![]() |
alez szkoda Ghany - grali lepiej w tym turnieju niz np. ... taka Holandia
|
Jak przyjemnie - Urugwaj - mały kraj z wielkimi piłkarzami awansował:)
Nie powiem też (tego meczu nie widziałem) że nie cieszy mnie odpadnięcie Brazylii. Owszem wymieniałem ich jako 1 z 4 głównych kandydatów do MŚ ale nie znaczy że im jakoś szczególnie kibicowałem. Zdecydowanie bardziej wolę Argentynę. |
Ostatni karny ... Panenka style :D
Suarez i tak jest bohaterem bo wlasnie dzieki jego "łapce" mogl zawodnik Ghany przestrzelic... ;) Co do samych karnych...zawodnicy z Afryki powinni teraz conajmniej 20% treningu poswiecic na strzelanie jedenastek. Koszmarnie to wygladalo. |
Vamos Albicelestes ! i boska ręka Diego... :
http://demotywatory.pl/uploads/20100...awinho_500.jpg :D |
Cytat:
|
Mimo, że byłem raczej za Urugwajem (duet Forlan+Suarez powala :)) to jednak przyznam szczerze, że strasznie szkoda Ghany, a zwłaszcza Gyana... Nic tylko współczuć. Jednak gdyby nie ręka Suareza to Ghana byłaby w półfinale... Futbol jest okrutny, niestety sami tego doświadczyliśmy (aż nazbyt).
PS. Suarez jeszcze zagra na tym turnieju czy już koniec? |
Mistrzowskie zagranie ręką Suareza;p I jak ocenić takie zachowanie?
Maradona czy Henry zagrali ręką, lecz sędzia wtedy tego nie widział, a tu sędzie wszystko widział i czerwoną kartkę pokazał... więc wszystko ok;) Brawo Urugwaj! Mieli dużo szczęścia, a Suarez bohaterem;D |
Wielki zal Ghany, bo dali z siebie wszystko. Karny w 121 minucie i strefa medalowa, ale pudlo...cos fatalnego. Pilkarze, trener i kibice moga byc jednak dumni, bo naprawde swietnie sie zaprezentowali i maja kilku fanastycznych pilkarzy. Szkoda, ze dzisiaj nie gral Ayew, bo to gracz nietuzinkowy.
Argentyna nie wejdzie do polfinalu, bo jutro Niemcy wygraja. Sensacja bedzie brak wlasnie tych drugich w strefie medalowej, patrzac przez pryzmat ostatnich imprez. Niemiecka maszynka swietnie dziala i w dodatku jest rozpedzona, a obrona Argentyna jest dziurawa, jak sito. Typ na final: Holandia - Niemcy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystko co najlepsze jeszcze przed Ghaną.Za 4 lata młodzież, która zdobyła MŚ U-20 będzie stanowiła o sile drużyny.
2006 - 1/8 finału 2010 - 1/4 2014 - 1/2 a tam może zdarzyć się wiele:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda Ghany,była lepsza,no ale futbol jest niesprawiedliwy.Za 4 lata Afrykanie na pewno znów bardzo namieszają na mundialu:)
na rozluźnienie atmosfery-wybory Miss Trybun :) http://www.zczuba.pl/zczuba/51,101142,8074956.html?i=0 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
http://www.sport.pl/MS2010/1,104124,..._wloskiej.html
Cytat:
|
Skład reprezentacji Brazylii na Mundialu 2002
1 Marcos • 2 Cafu • 3 Lúcio • 4 Roque Júnior • 5 Edmílson • 6 Roberto Carlos • 7 Ricardinho • 8 Gilberto Silva • 9 Ronaldo • 10 Rivaldo • 11 Ronaldinho • 12 Dida • 13 Belletti • 14 Ânderson Polga • 15 Kléberson • 16 Júnior • 17 Denílson • 18 Vampeta • 19 Juninho Paulista • 20 Edílson • 21 Luizão • 22 Rogério Ceni • 23 Kaká • trener: Scolari Pilkarze "troche" innej klasy, niz obecni...zwlaszcza z I-szej jedenastki. Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho i mlody Kaka na lawce...czego chciec wiecej ;)? W dodatku Cafu i Roberto Carlos po bokach. |
Przy czym akurat przykład Hiszpanii jest taki że nie zapowiada się w najbliższym czasie żeby musieli opierać na nie swoich zawodnikach. Z wielkich europejskich potęg należy powiedzieć że w sumie Holandia też trzyma się swoich zawodników, co prawda może nie ze 100% niderlandzkimi korzeniami ale cała reprezentacja urodzona i wychowana w pomarańczowym kraju...
PS. A co do Canarinhos to największym błędem było pozostawienie w domu Ronaldinho i Pato którzy mogli spokojnie wejść czy też grając od początku zmienić obraz stan wynik meczu w pojedynkę szczególnie dziwi to że Ronni naprawdę ostatnią rundę zagrał na dobrym poziomie i ciągnął mocno Milan do przodu gdyby nie on to czerwonoczarni skończyli by na miejscu za Juve. A tak to ani klasowego napastnika na zmianę i ten nieszczęsny Kaka który totalnie mnie nie przekonuje jako mózg tego organizmu jakim jest reprezentacja Brazylii. |
O meczu Urugwaj-Ghana wszystko chyba już zostalo powiedziane więc ja od siebie dodam taką ciekawostkę. Najlepszy zawodnik Urusów, Diego Forlan miał już kiedyś okazję występować w meczu o bardzo podobnym przebiegu z tym że... w roli przegrywającego. W 2006 roku jego Villareal grało z Arsenalem w półfinale LM i w 90 minucie meczu rewanżowego przy stanie 0:0(pierwszy mecz 1:0 Arsenal) miało karnego którego nie strzelił Riquelme. Proszę jak to los potrafi być sprawiedliwy czasem.
|
Jeden z czołowych żałosnych akorzyn na mundialu wziął sprawy w swoje ręce - Dosłownie:).I bez ironii akurat za to duży plus.Nie zagra w półfinale ale wygrał go.
Ghana jak i reszta zespołów z Afryki pokazała niestety że jako indywidualności w klubach - ok ale zespołów to oni nie tworzą.Gdyby nie przypadek to wszyscy by się pożegnali z mundialem po fazie grupowej. Dziś bardzo ciekawy mecz - gwiazdy ale nie zespół czy zespół ale nie gwiazdy.To ruletka ale delikatnie stawiam na tych drugich, czyli na niemiachów. |
Cytat:
|
Cytat:
Brawo Urugwaj, brawo Suarez, może czas na finał? |
Cytat:
Jak dla mnie co do półfinału Urugwaj wcale nie jest skazany na pożarcie. Wiadome Holandia wczoraj grała bardzo fajnie, ale co było we wcześniejszych meczach każdy widział. No i Luis Suarez jakby nie było bohater meczu :) |
Cytat:
Fakt faktem wtrąciłem swoje 3 grosze na temat gry Brazylii teraz a w poprzednich mistrzostwach i to mogło wyglądać, ba nawet wygląda jak to, że ci nie odpowiedziałem na pytanie. Odpowiedź na pogrubiony fragment jest w pierwszym zdaniu :) |
Obejrzałem jeszcze raz powtórkę Brazylia - Holandia i muszę stwierdzić, że Holandia nie grała tak tragicznie w pierwszej połowie jak mogło się wydawać. Starali się atakować kilkukrotnie, ale obrońcy Brazylii byli świetnie zorganizowani i przecinali każdą akcję w zarodku. Brazylia atakowała, ale klarownych sytuacji do strzelenia kolejnych bramek nie miała.
|
Bardzo się cieszę z awansu Urugwaju. Liczę na finał Urugwaj - Argentyna. Ale obstawiam Holandia - Argentyna.
|
Ghana straciła niepowtarzalną szansę na awans nie do półfinału, a finału MŚ.
Jakieś fatum wisi nad afrykańskimi drużynami. Jak dostaje się karnego (zasłużonego, rzecz jasna) w 121 minucie meczu i się go marnuje, to pretensje można mieć tylko do siebie. Z takiego obrotu sprawy cieszą się Holendrzy. Urugwaj pod koniec meczu słaniał się na nogach i stracił Suareza, czyli jakieś 20% wartości drużyny. Holendrzy są teraz zdecydowanymi faworytami do gry w finale, mimo że w meczu z Brazylią nie zachwycili. Tak naprawdę to drabinka ustawiona dziwnie - jeśli do finału awansują Niemcy (a taki scenariusz uznaję za najbardziej realny), to będą mieli na koncie Anglię, Argentynę i Hiszpanię. Troszkę inna skala trudności niż Słowacja, Brazylia i Urugwaj. W porównaniu z Niemcami Holandia miała też bardzo słabą grupę, w której niewiele musiała się wysilić. Dlaczego o tym piszę? Niemcy, jako typowa drużyna turniejowa rozpędzają się z meczu na mecz, mając coraz to silniejszych przeciwników. Holandia zmęczyła się - i tak w nieznacznym stopniu - dopiero wczorajszym meczem, a ma przed sobą osłabiony Urugwaj. Dlatego jeśli dojdzie do finału Niemcy-Holandia, afroslawo-aryjczycy będą niestety zdecydowanym faworytem. |
Cytat:
|
Myślę że mecz naprawdę wyrównany i jeden z lepszych tego mundialu. Wg mnie Ghana przegrała przez brak Ayewa który naprawdę jest super piłkarzem. Pomimo tego cieszy mnie przejście dalej Urugwaju i wcale ni skreślałbym ich w meczu z nie grającą jakiegoś futbolu totalnego Holandią. A paradoksalnie brak Suareza może pomóc bo on gra niestety strasznie samolubnie!! Jak by starał się podnieść głowę i podać do kolegi to może by więcej z niego pożytku było...
|
Chciałbym żeby Argentyna pokonała Niemców, bo wiadomo jak można kibicować tej drużynie. Rozum jednak podpowiada tak jak zakładałem i pisałem przed turniejem, że Niemcy będą w półfinale. Ta drużyna obojętnie w jakim składzie by wyszła ma te przysłowiowe "jaja" i zawsze jest groźna - co pokazuje na tych mistrzostwach. Prędzej ich Hiszpanie mają szansę zatrzymać w półfinale niż Argentyńczycy w ćwierćfinale. Obym się mylił. :-)
A Urugwaj to zapowiada się jako prawdziwy kopciuszek wśród czwórki półfinalistów. I dobrze. :-) |
Cytat:
wszyscy za argentynczykami, jakby moglo byc inaczej. Ale przeciez co Niemcy to Niemcy! Łukasz i Mirek vs średnia obrona albicelestes. Stawiam na Niemiecko-Polsko-Turecko-Brazylijsko-Serbską reprezentacje Bundesligi |
A mnie się przypomniał wczoraj mecz z ME Turcja - Chorwacja też ostatnia minuta dogrywki a właściwie doliczony do niej czas. Radość Chorwatów po strzeleniu gola(podobnie wczoraj Ghana po wywalczeniu rzutu karnego) i też chwilę później rozczarownie i niedowierzanie, Ghana nie strzela karnego a Turcy wyrównują w ostatnich sekundach, no i rzuty karne w obu przypadkach przegrane przez tych co się cieszyli:)
I to jest futbol i za to go kocham:-D |
http://www.youtube.com/watch?v=Cw-dj-3IfPE :D
Oby dzisiaj nie zabrakło emocji, chociaż wczorajsze mecze wysoko postawiły poprzeczke ;) http://www.youtube.com/watch?v=D9uMj...layer_embedded 0:03, 0:37 - dwóch graczy Ghany na spalonym! Obaj oddawali potem strzały. |
Moim zdaniem Argentyna ma tak dużą siłę ofensywną,że strzeli niemcom ze 3gole,na co oni nie zdołają odpowiedzieć równie mocno.jeśli esp wygra to będą 3wielkie drużyny i czarny koń-urugwaj czyli jak zwykle.i 50proc szansy,że ktoś zdobędzie po raz 1mś(esp lub ned).jesli wygra ned to złota piłka 2010 chyba dla sneijdera-mw,pw,lm,mś już zdobyte,a jeszcze 3trofea mozliwe do zdobycia.
|
Czarna wróżba przed Argentyną (dla mnie) : chłopaki zamiast skupić się na meczu , skoncentrować i nawzajem podkręcać to biorą się na okolicznościowe wspominkowe fotki i filmiki.
No albo mecz albo zdjęcia do fejsbuka :) |
Patrzac na Niemcow ( heh :D ) to trzeba przyznac ze graja calkiem calkiem. Jednak chcialbym w dalszej czesci rozgrywek zobaczyc Argentyne. Moze La Pulga wreszcie sie przebudzi i bedzie pieknie.
Wracajac do Niemcow. Wydaje mi sie ze moga za jakis czas ostro namieszac na scenie reprezentacyjnej. Patrzac na ich mlodziezowe reprezentacje, trzeba przyznac ze to kopalnia diamentow :D Licze na niezle widowisko i oby nie bylo karnych... Mam tez nadzieje ze to wlasnie Agrentyna zdobedzie MS. |
Maradona ponizyl Mullera to ma za swoje. Chlopak musi sie swietnie czuc :D
|
No i glutowpierdalacz w następnej rundzie... Tym samym odpada ostatnia drużyna której kibicowałem :( Szkoda...
|
Szkoda.... Pogrom ale coz, Helmuty zasluzyly na awans.
|
nawet fajnie jakby MS wygrali szwaby. Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek po jednym finale mogli sie cieszyc Niemcy, Polacy, Turcy, Brazylijczycy, Bisniacy. W sumie kto mialby wygrac MS jak nie najlepsza mieszanka swiata, czyli zlepek pilkarzy z kilku krajow :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl