![]() |
Cytat:
|
Cytat:
My Maćka wystawiliśmy w ostatnim meczu sezonu w pierwszym składzie, a następnie zmarnowaliśmy jedną zmianę by miał godne pożegnanie, przy komplecie publiczności skandującej "Żuraw-Władca Muraw". Mimo, że Żuraw grał straszną kichę i de facto graliśmy w 10 (licząc Siwakowa - w 9ciu). Do tego trzeba mieć klasę, a w KARtoflandii jej nie mają. |
Na podsumowanie sezonu przyjdzie jeszcze pora, ale wkleję kilka archiwalnych wypowiedzi. Jak ciekawie wyglądają niektóre posty w czerwca 2010 r.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i na koniec rodzynek. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Miarą tej ligi jest wygranie Radovicia w klasyfikacji kanadyjskiej. Najbardziej efektywny piłkarz ekstraklasy.
:rotfl: |
Cytat:
Żebyś się nie przejechał :) Jak Legia Skorży zaskoczy i będzie konsekwentnie gromadzić punkty ze słabiakami, a my będziemy je oddawać Górnikowi, Śląskowi czy Polonii W. :/ |
Cytat:
Ale ktoś w klubie uznał, że żywej legendzie Wisły należy się szacunek. Tak się robi w profesjonalnych klubach. emj10: chyba nie najgorzej? Wytypowałem tą trójkę, bo kadra Bełchatowa została znacząco wydrenowana przez Wojciechowskiego. I nie ma tam klimatu do prawdziwej piłki. Polonia i Arka - wiadomo, bo byli słabi sportowo i organizacyjnie. PS. Kolegom Legionistom składam szczere wyrazy współczucia:-D Cytat:
|
Cytat:
Wisła - 20 Śląsk - 21 Legia - 18 Jagiellonia - 16 Lech - 20 Górnik - 18 Polonia - 23 Lechia - 13 Widzew - 19 Jak widać, są pewne podstawy, by przypuszczać, że w przyszłym sezonie Polonia z Zielińskim będzie na wyższym miejscu niż 7. |
Cytat:
celne! |
Cytat:
Skorża jego mać. |
Cytat:
|
świętujemy tytuł to raz, po dwa - Skorża zostaje w Legii. Wyśmienicie. Bawie się dalej ! Pozdro bracia !
|
Cytat:
|
Cytat:
FS, nie tlumacz Krakusom, oni maja swoj wlasny kibicowski swiat :rotfl: Koniec cudownej ligi, zdziwiony jestem wynikiem Lechia - Zaglebie, ale chyba kazdy wiedzial ze Jaga pokona Ruch, wiec moze i z tego powodu nie walczyli na 100%, Arka spadala co sezon aby wkoncu naprawde spasc, choc nie wierzylem ze Cracovia opusci dno a jednak na szczescie sie udalo:) Polonia Bytom ma rok na naprawe przede wszystkim finansow, ciagle za sianko z C+ nie mozna bylo zyc. My konczymy na najwyzszym "nie pucharowym" miejscu:) Zarzad moze wkoncu zacznie normalnie myslec, pogoni wlochatego do Hiszpani, zrobi 2-3 sensowne transfery i znow bedzie "walczymy o majstra" :D Stadiony Slaska i Jagi beda dopuszczone do LE? Czekam na porzadny wpi%dol wszystkich polskich druzyn juz w pierwszej rundzie:) |
Cytat:
|
Aha: Skorża w Legii miał szansę zostać newsem dnia, ale właśnie został przebity innym.
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isle,id,t.html No Panowie Legioniści - to pozamiatane. Z Ruudem możecie tradycyjnie walczyć o pierwszą piątkę, ale miejsca 2-5. :lol: W GK zapomnieli, że 1 kwietnia był 2 miesiące temu. |
Ja myślę, że to prawda. Serio.
Rano potwierdzi to "Fakt". |
Cytat:
Ponoć w pakiecie będzie też Ze Roberto i Piotrek Trochowski, który wyraził gotowość do powrotu na łono ojczyzny. |
Zanim ktoś popełnił ten tekst szkoda,że nie siadł spokojnie nad tym co napisałe i się nie zastanowił. Po co Ruud miałby rozmieniać się na drobne i kopać się w Polsce?Dla kasy?dla ideii chyba. Głupota okropna.
W sprowadzenie znanego napastnika nie wątpie, przy Stanie jest to możliwie, ale nie takiej klasy. Ktoś grubo przesadził. Co do ligi. Fajnie,że Sląsk skończył na drugiej pozycji, teraz wypada tylko aby poslzi za ciosem ,wzmocnili się i na dobre zagościli jako druga siła w lidze. Wszka konkurencji brak, Legia widać obrała drogę innego typu. |
Cytat:
Kurto, Brud czy Rado. To tak parę lat wstecz, bo był jeszcze Kuzera, większość drużyny Kasperczaka była za młodu ściągnięta przez Kapkę (Głowacki, Kosowski który przyszedł jako lewy obrońca, szanse dostali Kmiecik i Iwan). Wisła stawia, ale na własnych młodych. I tak być powinno. Cytat:
|
Ale Ruud rozmawiał ze Stanem w Sheratonie, w Krakowie. Pewnie nic z tego nie będzie, ale fajna reklama. Info tajemnicze ale prawdziwe, więcej nie podaje.
|
Też myślę, że to serio prawda. Nie wiemy jak bardzo zażyła jest znajomość między Waszym dyrektorem, a Ruudem. Zapytać i po negocjować zawsze można - zwłaszcza od kiedy w Europie mniej więcej powszechnie wiadomo, że nie chodzą u nas po ulicy niedźwiedzie.
Natomiast wiadomo, że sprawa zapewne rozbije się o jakieś 500 tys euro, które Wisła będzie dawać za rok, a Ruud będzie myślał, że to za rundę albo jej... połowę. Jeżeli natomiast Wisła serio mu da milion to znaczy, że zwariowali i za max dwa lata jesteśmy mistrzem. |
Dopiero teraz uslyszalem, ze Maciek zostaje w Legii :D...czyli nic sie w Warszawie nie zmieni, bo najwieksza zmora tego zespolu to Jozwiak i Miklas, kompletni dyletanci.
|
Cytat:
Odszedł byś stary???? kasa jak marzenie robota nerwowa ale płacą jak mało gdzie !!!. Skorża też cwaniak dobrze wiedział że z Słowakiem nic pewnego więc siedział cicho a nie np ogłaszał że niezależnie co będzie kończy pracę z Legią.. Skorża piłkarzem zawodowym nie był więc będzie siedział w Legii . Jak dla mnie to świetnie że zostaje ... fakt Legia miała niezły finisz ale im dużej Skorża pracuje w danym klubie tym będzie gorzej .Dla mnie to poprostu karierowicz typowy cwany Maciuś a nie wielki trener. Liżę dupę kibicom Wisły .. przeprasza ładnie itp a wiadomo charyzmy nie ma żadnej dlatego spieprzył puchary bo w naszej lidze ta Wisła za czasów Skorży miała taki team że trudno mistrza było nie zdobyć. Najpierw trio Kosa+Brożek+ Zieńczuk miał pół sezonu życia ... później Marcelo eksplozja Małeckiego i utrzymany trzon z Brożkiem dało mu drugiego mistrza.. Tylko tego drugiego mistrza to zapisuje Smudzie który zajechał Lecha i odpadła wtedy jedyna drużyna która mogła podjąć z Wisłą walkę o mistrza ... Kompromitacja jego to była Levadia i tego co działo się dalej z drużyną kompletny upadek i roztrwonił punktowej przewagi i stylu drużyn... |
Miarą szaleństwa tej ligi jest, że Śląsk zdobył najwięcej goli w sezonie, choć grał bez napastników (Diaz rozstrzelał się w końcówce, wcześniej miał kontuzję długo), a z Lenczykiem jako trenerem był pierwszy w lidze:
http://img694.imageshack.us/img694/6361/tabelaorest.jpg Gdyby Orest był od początku, bilibyśmy się z Wisła o mistrza.:> EDIT: Jeszcze w wyjazdach najlepsi byliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja równiez uważam, że te negocjacje sa prawdą. Jeżeli Van Nistelrooy jest człowiekiem z klasą to nie mógł odmówić staremu znajomemu spotkania i wysłuchania co on ma do powiedzenia. Wiadomo, że od spotkania do konkretów, a później podpisania kontraktu daleka droga ale sam fakt wg mnie zasługuje na uznanie. Należy równiez pamiętać, że jak Cupiał połknie haczyk i zażyczy sobie Holendra przy Reymonta to jest w stanie mu dać pensję taką jaka sobie zażyczy. Ponadto godne zauważenia jest to, że takie nazwisko to gwarancja paru tysięcy więcej kibiców na stadionie. Szczególnie na początku. Sam znam takich "kibiców", którzy dla Ruuda (oczywiście "fani Realu") przyjdą na stadion. PS. Ale radze się nie napalać, żeby nie było że przyjdzie jakiś no name z Rumunii i będzie "Miał być van Nistelrooy, a jest jakiś Niculescu". |
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...m_Gornika.html To jakiś żart chyba...Wg zapewnień wszystkich oficjeli miąło nie być takich zagrywek a tutaj proszę! Dla mnie to jest prawdziwy powód dla protestu. Skuteczne obniżanie rangi Ligi trwa w najlepsze.
|
Cytat:
Oczywiście taka gwiazda przychodzi w celach marketingowych. Nie chodzi tylko o przyciągnięcie kibiców, ale o potwierdzenie renomy danej ligi i klubu. To sygnał dla innych, obiecujących grajków - że warto wziąć naszą ligę pod uwagę. Ale wolałbym, żeby kasę w ten sposób wyrzucał Wojciechowski, nie Cupiał. Szczególnie, że nasz Prezes ostatnio nie szastał forsą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl