Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

przemo 29.05.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1102614)
Wisła której się nie chciało grać.

a i tak ledwo co wygraliście :D

A tak na poważnie, taka decyzja zarządu Legii świadczy, że gadanie o profesjonalizacji klubu było tylko gadaniem.

wiem, że większość z nas nie ma nic przeciwko Mackowi w eLce ale żebyśmy się na tym nie przejechali :>

Acima 29.05.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1102626)
Bo PP, bo 3. miejsce. Widac, ze Miklas & co. to kompletne głąby. Nie wierze w to, ze Legia bedzie grozniejsza w przyszlym sezonie.

A teraz policz sobie ile kosztowałoby Legię zwolnienie Maćka, zatrudnienie Weissa i jego zawodników. Na końcu wszystko sprowadza się do pieniędzy.

Sartre 29.05.2011 19:31

Cytat:

Podobno Miklas odchodzi do TVN-u.
Skąd to info? Ja jestem gotów dać Maćkowi podwyżkę i gwarancję prowadzenia drużyny jeszcze w sezonie 2012/13, byleby to stwierdzenie było prawdą.

Chociaż nie, wróć. Zatrudnią pewnie i tak jakiegoś jełopa, że aż będziemy tęsknić za Miklasem.

Cytat:

Bo PP, bo 3. miejsce. Widac, ze Miklas & co. to kompletne głąby. Nie wierze w to, ze Legia bedzie grozniejsza w przyszlym sezonie.
To jest oczywiste, że Beret z Miklasem byliby gotowi zrobić wszystko, żeby powstrzymać przyjście Weissa, czy kogokolwiek o podobnym profilu. Dla nich to walka o życie i zapewnienie sobie godnych warunków bytowych na kolejne lata.

Oldpara 29.05.2011 19:33

Ja tam się nie cieszę z pozostania Skorży w Legii. Miałem nadzieje na Weissa, następne przemeblowanie i że Legia podąży scieżką Wojciechowskiego. Stabilizacja w Legii jest dla Wisły gorsza :/

River 29.05.2011 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1102637)
A teraz policz sobie ile kosztowałoby Legię zwolnienie Maćka, zatrudnienie Weissa i jego zawodników. Na końcu wszystko sprowadza się do pieniędzy.

A Wisle ile kosztowalo zwolnienie Skorzy, pozniej Kasperczaka a nastepnie zatrudnienie Maaskanta i Stana? Trzeba miec jaja do podejmowania pewnych decyzji i wizje prowadzenia klubu. trzeba tez umiec zaryzykowac. W Legii najwyrazniej wyszli z zalozenia, ze skoro jest PP, 3. miejsce (...., ze szczesliwe w bardzo wyrownanym sezonie) to jest dobrze. Nie pamietaja o 11 porazkach, o tym, ze druzyna wiele razy sie kompromitowala. Dla mnie decyzja jest kompletnie niezrozumiala.

Ostatnie tygodnie kompletnie zamazuja obraz Legii.

Piotson 29.05.2011 19:39

Włodarze Legii pewnie czytają to forum, ostatnio jeden z Legionistów pisał, że Legia jest od kilkunastu(? nie pamiętam dokładnie ilu) lat w pierwszej 5. No to uznali, że Skorża podtrzymał tradycje, nawet wybił się ponad 5 miejsce.

ziz99 29.05.2011 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1102603)
Na Orange Sport Info powiedzieli, że Lesiu Miklas poinformował na konferencji pomeczowej, iż złotousty zostaje na kolejny rok w Legii.

No to przynajmniej Legię mamy z głowy w przyszłym sezonie:)

arti 29.05.2011 20:04

Nie mówcie hop.nowy sezon-nowe rozdanie,nowi gracze,nowe nadzieje..ucieszy mnie jesli bakero zostanie w amice,dla odmiany skorży nie lekceważę.no i będzie na pewno polonia wawa z zielińskim i bez obciążenia pucharami

Sartre 29.05.2011 20:13

Cytat:

Nie mówcie hop.nowy sezon-nowe rozdanie,nowi gracze,nowe nadzieje..ucieszy mnie jesli bakero zostanie w amice,dla odmiany skorży nie lekceważę.no i będzie na pewno polonia wawa z zielińskim i bez obciążenia pucharami
No powioem tak: Bakero w Lechu to znacznie gorsza wiadomość dla Poznaniaków, niż Skorża w Legii. Natomiast nie zmienia to faktu, że w związku z pozostaniem Maćka dalej będziemy gotować się w starym sosie, zamiast wpuścić trochę świeżego powietrza. Ja potrafię nawet zrozumieć, że Weiss nie (szkoda, bardzo szkoda, ale ok), ale przecież tam była całkiem spora lista potencjalnych trenerów i wszyscy byli dosyć ciekawi i, podobno, zainteresowani. A tu klops.

No i Muchy już na bank nie będzie. Oby tylko Jeża nie odpuścili.

Emenems81 29.05.2011 20:26

Żeby nam tylko Maciek jakiejś niespodzianki nie zrobił, powiem szczerze, że mam pewne obawy. Legia końcówkę sezonu ma naprawdę dobrą, a najlepszym zawodnikiem prócz Radovicia jest ten, na którym wszyscy wieszali psy czyli Manu. Także proponuje hamować zbytni optymizm.

River 29.05.2011 20:30

Jeszcze co do dzisiejszej decyzji odnosnie Skorzy.

Uwazam, ze wladze Legii zachowaly sie troche nie fair w stosunku do Skorzy. Negocjowali z Weissem i sie z tym nie kryli. Skorza byl pogodzony z odejsciem i bodajze jeszcze w piatek o tym mowil. I nagle, bach! Trener zostaje.
I wiadomo dlaczego. Nie przez oszalamiajace wyniki ale przez to, ze z Weissem sie nie dogadali. I tak naprawde tylko dlatego Skorza zostaje. Miklas i reszta beda zaslaniac sie wynikami, PP i dobra koncowka sezonu. Dla mnie to skrajny nieprofesjonalizm. Jeszcze w piatek chciano zegnac Skorzze a dzis wielka zapowiedz, ze zostaje (bo nie dogadano sie z kims innym).

RAF 29.05.2011 20:40

:D
Najbardziej oszukani moga sie czuc pilkarze Legii. Otoz Zarzad klubu z ulicy Lazienskowskiej w bezczelny sposob sobie z nich zakpil rozpuszczajac informacje o Weissie. Zawodnicy myslac ze sa oberswowani przez nowego szefa zaczeli traktowac swoje obowiazki na powaznie i grac i.... wygrywac. Po czym po zakonczeniu sezonu Zarzad powiedzial "a kuku" i Skorza zostaje. Hehe :D

Emenems81 29.05.2011 20:41

Przecież działacze Legii dobrze wiedzieli, że nie ma opcji wcześniejszego odejścia Weissa z reprezentacji a tekst, że nie dogadali się bo dzielenie obu stanowisk jest niedopuszczalne był po prostu wymówką.
Widzieli jak zespół gra, jaką ma końcówkę sezonu i wzięli pod uwagę fakt, że zespół mimo iż teoretycznie przyszłość Skorży była przesądzona gryzie trawę. Sam Radovic uderzał w tony, że Skorża powinien zostać, zespół stał za Nim murem co dobitnie pokazał mecz w Białymstoku jak i sama końcówka sezonu.
Uważam, że tu nie chodziło o rozmowy z Weissem, a decyzja została podjęta w ostatniej chwili.

legion18 29.05.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1102663)
Jeszcze co do dzisiejszej decyzji odnosnie Skorzy.

Uwazam, ze wladze Legii zachowaly sie troche nie fair w stosunku do Skorzy. Negocjowali z Weissem i sie z tym nie kryli. Skorza byl pogodzony z odejsciem i bodajze jeszcze w piatek o tym mowil. I nagle, bach! Trener zostaje.
I wiadomo dlaczego. Nie przez oszalamiajace wyniki ale przez to, ze z Weissem sie nie dogadali. I tak naprawde tylko dlatego Skorza zostaje. Miklas i reszta beda zaslaniac sie wynikami, PP i dobra koncowka sezonu. Dla mnie to skrajny nieprofesjonalizm. Jeszcze w piatek chciano zegnac Skorzze a dzis wielka zapowiedz, ze zostaje (bo nie dogadano sie z kims innym).

Weiss chciał być także dyrektorem sportowym więc dwa błazny beret i mik as nie mogły do tego dopuścić.

wwf 29.05.2011 20:51

Jak by Skorża miał jaja i honor to by jutro napisał wypowiedzenie i poszedł do Lecha Rutkowskiego. Co by nie mówić ale zrobić w Warszawie puchar polski, punktowo 2 miejsce w lidze i to do tego w tak trudnej atmosferze jaka paniuje na Legii.

Ja na miejscu Skorzy sam bym odszedł, nie dał bym się poniżać.

ToTylkoJa 29.05.2011 20:58

Zagląda tu może jeszcze 'PoloniaDumaStolicy'? Czy ma bana?

Bo tak chciałem się tylko przypomnieć a propos wygranego przeze mnie zakładu z nim (mówił, że Polonia będzie na podium na koniec sezonu) :)

Teqcontroller 29.05.2011 21:02

Współczuje Legii , na prawdę , te wciskanie kitu kibicom. Macius pewnie przeprowadzi jako Menadżer WSPANIAŁE transfery i znów będzie lipa.

slaskWKSslask 29.05.2011 21:11

Coś Panowie nie wierzycie w obecnego wicemistrza Polski w przyszłym sezonie. Ciągle tylko amica,groclin, Legia. Śląsk- nowy stadion, nowy sponsor Tauron, Solorz pokazuje Nas w otwartej TV, nowy kontrakt Lenczyka w poniedziałek. Nadzieje są spore. Póki co świętujemy 2 miejsce i poniżenie drukArki przez Diaza i Kelemena.

AYALA 29.05.2011 21:12

Gratulacje dla Śląska.Pamiętam jak Wisełka pod jego wodzą rozjechała Saragosse 4-1.Mam nadzieje że teraz powtórzy podobny wyczyn

buczo1985 29.05.2011 21:15

A może być tak jak mówili na Orange Sport Info, że Maciek będzie trenerem na przyszły sezon, a jak tylko Weiss zakończy przygodę z kadrą Słowacji to wskoczy do Legii. Cholera wie co tam uzgodnili. Faktem jest, że najbardziej nie fair mimo wszystko może czuć się Skorża. Facet jakby nie było podniósł zespół z dołka i z sukcesami dogrywa sezon, a włodarze sobie załatwiają w tym czasie nowego coacha. Gdy się okazuje, że nic z tego nie będzie zostawiają Skorżę.

Zbychu 29.05.2011 21:16

Marian Kelemen
Robert Jeż
Darvydas Sernas

Myśle że tych piłkarzy z polskiej ligi w pierwszej kolejności należałoby pozyskać aby wzmocnić się przed pucharami.

FooFighter 29.05.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 1102685)
Coś Panowie nie wierzycie w obecnego wicemistrza Polski w przyszłym sezonie. Ciągle tylko amica,groclin, Legia. Śląsk- nowy stadion, nowy sponsor Tauron, Solorz pokazuje Nas w otwartej TV, nowy kontrakt Lenczyka w poniedziałek. Nadzieje są spore. Póki co świętujemy 2 miejsce i poniżenie drukArki przez Diaza i Kelemena.

Skąd Ty wiesz o tym kontrakcie? Przecież dopiero co, Maestro Lenczyk powiedział, że "wysiada"... :(

HEDu 29.05.2011 21:32

szukamy napastnika, no to Diaza brać. 12 meczów 8 bramek. dobry technicznie, umie sie znalezc, nie za stary.

slaskWKSslask 29.05.2011 21:32

W poniedziałek się dowiesz. Bez obaw, nie wysiądzie. Spokojnie można dalej pić piwko.

wanciak86 29.05.2011 21:33

widze,że wiekszosc forumowiczów zatrzymała sie w czasach, gdy na samo słowo "Wisła" reszta klubów oddawała swoich najlepszych graczy za grosze;)

Kocur 29.05.2011 21:34

Przez to że się starozakonni utrzymali to i piwo dzisiaj gorzej smakuje :(

Śląsk w pucharach - brawo !!

rw88 29.05.2011 21:37

Warto wspomnieć o Jankowskim. Chłopak ma 20 lat, przeskoczył od razu z IV poziomu rozgrywek ("zaledwie" 10 goli w ciągu poprzedniego sezonu) do Ekstraklasy i zakończył sezon z wynikiem 8 bramek, dorzucił do tego asystę. W lepszym towarzystwie tych bramek może mieć więcej, szczególnie, że Jankowski z meczu na mecz, z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy.

To kolejny dowód na to, że trzeba szukać młodych chłopaków w niższych ligach i dawać im szansę załapania się do kadry drużyny ekstraklasowej. I nie powinno to dotyczyć tylko Ruchów czy innych Widzewów, ale również Wisłę, Lecha czy Legię.

A mam wrażenie, że w szczególności w Wiśle w ogóle nie myśli się o przyszłości, co jakiś czas odchodzi dwóch, trzech zawodników i drużyna się sypie, bo nie ma ogranej młodzieży w PP czy w kilku spotkaniach Ekstraklasy. Mam nadzieję, że Wisła będzie kupować zarówno takich Genkowów, jak i takich Jankowskich.

Football Sorceress 29.05.2011 21:37

http://sport.interia.pl/galerie/gale...uze,1465144,12 Ciekawe, czy zawodnik też dostanie mandat?
http://www.youtube.com/watch?v=n7PUKM-ICl0 Przemycone race...

flamengista 29.05.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1102600)
Co by nie mowic Legia jest wygranym tego sezonu -3 miejsce w lidze, zdobyty Puchar Polski wiec tak zle nie jest patrzac jak zakładano

No pewnie:-D

Pozostaje Legii życzyć powtórzenia tego sukcesu, przynajmniej w lidze.

Dobry trener, zgrany zespół, piękna gra i świetne wyniki. Czyli Legia, o jakiej marzyliśmy. Wszystko się zgadza. Tyle, że w tym haśle chodziło o kibiców Wisły.

Pańskie jaja - Skorża zostaje na Łazienkowskiej:lol:

7 kotów 29.05.2011 21:50

Takie koszulki i teksty to obraza Białorusinów. Porównywanie sytuacji na pilkarskich stadionach (Sic!) a w panstwie gdzie w śpiączke wysyła sie opozycjonistow jest nienormalne i niemoralne.
Trzeba znać umiar.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl