![]() |
Cytat:
A Ci młodzi kompromitują się nawet w ME. Nagradzanie ich za to włączeniem do kadry I zespołu jest niewychowawcze i chore. Zresztą, tak samo jak rozwiązanie sprawy Małeckiego. Niczym sobie na to nie zasłużyli. Jeśli tak ma wyglądać nowa Wisła, będzie jeszcze gorzej, niż myślałem. |
Cytat:
|
Cytat:
u nas spełnia wymogi licencyjne. Dlatego " idzie szerszym strumieniem" :lol: swoją drogą jakby ktoś 30 lat temu mi powiedział że Legia będzie miała w swoim składzie wychowanków robiących różnicę nie uwierzyłbym ... zdecydowanie |
|
Cytat:
|
Im więcej czytam wypocin o tym jacy to piłkarze ME są beznadziejni , tym bardziej jestem przekonany że 'coś ' w tej ekstraklasie pokażą . Gorszych wyników niz 10-20 krotnie lepiej opłacani piłkarze z I drużyny nie mogą osiągnąć .
przypomnę ligowy bilans Wisły w tym sezonie 9 - 6 - 8 . I jeszcze jedna podstawowa sprawa . Nie można kogos skreślać , jak jak większość skreśla Bruda po zagraniu zaledwie kilku spotkań . Chłopak rozegrał zaledwie 378 minut w pierwszym zespole . Jedną jedyną prawdziwą szansę dostał w meczu z Koroną ( 0-0) i zagrał dobre zawody . Pułka , Uryga czy Szewczyk Wisły od razu nie zbawią , ale przynajmniej nie grozi nam że któryś z nich kiedys powie " co z tego ze przegraliśmy , ważne ze jeden mecz mniej do końca sezonu " . Kilka piłek straca , kilka wygrają - kilka przegrają . Jeśli tylko mają potencjał i samozaparcie to wykorzystają swoją szanse , jeśli nie to po roku siłą rzeczy pójdą dalej . Ryzyko tutaj jest niewielkie , a wygrac mozna bardzo dużo . |
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam pierwszy mecz Brozka, Kokoszki, Małeckiego i innych. Nie potrzebowali wielkiego ogrania, dawania szansy i tak dalej. Było widać, że są to zawodnicy, z których może coś być. "Zawodzący" i bez formy Nunez jest i tak o klasę lepszy i przydatniejszy dla zespołu od ambitnego Bruda. Rozumiem znudzenie zawodnikami i przykrość w oglądaniu meczów rozbitej drużyny. Ale nie można zastępować zawodnika innym słabszym tylko dlatego, że ten pierwszy nie gra na takim poziomie na jakim mógłby lub na takim jaki oczekują kibice. Zawodnik, który wypycha innego z pierwszego składu, musi być lepszy lub bardziej przydatny dla drużyny a nie tylko inny. Włączenie młodzieżowców jest OK. Zobaczymy co zaprezentują. Problemem jest to, że "rokujący" zawodnicy w wieku 18-20 lat powinni iść na wypożyczenie, a nie czekać na szansę w I drużynie. W drużynie, w której ze względu na presję wyników ze strony kibiców i własciciela takich szans za dużo nie dostaną. Tyle, że u nas żadnej polityki w tej dziedzinie nie ma. Jak i zresztą w każdej innej. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak już tak wszyscy przypominają Błąszczykowskiego to niech tez przypomną sobie czy Raków Czestochowa z Błaszczykowskim gromił wszystkich po 4-0 ? Nie wydaje mi się . |
Cytat:
To nie jest przypadek, że aż tylu piłkarzy gra słabiej niż w zeszłym mistrzowskim sezonie. Kirm, Małecki, Genkov, Chavez... Przecież oni robili różnicę w zeszłym sezonie. W spotkaniu z Ruchem byli dodatkowo 2 razy wolniejsi od przeciwnika. Mam jeszcze taką małą refleksję, jak z Maskaantem walczyliśmy o mistrza to cały czas w zespole był zawodni-łącznik z trenerem. Najpierw Żurawski, potem Sobolewski. Może mam mylne wrażenie ale od kiedy nie gra Sobol to nie mamy kapitana z prawdziwego zdarzenia, który mógłby wpłynąć efektywnie na zespół. Wilk z całym szacunkiem nie jest gościem który pociągnie resztę. Może właśnie tego brakuje Małeckiemu? |
Cytat:
5 - 4 - 12 Uwierz mi, że mogą oni pokazać dużo mniej niż Kirm czy Biton. Gdyby to Ci "młodzi" (najczęściej tylko z nazwy) Wiślacy mieli decydować o obliczu I składu, to pewnie w weekend cieszylibyśmy się na derby małopolski z Okocimskim Brzesko a nie na mecz z Legią. Przykro mi to mówić, ale z tych graczy nic już nie będzie. Rzekomo najlepszy Czekaj pokazał, że gra w Ekstraklasie, to dla niego za wysokie progi. Co w takim razie prezentują średniacy albo ci słabsi? Ja nie chce się przekonywać, a w szczególności nie chce si o tym przekonywać w meczu o punkty w Ekstraklasie. Cytat:
Błaszczykowski, jak pewnie pamiętasz, grał u nas przez dwa sezony. Trafił do nas jako 20 latek a po dwóch latach kupiła go Borussia. Gdyby gracze z ME mieli chociaż połowę talentu jaki miał Kuba, to na pewno byśmy już o tym wiedzieli. |
lazy
Też mam wątpliwości czy Moskal ich dobrze przygotował do sezonu. Nie było meczu w lidze w którym bylibyśmy lepsi fizycznie od rywala. Co najwyżej równorzędni. Aczkolwiek tez nie można powiedzieć (poza Ruchem) żebyśmy byli bardzo źle przygotowani. Po prostu szybkość nie jest naszym atutem jak na razie. Ważna jest kwestia zaangażowania sporej części najemników. |
Cytat:
To samo Błaszczykowski, przyszedł z 4. ligowej drużyny, a nie z żadnej z drużyny MESA. Grał mecze o stawkę, a nie sparingi w MESA. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Karherop: Rzecz w tym, że spośród obecnych graczy ME naprawdę nie ma ani jednego zawodnika, który nadawałby się choćby na ławkę. Wszyscy wartościowi piłkarze stamtąd są na wypożyczeniach i jeśli można z nimi wiązać nadzieje, to na następny sezon. Ta piątka to tak raczej na zachętę dostała szanse na treningi z pierwszym zespołem, bo nie wierzę, by byli w stanie wejść na boisko i pokazać coś ciekawego. |
Ciekawe, kasy na transfery nie ma (ponoć, w co nie wierze przy tegorocznych przychodach pucharowych), to Probierz dostał przykaz wprowadzenia młodych do zespołu, skoro liga już i tak jest skazana na straty?
|
Cytat:
tak samo jak piłkarze Ruchu czy Korony powinni pokazac dużo mniej na murawie niż drużyna z Bitonem czy Kirmem ( w indywidualnym zestawieniu ) a jednak wyniki na pokazują co innego . Zastanawiajace , nieprawdaż ? Założę się że na każdej pozycji mamy zawodnika wyżej wycenanego wśród wszystkich piłkarskich fachowców , niz Ruch czy Korona . Cytat:
Jasne że na dzis nie ma co się spodziewać cudów , nigdzie tez nie napisałem inaczej . Oczekuję na początek że w końcu nikt nie będzie odstawiał nogi i przechodził obok spotkań , tak jak większość naszych gwiazdek . PS. Czasem przez pokazanie czegos ciekawego można rozumieć ambicję i walkę , czyli to o czym 70% grajkow w I drużnie nigdy nie słyszało . Swoją drogą ciekaw jestem gdzie są Ci wszyscy kibice na meczach czy treningach ME skoro tak wszyscy wszystko wiedzą jak się mają piłkarze w tej drużynie . |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9500802408.jpg
powie mi ktoś, czy Boguski jest jeszcze piłkarzem, czy podobnie jak Żuraw robi za ambasadora Wisły? |
Nawet fryzura coś a'la Żuraw :)
|
przez sekunde myslalem ze to messi
E: No ale to Boguś. Czy bedzie jeszcze piłkarzem tego nie wiem, wiem ze czekał jeszcze nie tak dawno na potomka, wiec moze i lepiej ze skupia sie na czym innym niż piłka nożna. |
Cytat:
Mam wrażenie, że tracę z Tobą czas. |
Cytat:
|
Cytat:
i vice versa |
Cytat:
I przyznałbym Ci racje i przyznam Ci. Dla mnie ta cała MESA to raczej pomyłka. Jeżeli młody zawodnik nie zostanie szybko wciągnięty do I druzyny lub wypożyczony to gnije w tej mesie. Według mnie lepiej by było, gdyby ci młodzi zawodnicy grali gdzieś w IV czy V lidze niż szwendali się po Polsce na nic nie znaczące mecze z rówieśnikami w niespadywalnej lidze. Cytat:
Co przyjdzie tu jakis zawodnik to robi się gorszy. Pamietam jak Kasperczak wyciagnął za uszy Gorawskiego. A teraz. Kirm, Jirsak, Nunez, Biton, Rios oni wszyscy byli dobrzy tylko na początku a potem tylko równia w dół. Podobnie z Meliksonem. Jak przyszedł - wiadomo. Obawiam się, że jak zostanie to się wtopi w szarzyznę. Ale w tej szczególnej sytuacji, gdy własciwie mamy do końca ligi tylko dwa istotne mecze można pozwolić sobie na ogrywanie młodych za cene tych, których i tak już nie zobaczymy latem. Być może któryś wypali, być może zwróci na siebie uwagę jakiegoś klubu z I ligi, gdzie będzie mozna go wypożyczyć, aby nie kisił sie w tej MESie. |
Cytat:
Jak to? Czyli nie mogą nie wygrać ligi i wyjść z fazy grupowej LE? Uwielbiam czytać takie brednie. Mamy mnóstwo dobrego do zawdzięczenia tym rzekomo "przepłaconym obcokrajowcom", a tym młodzikom nic. |
Cytat:
|
Cytat:
Widziałeś na żywo reprezentacje Vanuatu? Resztę sobie dośpiewaj. Nie myl też rozsądnych ruchów kadrowych z wariantem oszczędnościowym. Jeżeli decydujemy się na budowanie drużyny w oparciu o wychowanków, to może zacznijmy od początku- zbudowania ku temu podstaw, a nie od końca- wprowadzanie do pierwszej drużyny młodzież. Może Cię zaskoczę, ale to naprawdę nie działa tak, że z dnia na dzień decydujemy o zmianie profilu kadry i nagle okazuje się w ME są nieoszlifowane diamenty. |
Cytat:
|
Cytat:
Piszę o tym co realne na chwilę obecną - trener z dyrektorem sportowym powinni już ustalić szkielet drużyny na następny sezon - wiadomym jest, że z obecnego składu odejdzie przynajmniej z 5 graczy. Jaki jest sens ich ogrywać w lidze? (poza 2 istotnymi meczami reszta będzie o pietruszkę). Lepiej zrobić przegląd posiadanego zaplecza oraz kadr juniorskich i wiedzieć z kim można wiązać jakiekolwiek nadzieje. Nawet jakby jeden z tych chłopaków odpalił można będzie mówić o sukcesie. Jest jeszcze jeden aspekt, stawiając na młodych zawodników pokażemy, że Wisła nie boi się takiej strategii rozwoju i co za tym idzie możemy zachęcić by np. w letnim oknie transferowym dany talent wybrał właśnie nas a nie np. Bełchatów (gdzie faktycznie się nie boją sprawdzać młodzieży). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widze ze Boguski oprocz roli animatora dostal tez funkcje a la roznoszenie ulotek,alez z niego pozytek !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Młody niech wejdzie jak: jest 2:0 3:1 dla nas, jak wygrywamy 1:0 z ogórkami u siebie, jak ktoś oddycha rękawami, jak jest 83 minuta meczu by zmienić strzelca bramki etc etc. Chciałbym zauważyć iż u podstaw Twojej wypowiedzi leży podświadome założenie iż Ci młodzi o których mówisz obecnie są za słabi na ekstraklasę. Z tego powodu dobrze wiesz iż 'ogrywając ich' mistrzostwo musimy mieć pewne lub musimy odpuścić sezon. Moim zdaniem: jak są za słabi na wyjściową jedenastkę to niech ćwiczą na wypożyczeniach. Ogrywać można kogoś kto ma umiejętności i odpowiednie doświadczenie; ogrywać czyli przyzwyczajać do presji wyniku i radzenia sobie z własnym stresem. Edit: Jestem zdania iż, po części, zrobiono krzywdę tym młodym chłopakom, tak jak i Moskalowi. Na fali populistycznych ruchów zostali wrzuceni na głębokie wody i większość z nich szybko i boleśnie doświadczy uroków tej decyzji. |
Cytat:
Kiedyś Ty widział ostatnio taki wynik ???? No chyba, żeby zmieniali tych, co rękawami oddychają, ale tulu zmian przepisy nie dopuszczają :haha: |
Ciekawe co to za akcja z Małeckim, czemu ma być nieco usprawiedliwiony za swoje zachowanie?
|
Cytat:
|
a Jaliens dostał propozycje rozwiązania kontraktu - tez już mnie nie dziwi, ze większość olała mecz w Chorzowie skoro nie ma tu dla nich przyszlosci
Takie rzeczy to sie qrwa zalatwia po sezonie szczegolnie, ze w tym roku konczy sie wyjatkowo wczesnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl