![]() |
Mistrzostwo świata. Jak z przekręciarza zrobić ofiarę przekrętu. :) Typowa legijna mentalność. Pod tym względem nigdy nie zawiedliście :). Jednych denerwuje innych rozśmiesza ta teoria poszkodowanej Legii. Mnie ciekawi natomiast historia kolejnego przewału Legii, słynnego meczu z Górnikiem Zabrze. To co się w tym meczu działo :), że sędzia zakończył po nim karierę :). Pańskie jaja, 2 wyrzuconych z boiska graczy Górnika, który wygrywał 1:0 by ostatecznie przegrać 2:1. Ciekaw jestem jak ten mecz wyglądał w oczach legionistów ? Bo po tym co wyżej można było przeczytać można się nastawić na niezły kabaret :). Fajnie byłoby się pośmiać w ten weekend bo filmy nieciekawe w TV.
|
Cytat:
Jeśli porównujesz 2 mecze Wisly z Zagłębiem i ten "mecz" z 93 to nie mam pytań.Dla ciebie ta patologia jest na równym poziomie? Przeciez w tym meczu między nami złodzieje z Krakowa nawet nie próbowal Wam przeszkadzać... Gdyby złodzieje z obu stron umieli udawać, to pewnie by się Wa upiekło i świetowali byście mistrza. |
Cytat:
P.S. Gwiaździsty - tradycyjnie: goń się. |
Cytat:
Przecież to że mecz był ustawiony to rzecz oczywista,sporo grajków Wisły nieoficjalnie przyznała się do tego A tym że ujebano Was bo byliście z Warszawy, to przypominasz mi najlepszych spiskowców od nas z forum Ujebali Was bo to już był za gruby wał - żeby zachować jakieś pozory i móc dalej robić wały, musieli zareagować Autentycznie nie mam pojęcia z jakiego powodu sporo ludzi z Legii, broni tego mistrzostwa używając do tego argumentów typu - nie było dowodów, bo w innych latach to było podobnie itp. Fakty są takie że Legia mecz kupiła, bądź jak kto woli - Wisła sprzedała.Gdyby to było odwrotnie to rzygał bym takim mistrzem, zresztą reakcja w Krakowie była jednoznaczna - grajki które sprzedały(a były to osoby bardzo szanowane w naszych kręgach) zostały uznane za szmaty niegodne podania ręki Wytłumacz mi dlaczego my nie mieliśmy z tym żadnego problemu a Wy czujecie się pokrzywdzeni gdzie de facto to Wisła zapłaciła za to wyższą cenę czyli spadek i 2 letnią banicję w 2 drugiej lidze? |
Cytat:
1. Nikt z kibiców Legii nie mówi, że w 1993 roku był uczciwy mecz. 2. W ostatnich 20 latach Legia z Górnikiem 2:1 wygrywała w 2010 i 2004 roku. W żadnym z nich nie przegrywała. Zapewne chodzi ci o mecz z 94r zakończony wynikiem 1:1. Obejrzyj ten obszerny, 10 minutowy skrót tego spotkania i odpisz, od kogo Legia kupiła ten mecz. Od sędziego, który uznał bramkę dla Górnika, mimo, że piłka wcześniej wyszła na aut? A może któraś z kartek była nieprawidłowa? Podaj która. Może to Górnicy sprzedali mecz, w którym walczyli o mistrza i kosili piłkarzy z Warszawy (w skrócie są tylko faule po których sędzia dawał kartki, nie ma wielu brutalnych, po których piłkarze Legii minuty spędzali poza boiskiem). http://www.youtube.com/watch?v=ggVDah-CQpU |
ja123 - Nie ma sensu z nim gadać. Mało tego. Dostawałem nawet privy od Wiślaków, by z nim nie gadać, bo to zwyczajnie nie ma sensu. Albo będzie udawał, że nie dostał odpowiedzi albo zmieni temat i wyskoczy z czymś nowym. Szkoda czasu.
Do Twojego opisu mogę tylko dodać, że gdyby nie teren i Kulesza to mecz w 94 z Górnikiem by o niczym nie decydował, bo Legia już wcześniej zapewniła sobie mistrza, wszak startowała z ujemnymi punktami. 1q2 - wszystko opisane wyżej. |
Cytat:
Propozycja: w ogóle weź zaokrąglij te 9 do 10, przecież już od 5 zaokrągla się w górę. |
Polonia się poważnie wzmacnia. Czyżby wreszcie nadchodziły czasy, w których o zakwalifikowanie się do pucharów będzie naprawdę ciężko? Czeka nas ciężka wiosna i nie mówię tu nawet o mistrzostwie ale generalnie walce o podium. Poważnie liczę też, że ugramy coś w Pucharze Polski.
|
Polonia teraz to taka Wisła z przed paru lat, gdy nie chodziło o zysk ale o frajdę z zwycięstw.
Prawda jest taka, że kluby piłkarskie w Polsce raczej nie generują zysków, to raczej "interesik-hobby" dla bogatych Panów. Byłem w szoku, gdy największe hity w ekstraklasie są oglądane przez 200-300 tyś ludzi. Gdzie głupie M jak Miłość ogląda np. 6-7 mln. Na pewno duży wpływ ma na to, że mecze są zakodowane. No, ale jak C+ ma się dzielić zyskami skoro przy takiej oglądalności zgarniają grosze z reklam od reklamodawców. Pozdrawiam |
Cytat:
Innych transferów nie widze póki co, więc nie ma co na razie dyskutować. A jeszcze tak przy okazji kolejnych Izraelczyków w naszej lidze - widzę, że powoli każdy klub musi mieć swojego:lol: Marszałku: Wisła, Legia( ok Ohayon odszedł, ale mimo wszystko był), Cracovia, Podbeskidzie, Polonia, a coś mi się wydaje, że to jeszcze nie koniec ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Krav, a jaka ilość goli będzie szałowa na środku pomocy?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie zupełnie normalna sprawa. Po pierwsze tak jak piszesz -zakodowane. Po drugie ci co mają dostęp do C+ wybiorą premiership, la ligę czy może polską kopaninę bez ładu i składu ? No sorry bardzo, ale ktoś kto nie ma żadnych preferencji ligowych nie wytrzyma całego meczu, a jak wytrzyma, to drugi raz nie włączy. Chyba, że jest masochistą. |
Cytat:
Tłumaczysz się tak, jak moi studenci przyłapani na ściąganiu, jak wylatują z egzaminu z dwóją w indeksie. Przecież inni też ściągają! A przecież to, że inni też są oszustami nie znaczy, że postępowałeś dobrze, prawda? Sam przyznajesz, że oszukiwaliście. Więc w czym problem? Ukarano was sprawiedliwie. Przynajmniej jako jedyni (razem z Wisłą) moglibyście dumnie stwierdzić: tak, odebrano nam MP które próbowaliśmy ukraść. Ale przynajmniej jako jedyni ponieśliśmy karę i jesteśmy teraz czyści. Podczas gdy inni nadal taplają się w gównie, my je zauważyliśmy i z obrzydzeniem starliśmy z naszego ubrania. Tymczasem nadal wpisujecie sobie kupione MP, argumentując że inni też kradli. Tak jak niektórzy chwalą się dyplomem ukończonych studiów, który jest efektem kradzieży - na przykład splagiatowanej pracy. Mechanizm myślowy ten sam, identyczna moralność. Przecież dla porządnego człowieka nie powinien się liczyć papierek albo puchar, ale świadomość że było się najlepszym. A nie najbardziej obrotnym cwaniakiem, który ogolił frajerów. Powiem szczerze: po tym, co wychodzi na światło dzienne, w zasadzie wszystkie tytuły od 1946 do +/- lat 2000nych są mało warte. Włącznie z naszymi. 99% z nich zostało najprawdopodobniej kupione. Nie rozumiem więc tego uporu, by dopisywać sobie i wręcz upajać się tytułem, który był zdobyty w tak bezczelny i złodziejski sposób. |
Cytat:
Ma ktoś dane jaka jest oglądalność na C+ takich hitów jak Real - Barca albo Chelsea - MU ? |
To że ktoś kupuje dobrych zawodników nie znaczy ,że będą oni dobrze grali. U nas zawiódł Sypniewski Koniarek. A w Lechu Ubipari który nie chciał przejść do Wisły i kij mu w oko.
|
Cytat:
|
Ciekawe rzeczy sie dzieja :)
http://www.weszlo.com/news/9092-Kibi...chce_woli_kase |
Siergiej Pareiko został nominowany do tytułu najlepszego bramkarza rundy jesiennej T-Mobile Ekstraklasy! Oddaj głos na zawodnika WISŁY KRAKÓW!
http://www.naszaliga.pl/news/jsnl,,g...jesieni,.html? |
Drodzy koledzy Legioniści: roztaczany był nad wami parawan ochronny, z uwagi na wkład w merytoryczną dyskusję na tym forum.
Teraz wdajecie się w pyskówkę, a poziom dyskusji spada na łeb, na szyję. Przypominam więc uprzejmie, że jesteście w gościach. Tak więc z mojej strony o parawanie możecie zapomnieć. Męczą mnie już te wasze wyskoki. Generalnie co wolno wojewodzie, to nie tobie... kasztelanie. Więc o ile za "idiotę" kibic Wisły dostanie defaultowo żółtą kartkę i 1 pkt, to Wy wylecicie z 10-dniowym banem. A w razie recydywy - dożywotnio. Mam nadzieję, że zaspokoiłem waszą ciekawość. PS. Acha, jeszcze jedno. Powód zaangażowania Wiślaków w tą żenującą dyskusję jest oczywisty: nuda. Moim zdaniem w tym wątku nic ciekawego się nie dzieje. A nie może dziać, bo ekstraklasa nie gra. Warto się więc zastanowić na zamknięciu na pewien czas tego wątka. A dyskusję przenieść do tematu o transferach w ekstraklasie - przecież jest okienko. |
Panowie legioniści, bez urazy i napinki.Możecie mi napiać ile w tym prawdy?
Nie chcę mi się szukać tego w necie, wiec może Wy macie link do dyskusji który to dementuje? http://www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o Jest sezon ogórkowy, wiec mozna popisać o wszystkim. Jeśli jest tam chociaż 10% prawdy, to moim zdaniem argumenty typu "Jeseśmy z Warszawy, wiec nas krzywdzono" są trochę nie na miejscu. |
Pablo84: jasne, że można w sezonie ogórkowym dyskutować o wszystkim. Tylko ja ci już z góry powiem, jak się to skończy. Ty prowokujesz Legionistów, im skacze ciśnienie i wypisują głupoty. Ja ich wywalam w trybie natychmiastowym. I cała zabawa szybko się kończy:-D
|
czyli ze tak powiem ...noworoczny "widelec" ?:>
|
Cytat:
Zwyczjanie jestem ciekawy ile w tym filmiku manipulacji |
Cytat:
Natomiast co Ci goście wyrabiali i za co byli odpowiedzialni w tematach innych niż bycie tytularnym szefem Legii to Ci nie odpowiem. Nie za bardzo rozumiem natomiast jaki to ma wpływ na określenie "jesteśmy z Warszawy i nas krzywdzono" (jak rozumiem pijesz do moich postów i akcji 93), biorąc pod uwagę, że to o czym pisałem był w totalnie innych czasach i specyficznej sile terenu/prowincji oraz frakcji antyWójcikIOandKowalczyk w PZPN. Cytat:
Do zobaczenia za 10 dni. Cytat:
|
Ależ proszę bardzo. Z resztą jeśli o mnie chodzi w ogóle nie musisz wracać.
|
Jeśli mamy serio rozmawiać o historii, nie możemy przeinaczać faktów. Możemy się spierać o ich znaczenie, możemy je różnie interpretować, ale nie możemy twierdzić, że Kolumb pływał parostatkiem, Kopernik był kobietą, a Legia ma 9 tytułów mistrza Polski. Rozumiałbym, gdyby 0 22 utrzymywał, że Legia powinna mieć 9 tytułów - i dyskutowałbym z nim, bo w 93 ukarano ich słusznie (choć zbyt łagodnie). Ale wg 022 Legia ma 9 tytułów - a to fałsz. I teraz: z pełną odpowiedzialnością, mając na uwadze całą działalność 022, przepełnioną frustracją i kompleksami wobec mojego klubu - i zapewne innych, bardziej od Legii utytułowanych - tak go właśnie określam: fałszerzem.
|
Cytat:
Poza tym dyskusja o tym ile Legia ma tytułów była tu maglowana tyle razy**, że chyba tylko spory o wyższość systemu wiosna-jesień nad jesień-wiosna oraz spory o preferowaną liczbę drużyn w e-klasie powtarzały się częściej, zresztą z podobnym merytorycznie rezultatem :) *czasami tylko podglądam :lol: **tyle razy, ile ktoś kolejny de novo odkrywał podpis 0 22 :) EDIT: a skoro już się zalogowałem, to dorzucę przy okazji: Wojtek Golla został oddany przez Amikę do Pogoni Szczecin - co uważam za najbardziej idiotyczną decyzję w polskiej e-klasie od czasu odpuszczenia przez nas Lewandowskiego "bo mamy Arrubarrenę". O ile dobrze kojarzę, Golla to jeden z najlepszych piłkarzy naszej młodzieżowej repry, chłopak który ma w niej pozycję mocniejszą od Wolskiego - tymczasem Amika go zupełnie olewa. Nie wiem, czy chłopak nie podupadł jakoś na formie czy coś, ale takich zawodników się po prostu trzyma albo wypożycza - w końcu kosztują grosze, a mają potencjał na bycie wszystkim tym, co kibice uwielbiają. Może jakiś poznaniak mi podpowie co stoi za tą decyzją, bo dla mnie brzmi to jak strzelenie sobie samemu w kolano. |
Ja krótko w kwestii formalnej Wisła powinna dodać sobie 14 tytuł mistrzowski za rok 1951 gdzie pzpn mistrzostwo przyznał nie zwycięszcy Ligi Wiśle a zdobywcy PP Ruchowi.
Sukcesy: Mistrzostwo Polski - 13 razy (1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011) Wicemistrzostwo Polski - 13 razy (1923, 1930, 1931, 1936, 1947, 1948, 1951, 1966, 1981, 2000, 2002, 2006, 2010) Puchar Polski - 4 razy (1926, 1967, 2002, 2003) Puchar Ligi - 2001 Superpuchar Polski - 2001 Mistrzostwo ligi - 1951 1/4 finału Pucharu Europy Mistrzów Krajowych - 1978/79 |
Cytat:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28073/bakero_pomnik640.jpeg |
No dobra, ale Bakero sam jest tam sobie sterem, jachtem i żeglarzem? Czy Dawidziuk już tak zachłysnął się blaskiem baskijskiego słońca, że przestał podejmować jakiekolwiek nieiberyjskie decyzje? :lol:
|
Mlody Rutkowski (27lat) jest tam chyba obecnie "szefem wszystkich szefow".
|
Cytat:
|
Kiedyś to było naprawdę fajne forum. Teraz to tylko jedna wielka Warszawsko-Krakowska spinka.
Będzie jeszcze kiedyś fajne to forum? Cytat:
|
Brawo!
Was już naprawdę głowa boli ? Ludzie, ogarnijcie się bo naprawdę... Narzekacie na poziom forum, wiecznie to słyszę a sami dajecie przykład niczym dzieci z przedszkola. |
Fajnie, ze po tylu miesiącach debilnej napinki uaktywnił się jakikolwiek admin.
|
Ta, i jeszcze niech Brożek do Legii pojdzie
to juz wtedy Warszawa na forum chyba lepiej nie wchodzi |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl