![]() |
Tak samo jak po kazdej zimie. Wymiana murawy, potem kto wie czy nie jeszcze jedna. Tak sie sklada, ze kibole przypominali o tym problemie w trakcie modernizacji, ale lepiej oplacani i bardziej zorientowani dyrektor POSiRu oraz glowny projektant stadionu wiedzieli swoje. Efekt jest taki, ze bez gruntownej renowacji podloza i murawy czeka nas regularne wyrzucanie siana. Tak co kilka miesiecy. Ratunkiem moze byc sztuczna murawa, ale nie wiem czy ten temat jest w ogole poruszany.
|
Mnie dziwi pytanie o zapełnienie stadionu, a jak budowują hale ktoś się pyta o zapełnienie? Taki Spodek stoi i stoi, gra tam jakiś klub? W Łodzi w hali na 13 tys. widzów gra jakiś klub? Budują stadion i niech będzie. Wielkie halo bo stadion narodowy na 55 tys, w Zambii wybudowali na 60, a w Maroku budują na 80 i jest dobrze.
|
Wg mnie tak optymistycznie Stadion Naorodowy powinien być większy o kilka dobrych tysięcy. :-)
Uważam, że z biegiem czasu, a mam na myśli najbliższe kilka lat okaże się, że buduje się stadion zbyt mały. :-) |
Mam podobne zdanie, myśle że narodowy powinien mieć minimum 60tyś. A optymalnie 65-70tyś.
|
od razu 200 tyś.....
weźta się ogarnijta !:P z taką grą jak teraz to powinni grać bez widzów w ogóle ;p |
Też uważam, że stadion narodowy powinnien miec przynajmniej 70tys.
Bedziemy mieli pare stadionów w przedziale 40tys do 50tys natomiast brakuje Mi własnie takiego jednego duzego stadionu na przynajmniej 70 tys. |
A czy ktoś wie czy na Narodowym można zbudować bieżnie tak na wypadek mś
|
Narodowy rzeczywiście jest szczuplutki.
To jednak stadion wizytówka - na długie lata. 100 tyś to byłoby to. I to nie jest żart. Piłke mamy chujową, ale Polak i tak przyjdzie , choćby dla atmosfery. Zresztą poziom tak czy siak podskoczy. Skoro przy takiej chujni tyle kibiców się zbiera to jakie będzie zapotrzebowanie jak zaczną grać w piłkę. Poza tym to nie jest stadion Śląski, wygoda, daszek, fajny kąt nachylenia trybun, cud, miód, niektórych nie piłka będzie ciągnąc a właśnie stadion i jego atmosfera połączana z wygodą. Zresztą to łatwe porównanie - skoro na mecz KLUBOWY zbierze się na Reymonta 33 tyś, na Legii 31 czy we Wronkach 41 , wiadomo że nie każdy mecz ale takie też będą to z reprą tym bardziej nie ma problemu bo tu nie ma podziałów na kluby i zbieranina jest z całej Polski. |
Cytat:
Ciekawe czy u nas będą takie karty? Dzisiaj pewnie dowiemy się więcej (idąc za FB Wisły) |
taka mała zagadka :D czyja to ,,murawa,, ? http://picasaweb.google.com/Caartee....36708133827506 :rotfl::rotfl:
|
Mistrza Polski?
;) Co wygrałem? :P |
a nam już trawa ROS*nie...
|
Przecież ta murawa rzekomo była bardzo droga i montowana przez uznaną zagraniczną firmę?
|
A na dodatek miasto chce w chu* kasy za dzierżawę stadionu. W takim stanie to wolałbym już na Amice grać xd
|
♪ "Tu na razie KAR*toflisko ale będzie SAN* Francisco. A tam gdzie to KRE*towisko, Amica będzie grać. Tururururu" ♪
|
|
Cytat:
|
A jest tam koszerna kuchnia i oddzielna sala dla spożywających pokarm w takich, a nie innych warunkach?
|
Powinno być coś takiego i u nas. Nawet w normalny dzień, taki jak dziś - mogę się założyć, że "lokal" byłby pełny ludzi, nie tylko w czasie rozgrywania meczu. Nie jest to może duże ale u nas w ogóle nie będzie żadnego lokalu z widokiem na murawę. Mylę się? Nie liczę tych dwóch restauracji, które mogą powstać, ale one podobno dla VIP-ów?
Nie mówcie, że takie ogrodzenie mają w Poznaniu dookoła murawy? http://picasaweb.google.com/Caartee....36206797350834 |
zamontowali po Naszym przyjezdzie
|
Dzięki Wam to ogrodzenie i tylko wokół sektora przyjezdnych wraz z przylegającymi jeśli się nie mylę. A z trawą, której nie ma zdecydowanie słaba sprawa.
|
Cytat:
|
hah :D nie ma jak forum Wisły z rana.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Wronki? Ile tam jest tych wronek?
|
Cytat:
Siedzielismy w sektorze, pod ktory podbili kibice gospodarzy z jednej strony, a chwile pozniej druga grupka kibicow gospodarzy wyskoczyla z drugiego sektora i przebiegla sobie prawie po murawie aby uspokoic ta pierwsza. Dowcip na poziomie "boli mnie reka ale to wina tego typa co mu dalem w morde". Tymczasem idzcie cwiczyc plucie przez kraty bo znowu bedzie jakis problem gdzie dwadziescia osob znajdzie sobie rywala w postaci dwoch malzenstw z dziecmi. |
co jak co troszkę komicznie to wygląda, "nowy" stadion a tu 2 trybuny odgrodzone takimi zasiekami jak w zakładzie karnym, na pewno za rok przed euro to będzie musiało zniknąć bo nie wierzę że UEFA zgodzi się na coś takiego, to co widziałem w Listopadzie na tym stadionie, tzn. jakość wykonania i wykończenia mnie rozwaliła, totalna porażka, a te zdjęcia mnie utwierdzają w tym że ten stadion to niezła porażka
|
Sztuczną trawę by sobie położyli i byłby spokój. Natomiast na Mistrzostwa Europy wyłożyliby tylko naturalny dywanik na te kilka ciepłych tygodni i po problemie. Jak to z przepisami jest, można grać ligę na sztucznej w Polsce? Są chyba też sztuczne murawy z domieszką naturalnej albo na odwrót, tj. naturalne z domieszką sztucznej. Nie wierzę, że tak można spartaczyć stadion za grube miliony pln-ów.
|
Cytat:
Na Euro 2008 na Stade de Suisse na czas turnieju założono dywan naturalny, a tak to zwykle jest sztuczna murawa. |
przecież Arka grała na sztucznej trawie, więc to chyba nie jest problem.
|
Cytat:
Kobiety plujemy, rodziny katujemy, noworodki wrzucamy na ruszt (w koncu litarowy katering) i wpierdalamy w przerwie meczu :-D Zeby nie odbiegac od tematu, wklejam informacje na ktora wielu z nas dlugo czekalo. Nareszcie ktos bieze sie za kontrole. Oby jej efekty byly dotkliwe dla winowajcow. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na jaki znowu ruszt?! Noworodki mielicie i podajecie jako tatar co w zmaga w was agresje, chyba? za GW :D |
Cytat:
|
Żadnych błędów nie wykryją.
W Poznaniu jest po prostu zjebany dach i z murawą będą ciągłe problemy. Ona nie ma czym oddychać, ja nie miałem czym oddychać podczas wyjazdu a niektóre oddalone sektory widziane były przez mgłę. A to był listopad. Nie wyobrazam sobie co tam sie będzie dziać w lecie. Były też komentarze że osoby ze stadionu wychodziły całe mokre. Duchota niesamowita! Sam momentami czułem się jak pod narkozą, ten stadion jest jak głupi jaś :D Jak można było takiego grzyba wyjebać i zostawić kilkadziesiąt metrów otworu. Jakieś lampy naświetlają ta murawę od miesiąca dzień noc, dzień noc i nic się nie zmienia.Wniosek? nowoczesny sprzęt nie może sobie z tym poradzić więc tym bardziej matka natura jest na straconej drodze. Jeszcze jedna-dwie wymiany i zainstalują sztuczną murawę. |
Cytat:
|
A niektórzy śmiali się ze stadionu Legii, że między dachem a trybunami jest prześwit. Problemów w Warszawie z murawą brak.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl