Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

lorddavy 20.12.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1203923)
Już bym przebolał Szatałowa, Kafarskiego czy nawet Urbana ale Hajto? Jestem załamany...

Czemu? Może Hajto okaże się dobrym trenerem i weźmie to wasze towarzystwo za mordy. Na pewno większa szansa na sukces niż stawianie na zgrane karty. Ci wymienieni trenerzy powinni najpierw coś osiągnąć chociażby w pierwszej czy drugiej lidze. A nie cały czas na karuzeli tylko wyników brak. No ale jak Lechia wzięła Janasa to ja nie mam pytań.

Wojtas 20.12.2011 23:47

Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy :)

Aleks 20.12.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1203928)
Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy :)

hahaha na Białoruś blisko będziie miał.

wanciak86 21.12.2011 00:12

Cytat:

- Jeśli ktoś go chce, to niech go bierze. Ja i tak zapłaciłem za niego za dużo, bo dostał sporą prowizję za podpis - mówi Wojciechowski Przeglądowi Sportowemu. - Niech chcę dostać za niego żadnych pieniędzy, niech sam się wyceni na tyle na ile jest wart, teraz niech ktoś inny to pokrywa - dodaje właściciel Polonii.

Jako jednego z chętnych do zatrudnienie Bonina wymienia się Lechię Gdańsk.
Hasło : Bonin w Lechii...
ja już sam nie wiem co mam mysleć:(

wolfy 21.12.2011 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1203934)
Hasło : Bonin w Lechii...
ja już sam nie wiem co mam mysleć:(

Pisałem, żeby nie robić z Kafarskiego głównego problemu Lechii, to mnie chciano zjeść. I co? Janas coś więcej zrobi z tym materiałem?

Gwiaździsty 21.12.2011 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1203874)
Ważne też, że jeżeli byłaby to prawda z Munteanu, to skończy się piłkarzom Ciechocinek - niektórzy będą płakać za Bakero, nawet już to między słowami da się zauważyć, podczas spotkania z zarządem też byli za wywczasem z JM niż próbą powalczenia o coś. O Munteanu wiem niewiele - poza tym że Otelul jest waleczną druzyną, opartą w zasadzie na samych Rumunach, nie za bogatą - a mimo to wygrali ligę. Widziałem też jak byłem w Rumunii półtora roku temu dwa programy ligowe i konferencje prasowe z nim - nic nie rozumiałem, ale postawę miał hardą, trochę Probieża pod tym względem przypomina. Jaki to trener - nie mam pojęcia. O ile dobrze pamiętam FraMat jest ogarnięty jeśli chodzi o rumuńską piłkę, może mógłby coś napisać?

Płonne nadzieje, że skończy się im Ciechicinek :). Prędzej Munteanu skończy się robota, bo piłkarzyki bedą grać tak aby szybko wrócił do Rumunii. Wy wronieccy swoją edukację jak widać musicie długo przechodzić. Pamiętam jak z klubu, który rozegrał juz ponad 100 meczów w europejskich pucharach i ma 13 MP śmialiscie się do rozpuku gdy raz liznęliście ten puchar od dołu. Mieliście zawojować Polskę i pół Europy. I najśmieszniejsze jest to, że w to uwierzyliście :).

johny96 21.12.2011 09:58

Ja uważam, że Hajto jest fajną opcją. Ktoś nowy, zawsze jest jakaś nadzieja. Ma facet temperament, w piłkę grał i nawet, jak na jego warunki, z powodzeniem. Myślę, że jakby obył się w świecie trenerskim i widać by było jakiś progres u niego, to za kilka sezonów widział bym go. O ile Kazimierz Moskal czy ew nowy "wynalazek" by się nie sprawdził.

Blaszczu16 21.12.2011 11:33

Hajto? Panie miej w opiece kości piłkarzy drużyn grających przeciw Jadze. Gość jest zwolennikiem dosłownej walki na boisku, takiej jaką odstawiają piłkarze z Kielce. Czuję, że trup się będzie gęsto ścielił. Niech mi tylko połamią Maora!!!

mitmichael 21.12.2011 12:23

Munteanu odmowił Lechowi - Nie otrzymałem żadnej oferty i nie interesuje mnie to - ucina spekulacje trener Otelulu Galati.

Teqcontroller 21.12.2011 12:47

z tym Hajto to są jakieś jaja o.O Pożyjemy zobaczymy.

wanciak86 21.12.2011 14:27

Najpierw stekacie, że potrzeba nowej krwi, że wszystko ciągle sie kreci wokół tych samych zwalnianych ciagle trenerow jak Ulatowski czy Ształow - a jak jest opcja świeżej krwi to też źle

AYALA 21.12.2011 14:30

lepszy Hajto niż znowu te same zgrane nazwiska, które niczego w ostatnich kilku latach nie osiągneły

10 lat gry w Bundeslidze, więc myśle że wie jak poprowadzic trening.Gorzej czy będzie umiał to przekazac w zrozumiały sposób

0 22 21.12.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1203981)
Hajto? Panie miej w opiece kości piłkarzy drużyn grających przeciw Jadze. Gość jest zwolennikiem dosłownej walki na boisku, takiej jaką odstawiają piłkarze z Kielce. Czuję, że trup się będzie gęsto ścielił. Niech mi tylko połamią Maora!!!

Polecam bardziej kobiece sporty.

skttrbrain 21.12.2011 21:02

Decyzja w sprawie trenera ma nastąpić w połowie stycznia. Więc albo są tak głupi w zarządzie i myślą, że sprawa ucichnie, albo chcą zrobić niespodziankę przed sprzedażą karnetów, która zapowiada się mizernie.
Mi by się marzył Gonczarenko z BATE, 34 lata, takie sukcesy.. Ale wiem, to sci-fi.

@Gwiazdzisty
nie ma co się śmiać, Wy uczycie się lat ca 10 lat.

jaro1985r 21.12.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1204106)

Nie masz się gdzie napinać?

spartan 21.12.2011 21:59

Cytat:

Hajto wyruszył w długą drogę śladami Wójta...Hutnik już ma odhaczony, teraz Jaga....śmiejcie się legioniści, Wrocław czeka :P

0 22 21.12.2011 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1204126)
Nie masz się gdzie napinać?

Ale gdzie tu była napinka?

jaro1985r 21.12.2011 22:25

Cytat:

Co chcesz osiągnąć takim tekstem? Bo oprócz ironii/napinki raczej nic mądrego

0 22 21.12.2011 22:37

1. Tym sposobem możesz zakwestionować jakieś 85% wpisów na każdym forum.
2. Zdecydowany sprzeciw z robienia z futbolu, metroseksualnego sportu polegającego wyłącznie na technice, ochach i achach oraz płaczu po ostrych wejściach. Tak, my zwolennicy traktorzystów, chamów, faularzy, łamaczy nóg, kick and rush, łokci, Wimbledonu - istniejemy. I nie damy zawłaszczyć tej gry przez fanów miliona podań.

wanciak86 21.12.2011 22:56

Dziś dowiedziałem się, że "plotka" o JW w Lechii nie jest plotką, i usłyszałem to wkońcu od osoby wysoko postawionej w hierarchii klubu. Jak wkońcu z tym jest? Nie wiem, ale zasłuszane dziś mam , że Janas to pierwszy pomysł JW.

Sam jestem już kurewsko tego ciekaw, gdzie leży prawda

mitmichael 22.12.2011 11:51

Bakero nadal bedzie prowadził Lecha w rundzie wiosennej - kibice Amici pewnie zli jak diabli.

dynek.pl 22.12.2011 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204212)
Bakero nadal bedzie prowadził Lecha w rundzie wiosennej - kibice Amici pewnie zli jak diabli.

Nie ma sie co dziwic - maja ranking UEFA zeby rok po roku grac w fazie grupowej Ligi Europy, a tu duza za szansa, ze znowu pucharow nie bedzie w ogole.

KOALIK 22.12.2011 12:15

Hajto nie spełnia wymogów, więc nie może poprowadzić Jagiellonii. To jest akurat właściwe. W takim razie, czemu trener bez matury może być selekcjonerem kadry? Czyli Hajto za krytykę PZPN-u nie dostanie warunkowej licencji po znajomościach i niezgodnej z prawem tak jak dostał Smuda.

emj10 22.12.2011 12:16

Nie przesadzacie z tą Amiką? Oni mają przecież punkt więcej od Was i są jedną noga w pucharach, bo można się spodziewać, że Ruch spuści z tonu i wyląduje w okolicach 6-8 miejsca.

Wasiu 22.12.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1204219)
Nie przesadzacie z tą Amiką? Oni mają przecież punkt więcej od Was i są jedną noga w pucharach, bo można się spodziewać, że Ruch spuści z tonu i wyląduje w okolicach 6-8 miejsca.

Tak samo jak spuscil z tonu 2 lata temu albo po rundzie jesiennej posypaly sie Belchatow i Lubin w 2007 roku.
Skonczcie juz z przekonaniem, ze tylko Wisle i Legii nalezy sie podium bo przez ostatni czas mamy regularne zaprzeczanie tej tezy. Rownie dobrze to my albo Wy mozemy wyladowac na miejscach 6-8.

0 22 22.12.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1204234)
Rownie dobrze to my albo Wy mozemy wyladowac na miejscach 6-8.

Wątpie. Nie wypadliśmy - faktycznie w odróżnieniu od Was - z piątki od ponad 20 lat. Co niby wskazuje, że mielibyśmy odpaść? Forma Lecha?

Bobek90 22.12.2011 14:26

0 22
To ty powinienes zmienic sport. Na rugby, czy cos w tym stylu. Futbol od zawsze polegal na technice. I na... graniu w pilke. Ja chce ogladac piekne akcje, dryblingi, i miliony podan, zamiast kopania po nogach. Czym sie niby mam podniecac? Kopnac czy podciac potrafi pierwszy lepszy. Walnac 20 podan przed polem karnym powaznego przeciwnika umie niewielu. A ja pospolitosci ogladac nie lubie... Zreszta, o wyzszosci techniki nad fizyka w futbolu pokazuja mecze Realu i Barcelony. Momentami Barcelona gra sobie w dziadka z Realem. Biedny Real, takie spinanie, a tu nic. No, raz autobus mu sie udal, w meczu o puchar Krola. Ale raczej ten sposob grania bardziej mnie usypia anizeli pobudza.

0 22 22.12.2011 16:17

Widzisz mi totalnie zwisa Real i Barca i ich magia, a moim idolem był np. Rataj. Ja chcę oglądać strzały, niesamowite wybieganie, niesamowity presing, ostrą i brutalną grę na pograniczu faulu.

I nie muszę zmieniać sportu - nasza liga jest ligą traktorzystów :) A poza tym - hej heja heja :)

TRZEBINIAnin 22.12.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1204292)
A poza tym - hej heja heja :)

Chłopie, nudzisz jak mało kto na tym forum, świeta ida idz do siebie na forum i ciesz sie z kolegami po szalu świętami.
Siedzisz tu i piszesz i piszesz i piszesz kompletnie bez sensu posty, jak rzep.
Jak typowe dziecko neostrady które siedzi w domu 24h na dobe i z nudow nadupca po forach..
Bez kitu żal mi Cie, i nie tylko z powodu tego ze jestes za L.
bez odbioru.

Bobek90 22.12.2011 18:47

0 22
Cytat:

Widzisz mi totalnie zwisa Real i Barca i ich magia
No i co z tego? To mial byc tylko przyklad obrazujacy wyzszosc techniki nad fizyka w futbolu, a nie rozprawianie na temat co komu nie zwisa.

Cytat:

a moim idolem był np. Rataj
Super, a dla mnie idealem piekna jest Renata Beger... No co? Kazdy ma swoje zboczenia! :D

Cytat:

Ja chcę oglądać strzały, niesamowite wybieganie, niesamowity presing, ostrą i brutalną grę na pograniczu faulu.
Wszystko fajnie do momentu gdy przyjedzie jakas ekipa dla ktorej poslugiwanie pilka nie straszne. Wtedy jest bum, bum, i tyle masz z zabawy. Nie nauczylo Cie nic PSV?

Cytat:

I nie muszę zmieniać sportu - nasza liga jest ligą traktorzystów
O tu, tu. Tu lezy roznica miedzy nami a "Europa". Nasza liga jest liga traktorzystow (z nielicznymi wyjatkami), wiec i wyniki sa jak na traktorzystow przystalo... Do niedawna jeszcze 26 miejsce w rankingu za takimi "potegami" jak Bialorus czy Bulgaria. Teraz wprawdzie pniemy sie w gore, ale... chyba nie przez traktorzystow? Gdzie bylaby dzisiaj Legia gdyby nie "traktorzysta" Ljuboja? Napewno nie w 1/16 LE :P

tomek100 22.12.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1204306)
Chłopie, nudzisz jak mało kto na tym forum, świeta ida idz do siebie na forum i ciesz sie z kolegami po szalu świętami.
Siedzisz tu i piszesz i piszesz i piszesz kompletnie bez sensu posty, jak rzep.
Jak typowe dziecko neostrady które siedzi w domu 24h na dobe i z nudow nadupca po forach..
Bez kitu żal mi Cie, i nie tylko z powodu tego ze jestes za L.
bez odbioru.

100 proc. poparcia.

AYALA 23.12.2011 10:35

Mierzejewski namawia Brożka na transfer do Polonii
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

crazykaro 23.12.2011 11:43

Jeśli Wojciechowski mysli że za 1,5 mln Trabzonspor odda mu Brożka to śmiem wątpić w jego transfewr ale jeśli tyle miałby kosztować to Wisła powinna go kupić i napastnik byłby z głowy

flamengista 23.12.2011 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1204522)
Jeśli Wojciechowski mysli że za 1,5 mln Trabzonspor odda mu Brożka to śmiem wątpić w jego transfewr ale jeśli tyle miałby kosztować to Wisła powinna go kupić i napastnik byłby z głowy

Oni chcą go wypożyczyć na pół roku, z ew. opcją transferu definitywnego. I tu nas przebijają, bo my mamy przez te pół roku Bitona i Genkowa, w Polonii jest tylko Cani.

Natomiast sama gra Brożka dla Disco... Cóż, o ile jeszcze Baszcza jestem w stanie zrozumieć, o tyle w przypadku Pawła przyjąłbym to z dużym niesmakiem.

mitmichael 23.12.2011 12:45

I dzisiaj sie potwierdziło, ze to głosowanie na onecie jest ustawione. Wiedziałem, ze zamiast Bitona wpierdziela tam Ljuboje.

Gwiaździsty 23.12.2011 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1204114)
@Gwiazdzisty
nie ma co się śmiać, Wy uczycie się lat ca 10 lat.

My w europejskich pucharach występujemy znacznie dłużej i to z dobrym skutkiem. Wy zanim osiągniecie w nich to co my juz obecnie mamy za sobą, minie chyba z 500 lat :).

Jak tam Munteanu :) ?

Fiti 23.12.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204535)
I dzisiaj sie potwierdziło, ze to głosowanie na onecie jest ustawione. Wiedziałem, ze zamiast Bitona wpierdziela tam Ljuboje.

W ogóle trochę to dziwne że w całej 11 sezonu jest 7 legionistów...

Bobek90 23.12.2011 15:05

mitmichael
Cytat:

I dzisiaj sie potwierdziło, ze to głosowanie na onecie jest ustawione.
No co ty...
Cytat:

Wiedziałem, ze zamiast Bitona wpierdziela tam Ljuboje.
Akurat tutaj maja racje.

Gwiaździsty
Cytat:

My w europejskich pucharach występujemy znacznie dłużej i to z dobrym skutkiem. Wy zanim osiągniecie w nich to co my juz obecnie mamy za sobą, minie chyba z 500 lat :).
Troche pokory. Patrzac na ostatnie... powiedzmy 10 lat (czasy wspolczesne, prehistoria out)... to mamy tylko dwa dobre wystepy w pucharach- sezon 2002/2003 i sezon 2011/2012. Lech w tym wzgledzie nie jest gorszy (sezon 2008/2009 i 2010/2011). Jesli juz go dystansujemy to tylko w sukcesach na wlasnym podworku.

crazykaro
Cytat:

Brozek to niemal wieczny rezerwowy klubu ktory jest co najwyzej sredniakiem europejskim. To ile on niby ma byc wart?
Dwa, Cupial musialby upasc na glowe zeby wydac na Brozusia 1,5 banki euro. Bardzo sredni pilkarz (do tego len). I te jego wymachiwanie lapkami. Malecki bis. To juz 100 razy lepsza decyzja byloby dac ta kase na Bitona. 100 razy lepsza!

jaro1985r 23.12.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1204575)
mitmichael

Cupial musialby upasc na glowe zeby wydac na Brozusia 1,5 banki euro. Bardzo sredni pilkarz (do tego len). I te jego wymachiwanie lapkami. Malecki bis. To juz 100 razy lepsza decyzja byloby dac ta kase na Bitona. 100 razy lepsza!

:lol: taaaaaaaa Bitona Wisła za tą kasę nie weźmie i dobrze

mitmichael 23.12.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1204578)
:lol: taaaaaaaa Bitona Wisła za tą kasę nie weźmie i dobrze

Czemu mnie typujesz jak ja przeciez tego nie pisałem :P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1204575)
mitmichael
No co ty...
Akurat tutaj maja racje.

Nie prawda, Legia=Onet dlatego tak wybrali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl