![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zmniejszenie ligi do 10 zespołow spowoduje "dorżnięcie" 3-4 drużyn, co pozytywne dla polskiej piłki nie będzie. Gdyby w tym sezonie przeprowadzić taki zabieg to z ligi zleciałyby np. takie kluby jak Zagłębie Lubin, Korona Kielce, Cracovia czy GKS Bełchatów. Większośc z tych klubów ma dobrą sytuację finansową i infrastrukturalną, więc po co spuszczać je z ligi? Podsumowując, najlepszym rozwiązaniem według mnie będzie przeczekanie 2-3 lat z 16 drużynami w lidze. Wraz z nową infrastrukturą można będzie poszerzyć ekstraklasę o 2 zespoły, a w przyszłości być może do poziomu 20 drużyn. |
Jezeli mam byc szczery, to chcialbym zeby Polonia na Legii... wygrała. :D Wole ten biedny Bytom w lidze niz zafajdana Cracovie. Choc zapewne spadną z ligi Polonia i Arka. O ile o Arke jestem spokojny, ze sobie poradzi w I lidze, to dla Polonii to moze byc ostatni mecz w Ekstraklasie na pare, parenascie lat.
|
Cytat:
Mrzonki oczywiście, wiem. Ale bez profesjonalizacji drugiego poziomu ligi jakiekolwiek reformy lub przeczekanie w aktualnym systemie nie ma sensu. Roznice bedą się tylko powiększać i coraz cześciej będziemy mieli sytuacje jak z Wodzisławiem (który po odpływie kasy z Ekstraklasy umarł) czy Bytomiem (który zapewne skończy właśnie jak Wodzisław -czyli może nawet.... zniknie z pilkarskiej mapy). Kluczem jest stworzenie mocnej (sportowo, finansowo, infrastrukturalne) drugiej ligi bez Dolcanu, Termaliki czy KSZO. |
Cytat:
A co do ilości drużyn w e-klasie: na razie zostawiłbym tyle, ile jest, ewentualnie 14. miejsce mogłoby być barażowe. Jeśli za parę lat poprawi się infrastruktura i wypłacalność klubów, to czemu nie. Na razie jednak, kiedy nawet "gotowe" stadiony nie są tak naprawdę gotowe albo już nadają się do remontu - zaczekałbym. Oby tylko przez euro zdążyli ze wszystkim. :> |
Lechia już prowadzi 1:0. Lech jak na razie żegna się z Pucharami.
|
Ruch prowadzi w Bialymstoku :D...normalnie jaja. Polonia B. po 45 minutach pozegnala sie z ekstraklasa. Zobaczymy, co dalej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie, równie dobrze można powiedzieć, że Wisła jest mistrzem bo kupiła wszystkie swoje wygrane mecze.
|
Patrzac na chwile obecna - to Jaga na 6 miejscu, Lechia w Pucharach, Lech na 5 miejscu a Legia wicemistrzem
|
lech w pucharach...
|
Cytat:
|
Haha, ta liga jest normalnie...wszystko pod Lecha sie uklada.
|
Jeż obok Traore i Meleksa to najlepsi piłkarze polskiej ligi.
|
Jeszcze nie bo Jagiellonia ma wciąż więcej strzelonych bramek od Lecha :D
|
Gol JAGA!!!!
|
Przy przegranej Jagielloni Lech nie wszedłby do pucharów tak czy siak.
1. Jagiellonia 9 5- 2 2. Lech 6 4- 4 3. Górnik 3 2- 5 |
Belchatow 1-0 zydy , kur*a gdyby Arka nie stracila gola..
|
Górnik strzelił na 3:0, więc Amica nie ma już szans na puchary.
|
Śląsk 2-0 Arka ,zydy zostaja...
|
fajnie, będą derby w przyszłym roku :]
Hattrick klasyczny Diaza :D |
Diaz idzie na króla strzelców.
|
Cracovia sie utrzymala i sprawdzily sie moje typy, ze wszystkie ekipy walczace o utrzymanie polegna :D.
|
"Hat-trick Diaza! Kapitalne uderzenie praktycznie z zerowego konta. Niesamowity mecz Diaza!" - relacja na sport.pl
|
dwie bramy Jeża ,trzy Diaza ,jedna Traore..taki tercet w następnym sezonie w Wislę ;>? fajnie by było:)
|
Jeż jeśli Weiss zostanie trenerem Legii, jest już ponoć dogadany z Legią :/
|
Cytat:
|
Vlad moze byc juz dzisiaj przedstawiony jako nowy trener. A jezeli nie dzis, to jutro. Bo to ponoc wiecej niz pewne ze to własnie Słowak zostanie nowym trenerem na Łazienkowskiej.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl