![]() |
Cytat:
Ale wróćmy do bilansu Wdowczyka, bo to jest najważniejsze. Powiedz mi, jak to jest, że drużyna, która ma w składzie aktualnych czterech reprezentantów swoich krajów: Mąkę, który dosyć regularnie gra i to bardzo przyzwoicie w kadrze, poza tym ostatnio powołany był Sadlok, co wskazywało by na to, że Nawałka coś w nim widzi, jeden z najlepszych obrońców w lidze: Jović, plus Guzmics, dodam oczywiście będącego od dawna w reprezentacyjnej formie Małego = to jest już połowa naszego składu + przynajmniej przyzwoitych napastników: Zdenka, który nie gra poniżej pewnego poziomu plus Brożek, który wiadomo, lata lecą, ale swój błysk i doświadczenie wciąż czasem pokaże te swoje parę bramek w sezonie zawsze strzeli reszta składu to też przecież nie juniorzy, tylko jednak solidni ligowcy i jak to jest, że ta drużyna ma wciąż 4 punkty przewagi nad ostatnim miejscem w tabeli? Jak to jest, że udało mu się siedem ligowych meczy z rzędu przegrać? Czy to jest na pewno ekipa na walkę o utrzymanie? "Nie zostawiam po sobie spalonej ziemi" - no bezczelny gnój po prostu. I co równie ważne, nawet przyjmując, że ma na papierze rację z tymi zaległościami w wypłatach, jak to jest, że Ciebie nie oburza, że akurat teraz, kiedy drużyna jest w gazie i ma przed sobą najważniejsze mecze w sezonie, to on sieje zamęt i im wbija nóż w dupę rezygnując teraz? Dlaczego ten mąż opatrznościowy, któremu serce bije teraz dla Wisły nie mógł poczekać jeszcze miesiąc do końca rundy, żeby zmiana przebiegła bez większych zawirowań? |
"jak to jest, że ta drużyna ma wciąż 4 punkty przewagi nad ostatnim miejscem w tabeli? Jak to jest, że udało mu się siedem ligowych meczy z rzędu przegrać"...
ja pier...lę... gościu czyś Ty się z choinki urwał? Słyszysz się? (czytasz) Zobaczymy jak ci reprezentanci zagrają u Sobola jak "Zarząd" nie znajdzie kasy dla nich po 14 grudnia! Bilans zajebi...sty zrobiłeś! |
A co? Mocno chcialbys zeby nie znaleziono kasy i zeby znowu siedem spotkan w plecy bylo? Chcialbys, tak?
|
Cytat:
|
Odnośnie postu masady:
Faktycznie, Wdowczyk niefortunny wybrał sobie termin na odejście, mógł poczekać do ostatniego spotkania w tym roku. Ale ja sobie to tłumacze tak, że chciał już wcześniej odejść z Wisły, tylko, że nie chciał tego robić w momencie kiedy byliśmy na dnie. Dziś Wisła w miarę wyszła z kryzysu. Może odszedł teraz a nie w zimie bo obawiał się, że znowu zespół będzie pikował w dół i wtedy odchodził by skompromitowany? Odnośnie oceny jakości poszczególnych piłkarzy to każdy ma swoje zdanie. Jeden powie, że Zdenek jest solidnym piłkarzem, drugi, że to drewno, który z trudem strzela gole. Ja uważam, że do osiągnięcia sukcesu temu zespołowi potrzebny jest rozgrywający na poziomie Meliksona/Stilicia czy Wolskiego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
azkaz, ale te 70% drużyn nie miało właściciela Cupiała, który narobił długów i jeszcze sprzedał Wisłę pajacowi.
|
Co by nie mówić, Wdowczyk przyszedł do Wisły z przypadku, przypadkiem w niej został i z przypadku od niej odchodzi.
Nie, wbrew temu, co się tutaj opowiada, nigdy nie był kimś, wokół kogo należałoby odbudowywać Wisłę. Chyba że chcielibyśmy corocznie bohatersko walczyć z kryzysem, w który sami byśmy się wpędzali, z tłem w postaci nielubiących się zarządu i trenera. |
Cytat:
Jesli nie kupiles koszulki, nie chodzisz na mecze, nie kupujesz biletów czy karnetów...to nie masz prawa wylewać swoich frustracji, bo nie robisz kompletnie nic by pomóc swojemu klubowi - tylko płacz, lament, mieszanie w kotle i .......enie o szopenie. Wisła to wielki klub z wielkimi ambicjami i tym samym z wielkimi wydatkami. Ambicja jej kibiców jest większa niż 70% kibiców innych klubów... Nara. |
Cytat:
Za każdym razem, gdy ktoś napisze cokolwiek w temacie "sportowo-finansowym" słyszę "zacznijcie chodzić na mecze, kupować koszulki". Załóżmy temat "Ile wydałeś na Wisłę w tym roku" gdzie każdy będzie wpisywał wydatki... Może się okazać, że nie jeden "fanatyk" piszący o oprawach, wydał mniej, niż "piknik" piszący w tematach transferowych... |
Cytat:
A żeby nie było offtopu to tylko powiem, że dla mnie sprawą drugorzędną jest to, kto w tej sytuacji zawinił. Martwi mnie to, że w takich okolicznościach odszedł trener. I nie dlatego, żebybm uważała Wdowczyka za jakiegoś geniusza (choć doceniam jego robotę), a dlatego, że kolejna afera i odejście trenera może tragicznie wpłynąć na morale naszych piłkarzy oraz wizerunek klubu (nawet jeśli zarząd miał rację, to wyszło to smrodliwie i niekorzystnie dla nas). |
Cytat:
Oczywiście załóż taki temat, może się okazać bardzo ciekawy :) Szybko się pozawijają prawie wszyscy, zostanie zapewne garstka ...widać to po akcjach na akademie czy Bonawentury. Takie jest moje zdanie! Nie ma o czym dyskutować. |
Dyskutuj sobie do woli. I nikogo nie obrazam, nie ....... juz. Chlapnij melise i nie produkuj sie z jakims sloganami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Od takiego darowania długu należy się podatek, który Wisła musiała zapłacić - to raz. Oprócz tego Wisła została zostawiona z długiem zewnętrznym: - zaległościami wobec innych podmiotów (np. kasa za wynajem stadionu), - trupami z szafy w postaci odszkodowań dla byłych piłkarzy i trenerów, - podpisanymi kontraktami z piłkarzami, trenerami i pracownikami, które trzeba z czegoś wypłacać. Wisła przy tym miała coroczny budżet uwzględniający kasę od Telefoniki za "sponsoring". Tej kasy w tym roku nie ma, została więc dziura budżetowa, której nie ma czym załatać, bo nie dało się nikogo sprzedać w okienku transferowym. Innymi słowy, nawet gdyby Cupiał zostawił Wisłę bez długu, to i tak ten dług by powstał w trakcie, bo wydatków jest więcej niż wpływów. Ale on nie zostawił Wisły bez długów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze powtarzam. Od siebie dajcie potem wynagajcie od innych |
Cytat:
|
Cytat:
w jakiej ci którzy biletów/karnetów nie kupują, w meczach nie uczestnicza ale rok w rok kupuja org. koszulke i inne gadżety w WŚ? No i na koniec, z racji ze zachowałes się jak wyrocznia, pokaż jak Ty wspierasz. Weźmy pod uwagę ostatnie 15 lat, masz duzy bufor by sie pochwalić. A dodatkowo Twoje prawo do wymagania, bedzie bardziej zasadne. |
Cytat:
|
A w jakiej szufladzie umiescisz tych co nie chodza na mecze nie kupuja biletow/karnetow bo nie zgadzaja sie z polityka klubu a wszedzie torpeduja nas swoimi madrosciami na wislaportal czy na forum co oni by to nie zrobili? Przeciez to jest zenada. Gosc ktory nic dla klubu nie robi i jeszcze poucza innych. Wstyd
Ja od 15 lat moze 3 sezony nie mialem karnetu. W tym natomiast kupilem dwa. I co ciekawe nie roszcze sobie prawa do pouczen zarzadu w jaki sposob ma wyciagac klub na prostą... natomiast najsmieszniesi sa ci co wolaja do zarzadu zeby sypinął kasa... a srednia jego sypniecia na glupi bilet to 30 zl na rok jak (L) przyjedzie. Wstyd i tyle |
A może tak dość przechwalania się kto jest większym kibicem. Zacznijcie dyskutować o Wdowczyku a nie o swoim ego
|
Cytat:
|
Te .......enie smutów i szczucie na wlasny klub, tylko na podstawie doniesien sprzedawczyka czy kalumni z gowna wyborczego...nazywasz "merytoryczna dyskusją" ? Wolne żarty :lol:
Rownie dobrze mozecie sobie tutaj merytorycznie .......ic o łapaniu pokemonów. To z góry jest bezsensowne i zasługuje na rozdupczenie. Ps: I nie pisz o czym ja jestem przekonany....ja w tej kwestii sumienie mam czyste. |
Cytat:
|
Zarząd akurat na ten moment zmierza w dobrym kierunku
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl