Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Amfre 20.09.2008 08:11

a czy Cracovia też bojkotuje klub lige trenera i drużynę, i dlatego nie przychodza na mecze swojej ukochanej drużyny z Legią?

Tomek_TS 20.09.2008 08:42

Szałachowski to ma jednak zajebistego pecha.

pan_premier 20.09.2008 10:16

panowie to że pewien poziom napinki jest tu dozwolony, nie oznacza to, że to jest kibice.net
Kto nie będize wyczuwał tej 'cieniutkiej' granicy zostanie zasztyletowany.

PS
Zostań z Cracovią, hej Stefan zostań z Cracovią!

Nergal 20.09.2008 10:54

No Szałachowskiego szkoda naprawdę, w mojej opinii jeden z najbardziej utalentowanych piłkarzy tej ligi, gdyby nie te urazy już pewnie dawno by wymiatał w reprezentacji. Legia złapała niezłą dyspozycje...no właśnie ja sam już nie wiem czy złapała czy to ta liga jest po prostu taka słaba że wystarczył psycholog i kilka razy stanąć przed lustrem powtarzając "jestem najlepszy jestem najlepszy". Mam nadzieję że nasi wymęczą to 1-0 i będzie luks, pozdrawiam.

P.S Póki co nie namierzyłem newsa o zwolnieniu Stefana więc jest dobrze...a będzie jeszcze lepiej chciałoby się rzec:D

kot_dżinks 20.09.2008 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 605452)
Wlasnie skonczylem ogladac mecz Cracovii z Legia. Ludzie! Co za zenada... juz po 45 minutach Legia mogła prowadzic z 5:0, 6:0. Caly mecz skonczyl sie jednak na 3:0 dla Warszawy, ale to co pokazali z Kaluzy to przechodzi ludzkie pojecie. Tak zle grajacego zespolu nie widzialem dawno... Statystyki: Strzaly Legii 21, sytuacje 26 przy 6 strzalach Crx oraz 8 sytuacjach. Jestem tym bardziej zaskoczony, ze w meczu z Wisla Crx gryzla trawe i grala z nieprawdopodobna zawziętościa chocazby w I polowie. Potem juz kondycja się klaniala i stad dobra gra Wisly.

Czym jesteś zaskoczony? Przecież nie od dziś wiadomo, że polityka w tym klubie jest płytka. Oni by mogli spaść dwie ligi niżej, aby tylko móc wygrać z Wisłą derby. Dla nich to najważniejszy mecz w sezonie i kibice im wszystko wybaczą, jeśli tylko będą gryźć trawę w derbach, a już zwycięstwo świętowali by na rynku tak jak my mistrzostwo. Dopóki ich tok rozumowania się nie zmieni, będą szarym ligowym przeciętniakiem pod względem piłkarskim jak i kibicowskim. Niech tak zostanie. W końcu nienawiść do czegoś zobowiązuje... ; )

AZS_Lublin 20.09.2008 12:36

Nie mieszkam w Krakowie, wiec o takich animozjach nie slyszalem. Dla mnie takie myslenie jest bardzo plytkie. To swiadczy o olewaniu kibicow przez pilkarzy. Za co oni biora kase? za 1- 2 mecze w sezonie? Masakra...
Wlasnie klasowy zespoł ce..... to, ze takich meczow o wszystko graja 30...

kot_dżinks 20.09.2008 12:50

Może źle mnie zrozumiałeś, piłkarze się starają coś ugrać, ale bardzo przeciętni z nich kopacze. Oni mają w świadomości to, że wszystkie ich winy zostaną odkupione jednym meczem, w którym wygrają z nami. Na mecz derbowy potrafią się mocno spiąć, ale z reguły tylko u siebie są groźni. Kibice nienawiścią do nas są zaślepieni kosztem klubu i to ich najbardziej gubi. AntyWisła Kraków z taką grą w tym sezonie może polecieć z ligi... a szkoda bo nie będzie derbów.

kreseq 20.09.2008 13:57

Widze ze na poprzedniej stronie znowu warszawsko-warszawski pojedynek na slowa. Dajmy sobie na wstrzymanie. Pilka nozna jak i polityka ma to do siebie ze ludzie o niej dyskutujacy mysla ze wiedza wszystko najlepiej, a jak do tego dochodza emocje to rozne sprawy moga sie dziwnie ukladac. Sam w chwili dosc mocnego wk*** napisalem o trzy zdania za duzo i polecialem. Nie warto :) Lepiej ochlonac i spogladac na wszystko na tyle obiektywnie, na ile sie potrafi. Cracovia jest bardzo slaba. W pierwszej polowie grali w miare dobrze ale w drugiej zagrali najwieksza padake jaka widzialem od kilku dobrych lat w ekstraklasie, a widzialem duzo.

Debiut Kasperczaka skonczyl sie tak jak wielu przewidywalo. Jemu trzeba dac czas bo w tydzien-dwa nie zbawi zespolu ktory gra piach. Zobaczymy co skleci z tego co mu zaoferowano jesli chodzi o sklad.
W Wisle mial swietny sklad z ktorym sadze ze wielu srednich trenerow by zrobilo tyle ile on ale...poczekajmy.

Dzisiaj dzien w ktorym zadnego ciekawego meczu nie ma...szkoda.

Ciastek1 20.09.2008 14:51

Legia wraca do optymalnej formy?? Jeżeli beda grali tak jak wczoraj to wróże im 4-8 miejsce w lidze , wiadomo , że jako kibic Legii nie bedziesz obiektywny w ocenach ale ja uważam , że Legia zagrała wczoraj słabo a Cracovia tragicznie, akcje jakies takie szarpane bez składu i ładu , nie widać żadnego schematu , mówie tak bo wiem ,że Legie stać na bardzo dobrą grę, i na pewno skład jakim dysponujecie powinien gwarantować miejsce w pierwszej 3.

harthausen 20.09.2008 15:09

20.09 godz. 15:15 Odra Wodzisław - Polonia Bytom................ http://www.justin.tv/hqtv4, II połowa, 3-0 dla Odry, Polonia gra w 10 po czerwonej.
20.09 godz. 17:30 GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk
20.09 godz. 19:45 Polonia Warszawa - Ruch Chorzów

dla fanów tych 6 drużyn są to ciekawe mecze. A już ten ostatni ma znaczenie dla czołówki tabeli, a dobry będzie na pewno.
Szkoda, że żadnego z nich dziś nie ma w Canalu +, choćby na ten w Warszawie chętnie bym popatrzył

1q2 20.09.2008 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 605728)
Legia wraca do optymalnej formy?? Jeżeli beda grali tak jak wczoraj to wróże im 4-8 miejsce w lidze , wiadomo , że jako kibic Legii nie bedziesz obiektywny w ocenach ale ja uważam , że Legia zagrała wczoraj słabo a Cracovia tragicznie, akcje jakies takie szarpane bez składu i ładu , nie widać żadnego schematu , mówie tak bo wiem ,że Legie stać na bardzo dobrą grę, i na pewno skład jakim dysponujecie powinien gwarantować miejsce w pierwszej 3.

Ja pojde dalej i stwierdze ze jak Legia bedzie grala nadal tak koszmarnie - jedynie 3-0 na wyjezdzie , zaledwie ok 30 strzalow w meczu to jak nic jest pierwszym kandydatem do spadku.

noonelikeus 20.09.2008 18:04

no i jarzębowski strzelił pierwszą bramkę dla GKS

Lechia Gdańsk przegrywa 0-1

ps co to za dzieci dopingują Bełchatów?

michu-k 20.09.2008 18:26

Tak jak Wisła zostaje upokorzona przez Lecha, tak Bayern przez Werder. Dzisiaj 2-5 dla gości z Bremy. Także porażka Wisły była wyłącznie wypadkiem przy pracy.

Ogryzek 20.09.2008 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 605818)
Tak jak Wisła zostaje upokorzona przez Lecha, tak Bayern przez Werder. Dzisiaj 2-5 dla gości z Bremy. Także porażka Wisły była wyłącznie wypadkiem przy pracy.

Nooo tak, dziełem przypadku. A dzisiaj WHU wygrał z Newcastle 3-1 i co z tego? Jest jakieś podobieństwo? Jeśli jest to takie analogie to DUŻE naciąganie:D

Jutro zobaczymy w Białymstoku czy był to przypadek. Mam nadzieje że tak jest i wygramy!

Bóg Trybun (objawion) 20.09.2008 18:41

Było minęło. Czy był to wypadek przy pracy - przyjdzie ocenić z dalszej perspektywy. U Doktora praca wre cały czas, tylko jakby wypadków więcej. Ogólnie to radzę zejść już z porażki z Lechem i myśleć o każdym nadchodzącym meczu jak o najważniejszym w sezonie. pzdr.

1q2 20.09.2008 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 605818)

jak dla mnie pierwsza trojka lapu-capowatych wypowiedzi w tym roku:) choc do super szczalu z nogi daleko

michu-k 20.09.2008 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 605829)
jak dla mnie pierwsza trojka lapu-capowatych wypowiedzi w tym roku:) choc do super szczalu z nogi daleko

I co w tej wypowiedzi skrajnie negatywnego? Odszukałem się jedynie pewnej analogii i wysunąłem skromny, z mojego punktu widzenia, wniosek. Razi Cię to w oczy? Odpowiedź zostawię bez polemiki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 605826)
Ogólnie to radzę zejść już z porażki z Lechem i myśleć o każdym nadchodzącym meczu jak o najważniejszym w sezonie. pzdr.

Każdy mecz jest tym najważniejszym, w każdym można zgubić 2 lub 3 punkty które na koniec mogą odebrać mistrzostwo :-) Dlatego jutro wygrywamy.

Pablo84 20.09.2008 19:28

Widzisz, michu, na tym forum lepiej napisać, że Legia/Lech idzie na mistrza a Wisła będzie walczyła o utrzymanie.

Ogryzek 20.09.2008 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 605844)
Widzisz, michu, na tym forum lepiej napisać, że Legia/Lech idzie na mistrza a Wisła będzie walczyła o utrzymanie.

Jakieś przykłady proszę - zwłaszcza z tym że Wisła będzie walczyć o utrzymanie!

1q2 20.09.2008 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 605840)
I co w tej wypowiedzi skrajnie negatywnego? Odszukałem się jedynie pewnej analogii i wysunąłem skromny, z mojego punktu widzenia, wniosek. Razi Cię to w oczy? Odpowiedź zostawię bez polemiki.

Smieszy a nie razi.Rozumiem ze gdyby Bayern wygral to mecz Wisly nie bylby 'wylacznie wypadkiem przy pracy':>?
Sorry ale bardziej naiwnego usprawiedliwienia naszej porazki tom jeszcze nie czytal a jak Bog trybun:) napisal - to czy bylo to wypadek czy nie , pokaza kolejne NASZE mecze a nie Bayernu,Chelsea,Barcelony czy Bucovii Bukow.

darotsok73 20.09.2008 20:10

Powiem Wam że jak dzisiaj rano w sklepie na moim osiedlu, spotkałem starego fanatycznego pasiaka, i zacząłem delikatną polemike nt. wczorajszej porażki i całokształtu to sie gościu zrobił blady,potem bordowy,oczy mu sie zaszkliły! i wybiegł ze sklepu. Aż mi się troche głupio zrobiło ,choć jakoś specjalnie go nie dojeżdżałem. Oj muszą to "biedaki" strasznie przeżywać.

1q2 20.09.2008 20:19

Nie chce byc zlosliwy ale w tym klubie wszystko jest na swoim miejscu - wlasciciel, trener, grajki i kibice - prawdziwi bracia;]

Jak rozbuduja nasz stadion, to bedzie idealny czas by na lata przejac praktycznie caly Krakow - cos na wzor Warszawy.Oczywiscie pomijam aspekt chuliganski, bo w tym nie siedze.
20-30 tys na Wisle, 2-3 w kaluzy ,tak to mam nadzieje niedlugo bedzie wygladalo.

Gwiaździsty 20.09.2008 20:36

Tak patrzę na mecz tzw. Polonii z Ruchem i stwierdzam, że atmosfera na K6 o niebo lepsza niż na kałuży. Niebawem warszawiaki będą wściekli za mówienie o nich"druga Cracovia" :) Zresztą parchsiaki były zadowolone ze swojego wczorajszego tzw. "dopingu" :)

Ogryzek 20.09.2008 20:40

Polonia gra dobrze i miejsce w pierwszej 3 jak najbardziej realne. Wcześniej strzelał Ivanowski, potem Mąka, teraz obudził się Gajtkowski. A przed sezonem myślałem że atak będzie ich najsłabszą formacją!

I Polonia znowu liderem.

bofff 20.09.2008 21:14

Legia nieźle, ale nie jak twierdzą niektórzy, jeszcze nie w optymalnej formie. Przy nieistniejącej Cracovii próbowali rozgrywać akcyjki a la PES w rytmie treningowym, i tylko próbowali a nie rozgrywali. Progres jest ale to jeszcze nie to, do Lecha 2 tygodnie.
Polonia to zagadka, nie jest to Groclin Skorży ale coś jest na pewno. Remis z Legią i porażka z Wisłą. Brak błysku w grze, ale "solidność" na pewno. Dla mnie jednak raczej 4-ta siła.
Bardzo :-) czekam na jutrzejszych Wisłę i Lecha.

hoho 20.09.2008 21:43

Patrzcie ile bramek strzelila juz Legia ,Polonia i Lech ,to Wisla zawsze miala najlepszy atak ,no teraz widac ze nie ma kto tych goli za bardzo strzelac :-/

Paweł 20.09.2008 22:01

Cytat:

Sędzia mówił, żebym się zamknął, bo jesteśmy tylko beniaminkiem – powiedział po spotkaniu z GKS Bełchatów wzburzony napastnik Lechii Gdańsk Paweł Buzała.

Zawodnik z Gdańska zarzucił na antenie kanału „Orange Sport” sędziemu meczu Adamowi Lyczmańskiemu stronniczość.

- Sędzia chciał im pomóc, gwizdał wszystko, żeby tylko Garguła mógł wrzucać piłki. Jak go spytałem czemu nam nie gwizdał fauli powiedział, żebym się zamknął, bo jesteśmy tylko beniaminkiem – mówił wzburzony Buzała.

GKS pokonał u siebie Lechię 1:0.
...............

Dubi 21.09.2008 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 605880)
Tak patrzę na mecz tzw. Polonii z Ruchem i stwierdzam, że atmosfera na K6 o niebo lepsza niż na kałuży. Niebawem warszawiaki będą wściekli za mówienie o nich"druga Cracovia" :) Zresztą parchsiaki były zadowolone ze swojego wczorajszego tzw. "dopingu" :)

tym którzy są zadowoleni dopingiem przy Kałuży odsyłam

http://pl.youtube.com/watch?v=pzEAEU...eature=related

czy Wam nie wstyd ...

Polonia,Legia i Lech mają nad Wisłą ta przewagę ze jest kilku piłkarzy którzy regularnie zdobywają bramki.
u nas jest Paweł i mozna powiedziec długo dlugo NIC.

Gucio25 21.09.2008 12:04

jeśli sędzia Lyczmański (o którym pierwszy raz słyszę) tak rzeczywiście powiedział, to wyjebać go do V ligi.
edit: nie tu edyta miała być.. ;)

Bóg Trybun (objawion) 21.09.2008 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 605848)
Smieszy a nie razi.Rozumiem ze gdyby Bayern wygral to mecz Wisly nie bylby 'wylacznie wypadkiem przy pracy':>?
Sorry ale bardziej naiwnego usprawiedliwienia naszej porazki tom jeszcze nie czytal a jak Bog trybun:) napisal - to czy bylo to wypadek czy nie , pokaza kolejne NASZE mecze a nie Bayernu,Chelsea,Barcelony czy Bucovii Bukow.

100% zgody a szyderkę z mojego nicka przekaż Twórcom pewnej arcyskromnej oprawy, która swego czasu wywołała we mnie taką samą reakcję :-) pzdr.

Znowu okazuje się, że jeżeli jeden sezon wygrałeś w cuglach, to dozbrajaj się na następny.

Duże ciśnienie na wynik jest w Groclinie, mają z kogo wybierać, każdy stara się wywalczyć swoją pozycję w drużynie. Jasne, że taka sytuacja może być co najwyżej przejściowa - dobry zespół musi mieć szkielet i "grupę ciśnieniową". Póki co Zieliński panuje nad sytuacją, większość z grajków wierzy w swoją szansę w tym klubie.

Urban tę "grupę ciśnieniową" zmontował z młodych zdolnych - przypadek czy nie, zatrybiło.

Tarasiewicz buduje ekipę walczaków, dobro zespołu ponad wszystko - bezcenne dla beniaminka podejście, nawet gwiazdorek Mila zna swoje miejsce w szeregu.

Patrząc w ten sposób, nietrudno zrozumieć Skorżę, domagającego sie transferów - hierarchia w zespole jest ustalona od zeszłego sezonu, eksperymenty i wymuszone rotacje dają efekty tylko w obronie. Zmiana podejścia Baszcza do gry na stoperze jest charakterystyczna - z początkiem sezonu wybrzydzał na taką sposobność, po meczu ze Spurs (a moze przede wszystkim: po przyjściu brazylejro i dobrej grze Singlara) mówi w ten sposób: Trener znowu potrzebował mnie na tej pozycji. Cieszę się, że znów fajnie wyszło, jest to jakaś perspektywa dla mnie na przyszłość.

Zacięty sezon się szykuje. Kciuki za pana Maćka, cięzkie zadanie przed nim.

SZYMEK_TSW 21.09.2008 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 605880)

Wręcz wzorowi... http://michalpol.blox.pl/2008/09/Szo...go-bluzgu.html
a propaganda trwa..

LooNatyk 21.09.2008 13:25

lac na gw.. wydaje im sie, ze beda decydowac o tym jak wygladac ma nasza pilka. smieszne to ale, coz, taka mamy rzeczywsistosc.

Kurt 21.09.2008 15:35

Cytat:

Jak rozbuduja nasz stadion, to bedzie idealny czas by na lata przejac praktycznie caly Krakow - cos na wzor Warszawy.Oczywiscie pomijam aspekt chuliganski, bo w tym nie siedze.
20-30 tys na Wisle, 2-3 w kaluzy ,tak to mam nadzieje niedlugo bedzie wygladalo.
1. Najpierw władzę muszą obniżyć cenę biletów o te 10 złotych bo już widać co się dzieje przez tą podwyżkę, nie ma 15 000, a co dopiero 20. Jeszcze ani razu w tej rundzie nie było kompletu.

2. A co do wizji, kiedyś w Krakowie tak było, ale Kraków to Kraków, mimo wszystko, a specyfika miasta jest chyba na tyle specyficzna że nie da się tego przełożyć na realia innych miast.

Sensej 21.09.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 606044)
Wręcz wzorowi... http://michalpol.blox.pl/2008/09/Szo...go-bluzgu.html
a propaganda trwa..

Dziś w kościele usłyszałem że jest dzień modlitw za media i pismaki i zdecydowałem się swoja modlitwe skierować wobec Panów z GW żeby otrzeźwieli i zaczeli myśleć co piszą ;)

Gucio25 21.09.2008 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 606098)
Dziś w kościele usłyszałem że jest dzień modlitw za media i pismaki i zdecydowałem się swoja modlitwe skierować wobec Panów z GW żeby otrzeźwieli i zaczeli myśleć co piszą ;)

i tak właśnie zmarnowałeś swoją modlitwę. :D

Ciastek1 21.09.2008 17:13

co to za przyspiewke maja kuchenki??co na wzor naszej forzy??

Wiślak_358 21.09.2008 17:20

Co do kuchenek ta trybuna za bramką (nowa) to dramat najwyższy poziom stromy jak cholera cieszę się że ten gość Nam stadionu nie projektował.

jachting 21.09.2008 17:24

A ten Pol jest z Warszawy ? Bo że nie jest kibicem Wisły,a powiedzmy sobie szczerze nie przepada za tym klubem to akurat nie trzeba zgadywać .

noonelikeus 21.09.2008 17:30

ciekawy czy Lewandowski zagrozi naszemu Pawłowi w zdobyciu Korony?

LooNatyk 21.09.2008 17:48

a kto z gw przepada za Wisla, tam sami legijni i moze polonijni ;]

zreszta, to nie tyle o Wisle chodzi, ubzdurali sobie, ze na stadionach bedzie jak w Kosciele. czyli cicho spokojnie, czasami jakies brawa. sami ludzie w garniturach, dobrze wyksztalceni, pelny katering, siedzenia jedwabne etc.

co zrobic, trzeba z tym zyc ;p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl