, to jest tylko przegrana grupa społeczna.

DevilMayCry 28.07.2011 20:46

zaczyna się- jak co rok... :)

No i mamy niespodziankę

Zienczuk8 28.07.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1135746)
W Europie kibicuje każdemu zespolowi z Polski, rozumiesz? W lidze kibicuje Wisle, w europejskich pucharach - "Polsce".

rozumiem, że po dwumeczu Shahtior - Cracovia płakałeś. przykro mi.

emj10 28.07.2011 20:48

Kibice wszystkich polskich drużyn łączcie się.

Kocham takie spotkania. Jedna drużyna przewyższa piłkarską drugą o dwie klasy, ale rywal za wszelką cenę broni dostępu do swojej bramki. Finalnie ten lepszy przegrywa spotkanie i mam ogółem mniej sytuacji bramkowych od rywala.

mitmichael 28.07.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1135763)
Wiecie jaka najbardziej ulubiona przyśpiewka kibiców Legii o Wiśle? Za nic w świecie nie kibicowałbym klubowi, który jest a co za tym idzie jego kibice odwiecznym wrogiem Wisły. Jest kilka klubów w Polsce, którym kibic Wisły nie powinien kibicować. Wśród nich na pewno są amica i legia.

Od razu mi sie przypomniał wpis na onecie - kto sie smieje z Wisły: Brzeszcze :rotfl: Koniec meczu, nieslychane Legia wygrała z Turkami na wyjeździe

http://up.programosy.pl/foto/trt1_00...214912_min.jpg

7 kotów 28.07.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1135752)
Dla takich jak Ty na forum nie powinno byc miejsca. No a niestety co raz wiecej sie takich osobników pojawia na forum :/

Ale on juz dostal bana kiedys. Teraz sie zarejstrowal 6. lipca i zgrywa od nowa pilkarskiego patriote.
Tacy mnie wlasnie najbardziej denerwuja: wyrzucasz drzwiami - wraca oknem. Wyrzucisz oknem i zamykasz okiennice - łup! spada w oblokach sadzy kominem. I tak w kolko.
Nie dociera nic. Jak romka z dzieckiem na dworcu glownym. Nawet jak przy.......isz to sie nie odczepi.

lorddavy 28.07.2011 20:49

Skończcie już to, co roku to samo... Punkty do rankingu są, jak nie zjebią drugiego meczu Maciek Skorża zostaje w Legii. Nic tylko świętować :D

qqq_b 28.07.2011 20:49

Jest! mamy zwyciesto. Kolejny punkt do rankingu.

dynek.pl 28.07.2011 20:49

Brawo Legia - odrobili to co stracil Slask.
Turcy bez pomyslu - są jak najbardziej do przejścia.
Tym bardziej szkoda Slaska bo mogl byc super tydzien w pucharach ale moze co sie odwlecze ... :)

krowczax 28.07.2011 20:50

Ten sezon, jeśli chodzi o europejskie puchary, jest naprawdę bardzo, baaardzo ciekawy...

Bronex 28.07.2011 20:50

No trudno wygrali. Turcy w pierwszej połowie zrobili dobre wrażenie i nic poza tym. "Leża Varsova" - wraca z tarczą.

Patrzcie jak to Maskaant fajnie swego czasu powiedział - mniej dymu , więcej ognia.

speedfashion 28.07.2011 20:52

I dupa. Po imponującym początku Turki strasznie zdziadziały. Cóż, może jeszcze coś w Warszawie ugrają.

rafal777 28.07.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1135742)
Ale ta Legia nic nie gra. Jeden kopnie, drugi kółko i długa do Ljuboji, ten odegra a Manu się przewróci lub wrzuci na pole karne a tam nie ma nikogo. I oni z taką grą co roku ocierają się o pudło. ....a. No ale Maciek musi zostać.

Gościu ale denny komentarz. Wkurza mnie jak ludzie nie potrafią zachować umiaru w komentowaniu. Jedni się jarają na maxa jak Legia gola strzeli kolejni zaś krytykują, a tu nie ma czego. Bardzo dobry wynik, grali aby osiągnąć ten wynik i się udało.

Bronex 28.07.2011 20:54

Jutro pewnie Skroża będzie opowiadał o przepisie na wielką piłkę Magdzie Mołek w Dzień dobry tefałen. Klaka jak .... pewnie. Wiecie jak to jest TVN-em. Ze sprawy wielkości myszy , zrobią kur.wa słonia. WIELKA LEGIA !!!

arti 28.07.2011 20:55

Że też Śląsk nie wturlał choć jednego gola! Byłyby to naprawdę magiczne 3 dni (tym bardziej, że 2 zwycięstwa na wyjazdach). Oby wszystkie 3 drużyny przeszły dalej, potem będzie losowanie, które sporo powie o szansach,a potem zobaczymy co dalej.
Może tej jesieni polska klubowa piła nieco podniesie się z kolan...?

lordes 28.07.2011 20:57

I kolejny punkciki do rankingu wpadły-super sprawa.Coś mi się widzi że ten sezon jeśli chodzi o europejskie puchary będzie jednym z ciekawszych i udanych-oby.

mitmichael 28.07.2011 20:57

Macie opcje ignoruj czu nie widzicie? Uzyjcie tej opcji i bedziecie miec z głowy. Rewanze na pewno beda ciekawe. Czekam teraz na Nocny Hyde Park i wypowiedzi kibicow Legii - zobaczymy czy gra Legii im sie podobała czy Nie, bo jak na razie to narzekali na Wisle tylko

Jaroo1 28.07.2011 20:57

Cytat:

To, że ty masz jakieś głupie zwyczaje i pieprzysz wszystko dookoła oprócz Wisły to juz twoja sprawa. ja jestem kibicem Wisly i polskiego futbolu.
Jesli w lidze kibicujesz tylko Wisle to oznacza, ze Ty tez pieprzysz wszystko oprocz Wisły - robisz jedynie wyjatki na mecze pucharowe, ktore w przypadku polskich klubow najczesciej trwaja okolo miesiaca. Takze zmien sie i nie pieprz wszystkiego oprocz Wisły przez wieksza czesc roku

To byla kolejka cudow... A tak bardziej realistycznie. 2 zwycioestwa polskich klubow i 1 remis. Chyba dawno tego nie bylo. Ale trzeba przyznac, ze w tych 2 zwyciestwach bylo tyle farta, ze głowa mala... Ani My ani Legia nie zasluzylismy na zwyciestwo w swoich meczach. Z drugiej strony gralismy na wyjazdach wiec nie oczekujmy, ze kopacze beda sobie jezdzic do Mistrza Bulgarii czy do Turcji i jechac tamte zespoły przez 90 minut. Zobaczymy za tydzien co wyjdzie z tego tygodnia nadziei.

Co do kibicowania Legii ja mam takie samo podejscie jak ktos wczesniej pisal. Dopoki nam idzie super (LM) to niech nawet Legia sobie awansuje do LE. Oczywiscie kciukow za nich trzymal nie bede ale jak im sie uda to bedzie to tez plus dla nas.
1 Wtedy nprawde mozna powiedziec, ze liga staje sie mocniejsza (w wypadku gdybysmy mieli 2 kluby w fazach grupowych LM/LE) = wiekszy prestiz, przyjda lepsi pilkarze
2 Jak beda grac w pucharach to nie beda miec tyle sil i koncentracji jakby mieli grac w samej lidze

murray 28.07.2011 20:58

Ale ten mecz był nudny!

Góra, niecelny wolej, główka, zgaszenie piłki, faul. I tak w koło Macieju.
Macieju - hehe.

Nie wiem, czy gol to był przypadek, czy nie, bo mi cięło i widziałem biegnącego MiroRado w szale radości. A potem tylko powtórki tego samego.
W sumie zawsze krok do przodu, żeby w końcu rozegrać jakiś Superpuchar z Legią.

7 kotów 28.07.2011 20:58

Myslalem ze bedzie 1:2 - ze Turki jednak wcisna ta jedna bramke. W Warszawie Legia im zrobi kocioł, bo Gaziantepspor to druzyna jeszcze bardziej roztrzepana niz Liteks. I jak kazda zbieranina pilkarskich borciuchow znad Bosfrou nie umie grac na wyjazdach.
Slask tez przejdzie i sierpien moze pierwszy raz od wielu, wielu lat chujowo wygladac nie bedzie.

Vrodljak powinien wyleciec z boiska w 54. minucie za druga zolta.
Trojkatna glowa nie stracila nic z formy - pewnie dlatego ze to ponoc dubeltowy len i nie trenuje jak mu nakazano.

Zewlakow - swietny mecz. Ten facet moze uratowac Skorzy i Legii ten sezon.

qqq_b 28.07.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1135789)
Ten sezon, jeśli chodzi o europejskie puchary, jest naprawdę bardzo, baaardzo ciekawy...

Jak udany jak jaga odpada w I rundzie z jakims Irtyszem, przez co zabiera nam 0,75 p ktore miala zdoby ( miala zdobyc 1p, zdobyl 0,25 ).

Zubin 28.07.2011 20:58

To i ja cos dorzuce.
Piep*zyć wyniki w pucharach , niech wróci normalnosc na stadiony.

lukaszsz86 28.07.2011 20:59

Jestem kibicem Wisły ale nie będę płakał że Legia wygrała, a nawet dobrze bo to zwycięstwo dla dobra całej Polskiej piłki a więc nawet w jakiejś części dla Wisły. Jak by Legia przegrała również bym nie płakał, ale prawdę mówiąc chciał bym w tym sezonie oglądać mecze Wisły w LM i śląska i Legi w LE.

Oldpara 28.07.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1135783)
potem sie dziwic ze tyle burd, zmasakrowanych ryjów i połamanych kości... za nic, Polska daleko za murzynami w kwestii kibicowania i normalnych zachowan, prostaki

Akurat Polska w kwestii kibicowania jest w czołówce Europy :)
Ale poza tym zgadzam sie z tobą, fajnie, że Legia wygrała. Chciałbym 3 drużyny w fazach grupowych. I wszystkie 3 mają duże szane (nawet Śląsk, bo Ci cih Bułgarzy wyglądają na strasznych ogórków)

Simao1 28.07.2011 20:59

Gratulacje dla Legii za zwycięstwo na trudnym terenie. Kolejne punkty dla Polski w rankingu :) Oby tak dalej (chociaż w lidze i tak dostaniecie :D)

Bąbel 28.07.2011 21:00

Btw, czy jeden z forumowiczów już pisał, że Śląsk sprzedał mecz?:D czy tym razem się wstrzymał? :D bo nie było mnie przy komputerze.

mitmichael 28.07.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1135815)
Btw, czy jeden z forumowiczów już pisał, że Śląsk sprzedał mecz?:D czy tym razem się wstrzymał? :D bo nie było mnie przy komputerze.

Takiego komentarza tez nie zabrakło :rotfl: Cwielong usprawiedliwia remis: "dzisiaj nic nie chciało wpasc" - zgadzam sie, nie mogł trafic dzisiaj w swiatło bramki. A tak poza tematem to ciekawy bylby mecz Litex - Gaziantepspor

Bronex 28.07.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1135809)
Myslalem ze bedzie 1:2 - ze Turki jednak wcisna ta jedna bramke. W Warszawie Legia im zrobi kocioł, bo Gaziantepspor to druzyna jeszcze bardziej roztrzepana niz Liteks. I jak kazda zbieranina pilkarskich borciuchow znad Bosfrou nie umie grac na wyjazdach.
Slask tez przejdzie i sierpien moze pierwszy raz od wielu, wielu lat chujowo wygladac nie bedzie.

Vrodljak powinien wyleciec z boiska w 54. minucie za druga zolta.
Trojkatna glowa nie stracila nic z formy - pewnie dlatego ze to ponoc dubeltowy len i nie trenuje jak mu nakazano.

Zewlakow - swietny mecz. Ten facet moze uratowac Skorzy i Legii ten sezon.

"...JAK KAŻDA ZBIERANIA BORCIUCHÓW ZNAD BOSFORU..."

Leżę ze śmiechu !!!! hahahahaha ....a ale tekst....

Teksty w stylu "dobrze ,że Legia wygrała" / "kibicuję w pucharach polskich drużynom" świadczą tylko jaki jest u zaścianek i jaki wielu kibiców jest wyposzczonych... Kibicować Legii czy Lechowi pucharach ? Bo oni nam wielce kibicują. Te s....ysyny we wtorek jak liteks strzelił pewnie siedzieli i zacierali ręce. Poczytajcie komentarze kibiców z Warszawy czy Poznania po naszej wygranej w Łoweczu. Nie będę kibicował nikomu ,kto śpiewa Wisła skisła z chuja nam wytrysła. Sram na nich i na ich klubiki.
PS. Wspieram emocjonalnie tylko WKS. Jak dla mnie to Legia może za tydzień u.......ić.

nesta 28.07.2011 21:02

Generalnie to jestem neutralny, ani mnie to ziebi ani grzeje, jakie wyniki odniosa inne kluby poza Wisla, podobnie zreszta jak caly polski sport. Ale dosc sie napatrzylem na Turasow w roznych krajach, roznych sytuacjach.. Nachalne cwaniaczki, brawo Legia.

0 22 28.07.2011 21:02

Wynik Legii jak dla mnie sensacyjny i doskonały, bo widać było zdecydowaną różnicę w kulturze gry na korzyść Turków. Ale wynik cudo. Chociaż spokojnie mogą nam strzelić w pierwszy 10 minutach bramkę, a potem wyeliminować. Uwierzę w awans w 90 minucie przy 0-0 dopiero.

Nareszcie poważny wynik :)

palikot 28.07.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1135815)

Nie dzis cisza... :D

A ja sie spodziewalem ze Legia dzisiaj wygra... bo wszyscy skazywali ich na gładkie lanie... a zazwyczaj to konczy sie wlasnie taką sensacją :p

nesta 28.07.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1135825)
Wynik Legii jak dla mnie sensacyjny i doskonały, bo widać było zdecydowaną różnicę w kulturze gry na korzyść Turków. Ale wynik cudo. Chociaż spokojnie mogą nam strzelić w pierwszy 10 minutach bramkę, a potem wyeliminować. Uwierzę w awans w 90 minucie przy 0-0 dopiero.

Nareszcie poważny wynik :)

A ja tam wlasnie nie widzialem zbytniej kultury gry Turkow. Tak klepac to moze kazdy, 30-40m od bramki, bez zadnego efektu.
Cos mi sie wydaje, ze beda podobne oceny jak po meczu Wisly. Wszyscy zapominaja, ze nie chodzi o to ile kto ma pilke, ma rogow, wymieni podan, ale jaki bedzie wynik. A to jest tez rezultat taktyki - np. defensywnej, co w konsekwencji prowadzi do mniejszego czasu posiadania pilki, mniejszej liczby rogow itp. Prosciej sie juz nie da chyba ;)

kreseq 28.07.2011 21:07

Autobus Lenczyka + Dzidy "a'la Macius" na wysokiego napastnika ktorego nie bylo + ..... Nie nazwe tego dosadnie, po prostu brak szarych komorek u Turasow. Ja nie wiem jak mozna byc tak glupim by cisnac ponad swoje sily przez 15 minut a potem oddychac rekawami. W drugiej polowie nowy "styl" w postaci klepania pileczki bez ladu i skladu.
Jak na miejsce w lidze, budzet i opisy "znawcow" to zagrali oni jak Harlem Globtrotters czyli efektownosc 100 efektywnosc -0

Po tym co pokazali nie zdziwie sie jak zesraja sie u Nas, co mnie cieszy ale i smuci bo ten Macius....no wiecie :D

PS: Jedni spiewaja WTSK inni "Gdzie Twoje berlo" - kazdy ma swoj rozum, swoje sumienie i swoj wybor.

Gaziantepspor - Legia
61% Posiadanie piłki 39%
14 Sytuacje bramkowe 5
6 Strzały na bramkę 2
8 Strzały niecelne 3
25 Rzuty wolne 15
13 Rzuty rożne 2
0 Spalone 2
22 Wrzuty z autu 19
1 Interwencje bramkarzy 6
10 Auty bramkowe 12
15 Faule 23
3 Żółte kartki 3

Angmir 28.07.2011 21:10

Jak chcesz wiedziec czy napisał czy nie to przejrzyj temat - napisał ale co innego.

Legi gratuluję i to bardzo - bo takiego wyniku nikt sie nie spodziewał nawet sama Legia.

Turcy widać ze są słabą zbieraniną świetnych piłkarzy. Brawo dla Legi i Skorży za dobre wykorzystanie ich błędów (Kucharczyk walczy o tytuł Ćwielonga dnia z samym Ćwielongiem)

Ogólnie w Legii widać było niezłe zaangarzowanie i bardzo dobre trzymanie formacji - dzięki temu Legia wygrała. Trzeba powiedzieć że Turcy jednak nie specjalnie przetestowali obronę Legii.

Szanse na awans dalej uważam na 50/50.

0 22 28.07.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1135831)
A ja tam wlasnie nie widzialem zbytniej kultury gry Turkow. Tak klepac to moze kazdy, 30-40m od bramki, bez zadnego efektu.)

W kontekście światowego futbolu nie, ale przy grze Legii prezentowali wyższą. Zwłaszcza gdzieś między 20-30 minuta, gdy nas zamknęli, Skaba wyjął setkę, było parę rogów i fale ataków.

Dlatego bez grzania się, wynik sensacyjny i doskonały, ale wciaż możemy to elegancko s.......ić :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl