![]() |
Cytat:
I tak Skorża z kolegami wyrobili 130% normy. |
Bramkarz Wisły zagra w Rubinie Kazań?
Ile Cebanu może odejść z Wisły Kraków. Mołdawski napastnik zaczął właśnie treningi z Rubinem Kazań! 23-letni bramkarz jesienią był zmiennikiem Mariusza Pawełka. W czerwcu 2010 roku mołdawskiemu golkiperowi kończy się kontrakt, a że dostał propozycję gry w Rubinie Kazań, postanowił spróbować swoich sił i zaczął treningi z mistrzem Rosji. Czy Cebanu odejdzie zimą z Wisły? Jeśli spodoba się w Rubinie, to zapewne tak. Rosjan stać na zapłacenie Białej Gwieździe odpowiedniej sumy już teraz, by nie czekać na młodego bramkarza do lata. Rubin już wcześniej interesował się Cebanu. Wówczas bramkarz z Mołdawii grał jeszcze w Austrii. futbol.pl to jest hit ;D ale Ci dziennikarze maja dostęp do informacji ;D |
|
Cytat:
|
Cytat:
Rubin Kazań? Dziwne, że są nim zainteresowani. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak zwykle o jego świetnych umiejętnościach przekonamy się gdy go wykupią,wtedy zobaczymy wszyscy co znaczy dobry trening bramkarski.
|
Cytat:
|
Jop - przepłącony przez FK Moskwa, Gorawski - przepłacony przez FK Moskwa, Jańczyk:)jak to piszę to sam nie wierzę,4 mln dolarów:) do CSKAA. Jak pokazuje historia i w ogóle każde okienko transferowe w Rosji, oni mają naprawdę duży problem w relacjach cena - produkt. To wszytko,że tak to ujmę zobowiązuje do tego aby naciągnąć rozpalonych Tatarów na kolejną soczystą sumę. Z 500 tysięcy euro to Cebeanu jest wart,no nie:) A jeszcze żeby pokazać Polsze jaki to u nich dobrobyt to zapłacą,a co. I to gotówką.
Nie ma co rozpaczać nad Ilie. Szans żadnych u nas nie dostawał, grał mało. Z wypożyczenia do Bytomia wyszły nici, a szkoda może by się tam rozegrał. Wszytko to jest gdybanie,jemu nie ma się co dziwić,trener jakby nie miał do niego zaufania,wychodził na jedno spotkanie,dwa, później ława. Pawełek grał słabo a on na ławie siedział. Tak naprawdę nikt nie wie co on umie.Tylko tylko aby dobrze się zaprezentował,i niech sam nie wykupuje kontraktu tylko niech zrobią to za niego chłopcy z Tatarstanu. A tak naprawdę to tylko dewagacje nam zostają,bo on jest tam tylko na testach. Jak ich nie przejdzie to zostaje czy też odchodzi? |
Tak się w ogóle zastanawiam czy Rubin już wie ,że będą testować na obozie w tureckim Belek , Ilie Cebanu ;-) Nigdzie na rosyjskich strona poświęconych Kazaniowi takiej informacji nie ma. Jeżeli nawet testowali by Rosjanie Mołdawianina to jestem pewien ,że dotychczasowa pragmatyka transfer na tym etapie zupełnie wyklucza.
PS. Drogi Marszałku czasy i kwoty jakich tu piszesz już dawno minęły. Oni są na etapie ,że przepłacają piłkarzy dobry albo bardzo dobrych. |
Osobiście szkoda by mi było gdyby Cebanu miał odejść. Jeśli na jego miejsce ma przyjść Juszczyk no to sytuacja w klubie naprawdę musi być tragicznie. Straszny bałagan u nas w klubie panuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
|
Jak to się dzieje, że nie ważne jakie mamy transfery wszyscy marudzą??? Przyszedł Kirm i Alvarez plus Garguła źle bo jakiś 12 latek co pół roku czuje się oszukany przez Wisłę!!! Matko człowieku zacznij kibicować Zniczowi Pruszków to zobaczysz co to znaczy brak transferów i smutek w klubie!!!
Trwają testy, skauci szukają wzmocnień, sam trener pewnie też jest zabiegany... ale nawet jak sprowadzi Beckhama to będzie źle bo on już jest stary no i grał w USA a wszyscy wiedzą jaka to słaba liga. Dajcie tym ludziom pracować bo to ich zawód i są od nas w tym lepsi! Co do Juszczyka to szkoda mi chłopaka bo zawsze był oddany Wiśle, jednak nie widzę go w klubie z powodów sportowych. Skoro Ilie wylądował w na testach w Rosji to znaczy, że jesteśmy bliscy podpisania kontraktu z jakimś bramkarzem, który będzie mógł rywalizować z Pawełkiem. Nie wierzę, że trener zostawi tak newralgiczną pozycję w rękach jedynie Pawełka i Juszczyka, który nigdy do asów nie należał musi do nas trafić ktoś o poziomie przynajmniej Mariusza. Co do Dawida Nowaka to słusznie napisał ktoś przede mną, że jeśli będzie odpowiednio prowadzony na treningach to ma szansę być ogromnym wzmocnieniem. Pytanie czy w Wisła jest w stanie zagwarantować tak indywidualne podejście do zawodnika? Czekam na pierwszy obóz, zobaczymy kto przyjedzie na testy i wtedy będzie można troszkę szerzej komentować poczynania klubu. |
w Wiśle nie mógł Cebanu wygrac konkurencji z Pawełkiem to w Rubinie wygra z bramkarzami z których jeden to reprezentant Rosji a drugi Gruzji.Nie wiem po co On tam idzie ? No ale może jest tak dobry , kto wie.W tych kilku meczach co wystąpił w barwach Wisły bronił niepewnie
|
Cytat:
Przecież on nie idzie tam z zamiarem wygryzienia kogoś z składu a raczej dla zmiany otoczenia. |
Oj cos wyglada ze nie bedzie transferow do czerwca. Chlopaki zdrowieja, kilku wrocilo z wypozyczen, i kasy nie ma przez plame z Levadia. Nie zdziwie sie jak nasze zimowe traswery oprza sie na powrocie Clebera i Juszczyka.
|
Cytat:
Może jakieś przykłady, gdy zawodnik z ławki Wisły został wykupiony i okazał się rewelacją? |
Cytat:
|
Może źle się wyraziłem,nie rewelacją,ale prezentujący choć dobry i równy poziom za granicą a u nas w "wielkiej Wiśle" się nie dało bo okazał się za słaby.Nie twierdzę że tak będzie bo może skończyć jak Dolha ale sami przyznacie ze z reguły działa to raczej w 3/4 pozytywnie dla zawodnika.
|
Nie wiem co Wy piszecie o przepłacaniu itp.
Z tego co pisze prasa, to Ilie dogadał się z Wisłą w sprawie WYKUPIENIA swojej karty zawodniczej, za szaleńczą kwotę 50.000 Euro |
powiem tak Ja pier... taką politykę transferową moja wiara w klub umarła właśnie nic sie nie zmienia na lepsze brak żadnego pomysłu oddajmy jeszcze cebanu marcelo i alvareza i ewentualnie małego przecie mamy taką silną i szeroką kadrę ze trener nie może sie zdecydować kogo do skłądu wybrac....
Myśle że dla wielu z nas by było lepiej zostać przy Koszykarkach... mniej bólu serca i mnie zawodu... Dla mnie dramat......... |
To zostań przy koszykarkach a nie płacz na forum!
Co do Niedzielana to potrzebował ogrania, którego w Wiśle nikt nie mógł mu zapewnić. To nie przechowalnia po kontuzjach, zbyt duża konkurencja (Brożek i Boguski na kontuzjowanego Wtorka). Mam tylko nadzieję, że nie będzie podobnie z Gargułą. |
Cytat:
3-4 dni temu pojawiło się to info. Też nie rozumiem powyższych dywagacji... Swoja drogą irytuje, jak lekką ręką pozbywamy się/tracimy piłkarzy. Tak na szybko - Dolha, Kokoszka, Baszczu, Zieńczuk, Cantoro,nawet taki Leszczak czy Cebanu - odchodzili albo za darmo, albo za jakieś grosze. Spokojnie z 1 mln euro by się uciułało za nich wszystkich przy rozsądnej polityce. Trudno się potem dziwić, że transferów z prawdziwego zdarzenia brak. |
Mało kto zauważył, że w Wiśle ma zostac zatrudniony dr Wielkoszyńskim. Człowiek z czołówki polskich lekarzy z zakresu medycyny sposrtowej, u którego od lat leczy się Arek Głowacki (i chyba Kuba B.) i co ważniejsze, chwali sobie tą współpracę. Wierzę, że w końcu będzie to człwoiek który zapanuje nad kontuzjami w klubie (uczywiście nie tymi przypadkowymi) i sprowadzenie takiego piłkarza jak Nowak (sam bardzo sceptycznie podchodzę do tego zawodnika w barwach Wisły) wcale nie mija się z celem. Nowak ma kontuzje typowo mięśniowe, a to z tego co się orientuje jest mocnym punktem Pana Wielkoszyńskiego.
|
Dziwią mnie głosy niektórych osób, według których fakt, że prawdopodobnie podpiszemy umowę z Juszczykiem to nic wielkiego, że nie mamy co grymasić bo przyszedł Kirm, Alvarez....Co nasze wzmocnienia, a raczej ich brak doskonale weryfikuje boisko. Mamy od groma dziur i ogniw do wymiany. Ja rozumiem pieniądze...ale czy wyłapanie przez naszą cudowną siatkę skautów paru młodych zdolnych piłkarzy jest całkowicie niemożliwe? Według mnie to ów skauci, kierują się wyłącznie rutyną i pozorami symulując, że cokolwiek robią.
Co do Skorży to okienko pokaże co jest wart jako menager. Coś mi jednak podpowiada, że w polskich realiach młody trener nie jest w stanie pogodzić tylu obowiązków. Uważam, że na chwilę obecną oprócz pseudo skautów, potrzebna jest mu jakaś pomoc. Narazie mi to wygląda na wybieranie drogi na skróty i sięganie po odgrzewane kotlety, które przez różne wypadki losowe mogą akurat zasilić Wisłę (Cleber, Juszczyk + chłopaki z wypożyczeń). |
Cytat:
|
Ruskie po numerze jakzesmy im Jopa upchneli to powinni jaka klątwe na nas rzucic ,bo sprzedanie jego czy wczesniej Gorawskiego za gruba kase to numery nie do podrobenia.
Teraz widze maja zakusy na Cebanu zobaczmy jak sie los potoczy ale przeciez on tam na testach jest wiec zawsze wrocic moze .. Ciekawi nie tez sparaw napastnika,bo juz cos huczy ze Brozek znwou ma cos z pachwinami a wiadomo ze on musi byc w grze ,bo tak to ciezko jest mu zlapac forme a wiec lepiej jednak zeby klub troche bardziej gorączkowo zaczal rozgladac sie za kims do ataku.,bo bedzie bida |
Apropo Juszczyka....
Przeszedł do Salaminy i został jedną z gwiazd awansu tego zespołu do ichniejszej ekstraklasy. Było tych obcokrajowców w Salaminie kilku a przepisy wymogły, że musi zostać w pierwszej 11 bodajże tylko 2. Zostawili właśnie Juszczyka. Grał z powodzeniem w ekstraklasie mimo niepowodzeń całej drużyny. I teraz najciekawsze. W LIDZE LEPSZEJ NIŻ NASZA. A jak słyszę lamenty, że on niewiele warty to ręce opadają. Cassilas miał 16 lat jak debiutował w Realu. A Wy byście chcieli Kowalewskich, Fabiańskich... Swoją drogą mamy w drużynie chyba 6 innych wolnych etatów na pozycje pozabramkarskie w sensie wzmocnienia na JUŻ. I na tym trzeba się skupić bo póki co to jest DRAMAT. |
Cytat:
Cytat:
Z Dolhą wiadomo jak było, zresztą z perspektywy czasu nie żałuję, że u nas nie został. Z Niedzielanem bym poczekał, bo na razie strzelił parę goli w słabym Ruchu, gdzie jest liderem... Wątpie czy on albo Sobiech czy Olszar by sie w Wiśle odnaleźli... Natomiast przykładów, gdzie Wisła sprzedała średniego zawodnika za dużą kasę można mnożyć (Gorawski, Jop, Dudka, pierwsi z brzegu...). |
Nie znamy faktów z Cebanu żeby oceniać. Chyba i tak mu się niedługo kończy kontrakt. Po pierwsze to ma chyba prawo nawet go wykupić, więc nie wiem czy Wiśle będzie się chciało o cokolwiek z nim walczyć jeżeli dostaną 50k Euro to zapłacą za Nurkovica albo dadzą Juszczykowi i po kłopocie. Szczerze to Cebanu mnie jakoś bardzo nie przekonuje i uważam, że Juszczyk nawet pewniejszy był w bramce jako rezerwowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ty jak byś grał 5 czy mniej meczów w rundzie też był byś niepewny. Pawełek mimo,że gra w każdym meczu też jest niepewny.. chłopak jest młody, perspektywiczny, życzę mu powodzenia. Pewnie za pół roku się okaże,że Wisła miała na ławce prawdziwą ''perełkę'' z, której korzysta Rubin. P.S; Ma ktoś z Was może jakieś statystyki odnośnie Juszczyka , ile meczów rozegrał jakie oceny dostawał ;> |
emjot napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Cytat:
20. lipca 2009, Pablo Alvarez Już wkrótce zawodnikiem Wisły Kraków może zostać Urugwajczyk Pablo Álvarez Menéndez z włoskiej Regginy Calcio - czytamy w "Dzienniku Polskim". Od 2007 r. jest piłkarzem Regginy (od tego sezonu - w Serie B). Jego kontrakt z Regginą wygasa za rok. |
Cytat:
|
Cytat:
kto by się spodziewał :lol: :lol: |
ktoś mądrze napisał, że w momencie, gdy wszyscy kontuzjowani się wyleczą mamy dość silną i szeroką kadrę. Ktoś inny - równie mądrze - że w tej chwili za polskie piłkarzyny żąda się bajońskich sum. Jak dla mnie automatycznie nasuwa się myśl, że w takim wypadku zamiast jednego transferu zimowego powinno być 4-5 zdolnych graczy z niższych lig. Takim zawodnikom płaci się grosze(w porównaniu do gwiazdek ekstraklasy) i można im dać 2 letnie kontrakty - jak się nie sprawdzą to dziękujemy, sprowadzamy następnych. Jeśli przy takiej rotacji młodej ekstraklasy co 2 lata jakiś zawodnik stanie się realnym wzmocnieniem to zrobimy lepszy transfer niż wszystkie Nowaki, Costle i inne razem wzięci. Od czegoś chyba jest ta siatka scoutingu?
|
Rodionowa z BATE poza Wisłą chce Jaga kupic.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl