![]() |
Cytat:
Nie trzeba iść do sądu żeby "unieważnić" umowę warunkową... Ewentualnie, w przypadku wypełnienia warunków można iść do sądu celem przymuszenia drugiej strony do zawarcia umowy przyrzeczonej... |
Cytat:
Poza tym te procenty Stanowskiego na tłiterze nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem. Nie osądzam go o złe działanie, wręcz przeciwnie, może to robi specjalnie, aby studzić atmosferę kibiców i zachęcić nas bardziej do pomocy.. To są luźne przemyślenia. Nie wiem dlaczego, ale ufam w to co robi Leśny, mam nadzieję, że się na tym nie przejadę. |
Cytat:
|
Ponadto Szymański był prezesem skwk
|
Cytat:
|
Cytat:
Tu byla umowa warunkowa.Spelnieniem jej warunkow bylo konieczne aby plynela kwota. Poniewaz nie wplynela umowa jest niewiazaca(tak jakby jej nie bylo). W podanym przez Ciebie przykladzie opieniadzach umowa juz weszla w zycie. Wtedy trzeba dochodzic swoich praw w sadzie. I przyklad jest dziwny bo niby mialby wypowiedziec umowe ktos kto jest wierzycielem a nie dluznikiem ? To nielogiczne |
To Szymański rozpoczął wojnę domową w Wiśle i zaczął podburzać tych, których IPN szkolił na ,,prawdziwych patriotów", aby pomogli mu w obaleniu Cupiała.
Szymański chciał przejąć klub, ale wiedział, że Cupiał mu nie sprzeda, bo nie byłoby go na to stać, a potem to już się potoczyło z wiadomym finałem. |
Sz. wiedział o machlojkach ale miał nad tym "jakaś" kontrolę.
Jak Sarapata, Dukaty, Miski dostały palec to wzięły całą rękę. Czy on by ich powstrzymał gdyby był jeszcze w klubie ? Wątpliwe, ale jest taka możliwość . Wybielać go jednak nie ma po co. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę, że jednak to może mieć zasadnicze znaczenie.
"Wisła złożyła do sądu wniosek o wpisanie nowego zarządu (http://www.tvn24.pl)" https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...du,899100.html |
Jeszcze stosunkowo nie dawno SKWK wystawiło Sz. laurkę. I
http://skwk.pl/index.php/skwk/4-stow...an-robert.html https://i.imgur.com/qJqh8UT.jpg Czy ta fotka nie jest świadectwem tzw "kumatosci" ? I zgodzę się tu do do przedmówców i tego co napisał @KOALIK Sz był jednym z inicjatorów wojny domowej. |
Cytat:
|
a co na tym zdjęciu wskazuje że jest w towarzystwie tzw kumatych?łysizna osoby obok?:haha: :help:
|
Cytat:
Min. 10 znaków. |
Cytat:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zutami/9byjtex |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co jak co ale wolałem Szymańskiego i Piotra Dunina Suligostowskiego niż tą bande chuja dukata saraszmate i innych zjebow. Dunin pracował w bankach i to na wysokich stanowiskach, a wyrzucili go po jakims tweecie o Kaczyńskim czy Morawieckim nie pamiętam dokładnie. Znalezli sobie z dupy powód, żeby odsunac jedynego gościa ktory umial liczyć. Może sam by sir wypowiedział jak by jakis dziennikarz popytał
|
Cytat:
A przed sądem, wyglądałoby to tak: Gdzie są rzeczone akcje? - Nie wiem, mały d**ek je zajumał. Na jakiej podstawie stwierdza pan, że jest włascicielem Wisły? - Na podstawie podpisanej umowy Poproszę o potwierdzenie zapłaty 1PLN - Nie mam, ale Adam może poświadczyć, że widział, jak Mały d**ek daje złotówkę Panie Adamie, to jak to jest, widział pan czy nie widział? - Nie wiem, ale wiem, że Vanna Ly ma udziały w Man City Gdzie jest potwierdzenie przelewu na 12,2 mln PLN? - Mały d**ek miał przelać ale zachorował Czy podjął pan kroki w celu powołania nowych władz spółki? - Adam miał to zrobić . Panie Adamie czy złożył Pan do sądu odpowiednie dokumenty? - Właśnie szedłem do sądu, ale zadzwonił dziennikarz z pytaniem o Vannę Ly i musiałem dokładnie opowiedzieć o jego udziałach w Man City. Czyli: - nie ma potwierdzenia zapłaty 1PLN (albo jest ustne zapewnienie Adama, którego wiarygodność jest taka se) - nie ma potwierdzenia przelewu - nie ma wniosku o powołanie nowego zarządu |
Cytat:
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji. Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba. |
Mówimy o czyszczeniu klubu czy konkubina Miska dalej na etacie ?
|
Cytat:
Epika [Meresiński] - opis rzeczywistych wydarzeń, ratowanie klubu z rąk oszusta, TS wjeżdża na białym koniu, zyskując status ratowników powtarzany jeszcze półtora roku po przejęciu i zasłanianie się długami poprzedników - cel osiągnięty. Liryka [Stechert] - wykorzystała emocje na konferencji, być może Stechert również był od nich, Wisła pozostaje przy TS, a TF traci głos w sprawie sprzedaży - cel osiągnięty. Dramat [3 przebierańców] - prawdopodobnie dążenie do upadku spółki poprzez wcześniejsze wyczyszczenie dokumentacji, za pół roku nikt by już się Wisłą nie przejmował i mogliby dalej kręcić lody, tym razem już bez żadnego nadzoru - cel nieosiągnięty [przynajmniej jeszcze]. |
Miasto pójdzie do sądu.
https://gazetakrakowska.pl/krakow-ja...13798565#sport |
Jak myślicie, warto teraz cokolwiek kupić w oficjalnym sklepie Wisły? Czy nie wiadomo gdzie trafi kasa i raczej poczekać?
|
Cytat:
Obecność i wypowiedzi panów Leśniodorskiego i Krolewskiego również wskazują na to, że aktualnie żadne pieniądze nie są zagrożone. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiślacki Świat jest Wisły SA (w przeciwieństwie do sklepów na hali Wisły).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^ No to czas na TS na wypowiedzenie umowy z SKWK.
|
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport
BENC, "kilkanaście dni" na podjęcie decyzji = kolejne kilkanaście dni bez inwestora = tracimy już chyba całkowicie czas na to, żeby zacząć rundę wiosenną... |
Cytat:
|
^ Przekonamy się w piątek, jak decyzja będzie odmowna a ktoś z PZPN podtrzyma stanowisko, że sytuacja jest "skomplikowana" ... Zastanawia mnie tylko jedno, czy hartling nie widzi, ze takim działaniem doprowadza do upadłości spółki którą uważa że posiada? Przecież to nonsens, nawet zakłądająć, że wygra za kilka miesiecy, to otrzyma klub bez piłkarzy, bez licencji i z masą długów...
|
Może ma jakiś interes w tym.
|
Licencja nie ma znaczenia w tym momencie, liczy się decyzja sądu, która będzie prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia â jak wpiszą Wisłockiego na prezesa to sprzedaż może ruszać ;)
|
Cytat:
1. W tej sytuacji chce ugrać dla siebie kasę w zamian za odpuszczenie tematu. 2. Celem całej tej akcji od początku było zatopienie Wisły. Sądzę że opcja nr.1 jest bardziej prawdopodobna. |
Ma taki, że chce wymusic jakis hajs za zrzekniecie sie roszczeń do spółki to oczywiste.wali go klub. Ja bym na miejscu naszych władz zagral tak samo jak on. Zażądał splaty miliona euro - kary która rzekomo jest w tej umowie za nie przelanie 12 mln do 29 grudnia .Przecież ten golodupiec nie ogarnie takiej kwoty. To jest dla niego niewykonalne. Moze dogadaja sie z nim ze nie placi kary umownej ale raz na zawsze wypierdala
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl