Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

krkgiba 29.04.2011 10:19

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Ela 29.04.2011 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1083159)
a na co czekają ultrasy i najwierniejsi kibice którzy zbierają kase na oprawy?? czas zrobić transparent z napisem dziękujemy za stadion budowany latami

I drugi z żądaniem oddania stadionu, a w któryś dzień zorganizować demonstrację kibiców pod urzędem. Tylko taką aby było o niej głośno i aby pokazano ją w mediach.

Wiem, że łatwo pisać a trudniej zorganizować i że zapewne niewiele to da.
Ale może zadowolenie z siebie Majchrowskiego i jego urzędników nieco się zmniejszy.

PiotrG 29.04.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1083139)
Ale jaja. Boje sie sobie wyobrazic jak te pomieszczenia wygladaly 15 marca. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce

Podobnie. Takie już tempo prac na tym stadionie.

Arapaho, a nie wierzyłeś mi, że tak będzie.

wonski_eNHa 29.04.2011 10:41

Ten okazały sklep klubowy 'Wiślacki Świat' dalej będzie straszył przed trybuną?

88seba88 29.04.2011 10:44

A Teraz moi drodzy przedstawiam wam odpowiedź pana prezydenta z dnia 10 marca 2011 roku na moje pytanie dotyczące stadionu na czacie z prezydentem:

Xyz: Kiedy ukończona zostanie trybuna zachodnia stadionu Wisły Kraków?
Prezydent_Miasta: Trybuna zachodnia jest praktycznie na ukończeniu, wstrzymane zostały elementy związane z wykonaniem instalacji przeciwpożarowej, która właśnie w związku z opinią głównego komendanta straży pożarnej są aktualnie przeprojektowywane, mimo, że są opracowane zgodnie ze zmienionymi przepisami. Oddanie do eksploatacji trybuny zachodniej uzależnione jest więc od wykonania instalacji ppoż. zgodnej z postawionymi warunkami. Jeszcze w marcu przeprowadzone zostaną próby dymowe (zadymienie 3 poziomów)
które potwierdzą, że zaprojektowana instalacja spełnia te wymogi. Po pozytywnym wyniku próby zamówione zostaną urządzenia i rozpocznie się montaż instalacji. Tak więc trybuna praktycznie jest zakończona, rozpoczęcie jej eksploatacji możliwe będzie dopiero po uruchomieniu tej instalacji wraz z instalacją słaboprądową z nią spiętą i odbiorze przez straż pożarną.

Tak więc nawet prezydent nas okłamuje i niewie co mówi skoro pisze że trybuna PRAKTYCZNIE jest zakończona i że brakuje jeszcze instalacji a to nieprawda bo jeszcze nie ma wszystkich wykończeń wnętrz itd.

88seba88 29.04.2011 10:47

A oto kolejne kłamstwo:

Xyz: Kiedy uruchomione zostaną telebimy na stadionie miejskim na Reymonta 22 i dlaczego nie dotrzymano pierwotnego terminu ich montażu?
Prezydent_Miasta: Telebimy uruchomione zostaną pod koniec marca, zwłoka nastąpiła ze względu na błąd w dokumentacji. Błąd polegający na wadliwym zaprojektowaniu zasilania telebimów.

A oto pełny zapis czatu

http://www.krakow.pl/polecamy/5621,a...a_krakowa.html

rav 29.04.2011 10:54

Oto w jaki sposób można "nie zapłaciliśmy" zastąpić stwierdzeniem "błąd w dokumentacji".

mc^ 29.04.2011 11:41

Czy stadion będzie gotowy na Lecha?

krakus76 29.04.2011 11:49

Czy stadion będzie w ogóle gotowy kiedykolwiek ?

Zwitter 29.04.2011 11:49

Jestem załamany po obejrzeniu tych zdjęć. Wiedziałem, że oni się tam niemiłosiernie opierda...ją z robotą, ale żeby aż tak to już jest przesada. ZIKIT kłamie, prezydent Krakowa kłamie, wszyscy jego doradcy kłamią, o co to chodzi? Co im kur...w Wisła zrobiła, że takie jaja robią na tej budowie. Przecież oni to mogą jeszcze dwa lata kończyć i żadna kara ich za to nie spotka.
Teraz to trzeba się martwić czy oni zdążą oddać ten stadion przed meczami eliminacyjnymi w pucharach, bo jeszcze 2-3 miesiące temu byłem święcie przekonany, że tak będzie a teraz mam poważne obawy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mc^ (Post 1083198)
Czy stadion będzie gotowy na Lecha?

Na pewno. Lech przecież nie spadnie więc myślę, że w następnym sezonie na mecz z nimi otworzą cały stadion.

kornd 29.04.2011 11:55

Rozsyłajmy te maile gdzie się da. Może jakimś cudem uda się oddać do użytku zachodnią i północną na początek nowego sezonu.

rafal777 29.04.2011 13:19

Nam żyłka pęka a oni mają to głęboko w d... Niestety ktoś zażartował gdzieś w marcu tamtego roku, że stadion będzie gotowy na czerwiec ale 2011. Ludzie nie wierzyli. Teraz też mogę napisać że się mylił ten ktoś. Nie wierzę by był gotowy w pełni na sierpień 2011...Przecież prace stanęły całkowicie. Ja nie rozumiem. Przeciez ktoś stadion musi odebrać ktoś musi interweniować?

WislaFan123 29.04.2011 14:55

Wisla SA ma w dupie, SKWK ma w dupie, gazety maja w dupie, to taki jest efekt jaki widzimy... wybrano komucha prezydenta i takie sa efekty, on jak i cala jego administracja, z drobnymi wyjatkami i to kompletnie niekomopetetni ludzie, a do tego jeszcze smieja sie w twarz Wisle i maja w gleboko chyba najdrozsza w historii inwestycje miasta..

mIcHaL666 29.04.2011 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1083148)
Dla chętnych, kto chce, niech rozsyła takiego maila, albo przeróbcie coś sobie w nim, dopiszcie, zmieńcie i rozsyłajcie do redakcji gazet, serwisów internetowych itd:

Właśnie przeczytałem Twojego posta, ale nie mam czasu go poprawić, musisz zmienić linki na zwykły tekst, bo kopiując to co jest skopiuje z kropkami. Podobnie na forum SSC.Jak nie dasz rady poprawić, to ja to zrobię, ale dopiero jutro.

aNouc 29.04.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1083274)
Wisla SA ma w dupie, SKWK ma w dupie, gazety maja w dupie, to taki jest efekt jaki widzimy... wybrano komucha prezydenta i takie sa efekty, on jak i cala jego administracja, z drobnymi wyjatkami i to kompletnie niekomopetetni ludzie, a do tego jeszcze smieja sie w twarz Wisle i maja w gleboko chyba najdrozsza w historii inwestycje miasta..

co do Wisły
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17789

co do SKWK, to zrobili ile mogli, nawet byli z wizytą w gabinecie Majchrowskiego

gazety pisały o tym mnóstwo razy

problem w tym że Wisła, SKWK jak i media są bezsilne. Co oni mogą? powiedzieć Majchrowskiemu żeby pośpieszył z budową? zdejmij klapki z oczów.. koleś oddawał juz 5 razy ten stadion dlatego wystarczy! Nie ma sensu z typem dalej prowadzić rozmów.. tylko poczekać aż skończą i wtedy krzyknąć jak najmniejszą kwotę za wynajem, tu asy w rekawie ma Wisła bo albo ona będzie korzystać z tego stadionu, albo będzie stał pusty i gnił.

PiotrG 29.04.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1083228)
Nam żyłka pęka a oni mają to głęboko w d... Niestety ktoś zażartował gdzieś w marcu tamtego roku, że stadion będzie gotowy na czerwiec ale 2011. Ludzie nie wierzyli. Teraz też mogę napisać że się mylił ten ktoś. Nie wierzę by był gotowy w pełni na sierpień 2011...Przecież prace stanęły całkowicie. Ja nie rozumiem. Przeciez ktoś stadion musi odebrać ktoś musi interweniować?

Zgłaszam się, to byłem ja.

WislaFan123 29.04.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1083298)
co do Wisły
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17789

co do SKWK, to zrobili ile mogli, nawet byli z wizytą w gabinecie Majchrowskiego

gazety pisały o tym mnóstwo razy

problem w tym że Wisła, SKWK jak i media są bezsilne. Co oni mogą? powiedzieć Majchrowskiemu żeby pośpieszył z budową? zdejmij klapki z oczów.. koleś oddawał juz 5 razy ten stadion dlatego wystarczy! Nie ma sensu z typem dalej prowadzić rozmów.. tylko poczekać aż skończą i wtedy krzyknąć jak najmniejszą kwotę za wynajem, tu asy w rekawie ma Wisła bo albo ona będzie korzystać z tego stadionu, albo będzie stał pusty i gnił.

Juz mowilem co mozna zrobic: Wisla organizuje konferencje prasowa, zaprasza wszystkich dziennikarzy (tak jak zrobil Majcher) ale tym razem bez prezydenta, narzeka sie na miasto ze narazilo klub na straty finansowe i prowadzi fatalnie inwestycje. Skoro nie da rady gadac po dobroci z prezydentem, to SKWK i TWSD wali na stronach informacje o strajku przed urzedem, a dodatkowo zalatwia sie pare artykulow w gazetach i wtedy sie zrobi glosniej i moze bedziemy miec stadion gotowy w 100% - elewacja, zagospodarowanym terenem itp..

aNouc 29.04.2011 18:02

Zarząd tego nie może zrobić i z ich punktu widzenia jest to normalne.
To byłby strzał w kolano i jadka byłaby jak psa z kotem. Więcej wynikło by z tego problemów, niż korzyści, a budowy stadionu i tak by to nie przyśpieszyło. Nic tu narzekanie itp nie da.
Klub nie może iść teraz na wyniszczenie, dopiero gdy skończą stadion i będzie temat kwoty za użytkowanie. Jedyną organizacją, która może coś wskórać są sami kibice, tyle tylko że już raz były prośby o pomoc ze strony SKWK, chcąc coś zorganizować i... zgłosiło się 5 osób więc cale te strajki można między bajki włożyć. Więc temat zamknięty. Ludzie chcący coś zrobić położyli na to lachę bo wszyscy są pierwsi do pomocy, nowych pomysłów, ale ich rola kończy się w internecie. My nie Crvena Zvezda że się zbieramy w 5 koła i w kominiarkach ruszamy pod urząd miasta zrobić rozpie.rdol. Realie są niestety inne i pokemony robią problemy o złotówkę do puchy na oprawy.
Pomijam fakt że mieszkańców tak na prawdę gówno obchodzi ten stadion i ile wydano na niego pieniędzy, wyniki wyborów mówią wszystko.. oni widzą inne inwestycje, na nich się skupiają, nie na stadionach ,

serek.c2 29.04.2011 20:43

Jedynym rozwiązaniem, które ma jakikolwiek sens jest konferencja zwołana przez Basałaja. Tak jak napisał KaSzTan.

Niestety silni jako kibice jesteśmy tylko na forum, nie potrafimy się zorganizować, zrobić porządnej akcji na której zebrałoby się choćby kilkaset osób.

Tylko i wyłącznie w obecnej sytuacj zarząd Wisły może cokolwiek wskórać.

WislaFan123 29.04.2011 21:28

Ale takiej akcji nie zrobi sie na forum.. to jest cos co musi bycwszedzie na pierwszych stronach - Glowna SKWK, Glowna TWSD, i to przez jakis caly tydzien... do tego grupa na facebooku i wysylanie wiadomosci, informacja na meczu (to moze sporo podzialac)... Wtedy jest szansa zeby spora grupa osob poszla...

Pamietam 1906% popracia dla Cupiala, wtedy sporo osob pod boisko kortowe przyszlo. Uwazam ze w sumie na szybko mozna by to zrobic np przed meczem z Lechem ok 17.00..

Chodzi o to zeby jak najszybciej to zrobic i prpobowac cos organizowac - Legia juz ma koncert na swoim stadionie w czerwcu. Pozatym Wisla jak najszybciej musi dostac trybuny, zeby jak najszybciej sie nimi zajac.. Trzeba zrobic sklep, muzeum, kioski gastronomiczne i kilka drobnych rzeczy - na to musi byc czas i na puchary ktore moga zaczac sie nawet juz pod koniec lipca, naprawde musi byc juz wszystko gotowe w 110%

wujekWojtek 29.04.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1083139)
Ale jaja. Boje sie sobie wyobrazic jak te pomieszczenia wygladaly 15 marca. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce

Jestem prawie pewien, że wyglądały identycznie.:rotfl:

WislaFan123 29.04.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1083439)
Jestem prawie pewien, że wyglądały identycznie.:rotfl:

Dokladnie tak samo, przez 1,5 msca chyba tylko fotograf tam wszedl...

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1924489563.jpg

Fotka z 15 marca... poprostu porazka, wtedy wygladalo to ok - wzystko w miare skonczone na calej trybunie.. ale od tamtego momentu oni nic na trybunie nie zrobili, doslownie nic !!

tentrak 29.04.2011 22:39

dobrze by było chocby na lechu czy nawet jutro na górniku na każdym krzesełku połozyć kartke formatu a4 z napisem " majchrowski -gdzie ten stadion!?" " majchrowski - dziekujemy !" czy cos w ten desen i jak oprawe tak by wszyscy podniesli choćby na wejscie piłkarzy, juz było by 100 razy głośniej niz teraz o całej sprawie ;p niech kazdy na jutro wydrukuje cos i juz efekt mógłby byc piorunujący

wiertar 30.04.2011 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1083452)
Dokladnie tak samo, przez 1,5 msca chyba tylko fotograf tam wszedl...

Fotka z 15 marca... poprostu porazka, wtedy wygladalo to ok - wzystko w miare skonczone na calej trybunie.. ale od tamtego momentu oni nic na trybunie nie zrobili, doslownie nic !!

czy te piękne przepełnione brutalizmem sufity tak zostaną?? czy jest w planach jakiś podwieszany sufit w szatniach??

Zwitter 30.04.2011 01:00

Nie jest planowane zrobienie podwieszanego sufitu w szatniach niestety, co dla mnie jest nieporozumieniem. Mam nadzieję, że Wisła nad tym pomyśli bo koszt nie byłby duży a efekt dużo lepszy. W ogóle to jakieś poronione, że prawie wszędzie w strefach dla kibiców są sufity podwieszane i fajnie to wygląda a w szatniach już nie. Przecież te rury pcv to spokojnie można zamaskować.

Pietrek1991 30.04.2011 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1083467)
czy te piękne przepełnione brutalizmem sufity tak zostaną?? czy jest w planach jakiś podwieszany sufit w szatniach??

Wcale bym się nie zdziwił jakby owych sufitów nie zrobili. To już ludzkie pojęcie przechodzi, ten stadion miał być gotowy w czerwcu poprzedniego roku, a teraz to naprawdę mam wątpliwości czy on zostanie oddany na przyszłą rundę. Takie coś tylko u nas w Polsce jest możliwe i naprawdę ktoś musi ponieść ogromne kary za niedotrzymanie terminów bo ja sobie tego inaczej nie wyobrażam, że stadion za ponad 500mln zł jest w takim opłakanym stanie i nie chce się już wypowiadać na temat zagospodarowania terenów wokół stadionu bo to wygląda masakrycznie. Ale jak to się mówi "Jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma":rotfl:

piotrek06 30.04.2011 06:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1083467)

ktoś już kiedyś pisał że tam jest chyba za nisko na podwieszane sufity

orzeu 30.04.2011 08:29

Mowicie powaznie z tymi sufitami? Nie kojarze takiej informacji. To by juz bylo przegiecie, najwazniejsze pomieszczenia na calym obiekcie i wykonczone jak magazyn...
A tak przy okazji, nie ma tam jeszcze instalacji tryskaczowej wykonanej.

piotrek06 30.04.2011 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1083482)
Mowicie powaznie z tymi sufitami? Nie kojarze takiej informacji. To by juz bylo przegiecie, najwazniejsze pomieszczenia na calym obiekcie i wykonczone jak magazyn...
A tak przy okazji, nie ma tam jeszcze instalacji tryskaczowej wykonanej.

nie znam sie na tym ale wydaje mi sie że ktoś tu wlasnie coś takiego pisal(odnosnie tego że jest za nisko na sufity).

patrząc na to zięcie sam mam takie obawy bo zamontowanie podwieszanego sufitu obniży wysokość pomieszczenia a wtedy gdyba taki Bunoza stanął na palcach albo nie daj Boże podskoczył:>

mIcHaL666 30.04.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1083489)
nie znam sie na tym ale wydaje mi sie że ktoś tu wlasnie coś takiego pisal(odnosnie tego że jest za nisko na sufity).

patrząc na to zięcie sam mam takie obawy bo zamontowanie podwieszanego sufitu obniży wysokość pomieszczenia a wtedy gdyba taki Bunoza stanął na palcach albo nie daj Boże podskoczył:>

Zgadza się, pisał PiotrG nasza encyklopedia wiedzy o stadionie. Pytanie do Piotra, czy w sumie nie można zrobić tego sufitu w taki sposób, żeby był dwupoziomowy? Tam gdzie wszystkie rury są nisko tuż po nimi podwiesić ten sufit, natomiast gdzie jest sporo wolnej przestrzeni zrobić go zdecydowanie wyżej. Zdaje mi się, że nie było by jakichś wielkich problemów z tym?

Brzeszczot 30.04.2011 12:48

wysztko sie da jesli sie chce... nie wyobrazam sobie ze taki sufit pozostanie w otwartych szatniach ! bez problemu mozna zrobic podwieszany sufit na regipsach z załamaniami tzn. tam gdzie sie da to idealnie przy stropie a reszte obudowac normalnie przy rurach lub zrobic sufit na kasetonach byle by jakos wygladały

StarBuzz 30.04.2011 13:48

Co wy chcecie.. Jest brutalnie az do bolu :)

http://img222.imageshack.us/img222/4...1924489563.jpg

Zwitter 30.04.2011 14:08

Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm ;)

QBAS 30.04.2011 18:17

Do ....y nędzy jak po kilku latach od oddania trybuny, może dach przeciekać? Nie chodzi mi o zacinanie deszczem tylko o przeciekający dach trybuny za bramką. Ręce opadają. Gdzie się nie zaglądnie, widać profesjonalizm bijący

donecki 30.04.2011 18:30

Wschodnia tez przecieka

grogoriogreg 30.04.2011 18:45

Mam takie pytanie
Otóż razem z kolegami zakupiłem przed meczem bilety na sektor G5, jednak jako, że jest on oddzielony od pozostałych postanowiłem zrobić mały eksperyment i pójść do bramek na G4. trochę się zdziwiłem, gdy zaświeciła się zielona lampka i bezproblemowo mogliśmy wejść na inny sektor.

Mam pytanie, czy to jest spowodowane tym, że to jest trybuna kibicowska i każdy wchodzi tam gdzie chce, czy ten błąd był obecny od samego początku, tj. jeśli trybuna gości będzie na G (tyle już wersji było, że się pogubiłem) to kibice gości bez przeszkód będą mogli wchodzić na sektory dla nas przeznaczone.

piotrek06 30.04.2011 18:50

kibice gości będą pod "opiekom" pałkarzy wiec o to sie nie martw

neq. 30.04.2011 19:13

ten dach nie przeciekał....też mi się tak wydawało ale to przez to że desz zacinał i krople były rozświetlane przez jupitery czy tam inne światła przynajmniej na G tak było i taki było wrażenie że przecieka

danpe_ 30.04.2011 20:08

Na sam środek trybuny zacinało? Chyba żartujesz, zresztą było widać kałuże miejscami.

Co do stadionu - czy w ogóle trwają już odbiory? Słyszałem, że nie i że do końca budowy jeszcze co najmniej 3 miesiące...

orzeu 30.04.2011 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1083545)
Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm ;)

To nie sa rury z pcv tylko prawdopodobnie stalowe w izolacji do fancoila czy co tam wisi (pompa ciepla?)
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka.
Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. .
Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda.
Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe.
No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl