Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

neq. 30.04.2011 23:44

nie wiem czy na sam środek, może ja tylko mówie co ja widziałem stałem na g 3 na lewo od wejścia i nic mi na głowe nie kapało zacinało ale od strony boiska, ale jeżeli widziałeś dziury to dobrze, znaczy nie to bardzo nie dobrze ale zwracam honor

Coglin 01.05.2011 08:03

co do dachu to na E22 jak najbardziej kapalo. raz wiecej, raz mniej.

g_o_l_d_i 01.05.2011 09:29

dziura w dachu jest na G2 na wysokości balkonu nad wyjściami

piotrek06 01.05.2011 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1084048)
To nie sa rury z pcv tylko prawdopodobnie stalowe w izolacji do fancoila czy co tam wisi (pompa ciepla?)
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka.
Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. .
Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda.
Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe.
No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.

mnie osobiście to pomieszczenie przypomina bardziej bunkier niż szatnie( zresztą jak cały stadion) zaczynam się poważnie zastanawiać czy jest jakaś część stadionu która nie została spier....na

Arapaho 01.05.2011 11:34

Co się dziwicie- dla Obtułowicza nazwa szatnia kojarzy się z szatnią zakładu produkcyjnego więc wcisnął ją byle gdzie z byle jakim wyposażeniem. Jak się pozwolilismy jako klub i jako kibice szmacić to nas kolejno uderzają w twarz takim widokami.
Podejrzewam że to opóźnienie i brak prac w ostatnim miesiącu jest spowodowany uwagami SSA co do stadionu i jego wykończeń. A jak to bywa w w takich sytuacjach trwają rozmowy ZIKIT-projektant-Majchrowski - co zrobić żeby nie zapłacić za wiele a żeby stadion wcisnąć Wiśle. Oficjalnie jest puszczona bajeczka o systemie oddymiania i jego testach. Tym będą tłumaczyć kolejne opóźnienia w prasie która łyknie wszystko jak leming. A pewnie muszą być zrobione jakieś projekty zastępcze, wyceny prac dodatkowych (choćby wykończenie tych gołych pustaków, pewnie kilku innych spraw ale podejrzewam też że Basałaj nie popuści tych szatni, mam go jednak za dobrego fachowca ). Nie rozumiem też czemu ławek rezerwowych jeszcze nie ma. Przecież to kompromituje Majchrowskiego i Brutalną bo jest świadectwem nie skończonego stadionu dla zwykłego widza który nie zna niuansów tej pseudo-budowy

p.s. oczywiście PiotrG biję się w pierś bp nie wierzyłem że stadionu nie zrobią do 15 marca a później do maja. Było to wielką sztuką ale jednak udało im się

kornd 02.05.2011 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1084323)
Co się dziwicie- dla Obtułowicza nazwa szatnia kojarzy się z szatnią zakładu produkcyjnego więc wcisnął ją byle gdzie z byle jakim wyposażeniem

Zgadzam się , bo przecież projekt trybuny zachodniej nie był zmieniany w trakcie jej budowy i od początku było wiadomo że muszą się tam znajdować szatnie dla obu ekip, więc odpada argument którym tłumaczyli np. odległość trybun od boiska i okrąglak. To tylko niekompetencja Obtułowicza i jego biura sprawiła że szatnie będą jednymi z najgorszych na nowo budowanych stadionach.
Nie wierzę , że nie dało się tego zaprojektować w normalny sposób.

R33 02.05.2011 17:44

Jeśli chodzi o dolne trybuny (a właściwie dolne miejsca) które są zadaszone tylko z nazwy, to tak już zostanie, że w czasie deszczu nie będzie można tam siedzieć (bo w sumie chyba musieliby dach nowy zakładać)? Klub jakoś tłumaczył się z tego?

Proud 02.05.2011 17:51

Na prawie każdym stadionie tak jest. Tego nie da się uniknąć przy zacinającym deszczu. U nas dach i tak jest wypuszczony poza pierwszy rząd trybuny. Są stadiony, że w rzucie dach i I rząd się pokrywają, a nawet jak w Gdyni bodajże dach jest krótszy.

aNouc 02.05.2011 17:56

Deszcze nie spada w linii prostej i logicznym jest że dolne trybuny będą zalewane. Wystarczy lekki powiew wiatru.

WislaFan123 02.05.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1084910)
Na prawie każdym stadionie tak jest. Tego nie da się uniknąć przy zacinającym deszczu. U nas dach i tak jest wypuszczony poza pierwszy rząd trybuny. Są stadiony, że w rzucie dach i I rząd się pokrywają, a nawet jak w Gdyni bodajże dach jest krótszy.

Ale to ze zacina w naroznikach w gornych sektorach to juz da rady uniknac...Jakby to oszkili i jakos polaczyli dachy trybun (bez zadnych funkcji nosnych, tylko wizualne) to stadion prezentowal by sie duzoo lepiej...

Ze stadionem jest jak z druzyna, priorytet to wynik na boisku/funkcjonalnosc stadionu, ale powinno sie dazyc do tego aby druzyna dodatkowo grala ladniej, a stadion wygladal lepiej.

Donki 02.05.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1084910)

Zapewne są też stadiony gdzie dach jest dłuzszy i nie ma takiego problemu jak u nas.
Mysle, że klub na te miejsca powinien sprzedawac tansze bilety, innego wyjscia nie ma :)

Pero 02.05.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1084913)
Deszcze nie spada w linii prostej i logicznym jest że dolne trybuny będą zalewane. Wystarczy lekki powiew wiatru.

Jestem inżynierem i zdaję sobie z tego sprawę. Stałem na G1 i ewidentnie na mnie kapało z dachu, ba na ludzi obok też. A potem jeszcze nie wiadomo skąd po nogami wzięła się ogromna kałuża. Jak już wydajemy tyle pieniędzy to chyba nie po to żeby ciekło z dach:-P

rav 02.05.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1084926)
Zapewne są też stadiony gdzie dach jest dłuzszy i nie ma takiego problemu jak u nas.

Na palcach jednej ręki policzysz takie stadiony w Europie. W 100 procentach chronią przed deszczem tylko stadiony z dachem pokrywającym także murawę. O ile gdzieś nie przeciekają.

Na wcześniejszym etapie inwestycji można było pokombinować z narożnikami - połączyć dachy, zapewnić osłonę przed deszczem zacinającym z tyłu. Teraz klubowi nie pozostaje nic, poza wymuszeniem na inwestorze (miastu) załatanie dziur w dachu, tam gdzie są. I pomyśleniem nad wypożyczalnią peleryn...

adamd303 03.05.2011 08:33

Witam, mając świadomość że mój wpis jest dość luźno związany z tematyką forum chciałbym podzielić się kilkoma wrażeniami dotyczącymi spraw stadionowych z mojego pobytu w Hiszpanii a ściślej w Katalonii.
1. Zwiedzając Wzgórze Montjuic byłem na Stadionie Olimpijskim na którym do niedawna rozgrywał swoje mecze Espanol. Rozgrywał, bo od 2009 jego mecze odbywają się na nowym stadionie o pojemności 40.000 zbudowanym za 60 mln euro. Porównanie z wydatkami na nasz stadion pozostawiam bez komentarza.
2. Innym obiektem sportowym na Wzgórzu Montjuic jest hala sportowa zbudowana na olimpiadę w 1990 roku. Nosi ona nazwe Sant Jordi Palau (Pałac Świętego Grzegorza). Moją ciekawość wzbudziło wymienione przez przewodnika nazwisko projektanta - Arata Izosaki. Do dzisiaj przewodnicy po Barcelonie opowiadają o nowatorskich rozwiązaniach przy projektowaniu tego obiektu. Wspomniany architekt jest projektantem Centrum Kultury Japońskiej Mangha w Krakowie, moim zdaniem absolutnej perełki architektonicznej w naszym mieście. Szkoda że takich kontaktów ze światowej klasy architektem nie wykorzystano przy projektowaniu stadionu Wisły, zważywszy że Izosaki na pewno mógłby liczyć na współprace co najmniej dwóch kompetentnych współpracowników w osobach panów Ingardena i Wajdy.
3. Nieco żartobliwie i subiektywnie skomentuje dwa podobieństwa stadionu Wisełki ze słynnym Camp Nou. Oba stadiony wyglądają bardzo ładnie wewnątrz lecz nieciekawie na zewnątrz. Na obu również panuje nieopisany tłok przy wyjeździe autem z okolic stadionu. W stolicy Katalonii sytuacja jest o tyle inna że Barcelona jest miastem niezwykle gęsto zabudowanym przy liczbie mieszkańców podobnej do Warszawy zajmuje powierzchnię ponad czterokrotnie mniejszą.
4. Projekt rozbudowy Camp Nou do 120000 tys widzów powierzono architektowi Frankowi Gehry, który znany jest m.in z udziału w niezwykle prestiżowych przedsięwzięciach, z projektowania dokończenia Sagrada Familia czy strefy Zero po wieżach World Trade Center. Mówiąc krótko - najwyższa półka a nie jakieś kombinacje i uczenie się projektowania.
5. Na koniec mojego wpisu chciałem napisać jescze o stadionie AC Monaco, który miałem przyjemność podziwiać.
Nigdy w życiu nie widziałem stadionu tak ładnie i umiejętnie wkomponowanego w otoczenie, szczególnie tą harmonię można dostrzec patrząc na centrum Monaco ze wzgórza na którym są zlokalizowane: Pałac Książęcy i Oceanarium. Jeszcze raz powtórzę tezę, że stadion Wisły nie pasuje kompletnie do ładnego otoczenia w którym jest zlokalizowany. Swoje zdanie na ten temat wyraziłem kilka lat temu w serii komentarzy dotyczących projektu stadionu autorstwa pracowni Ekoarchitekci, który w 100% podtrzymuję.
Niestety po zobaczeniu tych obiektów nasuwa się smutna refleksja że Kraków jako miasto nie posiada Gospodarza. Czyli kogoś takiego, kim w Monaco był przez 50 lat książę Rainer III czy władze klubów które wymieniłem w swoim wpisie.

Bartii 03.05.2011 08:47

Dach wydawal mi w porzadku z punktu widzenia D11, z tego bylo najlepiej widac jak wyglada. A mianowicie wiatr spychal deszcz na pierwsze rzedy. Natomiast fuszerka jest beton, tak tak beton ktory przecieka na D11, tam sa jakies dwie dziury... zreszta zdjecie z tel komorkowego wszystko mowi (mam nadzieje ze widac:P)

http://img222.imageshack.us/img222/2...42011012cr.jpg

jak nie widac zwroccie uwage na mokre krzeselka i schody..

http://img10.imageshack.us/img10/5959/30042011014cr.jpg

Na pocieszenie dodam, ze murawe mamy rewelacyjna, ani jednej kaluzy nie zauwazylem... nie to co w poznaniu... ]:->

rafkur 03.05.2011 09:26

Z tym zacinaniem na dół trybuny to nie przesadzajcie. Tak jest na większości stadionów. No, może w POZnaniu nie zacina ale tam poszli po bandzie z dachem i teraz mają problem z trawą ( praktycznie nie do rozwiązania za jakieś realne pieniądze i w realnym terminie).
Natomiast skandalem jest to co widać na zdjęciach pana Bartii - mianowicie przeciekający beton. Podejrzewam, że idzie tam jakieś nieszczelne odwodnienie bo skąd ta woda może płynąć w takich ilościach w jednym miejscu ? No chyba, że jest to element architektury zwany fontanną o którym nie wiedzieliśmy? Może to taka niespodzianka - narzekamy, że surowo itd więc ktoś się zlitował i wkomponował wodotrysk.
A może to jakieś cudowne źródełko?

rafal777 03.05.2011 09:35

Eeee Wy tak poważnie z tym betonem? Przecież to zacieki są...Woda spływa po ścianie i skapuje (leje się w tym przypadku) sufitem. Nigdy nie widzieliście takiego zjawiska? Tak mi sie wydaje przynajmniej

domin_czyzyny 03.05.2011 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 1085032)
Dach wydawal mi w porzadku z punktu widzenia D11, z tego bylo najlepiej widac jak wyglada. A mianowicie wiatr spychal deszcz na pierwsze rzedy. Natomiast fuszerka jest beton, tak tak beton ktory przecieka na D11, tam sa jakies dwie dziury... zreszta zdjecie z tel komorkowego wszystko mowi (mam nadzieje ze widac:P)

http://img222.imageshack.us/img222/2...42011012cr.jpg

jak nie widac zwroccie uwage na mokre krzeselka i schody..

http://img10.imageshack.us/img10/5959/30042011014cr.jpg

Na pocieszenie dodam, ze murawe mamy rewelacyjna, ani jednej kaluzy nie zauwazylem... nie to co w poznaniu... ]:->

nie wiem, czy to to, ale ja stoję na D21, i na samym dole I piętra są porobione dziury - odprowadzające wodę z piętra na niższe kondygnacje - może to to ?

gdzieś zaczęło mocniej padać, woda się zebrała i tymi otworami płynęła na niższe piętra ?

kuken 03.05.2011 10:01

Sektor E24: przecieka dach i kapie mi prosto na plecy. Może i przy ilości fuszerki na stadionie taka rzecz jest mniej istotna, ale jednak lekko denerwująca, biorąc pod uwagę fakt, że to najdroższe miejsca.

sayek89 03.05.2011 11:57

Co do tego przeciekającego betonu powyżej. Moje zdanie jest takie że, na górze tak jak ktoś wcześniej wspomniał zebrała się woda i po prostu tymi "dziurkami" sobie odpłynęła. Drugą stroną medalu jest fakt że powinny być specjalne kanaliki do tego zrobione, coś ala rynna.

Stwierdzam jednak że to nie doróbka, gdyż woda leci na krzesełka, na których mają prawo siedzieć kibice.

Co do przeciekającego dachu, no nie wiem. Ja siedzę na sektorze e12 gdzieś po środku tego sektora i gdyby nie mocny wiatr to nie poczuł bym ani kropelki.

No i na koniec to nie był deszczyk tylko na prawdę mocna ulewa.

aNouc 03.05.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1085079)

No i na koniec to nie był deszczyk tylko na prawdę mocna ulewa.

http://www.youtube.com/watch?v=tgli-s0FNzw
Na potwierdzenie :D

Maciuś 03.05.2011 13:22

Myslalem ze na dachu sa jakies rynny odprowadzajace wode.

sayek89 03.05.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1085087)

No dokładnie. Wątpię też że taka ulewa będzie nas spotykała co mecz. Raczej to spontaniczny wybryk natury.

cassius31krakow 04.05.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michelangelo10 (Post 1085628)

Jeśli masz dostęp do tego artykułu to go wklej. Nie zamieszczaj linków, do stron których nie można przeczytać.

dzięki

Bartii 04.05.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1085050)
nie wiem, czy to to, ale ja stoję na D21, i na samym dole I piętra są porobione dziury - odprowadzające wodę z piętra na niższe kondygnacje - może to to ?

gdzieś zaczęło mocniej padać, woda się zebrała i tymi otworami płynęła na niższe piętra ?

Potwierdzam, sa tam dziury, dokladnie cztery (po dwa na przeciek), ale sam fakt ze leje to juz zle swiadczy, prawdopodobnie woda leje z szczeliny pomiedzy dachami nad D i nowa (starą) trybuną polnocną na sektor D22, a stamtąd strumieniem przez beton na D11

krakus76 04.05.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 1085656)
Jeśli masz dostęp do tego artykułu to go wklej. Nie zamieszczaj linków, do stron których nie można przeczytać.

dzięki

Czytałem ten artykuł w wersji papierowej. I ogólnie nic nowego nie wymyślili poza tym że do 11 czerwca chcą oddać trybunę północną (i tu prace postępują i pewnie ten termin zostanie dotrzymany). Na zachodniej się nic nie dzieje i nie zapowiada się żeby się coś zmieniło. Podobno dziś ma być jakieś info od inwestora (Miasta) co ukończeniem tej trybuny (zachodniej).

I chyba najciekawsze z tego wszystkiego jest to że artykuł został zainspirowany e-mailem od jakiegoś Wiślaka. Pewnie tego który został tu wklejony w poprzednich postach. Czy wynika z tego że warto słać takie e-maile bo może dzięki takim artykułom więcej osób dowie się jaki syf jest związany z tą budową.

Arapaho 04.05.2011 14:24

ale jaja... pewnie już czują że zachodniej nie oddadzą na lipiec i nowy sezon ruszy bez głównej trybuny....

jaszczur90 04.05.2011 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1085756)
Czytałem ten artykuł w wersji papierowej. I ogólnie nic nowego nie wymyślili poza tym że do 11 czerwca chcą oddać trybunę północną (i tu prace postępują i pewnie ten termin zostanie dotrzymany). Na zachodniej się nic nie dzieje i nie zapowiada się żeby się coś zmieniło. Podobno dziś ma być jakieś info od inwestora (Miasta) co ukończeniem tej trybuny (zachodniej).

I chyba najciekawsze z tego wszystkiego jest to że artykuł został zainspirowany e-mailem od jakiegoś Wiślaka. Pewnie tego który został tu wklejony w poprzednich postach. Czy wynika z tego że warto słać takie e-maile bo może dzięki takim artykułom więcej osób dowie się jaki syf jest związany z tą budową.

Myślisz , że Majcher i spółka się przejmują tym co piszą o nich w gazetach ? Wybory minęły, 4 lata spokoju mają, Euro nie ma, nie mają pomysłu jak wykorzystać stadion do innych celów niż mecze, więc nie mają po co się spieszyć.

88seba88 04.05.2011 14:58

Powiem krótko : WSTYD !!! dla miasta - że nie reaguje i nie popędza robotników do roboty, i dla kierownictwa wisły za to że nie popędza miasta !!!!

kasprzak11 04.05.2011 15:52

Wkleil by ktoś cały artykuł

zbymak 04.05.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1085760)
ale jaja... pewnie już czują że zachodniej nie oddadzą na lipiec i nowy sezon ruszy bez głównej trybuny....

Najwczesniej to Wrzesien jak oddadza cały stadion

piotrek06 04.05.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1085786)
Powiem krótko : WSTYD !!! dla miasta - że nie reaguje i nie popędza robotników do roboty, i dla kierownictwa wisły za to że nie popędza miasta !!!!

po pierwsze to myślisz że miastu zależy na szybkim zakończeniu prac bo ja myślę że mają na to wyje.ane
po drugie to zaproponuj co twoim zdaniem powinien zrobić Klub

po trzecie( nie związane z postem kolegi ) to czy orientuje sie ktoś jak będą wyglądać należności względem miasta za mecze teraz rozgrywane przy R22??

jaszczur90 04.05.2011 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1085844)
po pierwsze to myślisz że miastu zależy na szybkim zakończeniu prac bo ja myślę że mają na to wyje.ane
po drugie to zaproponuj co twoim zdaniem powinien zrobić Klub

po trzecie( nie związane z postem kolegi ) to czy orientuje sie ktoś jak będą wyglądać należności względem miasta za mecze teraz rozgrywane przy R22??

Mnie tylko dziwi bierność klubu. Teoretycznie klub jest stratny, bo traci kasę z dodatkowych 12 000 tys miejsc. Z tym, że klubowi może na rękę taka sytuacja bo doskonale wie że narazie nie jest w stanie zapełnić całego stadionu, albo nie stać go na utrzymanie całego stadionu.

A tak w ramach ciekawostki to rzecznik ZikITu i kilku ich pracowników było na meczu z Górnikiem na vipach .

piotrek06 04.05.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1085848)
Mnie tylko dziwi bierność klubu. Teoretycznie klub jest stratny, bo traci kasę z dodatkowych 12 000 tys miejsc. Z tym, że klubowi może na rękę taka sytuacja bo doskonale wie że narazie nie jest w stanie zapełnić całego stadionu, albo nie stać go na utrzymanie całego stadionu.

A tak w ramach ciekawostki to rzecznik ZikITu i kilku ich pracowników było na meczu z Górnikiem na vipach .

Gdyby stadion był gotowy to Wisła mogła by go wykorzystać do celów marketingowych a tak to czym sie mają chwalić? Placem budowy?

yeti01 04.05.2011 17:46

Wisła jest ostatnią instytucją, której zależy na oddaniu całego stadionu teraz. Nie zapełni go - musiałaby obniżyć drastycznie ceny , znacznie poniżej ceny karnetowej. Nie do przełknięcia ze wzgl. marketingowych. Musiałaby płacić czynsz za cały stadion w lecie - brak wpływów z biletów. Przecież zostały trzy mecze przy R22. Ponieważ Wiśle się nie spieszy to i miastu się nie spieszy bo nie ma operatora. Komu go wynajmą? Wisła całości nie chce. Sytuacja jest więc bardzo wygodna dla wszystkich. I nie zmieni się szybko, chyba że Wisła gdzieś awansuje. No a tak poza tym. Po cholerę wam cały stadion skoro i tak nigdy nie jest pełny? pzdr.

maxim 04.05.2011 18:02

Wydaje mi się, że napinka- bo stadion jeszcze nie oddany- niepotrzebna. Po co nam stadion oddany? Pewnie byłoby miło. ale w kwestii 25, 30 tysięcy czy kompletu to się rozczarujemy. Wtedy będzie płacz, że stadion wypełniony w połowie żle wygląda. Albo, że derby, a tu tylko 25 tysięcy. Niech sobie będzie jak jest, niech go budują, remontują od razu i po tych remontach niech zalepiają dziury.

WislaFan123 04.05.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1085848)

Oczywiscie ze by bylo stac i przynioslo by to i finansowe, jak i rowniez sportowe korzysci.. na meczach z Lechem i Cracovia raczej na pewno bylby komplet patrzac na to co sie teraz dzieje pod kasami... I pewnie jakby byl mistrz zapewniony (badz ostatni mecz z Polonia o mistrza) to tez komplet moglby przyjsc...

Jednak jak zaczalem myslec o tym co sie dzieje na budowie... Patrzac na zdjecia itp i ogolnie co miasto mowilo to...

Faktycznie 15 marca chyba tylko szatnie nie byly zrobione do konca, nawet to wyjscie na murawe mozna uznac za drobna wykonczeniowke (drogi dojscia i parkingi to nie trybuna - to moglo byc skonczone jesli by musialo w czasie odbiorow).. Wisla pewnie zobaczyla jak wygladaja szatnie i wysmiala miasto. Dodatkowo zlozylo sie to z zaprzestaniem robot z telebiem, i chyba gdzies tam wyszlo, ze cos nie mozna podpiac i trzeba przeprojektowac. I pewnie jest to samo z szatniami (patrzac na galerie z przed tygodnia), przez 1,5 msca nic nie zrobiono, wiec pewnie szatnie sa przeprojektywane jak i pewnie kilka innych rzeczy, ktore uniemozliwilo montaz centrum dowodzenia, i pewnie tez rozbilo sie o glowne wejscie do trybuny.. Wisla mogla powiedziec ze nie odbierze takiego stadionu, a miasto nie ma innej mozliwosci bo stadion nie moze sobie od tak lezec.. Wiec pewnie Wisla cos tam robi, ale skoro miastu sie nie spieszy to chyba tylko przez naglosnienie sprawy moglaby cos zyskac, no chyba ze jest tam tyle niedorobek ze tyle zajmuje ich przerabianie. Polnocna jest gotowa i chyba w 100% odebrana - problem sa drogi dojscia i kolowrotki..

Wydaje mi sie ze to calkiem mozliwa wersja, bo nagle zaprzestanie prac i sytuacje z telebiami itp na to wskazuja, tylko kiedy ten teatrzyk sie zakonczy...

Donki 04.05.2011 18:20

Nie wiem czy ktos juz o tym pisał, ale doliczyłem sie juz 2 szyb ktore są rozbite na trybunie wschodzniej.

cozymodo 04.05.2011 21:04

A ja tym razem z innej beczki .... stałem sobie dzisiaj w kolejce po bilety, a że czasu było sporo to się trochę porozglądałem. Najbardziej w oczy rzuciła mi sie jedna rzecz, a mianowicie strop przed wejściem do Strefy Kibica. Tam jakoś udało się ten cholerny beton doprowadzić do jako takiego wygladu, jest na pewnio czymś "pociągniety" (farba ? tynk ?) i wygląda naprawdw ok ... nie wiem czy już ktoś o tym pisał :-P

krakus76 04.05.2011 22:16

Info w sprawie stojaków.

Cytat:

Internauci głosowali w ramach akcji "Zaparkuj klimatycznie", a plebiscyt organizowały poznańska fundacja All For Planet, portal Allegro, Urząd Miasta Krakowa i gazetowa akcja "Polska na rowery". Spośród pięciu projektów stojaków stworzonych przez grupę dizajnerów "Noga Dzika" krakowianie mieli wybrać trzy symbole Krakowa. Bezkonkurencyjny okazał się smok - dostał aż 51 proc. głosów (3571). Drugie miejsce zajął lajkonik (29 proc.), a trzecie obwarzanek (11 proc.). Stojaki o takich kształtach pojawią się w czerwcu w Krakowie.

Internauci wybrali też miejsca, w których najchętniej widzieliby nowe stojaki. Oddali ponad 40 tys. głosów. Najwięcej (32 proc.) zdobył Kampus Uniwersytetu Ekonomicznego. Aktywni w głosowaniu okazali się też kibice piłkarscy. Na drugim miejscu (30 proc. głosów) znalazł się stadion Wisły Kraków (od strony Błoń), a na trzecim z 20 proc. głosów stadion Cracovii (ul. Kałuży). Internauci wytypowali też Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt przy ul. Rybnej 3, plac Centralny, Kampus Akademii Górniczo-Hutniczej, okolice nowej kładki Ojca Bernatka (po stronie ul. Mostowej), pętlę Krowodrza Górka, Stary Kleparz i Park Krakowski.

- Chcemy, żeby stojaki pojawiły się w tych miejscach w czerwcu - mówi Joanna Wagner z All For Planet. Teraz pozostało stworzenie projektów siedmiu stojaków, które swoim kształtem będą nawiązywały do wybranych lokalizacji, wykonanie stojaków i ustalenie szczegółów technicznych dotyczących ich zamontowania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl