Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

_al3x 16.08.2010 18:36

Fajnie by było jakby jakiś trenerów od szkolenia młodzieży z hiszpanii ściągnęl też i bo poziom szkolenia mają na bardzo dobrym poziomie, a wydatek na trenera młodych byłby pewnie do zaakceptowania przez bossa naszego.l

tofik 16.08.2010 18:46

Cytat:

Jimenez ma zarabiać pod Wawelem gigantyczne, jak na polskie warunki pieniądze. Mówi się o 500 tysięcy euro rocznie + premie za tytuł i grze w Lidze Mistrzów. Nikt tyle jeszcze nie zarabiał w naszym kraju. Miesięczna gaża wyniesie około 140 tysięcy złotych!
Czy oni się nigdy nie nauczą. Jaka ....a liga mistrzów! W nas Straka wchodzi jak w masło! Liga mistrzów to bęzie w 2101

Wasiu 16.08.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 962478)
Czy oni się nigdy nie nauczą. Jaka ....a liga mistrzów! W nas Straka wchodzi jak w masło! Liga mistrzów to bęzie w 2101

No, cos Jimenezowi trzeba powiedziec. Przeciez nie obiecaja mu tylko premii za wygranie tego grajdolka :D

Arturo Qr2nów 16.08.2010 18:49

Jimenez, tak... Wygląda pięknie. Szkoda tylko, że kopacze nie prezentują technicznie, wydolnościowo i mentalnie choć połowy tego, co hiszpańscy koledzy po fachu. Z drugiej jednak strony taki Bakero - bez osiągnięć trenerskich - po korekcie składu coś z tą Polonią prezentuje.

WISŁAZWE 16.08.2010 18:52

Cytat:
Cytat:

Jimenez ma zarabiać pod Wawelem gigantyczne, jak na polskie warunki pieniądze. Mówi się o 500 tysięcy euro rocznie + premie za tytuł i grze w Lidze Mistrzów. Nikt tyle jeszcze nie zarabiał w naszym kraju. Miesięczna gaża wyniesie około 140 tysięcy złotych!
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 962478)

Więc co im zależało walnąć mu premię za LM jak my nie możemy sobie poradzić z Ruchem :lol:
To tak żartem.

Nie uwierzę, póki nie zobaczę go na konferencji.
Niech bierze cały sztab, sporządza listę zawodników do sprowadzenia, do zimy listę zawodników do opuszczenia klubu i kończmy z tą amatorką.

mcovalski 16.08.2010 18:53

A ja słyszałem od znajomego którego kuzyn właśnie wylądował na Balicach że widział Dana na lotnisku !!

Proud 16.08.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 962487)
A ja słyszałem od znajomego którego kuzyn właśnie wylądował na Balicach że widział Dana na lotnisku !!

Serio piszesz?

palczi 16.08.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 962487)

to taka ironia? czy prawda? jesli tak to Łobo i reszta juz niosa wypowiedzenia do Zarzadu:)

Szymek_R22 16.08.2010 18:56

To prawda, Jośka śwagier też go widzioł!

wiślak1906forever 16.08.2010 18:57

Serio mówi !!! Dan już u mnie w sklepie kupował paluszki i dwa banany !!!!!!!!!!!!
Łał :D

forthree 16.08.2010 18:58

Osobiście wolałbym Jimeneza ;D Ale na Dana też sie nie pogniewam ;) chociaż wątpie, żeby ten drugi porzucił taki kontrakt w Kubaniu.

kolarz90 16.08.2010 18:59

Ile to już ludzi do Wisły było widzianych na lotnisku, stacji beznzynowej, warzywniaku, itp...
Dopóki nie zobaczę trenera na konferencj albo komunikatu na oficjalnej to nie uwierze

palczi 16.08.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 962491)
Serio mówi !!! Dan już u mnie w sklepie kupował paluszki i dwa banany !!!!!!!!!!!!

hehe a nie kajzerke i banana jak Adam Malysz?

pawelo84 16.08.2010 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 962491)

Mógł kupić więcej bananów a potem kazać drużynie trenować prostowanie bananów. Do tego by się nadali.

forthree 16.08.2010 19:03

A może przyleciał, bo w Banku Millenium dają troche więcej? :)

pawelo hahaha

wolfy 16.08.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 962497)
Mógł kupić więcej bananów a potem kazać drużynie trenować prostowanie bananów. Do tego by się nadali.

O tak, to by było piękne:D
Tylko Bunozie na początek dałbym gumowego, żeby sobie ze swoją koordynacją ruchową krzywdy nie zrobił.

Marzenia:>

ChG 16.08.2010 19:19

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że media tak piszą o tym Jimenezie itp, a jutro na konferencji wyskoczy Petrescu i wszyscy będą znowu zaskoczeni. :D

Martinus 16.08.2010 19:22

Niczego wykluczyć nie można, ale mówiąc życzeniowo Manolo to jednak półka jeszcze wyżej od Dana.

forthree 16.08.2010 19:30

Wszyscy będą czekać na Petrescu/Jimeneza a tu ... Simeone :D

wolfy 16.08.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 962515)
Niczego wykluczyć nie można, ale mówiąc życzeniowo Manolo to jednak półka jeszcze wyżej od Dana.

Ale Petrescu wie czego się spodziewać i umie prowadzić drewniaków.

tedyy 16.08.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 962513)
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że media tak piszą o tym Jimenezie itp, a jutro na konferencji wyskoczy Petrescu i wszyscy będą znowu zaskoczeni. :D

wcale nie zdziwiłoby mnie to :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

mcovalski 16.08.2010 19:34

Dobra żartowałem. Nikogo nie było. Generalnie to ciężko lądować samolotom w taką pogodę.

picasso 16.08.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 962526)
Dobra żartowałem. Nikogo nie było. Generalnie to ciężko lądować samolotom w taką pogodę.

ale przecież spadochrony są

Kluvi 16.08.2010 19:38

przecież są teleporty :D:D

RAF 16.08.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 962520)
Ale Petrescu wie czego się spodziewać i umie prowadzić drewniaków.

Czy Ty naprawde myslisz ze trener takiego kalibru podpisuje umowe w ciemno? Naprawde wierzysz ze on nie wie czego sie spodziewac? Ty chyba naprawde troszke niepowazny jestes ;) Tak samo jestem o tym przekonany ze wynegocjowal sobie srodki na jakakolwiek sensowna polityke transferowa. Nie jest to ani Skorza ani Kasperczak ktorych to pomysly transferowe byly torpedowane a oni sami byli pionkami w klubie. Taki trener to zupelnie inna polka.

kipers 16.08.2010 19:41

Jimenez przyjedzie podpisać? zapyta gdzie baza dla juniorów gdzie jakies boiska treningowe i ja sie nie doczeka odp to chyba sie rozmysli a wtedy wezmą pana Stefka Białasa który jest "swietnym trenerem" jak na polskie warunki i bedzie "przepieknie".
oby nie... ale czarne mysli w mojej głowie dzisiaj...

RAF 16.08.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 962531)
Jimenez przyjedzie podpisać? zapyta gdzie baza dla juniorów gdzie jakies boiska treningowe i ja sie nie doczeka odp to chyba sie rozmysli a wtedy wezmą pana Stefka Białasa który jest "swietnym trenerem" jak na polskie warunki i bedzie "przepieknie".
oby nie... ale czarne mysli w mojej głowie dzisiaj...

Ech, znow to samo. Czy Ty myslisz ze oni go oszukali? Ze oni mu powiedzieli ze mamy szkolke, 15 boisk treningowych z cala baza? Naprawde tak myslicie? Przeciez takie cos byloby wystarczajacym powodem do wypowiedzenia umowy: jezeli jeden parter wprowadzi druga strone umyslnie w blad to umowa jest niewazna; i w tej sytuacji druga strona (Jimenez) moze dac Wisle do sadu o odszkodowanie. Jedynym wytlumaczeniem tego dlaczego taki szkoleniowiec przychodzi do Wisly jest zobowiazanie sie wlasciciela do inwestycji w intrastrukture i zawodnikow.

tofik 16.08.2010 19:46

Poczekajmy do jutra. Będziemy się jarać, a jutro przyjdzie trener Kotas i wszyscy będą zawiedzeni.

kipers 16.08.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 962533)
Ech, znow to samo. Czy Ty myslisz ze oni go oszukali? Ze oni mu powiedzieli ze mamy szkolke, 15 boisk treningowych z cala baza? Naprawde tak myslicie? Przeciez takie cos byloby wystarczajacym powodem do wypowiedzenia umowy: jezeli jeden parter wprowadzi druga strone umyslnie w blad to umowa jest niewazna; i w tej sytuacji druga strona (Jimenez) moze dac Wisle do sadu o odszkodowanie. Jedynym wytlumaczeniem tego dlaczego taki szkoleniowiec przychodzi do Wisly jest zobowiazanie sie wlasciciela do inwestycji w intrastrukture i zawodnikow.

Nie mysle tak, i może masz racje ze pochopnie decyzji nei podjął ale moze jego wyobrazenie nie zbyt rozbudowanej bazy itd i jak zobaczy to sie przestraszy. a tak juz bardzo powaznie mowiac to zgadzam sie z Toba i mam nadzieje ze tak bedzie ze powoli bedziemy to budowac a jimenez bedzie wykonywał najlepsza robote jaka tylko potrafi i Wisełka bedzie rosła w siłe
Poczekajmy az go przedstawia oficjalnie bo Schaefer też miał juz długopis w dłoni a okazało sie ze jest inaczej.

fond 16.08.2010 19:55

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/his...wiadomosc.html

patrząc na źródło to może coś z tego będzie :>

RAF 16.08.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 962546)
Nie mysle tak, i może masz racje ze pochopnie decyzji nei podjął ale moze jego wyobrazenie nie zbyt rozbudowanej bazy itd i jak zobaczy to sie przestraszy. a tak juz bardzo powaznie mowiac to zgadzam sie z Toba i mam nadzieje ze tak bedzie ze powoli bedziemy to budowac a jimenez bedzie wykonywał najlepsza robote jaka tylko potrafi i Wisełka bedzie rosła w siłe
Poczekajmy az go przedstawia oficjalnie bo Schaefer też miał juz długopis w dłoni a okazało sie ze jest inaczej.

Szukajac powodow czemu taka osoba by wogole zainteresowala sie Wisla probuje ich znalezc w tym ze facet kocha swoj zawod i kocha wyzwania. Chce cos stworzyc od podstaw, chce zbudowac cos co jest trwale. Nie zdziwilbym sie ze ma zapis w kontrakcie ze w razie awansu Wisly do LM spora czesc z zyskow idzie na transfery.

fanfan 16.08.2010 20:00

Ciekawe w jakiej dyspozycji jest Jimenez . Jak zobaczy naszych lewych obrońców to może będziemy mieli grającego trenera :D...

piter116 16.08.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 962534)
Poczekajmy do jutra. Będziemy się jarać, a jutro przyjdzie trener Kotas i wszyscy będą zawiedzeni.

Albo jakiś inny trener Fiutowski.
Oby ktoś z trójki: Simeone,Petrescu,Jimenez.

westersyl 16.08.2010 20:09

Jeśli Jmenez przyjdzie jestem ciekawy czy wytrzyma to nerwowo.. z tak ubogimi technicznie piłkarzy pewnie nigdy jeszcze nie pracował. Co innego Dan... on już tego doświadczył także nie powinien być zaskoczony.

Cfaniak 16.08.2010 20:10

Jimenez bd bardzo zadowolony ;] , Petrescu bd mniej ale tez bd dobrze ;] , musze zobaczyc podpis na kontrakcie wtedy uwierze.

michi96d 16.08.2010 20:11

to będzie jutro jakaś konferencja ??

runner 16.08.2010 20:16

Mam pytanie, czy przypadkiem za przygotowanie kondycyjne nie odpowiada od kilku sezonów trener Bahr ?
Wydaje mi się że jest bardzo dobrym fachowcem, który od kliku sezonów jest z zespołem I drużyny,
ale czy to nie jego sprawa, że Łobodziński & reszta nie ma siły na Levadię,Valerengę i Karabach ?
ciekawe czy utrzyma stanowisko przy nowym trenerze...??

sportnh 16.08.2010 20:23

To co, ciekawe czy jutro 14-16 faktycznie mozna sie spodziewaac tej konferencji...

nesta 16.08.2010 20:34

Ja mam taka refleksje na temat naszego dziennikarstwa sportowego. Fora kibicow Wisly szaleja, kazdy spragniony chocby skrawka informacji na temat nowego trenera. A w mediach? Cisza lub co gorsza kpina w postaci posilkowania sie informacjami zaczerpnietymi od tychze zlaknionych wiedzy fanow. Poziom mniej wiecej naszej pilki. Ciekawe, ze ludzie, ktorzy robia to za darmo, z pasji czesto staraja sie bardziej i wychodzi im to lepiej niz Panowie Batko, Jawor, Bialonski itd. Nie wiedza? Coz zawsze mi sie wydawalo, ze zdobycie informatorow i cennych przeciekow jest jednym z wyznacznikow dobrego warsztatu dziennikarza. Przypuszczam, ze gdyby w najpopularniejszym klubie w jednej z silniejszych lig wazyly sie losy trenera mielibysmy armie fotoreporterow i redaktorow koczujacych dzien i noc pod klubem, na lotnisku czy gdzie jeszcze sie da aby zdobyc jakies zdjecie czy informacje. U nas maja w dupie. Ale ja sie tym nie martwie, sprzedaz gazet spadnie (juz spada), konkurencja, widac nawet ze strony fanowskich stron jest dla nich nie do przeskoczenia. Rynek sam sie wyreguluje.

Bronex 16.08.2010 20:36

Dobra , dobra . Zobaczymy ,uwierzymy. W Wiśle już k u r w a nie takie rzeczy miały być. Cuda , wianki k u r w a a potem wielkie gówno na resorach!.. Jeżeli to będzie Manuel Jimenez no to będzie bardzo dobra informacja. Wstyd tylko tych naszych Zidanów mu na treningu pokazać. Przecież jak on zobaczy "zawodowy kunszt" (już nie mówię o stanie wydolnościowym , motorycznym - muchy w smole) Wojtka , Patryka, Mateusza czy paru innych to p i e r d o l n i e na zawał. "I co ja robię tu? Uuuu Co ja tutaj robię?". Znając życie to się Cupiał w połowie drogi rozmyśli i w ramach cyklu "przeżyjmy to jeszcze raz" pokażą nam jutro na konferencji Wernera Liczkę... który też sam się zgłosi do Myslenic z samokrytyczną tyradą i panegirykiem ku chwale Prezesa...

Poszukiwanie trenera za granicą - bingo! Wreszcie Cupiał poszedł po rozum do głowy i zaczął od TWÓRCÓW a nie od TWORZYWA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl