![]() |
Cytat:
|
Na wstępie powiem, że meczu nie oglądałem, bo to mój osobisty protest przeciwko temu siwemu dziadowi. Ale widzę po komentarzach, że jestem 2 godziny do przodu :)
Na moje oko, siwy już położył na to laskę i marzy o tym żeby go zwolnić (i oczywiście płacić mu wielkie kary), żeby mógł się skupić na funkcji doradcy społecznego w Feyenoordzie, ewentualnie na szukaniu nowych wyzwań (np. nowe reklamówki :D) - takie moje luźne spostrzeżenie. Cytat:
I jeszcze moje pytanie, nie za bardzo śledzę wydarzenia w reprezentacji Polski, więc proszę o oświecenie: dlaczego Paweł Brożek nie pojechał do RPA? Z tego co wiem, to żadnej kontuzji nie ma przecież... |
Cytat:
|
GERO7- bardzo zły argument podałeś- to Leo powołuje te wszystkie Trałki, Komorowskie, Rzeźniczaki i wielu innych. A powtarzam - to są piłkarze, którzy nie wyróżniają się nawet w polskiej lidze... A gdzie podczas takiego zgrupowania jest Ganczarczyk czy Kowalczyk, wyżej wymienieni? Niewielu mamy piłkarzy regularnie grających w jakieś zagranicznej, niezłej lidze, a Beenhaker ich cały czas omija. Z polskiej ligi - gdzie jest jakiś piłkarz Śląska, gdzie jest Piotrek Brożek, Głowacki, Małecki(który notabene wyjątkowo szybko się rozwija i nie spodziewałem się po nim takiej zwyżki formy- jeszcze trochę popracuje i może być reprezentacyjny pomocnik). Zamiast powołać jeszcze np Glika, Wilczka z Piasta czy Grosickiego z Jagi..?
Ci wymienieni przeze mnie piłkarze zagrali cała, równą rundę i na pewno bardziej zasłużyli sobie na powołanie, niż choćby Polczak, któy gra w zespole, którego obrona w mojej opinii najczęściej się ośmieszała w tym sezonie. Już nie będę wypominał notoryczne pomijanie Pawła Brożka czy Irka Jelenia, którzy z dnia na dzień stali się podstawowymi piłkarzami i o dziwo! okazali się lepsi niż Zahorski! Ale tłumaczenie Leo, w jednym z ostatnich wywaidów w Przeglądzie Sportowym tej sprawy to już nie wiem jak nazwać - idiotyczne, żenujące, smieszne, żałosne. Powiedział mniej więcej tak: " Tak to jest czasami. Widzisz jednego piłkarza, wydaje ci się słaby, ale już za 2 tygodnie to już zupełnie inny zawodnik". Bo niby Irek "tak nagle" zaczął strzelać w lidze francuskiej? Otóż nie. On tam już strzela od bodajże 3 sezonów panie Leo. |
Sztuczny ton głosu i szczyt emocjii pana komatatora Iwanskiego byl jak zęby mojej babci ,moze wpadł w czasową dziure i myslał ze to mecz otwarcia MŚ.??
Bogu dziekowac jeszcze ze nie bylo z nim bardziej drwenianego z drewnianych Rafałka Patyry.:) |
Cytat:
|
For_Fun- Z tych wszystkch pilkarzy jakich wymieniles jedynie Blaszczykowski jest dobrym pilkarze.. reszta ktora wymieniles albo gra slabo albo zagrala jedna dobra runde w polskiej lidze.. Mozna dodac jeszcze Jelenia. Mam nadzieje ze nie awansujemy do tych mistrzostw bo widac golym okiem ze ten zespol nie ma koncepcji gry
|
I jeszcze jedno! Ja wiem GERO7, że my nie mamy gwiazd, nie mamy wielkich piłkarzy, grających w wielkich klubach. Co nie zmienia faktu, że tym co mamy powinniśmy z palcem w d**** przejechać się po Słowenii, Słowacji czy Irlandii Pólnocnej... Bo do cholery jasnej! czy te wymienione przeze mnie kraje mają lepsze ligi piłkarskie niż my? Otoż nie. Bo to Slowacy i Słoweńcy do nas przechodzą, a nie my do nich. A mistrz ligi irlandii pólnocej? Ktoś wie w ogole kto nim jest?
|
Przyz ci z South Africa nas dzisiaj zniszczyli przede wszystkim fizycznie. Widac ze u nich sie szkoli pilkarzy na bazie techniki ale i tez swietnych warunkow fizycznych. Wygladali jak atleci ,a nasi tez co po niektorzy duzi ,ale to raczej jak drwale wygladali ,malo zwrotni ,wolni itd. nadaja sie tylko do zamurowania bramki w 10 i graniu z konry :lol:
|
Cytat:
|
gadacie jak zwykli Polacy po przegranym meczu... Nie mamy piłkarzy, wszyscy starzy, słaba liga itd. Ok, mówcie tak, jakbyśmy grali z przeciwnikami jak Hiszpania, Brazylia czy Francja(z która zresztą Janas zremisował na dyżym farcie, ale jednak 0:0). Ale proszę Was, gramy z RPA i musimy takie mecze wygrywać. I nawet tym niepierwszym składem, który dzisiaj grał. Ale zauważcie, jak myśmy dzisiaj nie mieli koncepcji. to samo z Irlandia Północną czy Słowenią.
Moje zdanie jest takie - trzeba zrobić ostre porządki w tej reprezentacji. Wypiperzyć paru piłkarzy, powołać tych, którym od dawna się to należy. Bo w tej chwili nasza reprezentacja to jest towarzystwo wzajmenej adoracji- przyjeżdzają piłkarze, Leo mówi, jaki to oni ogromny postęp zrobili przez tydzień(no nie wiem, śmiać się, czy płakać), a piłkarze powołani zachwycają się treningami prowadzonymi przez Beenahkera, jego podejściem do piłkarzy, jego żartami i wspaniałym zgrupowaniem. Panowie czas zrobić z tym porządek!! |
Cytat:
Wiorexx mozna czasem i wygrac z Portugalia i przegrac z Irlandia Polnocna,ale pilkarze i druzyna powinni nie schodzic z pewnego pułapu .Wiadomo sa mecze lepsze i gorsze ,ale jak dzis naprzyklad Peszko ,tylko lekko naciskany przez obronce sam wyjezdza z pilka na aut tzn ze z tymi pilkarzami jest bardzo zle :D |
Przeciez nie mowie, ze pilkarze w/w przeze mnie maja grac juz w I-szej jedenastce reprezentacji. Wymienilem tylko ciekawych pilkarzy z mlodego pokolenia, ktorzy w najblizszym czasie pojawia sie i zastapia co poniektorych weteranow. Jodlowiec jest wogole powolany? Bo to on powinien, zamiast Bosackiego(ktory nigdy nie byl stoperem klasy reprezentacyjnej i ktory w dodatku jest emerytem), wystapic dzisiaj u boku Zewlakowa. Tak trzeba wprowadzac tych pilkarzy, a nie jakies dziwne wynalazki jak Tralka, kiedy jest ktos taki jak Salamon(przepraszam za blad wyzej), ktory w wieku 18 lat gra w Serie B i ktorego podobno obserwuja znane w Europie kluby.
Hmm, a o pilkarzach doswiadczonych, pomijanych przez Leo, to mozna pisac i pisac... P.S - Marcina Kowalczyka tez mozna zaliczyc do tamtej grupy, bo w tym roku skonczyl 24 lata. |
Cytat:
|
A od tematu, nasi rywale grupowi - Słowacy - rozgrywali dzisiaj mecz eliminacyjny z San Marino. Wygrali okazale (choć nie tak jak my), a sytuacja w grupie prezentuje się na tę chwilę następująco:
Tabela grupy 3 1. Słowacja 6 15 17-6 2. Irlandia Północna 7 13 12-6 3. Polska 6 10 18-7 4. Czechy 6 8 6-4 5. Słowenia 6 8 5-4 6. San Marino 7 0 1-32 Mogę się mylić, ale jeżeli łudzimy się by awansować bezpośrednio na mundial, z miejsca pierwszego, nie męcząc się w barażach to musimy wygrać wszystkie ostatnie 4 mecze i liczyć na porażkę Słowaków z nami oraz innym rywalem. Czyli teoretycznie jeszcze wszystko jest możliwe, ponieważ Słowacy mają już dwumecz z San Marino za sobą i czekają ich dużo silniejsi rywale (takich samych ma również Polska :) ). Niech mnie ktoś poprawi, ale jeżeli zajmiemy miejsce premiowane barażem, to w grupie drużyn barażowych odejmują nam się punkty zdobyte z San Marino i istnieje sytuacja, że nie zostaniemy do nich dopuszczeni. Choć patrząc na dzisiejszą grę, ciężko będzie się spodziewać choćby 2 miejsca w grupie. |
Wracając jeszcze do meczu - Leoś powinien polecieć nie tlyko za powoływanie bezproduktywnego od początku tego sezonu Rogera i innych wynalazków , którzy z international level mają tyle wspólnego co Górnik Zabrze z Ekstraklasą , ale również za niezmienną od 1,5 roku taktykę 4-5-1 , która się całkowicie nie sprawdza ! 4-4-2 jest optymalnym ustawieniem dla naszej repry i mimo ze twierdzi się że jest to przestarzały system to nalezy zwrócić uwagę jak Wisła grała jesienią w systemie 4-5-1 a jak zdobywała majstra w ustawieniu 4-4-2 . I tak na odchodne : Roger & Leo WON !!!
|
Obejrzałem 45 minut tej rzeźni dla oka, na szczęście później miałem załatwienia i nie mogłem zobaczyć ciągu dalszego. I chwała!
Zacznę od tego, że czas Beenhakkera naprawdę powinien dobiec końca. Takie mecze jak dzisiejszy, z Irlandią Płn., Słowacją i Słowenią to nie jest przypadek. Co więcej, śmiem stwierdzić, że nasz niewątpliwy sukces jakim było zwycięstwo nad Czechami, jest raczej efektem kompletnego dołka pepitków niż jakimś kunsztem Biało-Czerwonych. Na dziś, do kadry nadają się IM(subiektywna)O: bramkarze - jest mimo wszystko w czym wybierać. Załuska, Boruc, Fabiański i Kuszczak. Naprawdę wystarczy. To jest tak czy siak najlepsza nasza "formacja". obrońcy - szczerze powiedziawszy nie wiem co powiedzieć w tej kwestii. Każdy z nich ma jakiś potencjał, ale też większość jest pod formą. Dałbym ostatnią szansę Głowackiemu, bo (pomijając względy sympatii klubowych) zagrał bardzo dobry sezon. Nie mówiąc o koledze Baszczyńskim, który niestety złapał kontuzję, ale grał jak profesor na każdej pozycji. Swoim charakterem mógłby wiele do tej drużyny wnieść. Z tych, co dzisiaj byli na boisku jako obrońcy, to zostawiłbym tylko Żewłakowa i tak naprawdę Krzynówka, który choć był na lewej obronie, to więcej go było z przodu niż wspominanego przez wielu Wilka. pomocnicy - kupa nazwisk. Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Krzynówek, Iwański, Garguła (po wyleczeniu być może..) , niestety odmawiający gry w kadrze Sobolewski, wyróżniający się w końcówce sezonu w Legii - Giza. I co najważniejsze - czas w końcu dać szansę Gancarczykom ze Śląska, spróbować wprowadzić Rybusa i Małeckiego, sprawdzić, co tak naprawdę potrafi Mila. atak - Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Boguski, Wichniarek, Jeleń. Odbudować też w jakimś słabszym klubie Smolarka, bo to duży talent i w beznadziejny sposób się marnuje. Szkoda, że obrażalski dziadek daje w ostatnim czasie szansę tym, którzy tak w gruncie rzeczy są chujowi i wiele szans zmarnowali, a ci, którzy na tę szansę naprawdę zasługiwali dostali (albo i nie) z wielkiej łaski, czego dowodem jest choćby wyróżniający się w MOCNEJ lidze francuskiej Irek Jeleń. Leo go powołał, bo presja mediów była tak wielka, że nie biorąc go, strzeliłby sobie kolejny raz w dużego palucha prawej stopy. |
Ja dzisiejszy [a właściwie to: wczorajszy] mecz sobie odpuściłam, szczerze mówiąc, to nawet o nim nie myślałam (zamiast tego wybrałam się do pobliskiego Krakowa :P na mały shopping:) ).
Czytałam, że mecz b. słaby, że wynik 1:0 w plecy... Cieszę się, że mi nie przeszło przez myśl oglądać tej masakry (na owym shoppingu miałam zamiar kupić meczówkę Wisły [niestety brak rozm.] bądź meczówke rep. Polski w piłce nożnej oczywiście [co za pomysł?!]). Mówiąc po prostu, panu Beenhakkerowi strasznie nudzi się praca w naszym kraju [jego tłumaczenie, że brak wsparcia- lipna wymówka]. Skoro tak, to niech nam NIE PSUJE dłużej piłki [o ironio!] i niech spada do tego Feyenordu. Dzięki Leo co mamy? Tylko historyczny udzial w Euro2008. A dalej? A! No przecież DON Leo odkrył nam "internacional level" Zahorskiego! I Pazdana [no nie czarujmy się, słaby piłkarz]! I caly czas ufa Kubusiowi Wawrzyniakowi, [a ten niedobry Paweł Brożek się na niego obraża. Nie ładnie Paweł, bardzo brzydko!] Toć to SKARB! x) A kończąc ironię, to naprawdę trzeba go jak najszybciej zwolnić, bo miał być zbawcą, a nie pomaga w niczym. Jego osiagnięcia: awans na Euro08, wygrane z Portugalią i Czechami [może trochę naciągam te wygrane, ale był to sukces]. Porażki?: występ na Euro08, "odkrywcze powołania", słaby start el. MŚ2010 [zakończony katastrofą-?], najeżdżanie na nasze legendy: Piechniczka i Bońka, awersja do ... Polski. Co by pan L.B. nie powiedział, ja jego slowa "dzielę" przez 41 i w d**** mam jego >let's talk about football<. Niech najpierw wejdzie do swojej murowanej chatki i w najnowszym laptopie wpisze sobie >piłka nożna< poczyta o niej i przyjdzie pod nasze, skromne, drewniane [btw. myślałam, że pan Kazimierz Wielki to zmienił oO] domki i nam wtedy wytłumaczy ocb. Jako fanatyczny kibic reprezentacji Polski chcę by ta awansowała do Mundialu w RPA, ale jako taki zwykły kibic sprzed TV- mam nadzieję, że się LEO [<hołd>] noga powinie i będzie spier..niczał stąd czym prędzej. Miał tyle zmienić IN PLUS a narobił IN MINUS więcej niż Engel i Janas razem (bez dogłębnej analizy, szybka myśl po prostu). My nie tylko tracimy pkt w 98% meczów, my wgl nie potrafimy pograć tą piłką. I to również przeraża, tym bardziej, że od naszych piłkarzy nikt nie wymaga jednego i drugiego naraz. Franciszek Smuda jest wolny [zawodowo] ... PANIE LATO!: Zrób pan ten jeden jedyny raz choć coś dobrego i zwolnij Pana "for money", a na jego miejsce Franz jak znalazł. Gorzej być nie może, a lepiej być powinno. **ten tekst napisałam pod wpływem lekkich emocji dlatego tez sporo w nim... ironii** |
Prawda jest taka ze potrzebujemy nowego trenera ktory zna wszystkich zawidnikow wystepujacych w kadrze i wie najlepiej jaka taktyka byla by najlepsza bo ten dziadek nie dosc ze powoluje jakies miernoty pokroju polczaka czy wilka to jeszcze ich ustawia w taki sposob aby to wygladalo w mega ****** sposob
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66..._Slowakow.html
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/0,1248770,19858...wiadomosc.html
Cytat:
A ciekawe kiedy oni pokazali ,,pasję,, poza 2 meczami:-/ Ja tylko nie mogę się doczekać takiego nagłówku w polskiej prasie Fakt Cytat:
Gazeta wyborcza Cytat:
|
Mecz dramat, oglądałem od 60 min ale zapewne wcześniej było to samo. Roger, mający 7 partnerów wokół podaje do jednego ze swoich "braci" i kolejna kontra na nas leci. Ja już wyższy poziom mam u siebie na osiedlu jak jest mecz VI ligowy. Chociaż potrafią oddac strzał celny w ciągu 30 minut.
Jedyną ciekawą rzeczą było zobaczenie jak to kibice w Afryce zachowują się na trybunach... |
Jeleń i Brożek bardzo dobrze zaprezentowali się na mundialu w Niemczech. Leo niemal notorycznie ich pomijał. Dla mnie Leo powinien wylecieć po Euro 2008. Mówił, że absolutnie nie przywiązuje się do nazwisk (wada poprzednich trenerów repry), ale non-stop wystawia(ł) super wolnego Krzynówka lub bezproduktywnego Rogera. Out!!!
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...z_Irakiem.html
Jak dla mnie to jest śmieszny skład...Nie wiem co w w kadrze robią tacy zawodnicy jak: Polczak,Wilk,Peszko,Bosacki,Trałka,Lewandowski,Rze źniczak,Bandrowski,Roger,wiem że nie wszyscy mogli przyjechać i mam nadzieje że na mecze EL.MŚ ta 11 i cała kadra będzie całkowicie inna,jak dla mnie żelazna "11" jest taka: BORUC-BASZCZYŃSKI(jak wyzdrowieje)/ewentualnie można też na prawo przesunąć Błaszczykowskiego,świetnie radził sobie na prawej obronie w meczu z Panathinaikosem,środek obrony:ŻEWŁAKOW,GŁOWACKI,lewa strona obrony, DUDKA,PIOTREK BROZEK LUB KRZYNÓWEK,prwa pomoc:BŁASZCYKOWSKI LUB OBRANIAK LUB MAŁECKI,środek pomocy:M.LEWANDOWSKI,GARGUŁA LUB MURAWSKI,lewa pomoc:SMOLAREK LUB EWENTUALNIE JEDEN Z TRÓJKI KTÓRĄ WYMIENIŁEM W PROPOZYCJACH PRAWO-SKRZYDŁOWYCH,atak: PAWEŁ BROŻEK,IRENEUSZ JELEŃ.Oczywiście wszyscy wymienieni powyżej powinni dostać powołanie a poza nimi powołanie otrzymać powinni tacy piłkarze jak:FABIANSKI,PRZYROWSKI,JODŁOWIEC,GOLIŃSKI,BOGUSK I,JANCZYK,KOKOSZKA(?) |
Ogląda ktoś pokaz ;) ?
|
mówisz o tej 3 lidze ślepych i głuchych
|
Ależ niesamowite widowisko :D Dawno już nie miałem tak że w ogóle mnie nie interesowały mecze Reprezentacji Polski jak obecnie...zbieranina nie wiadomo kogo a najgorsze to że zachowują się jakby się pierwszy raz na oczy widzieli...i jeszcze ten Polczak z liderujących pejsów :D
|
Grac jednym napastnikiem to sobie mozna jak sie posiada Eto'o albo Ibrahimovicia, Leo odejdz.
|
Cytat:
Zapomniałeś dopisać jeszcze Sobola, Cantoro i koniecznie Pawełka... :> Garguła-->człowieku nie wiadomo czy gość po kontuzji będzie prosto biegał a ty go dajesz od razu do repry. Ale grają padlinę z Irakiem, jesteśmy taktycznymi zerami. :shock: |
Cytat:
|
Ale o co chodzi z tym wyjazdem do RPA?Co do Iraku to pretensji nie mam,bo to solidna ekipa, ale ****a z RPA dostać w dupę i nic nie grać?
|
Cytat:
Jak widać Wawrzyniaka brak , i brak wyników.. Kim jest POLCZAK? ja pamietam, ze zagrał na obronie w tych mistrzoswach młodzików co Janczyka wyłowili, ale KIM ON JEST? Co on osiągnął prócz tego że kierowana przez niego defensywa, tylko dzięki PZPN ma szanse na pozostanie w ekstraklasie. Dlaczego nie powola Dziółki, Banasia, Przybylskiego...przeciez to ta sama szuflada |
"Podniósł się Roger Guerreiro..."
:lol: Dość. :D Idę na spacer. |
Cytat:
|
Mecz tragedia....Nic nowego ;) Polczak to jakies nieporozumienie... Roger wejdzie...czyli moze byc jeszcze gorzej :D
Zero pomyslu w grze, jak dzieci we mgle. Wilk i Krzynowek razem z Polczakiem powinni sobie ten mecz darowac i isc na piwo. Taktyka,pomysl,zaangazowanie - w tym meczu tego nie ma. szprotson -Z calym szacunkiem nie wywlekaj sprawy Szalacha ktory bardzo dlugo leczyl kontuzje.Wyzdrowieje to porozmawiamy.Ma jakies tam szanse na gre w reprezentacji o ile beda go omijac kontuzje. Grzelak to drewno, tutaj sie zgadzam. |
moze zremisujemy ;)
|
Szkoda prądu.. tyle w temacie....
|
Cytat:
|
Cytat:
Po prostu nie ośmieszajmy się. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl