Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

wolfy 05.11.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 812508)
Prawda, teraz solidnie na pewno wypunktowalibyśmy Estończyków.

I za to właśnie kocham polskich kibiców. My zawsze jesteśmy najlepsi, tylko szczyty formy mam nie wtedy, kiedy trzeba.

Nie wiem skąd się bierze optymizm kolegi, ale Levadię to wypunktował Debreczyn, tak więc na pewno nie jesteśmy na podobnym poziomie. A od czasu wtopy z Estończykami jakoś nie widzę poprawy w stylu gry, więc w tej chwili z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że znów dostalibyśmy od nich w baniak.

Pora przestać żyć iluzjami, możliwości naszych piłkarzy zostały w ostatnich latach wystarczająco zweryfikowane. Nie wiem, ile jeszcze kompromitujących (pod względem zarówno wyniku, jak i stylu) porażek potrzeba, żeby do niektórych dotarło gdzie na mapie futbolowej jesteśmy.
Przed San Marino, Watykanem i Liechtensteinem. Możemy jeszcze puknąć Azerbejdżan, może Mołdawię, powalczyć z Białorusią, Litwą, Łotwą etc.

szczepanwislak 05.11.2009 17:53

Masz rację ale i tak jestem pewien , że i tak jesteśmy w stanie wypunktować Estończyków, wtedy też byliśmy ale czegoś zabrakło, ale chłopcy wyciągneli już wnioski z tamtego meczu, w zasadzie meczów i 2 raz już nie daliby się zaskoczyć , jestem tego pewny!

wolfy 05.11.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 812566)
Masz rację ale i tak jestem pewien , że i tak jesteśmy w stanie wypunktować Estończyków, wtedy też byliśmy ale czegoś zabrakło, ale chłopcy wyciągneli już wnioski z tamtego meczu, w zasadzie meczów i 2 raz już nie daliby się zaskoczyć , jestem tego pewny!

Ja byłem pewien po Dynamie, Valerendze i Vittori.
Nie martw się - wyrośniesz z tego :)

Cetnik 05.11.2009 17:59

W Polsce przed absolutnie każdym meczem piłkarze mówią że POWALCZĄ tylko a będzie jak będzie lub jak 'Bóg Da' a potem oczywiście nie można miec do nich pretensji bo ciężko w sumie stwierdzic czy 'powalczyli' czy nie. Chora mentalnośc wiecznie przegranych,gorszych lub wszechobecny brak jakichkolwiek ambicji po prostu.

A co do Łotwy,Białorusi,Mołdawii..chyba nam troche juz odjechali skoro każdy z tych krajów ma przedstawiciela w tej całej Lidze Europejskiej i niedługo bedziemy modlic sie by ominąc przedstawicieli tych państw przy wszelkim losowaniu pucharowym.

szczepanwislak 05.11.2009 18:10

Jak jeszcze raz się na nich zawiodę to tak jak mówisz kolego- wyrosnę z tego, fakt , jestem jeszcze młody:)

wolfy 05.11.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 812572)
A co do Łotwy,Białorusi,Mołdawii..chyba nam troche juz odjechali skoro każdy z tych krajów ma przedstawiciela w tej całej Lidze Europejskiej i niedługo bedziemy modlic sie by ominąc przedstawicieli tych państw przy wszelkim losowaniu pucharowym.

Cóż, my zawsze mamy pecha w losowaniach. Jak nie Levadia, to Barcelona - zawsze trafiamy na drużyny poza naszym zasięgiem.
Gdyby tak chociaż raz trafić na drużynę w pełni amatorską, tak żeby na starcie nie odstawiali nas zaangażowaniem. Przyjechaliby tacy pociągiem, pozwiedzali trochę Kraków, a na koniec dali sobie strzelić ze trzy bramki.
Niestety, coraz mniej takich zespołów w eliminacjach.

Cetnik 05.11.2009 18:22

Tylko należy zacytowac w tym miejscu Wszystkich trenerów polskich drużyn: ,,Poziom piłki nożnej w Europie się wyrównał na tyle że każdy może wygrac z każdym i nie ma już 'ogórków' w tych rozgrywkach jak w dawnych latach''. Szkoda tylko że taka kwestia pada zawsze po odpadnieciu już..

Peroslaw88 05.11.2009 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 812588)
Tylko należy zacytowac w tym miejscu Wszystkich trenerów polskich drużyn: ,,Poziom piłki nożnej w Europie się wyrównał na tyle że każdy może wygrac z każdym i nie ma już 'ogórków' w tych rozgrywkach jak w dawnych latach''. Szkoda tylko że taka kwestia pada zawsze po odpadnieciu już..

szkoda, że zawsze Polska musi odpadać z tego "wyrównanego" poziomu:-D

Cetnik 05.11.2009 18:31

Dlatego bo My 'równamy' w dół a nie jak wszyscy w góre po prostu. :)

Krissu 24.11.2009 21:51

Unirea wygrywa u siebie z Sewillą.

Liverpool wypad z Ligi Mistrzów. Szkoda.

barteqTS 24.11.2009 22:37

Wie ktoś czy będzie gdzieś w internecie transmisja z magazynu LM z N-ki ?

Pan Jotka 24.11.2009 22:39

Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....

tofik 24.11.2009 22:46

Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol :)

1q2 24.11.2009 23:29

E tam antyfubol - 2 setki w 2 drugiej połowie.Sevilla dopiero przycisnęła na końcu a wcześniej nie stworzyli sobie ani jednej sytuacji;)

tofik 24.11.2009 23:44

To był komplement ;p Ciężko znaleźć inne określenie tego stylu.

Wracając, to grali bardzo dobrze, ale czegoś mi brakuje. Widać, że każdy jest technicznie o poziom zaawansowania wyżej niż polskie gwiazdki, jednak Dan nie preferuje radosnego klepania. Bo to jednak jest zagrożenie stratą, kontrą itp.

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują :)

1q2 25.11.2009 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821398)

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują :)

W lidze to lepiej zazwyczaj wygląda - przy takim pressingu i agresji niektórzy w ogóle sztycha nie łapią i problemem jest tylko czy Unirea trafi a z tym są kłopoty.Niewielka kasa=brak na prawdę dobrych technicznie grajków i duże kłopoty ze skutecznością.

Te sukcesy trochę namiszały Danowi - miały być 2, max 3 sezony i jakiś lepszy zespół - Teraz to na prawde szkoda by było taką drużynę zostawić.Unirea już zdobyła ponad 7 mln ojro a według mnie potrzebuje 2 konkretnych zawodników - napastnika i rozgrywającego

felipe 25.11.2009 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 821359)
Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....

... a u nas tymczasem największe blamaże ostatnich dziesięcioleci :/

Unirea - Sewilla - wynik do przewidzenia. Po pierwsze dlatego, że Rumuni pokazali wcześniej, że są bardzo solidną ekipą. Po drugie - nie oszukujmy się, mobilizacja u pewnych awansu Hiszpanów nie była za wysoka. Ich to 600-700 tys E za zwyciestwo w LM ani nie grzeje ani nie ziębi, wolą zatem dzielić siły i pozostawic troche na weekendową lige.

tofik 25.11.2009 10:58

Wg mnie Sevilla się starała i to bardzo mocno. A jak wpuścili młodego Argentyńczyka Perottiego, to myślałem, że on sam do bramki wejdzie. Co ten chłopak wyprawiał to kosmos. Obrońcy Unirei siadali na dupie tak nimi kręcił :) No, ale dali sobie radę.

1q2, no to prawda co do tej skuteczności. Varga trochę napsuł sytuacji, ale wybitnie klarownych nie miał. Fakt faktem, skuteczny napastnik kosztuje bardzo dużo. Tylko z tą techniką jakoś ciężko mi się zgodzić. Wg mnie oni mają ją na odpowiednim poziomie. Kiedy trzeba nie boją się wejść w pojedynek 1 na 1. Momentami miałem wrażenie, że nawet za często holują tę piłkę.

mitmichael 25.11.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821365)
Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol :)

Ja tez oglądałem to spotkanie i z tego co Ja widziałem Barcelona robiła Inter jak sobie tylko chciała. Zasłuzyła na wygrana bo pokazała, ze jest druzyna zdolna bez najlepszych zawodników wygrac mecz beda w bardzo dobrej sytuacji. Nie powiedziałbym ze bramki z niczego. Druga bramka to juz w ogóle rozklepana cała obrona rywala - Inter nie istniał i zasłuzenie przegrał. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.

Wojtas 26.11.2009 00:18

Ha ha widzialem kawalek skrotow na Polsacie i w przerwie przed meczem Apoelu Borek nie mogl przezalowac ze Wisla stracila Kose

ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.

1q2 26.11.2009 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 821684)
. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.

Ja bym nie powiedział że takiego pecha miała - gol pechowy jak s****ysyn bo gość nawet nie był naciskany ale potem to mogło być i 2 i 3 -0 - Końcówka to znakomite 2 czy 3 sytuacje Sevilli ale włóżmy między bajki to że spotkał ich wielki niefart - do 80 minuty nic nie mogli zrobić - Natomiast zgadzam się że Unirei z VFB będzie baaardzo ciężko i niemiachy są zdecydowanym faworytem do awansu.

hunter TSW 26.11.2009 08:51

2 bramka dla Barcy to było totalne rozjechanie Interu. Tam poszla taka akcja, że 2 linia i panowie z obrony do dziś sie zastanawiają co sie stało. A swoją drogą Pedro też to ładnie wykończył.

Kamson 26.11.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 821854)
ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.

Stwierdził też, że w Sosnowcu nie ma dopingu :shock:

hunter TSW 26.11.2009 09:11

Wojtuś Kowalczyk ma swoje jazdy :) on niech sie raczej skoncentruje na swojej stołecznej dróżynie i zabawianiu w niedzielne poranki Kołtonia :)

trial 08.12.2009 20:53

Ojj szybko nam się strzelanie rozpoczęło w tej kolejce.

!!IRIVER!! 08.12.2009 20:54

Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0. :)

grzesiek632 08.12.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 827501)
Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0. :)

:shock: ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże:-)

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM:-p

Marszałek 08.12.2009 21:00

Jutro w gazetach...Żewłakow w Premiership:)

A ja z innej beczki. bilety na Bayern - Juventus kosztowały 80 euro:),musiałem się tym z kimś podzielić
A tak poza tym to gdzie na cyfrze jakiś mecz mi idzie?

trial 08.12.2009 21:07

I już 1:1, ciekawe czy przy straconej bramce Żewłakow też miał udział. No też z chęcią bym w TV jakiś meczyk oglądnął, bo stream to jednak nie na mój internet.

!!IRIVER!! 08.12.2009 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 827504)
:shock: ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże:-)

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM:-p

Saganowski w zeszłym roku w Aalborgu na 100% strzelił. :-) ale fakt, nieczęsty.

Czemu miałby mieć udział przy straconej, przecież to napastnik? :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl