Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

bbbnba 29.01.2011 12:55

Tak samo jak po kazdej zimie. Wymiana murawy, potem kto wie czy nie jeszcze jedna. Tak sie sklada, ze kibole przypominali o tym problemie w trakcie modernizacji, ale lepiej oplacani i bardziej zorientowani dyrektor POSiRu oraz glowny projektant stadionu wiedzieli swoje. Efekt jest taki, ze bez gruntownej renowacji podloza i murawy czeka nas regularne wyrzucanie siana. Tak co kilka miesiecy. Ratunkiem moze byc sztuczna murawa, ale nie wiem czy ten temat jest w ogole poruszany.

miśqu 31.01.2011 15:55

Mnie dziwi pytanie o zapełnienie stadionu, a jak budowują hale ktoś się pyta o zapełnienie? Taki Spodek stoi i stoi, gra tam jakiś klub? W Łodzi w hali na 13 tys. widzów gra jakiś klub? Budują stadion i niech będzie. Wielkie halo bo stadion narodowy na 55 tys, w Zambii wybudowali na 60, a w Maroku budują na 80 i jest dobrze.

_ukoL 31.01.2011 16:17

Wg mnie tak optymistycznie Stadion Naorodowy powinien być większy o kilka dobrych tysięcy. :-)
Uważam, że z biegiem czasu, a mam na myśli najbliższe kilka lat okaże się, że buduje się stadion zbyt mały. :-)

JAR0 31.01.2011 16:21

Mam podobne zdanie, myśle że narodowy powinien mieć minimum 60tyś. A optymalnie 65-70tyś.

neq. 31.01.2011 17:30

od razu 200 tyś.....
weźta się ogarnijta !:P z taką grą jak teraz to powinni grać bez widzów w ogóle ;p

Donki 31.01.2011 17:41

Też uważam, że stadion narodowy powinnien miec przynajmniej 70tys.
Bedziemy mieli pare stadionów w przedziale 40tys do 50tys natomiast brakuje Mi własnie takiego jednego duzego stadionu na przynajmniej 70 tys.

Magpie 31.01.2011 18:11

A czy ktoś wie czy na Narodowym można zbudować bieżnie tak na wypadek mś

aNouc 31.01.2011 18:18

Narodowy rzeczywiście jest szczuplutki.
To jednak stadion wizytówka - na długie lata.
100 tyś to byłoby to. I to nie jest żart. Piłke mamy chujową, ale Polak i tak przyjdzie , choćby dla atmosfery. Zresztą poziom tak czy siak podskoczy. Skoro przy takiej chujni tyle kibiców się zbiera to jakie będzie zapotrzebowanie jak zaczną grać w piłkę. Poza tym to nie jest stadion Śląski, wygoda, daszek, fajny kąt nachylenia trybun, cud, miód, niektórych nie piłka będzie ciągnąc a właśnie stadion i jego atmosfera połączana z wygodą. Zresztą to łatwe porównanie - skoro na mecz KLUBOWY zbierze się na Reymonta 33 tyś, na Legii 31 czy we Wronkach 41 , wiadomo że nie każdy mecz ale takie też będą to z reprą tym bardziej nie ma problemu bo tu nie ma podziałów na kluby i zbieranina jest z całej Polski.

royalmichael 01.02.2011 01:00

Cytat:

Żeby jednak przez nie przejść, niezbędna będzie odpowiednia karta, bowiem na całym stadionie przyjęto system bezgotówkowy. Jak on działa? - Na stadionie funkcjonować będą karty pre-paid, wydawane choćby przy okazji koncertów. Taką kartę będzie można doładować SMS-em lub przez Internet. Oprócz nich pojawią się też karty kibica, wyposażone w technologię pay-pass, która pozwoli na płacenie poprzez zbliżenie jej do czytnika. Także i one mogą być doładowane przed przybyciem na mecz. Płacić będzie można też zwykłymi kartami kredytowymi, które również wyposażone są w tą technologię - wyjaśnia Fijałkowski.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...sk-n45138.html
Ciekawe czy u nas będą takie karty? Dzisiaj pewnie dowiemy się więcej (idąc za FB Wisły)

Matti1231 03.02.2011 12:45

taka mała zagadka :D czyja to ,,murawa,, ? http://picasaweb.google.com/Caartee....36708133827506 :rotfl::rotfl:

killzone 03.02.2011 12:50

Mistrza Polski?

;)

Co wygrałem? :P

pbciderek 03.02.2011 13:00

a nam już trawa ROS*nie...

buczo1985 03.02.2011 14:01

Przecież ta murawa rzekomo była bardzo droga i montowana przez uznaną zagraniczną firmę?

Bambo1906 03.02.2011 14:29

A na dodatek miasto chce w chu* kasy za dzierżawę stadionu. W takim stanie to wolałbym już na Amice grać xd

WiślakMyślenice 03.02.2011 14:54

♪ "Tu na razie KAR*toflisko ale będzie SAN* Francisco. A tam gdzie to KRE*towisko, Amica będzie grać. Tururururu" ♪

barthok 04.02.2011 17:44

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...kiem_na_boisko

jakoś tak ciasno..

Syn Kangura z 1984 04.02.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barthok (Post 1047070)

Antysemita powiedziałby iż pewna grupa społeczna która kojarzona jest z naszą pasiastą sąsiadką powinna być przyzwyczajona do takich a nie innych warunków :-)

emj10 04.02.2011 18:07

A jest tam koszerna kuchnia i oddzielna sala dla spożywających pokarm w takich, a nie innych warunkach?

Zwitter 04.02.2011 18:18

Powinno być coś takiego i u nas. Nawet w normalny dzień, taki jak dziś - mogę się założyć, że "lokal" byłby pełny ludzi, nie tylko w czasie rozgrywania meczu. Nie jest to może duże ale u nas w ogóle nie będzie żadnego lokalu z widokiem na murawę. Mylę się? Nie liczę tych dwóch restauracji, które mogą powstać, ale one podobno dla VIP-ów?

Nie mówcie, że takie ogrodzenie mają w Poznaniu dookoła murawy?

http://picasaweb.google.com/Caartee....36206797350834

derr 04.02.2011 18:19

zamontowali po Naszym przyjezdzie

skttrbrain 05.02.2011 07:13

Dzięki Wam to ogrodzenie i tylko wokół sektora przyjezdnych wraz z przylegającymi jeśli się nie mylę. A z trawą, której nie ma zdecydowanie słaba sprawa.

Ofsajd 05.02.2011 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1047248)
Dzięki Wam to ogrodzenie i tylko wokół sektora przyjezdnych wraz z przylegającymi jeśli się nie mylę. A z trawą, której nie ma zdecydowanie słaba sprawa.

a kazał wam ktoś wtedy biegać dookoła stadionu?

skttrbrain 05.02.2011 07:40

hah :D nie ma jak forum Wisły z rana.

Gwiaździsty 05.02.2011 08:40

Cytat:

To chyba cześki z Wronek biegały po stadionie, a nie my. Pretensje więc do nich. A z tą kratą to wiocha na całego.

Q13SON 05.02.2011 11:28

Wronki w klatce

http://l.thumbs.canstockphoto.com/canstock3650452.jpg

Luu... 05.02.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1047089)

Nie mówcie, że takie ogrodzenie mają w Poznaniu dookoła murawy?

http://picasaweb.google.com/Caartee....36206797350834

chyba tylko za bramkami, przynajmniej na tych zdjęciach tak to wygląda, w ogóle na tych zdjęciach to ten stadion wygląda jak wielki plac budowy

DDP 05.02.2011 12:00

Wronki? Ile tam jest tych wronek?

orzeu 05.02.2011 12:11

Cytat:

No, dzieki nam.
Siedzielismy w sektorze, pod ktory podbili kibice gospodarzy z jednej strony, a chwile pozniej druga grupka kibicow gospodarzy wyskoczyla z drugiego sektora i przebiegla sobie prawie po murawie aby uspokoic ta pierwsza. Dowcip na poziomie "boli mnie reka ale to wina tego typa co mu dalem w morde".
Tymczasem idzcie cwiczyc plucie przez kraty bo znowu bedzie jakis problem gdzie dwadziescia osob znajdzie sobie rywala w postaci dwoch malzenstw z dziecmi.

gromaders 05.02.2011 12:14

co jak co troszkę komicznie to wygląda, "nowy" stadion a tu 2 trybuny odgrodzone takimi zasiekami jak w zakładzie karnym, na pewno za rok przed euro to będzie musiało zniknąć bo nie wierzę że UEFA zgodzi się na coś takiego, to co widziałem w Listopadzie na tym stadionie, tzn. jakość wykonania i wykończenia mnie rozwaliła, totalna porażka, a te zdjęcia mnie utwierdzają w tym że ten stadion to niezła porażka

_ukoL 05.02.2011 13:01

Sztuczną trawę by sobie położyli i byłby spokój. Natomiast na Mistrzostwa Europy wyłożyliby tylko naturalny dywanik na te kilka ciepłych tygodni i po problemie. Jak to z przepisami jest, można grać ligę na sztucznej w Polsce? Są chyba też sztuczne murawy z domieszką naturalnej albo na odwrót, tj. naturalne z domieszką sztucznej. Nie wierzę, że tak można spartaczyć stadion za grube miliony pln-ów.

murray 05.02.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1047339)
Sztuczną trawę by sobie położyli i byłby spokój. Natomiast na Mistrzostwa Europy wyłożyliby tylko naturalny dywanik na te kilka ciepłych tygodni i po problemie. Jak to z przepisami jest, można grać ligę na sztucznej w Polsce? Są chyba też sztuczne murawy z domieszką naturalnej albo na odwrót, tj. naturalne z domieszką sztucznej. Nie wierzę, że tak można spartaczyć stadion za grube miliony pln-ów.

Na Łużnikach jest sztuczna murawa i gra się tam LM. Ja problemu nie widzę, lepiej, żeby była sztuczna murawa niż taka beznadzieja.

Na Euro 2008 na Stade de Suisse na czas turnieju założono dywan naturalny, a tak to zwykle jest sztuczna murawa.

Ofsajd 05.02.2011 13:42

przecież Arka grała na sztucznej trawie, więc to chyba nie jest problem.

bbbnba 05.02.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1047321)
No, dzieki nam.
Siedzielismy w sektorze, pod ktory podbili kibice gospodarzy z jednej strony, a chwile pozniej druga grupka kibicow gospodarzy wyskoczyla z drugiego sektora i przebiegla sobie prawie po murawie aby uspokoic ta pierwsza. Dowcip na poziomie "boli mnie reka ale to wina tego typa co mu dalem w morde".
Tymczasem idzcie cwiczyc plucie przez kraty bo znowu bedzie jakis problem gdzie dwadziescia osob znajdzie sobie rywala w postaci dwoch malzenstw z dziecmi.

Gosc zle sformulowal wypowiedz - nie dzieki wam, ale po meczu z wami.

Kobiety plujemy, rodziny katujemy, noworodki wrzucamy na ruszt (w koncu litarowy katering) i wpierdalamy w przerwie meczu :-D

Zeby nie odbiegac od tematu, wklejam informacje na ktora wielu z nas dlugo czekalo. Nareszcie ktos bieze sie za kontrole. Oby jej efekty byly dotkliwe dla winowajcow.

Cytat:

ME-2012 - PO chce ujawnienia audytu budowy stadionu w Poznaniu

Formalny wniosek o ujawnienie audytu miejskiego na temat budowy Stadionu Miejskiego w Poznaniu, jednej z czterech polskich aren Euro 2012, złożył przewodniczący poznańskiej Platformy Obywatelskiej europoseł Filip Kaczmarek.

"Słyszymy, że po raz piąty na stadionie ma być wymieniana murawa i to niepokoi mieszkańców. To jest inwestycja ważna i kosztowna i dlatego kibice, a nawet wszyscy poznaniacy powinni wiedzieć, co z tym stadionem jest nie tak" - powiedział w piątek podczas konferencji prasowej Kaczmarek.

Murawa na poznańskim stadionie była wymieniana czterokrotnie w ciągu niespełna 12 miesięcy. Po raz ostatni w połowie października ubiegłego roku i kosztowało to 300 tysięcy euro. Trawa nie miała czasu, aby dobrze się ułożyć i ukorzenić, bo sezon piłkarski trwał w najlepsze. Lech rozgrywał kolejne mecze ekstraklasy i Ligi Europejskiej, a do tego, jako gospodarz przy ul. Bułgarskiej występowała pierwszoligowa Warta. Obecny stan murawy pozostawia wiele do życzenia i zarządzające obiektem Poznańskie Ośrodki Sportu i Rekreacji nie wykluczają kolejnej wymiany podłoża.

Pół roku temu, na wniosek radnych SLD, poparty przez komisję sportu Rady Miasta Poznania, zgłoszono wniosek o przeprowadzenie audytu budowy Stadionu Miejskiego. Kaczmarek zapowiedział, że jak audyt wykaże nieprawidłowości, to osoby, które popełniły przy budowie stadionu błędy, powinny ponieść odpowiedzialność także karną.

Rzecznik prasowy Prezydenta Poznania Anna Szpytko powiedziała PAP, że wyniki audytu zostaną upublicznione. "Ale według mojej wiedzy nie został on jeszcze ukończony" - wyjaśniła.

Poznański stadion jest pierwszą polską areną Euro 2012 oddaną do użytku. Obiekt może pomieścić ponad 43 tysiące kibiców, a jego modernizacja kosztowała 713 milionów złotych. Oficjalne otwarcie stadionu miało miejsce 20 września 2010 roku, a uświetnił je koncert Stinga

ponury 05.02.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 1047364)
Gosc zle sformulowal wypowiedz - nie dzieki wam, ale po meczu z wami.

Kobiety plujemy, rodziny katujemy, noworodki wrzucamy na ruszt (w koncu litarowy katering) i wpierdalamy w przerwie meczu :-D

Zeby nie odbiegac od tematu, wklejam informacje na ktora wielu z nas dlugo czekalo. Nareszcie ktos bieze sie za kontrole. Oby jej efekty byly dotkliwe dla winowajcow.

Z kim obstajesz takim sie stajesz...

yogul 05.02.2011 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 1047364)
noworodki wrzucamy na ruszt (w koncu litarowy katering) i wpierdalamy w przerwie meczu :-D

Na jaki znowu ruszt?!

Noworodki mielicie i podajecie jako tatar co w zmaga w was agresje, chyba? za GW :D

WiślakMyślenice 05.02.2011 14:15

Cytat:

Na jaki znowu ruszt?!

Noworodki mielicie i podajecie jako tatar co w zmaga w was agresje, chyba? za GW :D
Jak to mówi Hassan z knajpy- "z każdego noworodka może być dobry kebab" ^^

aNouc 05.02.2011 14:27

Żadnych błędów nie wykryją.
W Poznaniu jest po prostu zjebany dach i z murawą będą ciągłe problemy. Ona nie ma czym oddychać, ja nie miałem czym oddychać podczas wyjazdu a niektóre oddalone sektory widziane były przez mgłę. A to był listopad. Nie wyobrazam sobie co tam sie będzie dziać w lecie. Były też komentarze że osoby ze stadionu wychodziły całe mokre. Duchota niesamowita! Sam momentami czułem się jak pod narkozą, ten stadion jest jak głupi jaś :D

Jak można było takiego grzyba wyjebać i zostawić kilkadziesiąt metrów otworu. Jakieś lampy naświetlają ta murawę od miesiąca dzień noc, dzień noc i nic się nie zmienia.Wniosek? nowoczesny sprzęt nie może sobie z tym poradzić więc tym bardziej matka natura jest na straconej drodze. Jeszcze jedna-dwie wymiany i zainstalują sztuczną murawę.

JAR0 05.02.2011 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1047379)
Były też komentarze że osoby ze stadionu wychodziły całe mokre. Duchota niesamowita! Sam momentami czułem się jak pod narkozą, ten stadion jest jak głupi jaś :D

Może w tym tkwi tajemnica dobrych występów u siebie w pucharach Amici :D

ToTylkoJa 05.02.2011 15:53

A niektórzy śmiali się ze stadionu Legii, że między dachem a trybunami jest prześwit. Problemów w Warszawie z murawą brak.

WiślakMyślenice 05.02.2011 16:06

Cytat:

Były też komentarze że osoby ze stadionu wychodziły całe mokre. Duchota niesamowita! Sam momentami czułem się jak pod narkozą, ten stadion jest jak głupi jaś :D

Na szczęście mamy trochę Holendrów we Wiśle (Maaskant, Jaliens, Valckx), którzy załatwią odpowiedni stuff i zagramy z nimi jak równy z równym :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl