![]() |
z tym kupowaniem piłkarzy do klubu to nie był by głupi pomysł z tym że w profesjonalnych klubach sie to nie zdarza. Powiem że gdybym miał kasę w okolicach 1mln € i jakiegoś świetnego piłkarza na oku to byłbym skłonny zainwestować w jakiegoś piłkarza kasę po to by sprowadzić bo do Wisły. Umowa byłą by taka:
Ja płacę za grajaka, ewentualnie opłacam jego zarobki. Jeśli piłkarz okazuje się dość dobry dla drużyny i zagra określoną ilość meczów w sezonie - klub pokrywa mi koszty zakupienia zawodnika + wydane pieniądze na jego kontrakt i przejmuje pełną za niego odpowiedzialność. Druga opcja jest taka, że jeżeli klub sprzeda tego zawodnika z zyskiem to ja otrzymam wyłożone na niego pieniądze + ewentualnie prowizja. Jestem pewny że gdyby Wisła chciała się zgodzić na taki rodzaj proponowania zawodników znalazło by się wielu potencjalnych inwestorów. Macie moje słowo że jak zarobie pierwszy 1mln € i znajde odpowiedniego zawodnika to się zgłoszę :) |
Cytat:
|
Juz bym sie nim interesował ;)
http://www.youtube.com/watch?v=EdDff....com/news/2017 co prawda francuz ale z okolic Lille a jak wiadomo tam duzo Polakow moze jakis dziadek..:) |
Proszę Cię nie żartuj sobie Oo
nigdy by nie przeszedł do Wisły z Francji |
Ciekawe czy jest w Wiśle w ogóle rozpatrywana opcja sprowadzenia Sebastiana Tyrały.
Gdybym byl Bednarzem to bym się chłopakiem zainteresował |
Chyba nie.
Poza tym, strasznie blado wypadł w meczu kadry... |
A moim zdaniem, drzemie w nim potencjał i możnaby zaryzykować, tzn ja bym zaryzykował...
|
Po przebiegu kariery podobny do Beto.
'Wielki talent', grywał w młodzieżówkach,strzelał dużo. Potem kontuzja i krach. Moim zdaniem też talent ma, aczkolwiek nie wiem czy możemy aż tyle ryzykować, wszak potrzebujemy ofensywy od zaraz. Na początku, myślałem, że będzie z niego drugi Smolarek. No cóż, zobaczymy... |
Dokładnie, ja również skłonny byłbym za ryzykować. W meczu z Serbią dobrze nie zagrał ale widać że pojęcie po piłce ma a dużo nas by chyba nie kosztował.
|
Dla mnie Tyrała to został powołany tylko po to żeby go nie stracić jeśli miało by coś z niego wyrosnąć, a prawda jest taka że jest to po prostu rezerwowy Borussi Dortmund który nigdy nie przebiłby się do 1 drużyny na dobre. Może w takiej Arce by mu się to udało ale nic ponad średni ligowy poziom
|
Niby to skrzydłowy, ale wrzutek w czasie meczu i dryblingow mało. Choc to 1 mecz w kadrze, wiec to zaden wyznacznik. Z reszta malo go widzieli na boisku i dostawla malo podan.
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko problem jest taki że ten chłopak uważa się za gwiazdę (brawo media), i oferty takiej "Arki" w życiu nie przyjmie, gdzie czytałem wywiad i mówił Legia albo Wisła |
|
Jeśli byłaby okazja wyciągnięcia go w miarę tanio, to można by go ściągnąć, jednak wątpie...
Wg mnie to on jest średniakiem w lidze, a chciałby pewnie zarabiać krocie :) |
Ktoś tu pisał o tym, że Tristan zdobył gola dla WHU.
http://videos.sapo.pt/w3TeawAfTvOlEMdhUDcY :rotfl: |
Cytat:
|
Tyle, że musielibyśmy za niego zapłacić, bo kontrakt nie konczy mu sie teraz, tylko za rok.
Bo kontraktowanie gracza rok wczesniej, byloby nieporozumieniem, jesli mialby rok grzac lawe. |
Ja na miejscu Bednarza rozejrzałbym się po rynku afrykańskim. Ostatnio troche zainteresowałem się tymi rozgrywkami i obejrzałem kilka meczów tamtejszej ligi mistrzów ! Widać , że jest tam kilku niezłych piłkarzy ,którzy mają potencjał. Na mnie najwieksze wrażenie zrobił ten :
http://img405.imageshack.us/img405/7...97aa9d6dd8.jpg http://img405.imageshack.us/img405/1...jpg/1/w294.png Mabi Tresor Mputu - 23 lata , TP Mazembe (Demokratyczna Republika Kongo)., ofensywny pomocnik Piłkarz , którego obejrzałem w 4 meczach afrykańskiej Ligi Mistrzów - dwukrotnie z nigeryjską Enyimbą ,z kameruńskim Cotonsport i sudańskim Al-Hilal. Może akurat tak sie złozyło ale w tych meczach Mputu zdobył 3 bramki i zaliczył 2 asysty.Zawodnik , który zrobił na mnie ogromne wrażenie : jak wiekszość afrykańczyków posiada świetną szybkość i dynamike, imponuje także rzadkimi wśród czarnoskórych piłkarzy umiejętnościami technicznymi. Jego dodatkową zaletą jest uniwersalność.Potrafi grać jako ofensywny pomocnik, cofniety napastnik , dobrze radzi sobie na skrzydle. Po obejrzeniu go w akcji , zainteresowałem się nim i zacząłem przeglądać jego statystyki. Okazało sie , że w tym sezonie ligowym w 30 meczach zdobył dla swojej drużyny 34 bramki.W reprezentacji Mputu rozegrał 12 spotkań i strzelił w nich 3 bramki.Bardzo dziwi mnie to że ten piłkarz nie gra jeszcze w Europie, bo ma napewno predyspozycje do gry nawet w czołowych klubach europejskich. Myśle , że Wisła byłaby wstanie pozyskać tego piłkarza. Jak wiadomo kluby afrykańskie nie dysponują takimi możliwościami finansowymi jak kluby europejskie, w dodatku jego klub nie należy do najbogatszych w Afryce (tak jak kluby egipskie lub sudańskie). Z Pawłem mógłby stworzyć zabójczy duet lub w razie potrzeby grać jako ofensywny skrzydłowy. Tutaj podrzuce dwa filmiki z bramkami Mputu. Wiem , że zaraz powiecie , że filmiki są gówno warte ale musicie mi wierzyć na słowo , że gościu jest zajebisty :) http://www.youtube.com/watch?v=cJieG...eature=related (prawie jak Kuba Błaszczykowski):-D http://www.youtube.com/watch?v=7hMzv...eature=related (prawie jak Paweł Brożek ):-D |
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...or/profil.html
Interesowały się nim kluby angielskie. |
My bierzemy graczy za darmo a nie za 1 mln euro.
|
Maciuś nie przesadzajmy ! Ceny na transfermarkcie są zawsze zawyżone. Myśle że właśnie ze względu na to , że podobno interesowały sie nim angielskie kluby. Jak damy 0,5 miliona to spokojnie mamy tego piłkarza i jeszcze nam Mazembe dołoży jakiegoś młodego , perspektywicznego grajka. Osobiści wole dać tyle za niego niż za Gargułe. Po pierwsze jest młodszy (można jeszcze na nim zarobić ) po drugie jest uniwersalny i może na obu pozycjach na których wzmocnieniu nam zależy grać (atak i skrzydło) . A po trzecie jest po prostu lepszy .
|
Cytat:
|
Kamil jakby wszyscy myśleli tak jak ty to afrykańscy piłkarze w ogóle nie graliby w Europie. Futbol afrykański bardzo się rozwinął w ostatnich latach o czym świadczą choćby wyniki reprezentacji z "Czarnego Lądu" na MŚ.Wielu piłkarzy afrykańskich gra w ligach , w których teoretycznie powinni mieć problemy z aklimatyzacją np. w Szwecji , Danii, Norwegii i odgrywają tam kluczowe role.:shock: Pozatym nigdy nie ma pewności czy dany piłkarz się sprawdzi . Dasz mi taką gwarancje np. w przypadku Garguły ?? Powiem tak : Jak ktoś dobrze gra w piłke to sobie wszędzie poradzi.:-)
Kolejny piłkarz , który mógłby wzmocnić naszą druzyne to : http://img88.imageshack.us/img88/114...appcotatf4.jpg http://img88.imageshack.us/img88/122...jpg/1/w230.png Kassaly Daouda , 25 lat ,Cotonsport Garoua (Kamerun), bramkarz Jeden z wyróżniająctch się piłkarzy najlepszego kameruńskiego klubu. Pochodzi z Nigru. Bezprzecznie najlepszy bramkarz tej edycji afrykańskiej Ligi Mistrzów. Jedno jest pewne: Na nic by sie nie zdały bramki Daouda Kamilou (najlepszy strzelec zespołu) gdyby nie znakomite interwencje Kassaly. Czarnoskóry zawodnik to jeden z najlepiej spisujących sie na linii bramkarzy jakich widziałem. Pomagają mu w tym znakomite warunki fizyczne (ponad 190cm wzrostu) i świetna skocznosć. Niektóre jego interwencje przypominały mi parady byłego bramkarza reprezentacji Kamerunu - N'Kono.Jego mniejszymi zaletami są : pewny chwyt , stabilność formy i znakomita współpraca z obrońcami. Troche słabiej jest u Kassaly z grą na przedpolu ale nie popełnia w tym aspekcie dużych błedów . Bramkarz , który niemiałby problemów z wygryzieniem ze składu Pawełka . Myśle że tak jak w przypadku Mputu nie byłoby trudne pozyskanie go. |
Słabi Ci piłkarze. Z youtuba to można teledyski pooglądać, a nie oceniać przydatność piłkarzy do klubu w teorii mającego ambicje na Ligę Mistrzów czy fazę grupową pucharu UEFA. Gdzieś ich widział? Puszczają ligę kameruńską w jakiejś TV w Europie? Z chęcią bym obejrzał bananowy song. :-)
|
1. Po czym wnioskujesz , że są słabi ? Widziałeś ich w akcji ? Ja widziałem i ci powiem , że takiemu Mputu niektórzy nasi piłkarze moga buty czyścić.
2. Nie widziałem ich w rodzimych ligach tylko w Afrykańskiej Lidze Mistrzów . I to nie w jakiś ogórkowych zespołach tylko w czołowych klubach . 3. Można obejrzeć niektóre mecze na SopCascie ! Zapraszam ! 4. Tak jak wczesniej napisałem " Te filmiki są gówno warte" ale ja nie oceniam po filmikach , tylko po całych meczach. Co wam miałem całe mecze nagrywać ? Masz jeszcze jakieś "mądre" argumenty ? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
1. Tak ale mogą czyscić buty lepszym a to , że nasi mogą im czyścić buty znaczy że są lepsi od naszych . Argument jak nic :)
2. Jak sie ogląda mecze jakiś ogórków a nie Kamerun - Nigeria itp. to trudno się dziwić :) np. Mecz Luxemburg - Malta też nie zachwyca poziomem , ale nie można na jego podstawie powiedzieć , że w Europie jest słaby poziom. 3. Ja już wyrosłem :):lol: Ale tak to jest : Twierdzisz , że są słabi a w akcji nie chcesz ich obejrzeć ? Boisz sie , że będziesz musiał przyznać mi racje ?? 4. O Panu Wdowczyku to nie jest temat tylko jak już coś to o Panu Bednarzu :). Napewno ich obejrzymy w lepszych ligach . Tylko wtedy będziemy załowali , że mogliśmy ich mieć u siebie . :-/ AYALA czy ja mówie żeby ich odrazu ściągać ? Przeciez można ich pooglądać , zaprosić na testy . Przecież to nie zaszkodzi :) . Trzeba tylko chcieć ! Nie gadaj mi tu o Lechu bo już mnie to w****iać zaczyna. Udało im sie Stilica ściagnąć i już - " Lech ma świetny scauting". Zobaczymy jak te nowe "perełki" będą grały . Ale to już rozmowa na osobny temat . |
Cytat:
Lech Stilicia widzial tylko na tasmach nikt go na zywo nie ogladal.Wygladal na Dvd fajnie wiec go szybko zakontraktowali. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl