![]() |
Chłop jest bez formy bo wypieprza się o własne nogi.
|
Zwróćcie uwagę na moment jak Torres kopie się sam po nogach i wywija kozła. W tym mniej więcej momencie Estrada jakby na chwilę traci równowagę, nienaturalnie opiera się na prawej nodze.
Może jednak kontakt był ?? P.S. Estrada jakoś specjalnie nie oponował, raczej szybciutko zbiegał z boiska. P.S.' Na filmiku wklejonym przez Krissu w 8 sekundzie widać jak prawe kolano Estrady kopie w prawą kostkę Torresa. Kontakt ewidentnie był. Pozostaje kwestia czy Torres przyaktorzył czy rzeczywiści kopnięcie wyprowadziło go z równowagi. |
obejrzyjcie dokładnie tą powtórkę - Torres biegnąć SAM uderza swoją prawą nogą w kolano Estrady (0:08), jego noga odbija się od kolana Estrady nienaturalnie i ląduje na lewej nodze Torresa co powoduje upadek. może rzeczywiście nie tyle aktorstwo, co wywrócenie się o własne nogi. co nie zmienia tego, że chłop powinien wstać i grać dalej.
|
A mi to wyglada jakby Torres dostal serie z kałacha, tak ladnie upadl.
|
Prawda jest taka, ze w momencie tego incydentu Estrady i tak nie powinno juz byc na boisku bo wczesniej brutalnie Inieste sfaulowal. Wiec i tak wyszlo na zero.
|
Ewidentny karny powinien być dla Urugwaju. Gdyby nie błędy sędziowskie już byłoby 3:0 i po meczu :)
|
Panowie, piłka nożna to sport KONTAKTOWY. Na filmiku, który zamieścił Krissu być może faktycznie widać trącenie kolanem stopy Torresa, które powoduje wybicie z rytmu biegu, a w konsekwencji upadek. Mimo wszystko kontakt jest minimalny i nie wygląda na celowy. Torres natomiast pada, jak gdyby został postrzelony z karabinu snajperskiego albo był trafiony piorunem. W ogóle sędziowanie na tym mundialu jest strasznie aptekarskie i wygląda jakby miało na celu chronienie gwiazdek, przez co zabija często ducha gry.
|
Cytat:
Urugwaj przysnął w drugiej połowie. Bramka Suareza coś fantastycznego ! |
Cytat:
Przyznam, że bałem się o wynik po golu dla Korei. Teraz Urugwaj zmierzy się z kimś z pary Ghana/US&A co oznacza, że półfinał jest jak najbardziej w zasięgu. |
W 1/8 finału mamy przedstawicieli:
6 drużyn z Europy, 5 Ameryki Południowej, 2 Azji, 2 Ameryki Północnej i 1 drużynę z Afryki. Dziś z MŚ może pożegnać się ostatnia drużyna z Afryki. |
Ameryka razem awansowała w 7 na 8, kiedy Europa 6 na 13.
Szkoda, że nie doszło do dogrywki. Korea wyrobiła się jako zespół, podobnie Japonia, są już daleko przed nami. Myślę, że Japonia jednak bedzie górą. Liczę na godnego przeciwnika dla Urugwaju czyli USA, tym samym USA będzie miało szanse po raz pierwszy awansować do półfinału, oczywiście, jeżeli Ghana się nie przebudzi, albo sędziowie nie bedą jej ciągnąć za uszy. Też załowałem porażki Chile, ale teraz jestem optymistą, że mają szanse przejść Brazylię! To będzie przynajmniej niespodzianka, bo pojedynek Hiszpania - Brazylia byłby pół na pół i kto by nie wygrał, żadnej sensacji by to nie sprawiło. Portugalia - Hiszpania też ciekawie. Takie derby. Podobnie zresztą jak Anglia - Niemcy czy Argentyna - Meksyk. 1/8 w tym roku wyjątkowo ciekawa. |
Cytat:
|
Cytat:
Ten Honda pewnie pójdzie do jakiejś niezłej ligi. Piłkarze USA mocno podbudowani - widać było podczas hymnu. |
Brawooo Ghana!!! Ale może być fajny ćwierćfinał :)
|
Ghana - Urugwaj nie byłoby źle. Amerykańcom tyle sportów mistrzowsko idzie (boks, koszykówka czy hokej), że w zupełności mi ich sukcesy tam wystarczają.
Jakoś w kopanej nie przekonam się, że Stany to firma. Tej magii nie ma, przynajmniej dla mnie. |
Ja jestem za USA. Kończymy z Afryką i wuwuzelami :)
|
http://www.youtube.com/watch?v=DpjpVy6lHeI Brama Boatenga :D
|
Tydzień bez forum i netu (urlop) ale w głuszy leśnej było TV i mecze oglądałem.
Największe rozczarowanie Francja - dno dna, zespół całkowicie rozbity. Włochy - tak słabo fizycznie przygotowanych Włochów nie widziałem (mecz ze Słowacją). Wszyscy wyglądali bardzo słabo. Największe niespodzianki 1. Słowacja - czyli jest nadzieja dla Polskiej reprezentacji? Skoro Słowacy mogli to i My może wyjdziemy z grupy na Euro 2012:) Moi faworyci do zdobycia MŚ Argentyna Brazylia Niemcy Hiszpania (jeśli nauczy się wygrywać nie grając swojej piłki jak z Chile) Kibicuję USA w dzisiejszym meczu |
Licze na Ghane w dogrywce(ewentualnie w karnych).Mam nadzieję,że te hamburgery odpadną
|
Cytat:
Pierwszy dzień fazy pucharowej i już dogrywka, choć mecz do najciekawszych nie należy. W sumie jest mi obojętne kto zagra dalej. ;) |
Anty hamburgery ! Niech Donovan z tym wysokim, jak WTC czołem spada już. Murzyny do boju, po MŚ!
|
Makumba Gyan być królem wioski
|
coś mi się obiło o uszy, że jeśli po dogrywce dalej remis to nie karne tylko losowanie.
Mam nadzieję , że to nieprawda. |
Szacuneczek dla tego murzynka co wpakowal brame! Inny frajer typu Torres czy jakis pajac z Wloch gdyby im ktos tak wszedl cialem to by aktorzyli i szukali karnego a ten widac nie frajer i nie bawi sie na boisku w teatr tylko gra w pilke. Brawa dla ziomka i niech Ghana wygra a nawet zajdzie do strefy medalowej :)
|
ten gościu po przyjęciu piłki dostał uderzenie z tyłu łeb w łeb od Amerykańca, przez moment mu chyba świeczki w oczach stanęły ale nie odpuścił. Naprawdę twardziel a nie panienka czy nędzny aktorzyna.
|
Super się zachował, opanować piłkę w biegu, gdy ktoś cię uderza z impetem w plecy. wow
|
Ghana w sławie, Ghana wygrała z USA, Ghana w 1/4. Jak tak zagraja z Urugwajem to nie sa bez szans. Cała Afryka kibicuje Ghanie, to moze dodac im skrzydeł. Oj zaczeły sie bardzo ciekawe mecze - mecze na ktore czekalismy. Jutro kolejna dawka emocji :D
PS: Przegrałem z kuzynem zakład :/ on stawiał na Ghane a ja na USA. No nic, trzeba kase szykowac :P |
Emocje do końca. Ogólnie MŚ i tak na plus dla USA.
|
Uff, powiem wam tak. Wreszcie zaczął się turniej :)
Mecz przedni, walka, nieustępliwość, umiejętności. Gratulacje dla obu ekip. Ja czekam z wypiekami na jutrzejszy wieczór na pojedynek Argentyny z Meksykiem. Ale po właśnie zakończonych emocjach nawet europejski pojedynek widzi mi się jako najprzedniejsze widowisko. |
Piękna ta druga bramka dla Ghany...to, jak facet zdołał utrzymać się na nogach i oddać taki strzał lewą nogą, to była prawdziwa wirtuozeria. Przed nami arcyciekawy ćwierćfinał Ghana-Urugwaj. Pięknie się zapowiada.
A już jutro prawdziwe gwiezdne wojny ;-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl