Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 24.03.2012 19:47

Zamykając temat: na mecz Podbeskidzia możesz kupić bilet przez internet.
Pytanie czy oni są tak zajebiści, czy my zacofani pozostawię otwarte...

Dariook 24.03.2012 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eryk (Post 1233280)
Dariook - zadam Ci tylko jedno pytanie i może coś zrozumiesz.

Już niejednokrotnie ustaliliśmy, że na E siedzą byli wyjazdowicze, Hoolsi, Ultrasi i ludzie bardzo przywiązani kiedyś do działań kibicowskich. Tacy, którzy nie raz dostali w ryj, ale mając po 40, 50, a nawet 60 lat postanowili oddać pole młodym. Myślisz, że im się usrało nagle w jednym miejscu gwizdanie? A Ty wielki fanatyku podajesz przykład meczu z Barceloną za ery Cupiała i mecz z Lechem.

Ty zachowujesz się jak bezmuzgowa marionetka, która ma wyjebane na mecz, bo pewnie stoisz tyłem. Nie interesują Cie to czy nasz klub sam siebie błaźni czy nie. Wiec zdam Ci moze kolejne pytanie - czy jakby nasi piłkarze zrobili sobie gej party jak młodzi Lecha, to dalej byś ich pieścił po pupciach? Błaźnić klub można na wiele sposobów - na boisku i na codzien. Ty masz na to wyjebane, bo myslisz, że Wisła to tylko fanatycy, a wielu z tych fanatyków jest hodowlą właśnie ery Cupiała, więc nie mówi mi ....a kim jestem, a kim nie. Wisła to w dużej większości kibice, ale przez to co się dzieje w klubie, co robią piłkarze, my też jesteśmy w jakiś sposób oceniani, komentowani.

Różni nas zapewne w tym momencie pare rzeczy - w tym to, że ja NIE POZWOLE błaźnić się naszym piłkarzom, bo wyznaje pewną wartość wyższą (Wisłę Kraków), a oni są tylko sługusami, którym się płaci. A jaki Małecki jest wierny to już nieraz było poruszane, on i jego websterski planik. Wiec jak widzisz - kasa misiu kasa.

Ale Ty chyba swoje myslenie zmienisz dopiero jak bedziesz dostrzegac wyższą wartość niż tylko 11 pionków, którym trzeba powiedzieć, że mamy wyjebane na wyniki.
WIESZ KIEDY MOŻNA KRZYCZEĆ, ŻE NIC SIE NIE STAŁO? JAK GRA 11 WYCHOWANKÓW, KTÓRZY SĄ Z KRAKOWA, KOCHAJĄ KRAKÓW, WISŁE, WIEDZĄ CO TO JEST, A NIE KILKU ZWOLENNIKÓW DOLCÓW.

WIEC NIE UCZ MNIE WIERNOŚCI, BO SIĘ OŚMIESZASZ TYM CO MÓWISZ.

Czego ty odemnie oczekujesz? Że odpowiem cii na idiotycznie zadane pytanie? Przecież taka sytuacja nie dotyczy Wisły wiec dlaczego przytaczasz to co się działo u amicorza?
U nas nie miało takie coś miejsca i nie wymyślaj co mogło by się wydarzyć.
Rozmawiamy tu i teraz wiec trzymajmy się rzeczywistości.

Dlaczego uwazasz że piłkarze błaznią ciebie i klub? Naprawde staram się zrozumieć co tobą kieruje i szczerze muszę powiedzieć że cię nie kumam.

Szkoda, bo Wisła to wszystko co jest z nią zwiazane, to kibice, piłkarze , klub... zrozum że wszyscy jedziemy na jednym wózku.
Mnie również porażki bolą , czasami irytują ale wiem że to tylko futbol, że jeszcze nie raz przegramy więc nie rozdzieram szat.
Dla mnie piłkarze Wisły nie są sługusami - tak ich nazywasz, tylko częscią układanki, trybików w wielkie maszynie nazywanej Wisła Kraków. Jeśli nawet przegrywamy, nawet jak idzie ciężko to wiem że będzie lepiej ale trzeba im pokazać że jesteśmy z nimi na dobre i na zle.

Piszesz że MAłecki miał plan Webstera wiec zapytam z kąd to wiesz? Bo jeśli stwierdzasz fakt mający na celu go oczernić to proszę o żródło. Nie lubię plotek, a tym bardziej w....iają mnie takie które atakują inne osoby...

Cytat:

]
WIESZ KIEDY MOŻNA KRZYCZEĆ, ŻE NIC SIE NIE STAŁO? JAK GRA 11 WYCHOWANKÓW, KTÓRZY SĄ Z KRAKOWA, KOCHAJĄ KRAKÓW, WISŁE, WIEDZĄ CO TO JEST, A NIE KILKU ZWOLENNIKÓW DOLCÓW.
Ty chyba naprawde ostro złożony jesteś i dlatego wiem że nigdy nie zrozumiesz pewnych żeczy. Idąc twoim tokiem myśłenia można stwierdzić, że kibice Wisły też powinni spełniać twoje kryteria.
Oj wielu z nas by sie z tobą nie zgodziło...

Szkoda że taki ograniczony jesteś dlatego bądz pewien że Wierności uczyć cię nie mam zamiaru... to trzeba już mieć, tego od tak sie nie nabawisz.

" Dumny po zwycięstwie - Wierny po porażce "

Skończmy już ten temat. Widać że nic nie zrozumiesz a ja nie zmienie o tym swojego zdania.

wolfy 24.03.2012 20:06

Wywiad z Nacho Novo. Dlaczego tutaj?
Dlatego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez weszlo
Powiedz na koniec, dlaczego przestałeś twittować po przejściu do Legii?
Bo jak już zaczniesz, to cały czas na tym siedzisz. Wrzuciłem ponad setkę twittów, dostałem trochę różnych maili od kibiców i chwilowo to odsunąłem. Na razie wolę się skupić na bardziej pożytecznych rzeczach. Np. na nauce języka polskiego. Zaczynam korepetycje już od przyszłego tygodnia. Uważam, że skoro dostałem szansę od klubu, to nauka polskiego to minimum przyzwoitości. Mam talent do języków, więc myślę, że sobie poradzę. I może wtedy wrócę do Twittera.

Proud 24.03.2012 20:33

Spoko, spoko. Zobaczymy jak będzie za jakiś czas. Nasi na początku też mieli mega zapał do języka polskiego. A jak to potem wyglądało wszyscy wiemy.

qbbba 24.03.2012 21:54

"Klub, który reprezentował prezes Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na ten temat już w styczniu, ale z powodu przeciągających się problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do rozmów jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmawiać z innym klubem, a ja nie chciałem nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby kontuzja się dalej przeciągała" - powiedział Radosław Sobolewski. Więcej tutaj http://wislalive.pl/news/radek_sobol..._ma_wisla-507/

art 24.03.2012 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1233367)
Wracając do onetu, to "dziennikarze" często wymyślając tego typu sensacje udają, że mają "wtyki" w szatni. Problem w tym, że w obecnej Wiśle ilość potencjalnych źródeł informacji jest bardzo mocno ograniczona. No bo kto niby: Wilk, Brud, Sobolewski( :lol: ), Garguła?

News jest z Faktu, a Ci ostatnio mają nie najgorsze info o Wiśle.

mitmichael 25.03.2012 12:09

Na początku roku prezes Bogdan Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na temat przedłużenia kontraktu, ale z powodu ciągłych problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do nich, jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmów z innym klubem, a ja nie zamierzam nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby absencja dalej się przeciągała. Ustaliliśmy, że gdy się wyleczę, absolutne pierwszeństwo ma Wisła.

To slowa oczywiscie Sobola

arti 25.03.2012 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1233524)
Na początku roku prezes Bogdan Basałaj rozpoczął ze mną rozmowy na temat przedłużenia kontraktu, ale z powodu ciągłych problemów zdrowotnych uzgodniliśmy, że wrócimy do nich, jak się wyleczę. Prezes chciał mieć pewność, że nie zacznę rozmów z innym klubem, a ja nie zamierzam nikogo naciągać na pieniądze w przypadku, gdyby absencja dalej się przeciągała. Ustaliliśmy, że gdy się wyleczę, absolutne pierwszeństwo ma Wisła.

To slowa oczywiscie Sobola

Postawa godna kapitana Wisły.
Niskie ukłony ode mnie dla Sobola

pikey 25.03.2012 12:27

Postawa Sobola to znakomity przykład dla niektórych, że liczą się czyny, nie słowa.

W ogóle w czasach lecących wyłącznie na kasę gwiazdorów, to jak światełko w tunelu:)

kacpaw91 25.03.2012 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1233527)
Postawa Sobola to znakomity przykład dla niektórych, że liczą się czyny, nie słowa.

W ogóle w czasach lecących wyłącznie na kasę gwiazdorów, to jak światełko w tunelu:)

Dlatego chciałbym, aby nową drużynę budowano na piłkarzach, dla których Wisła to coś więcej. Jeżeli taki Pazdan jest naprawdę kibicem Wisły i nie ustępuje poziomem naszym stoperom to dlaczego nie złożyć mu oferty. Jeżeli będą grali u nas tacy zawodnicy, którzy rozumieją co to gra w Wiśle to raczej nie zobaczymy takiej gry w Derbach jak ostatnio.

Szkoda, że z naszej młodzieży poza Czekajem nikt się nie przebija do pierwszej drużyny. Nie wiem, czy jak wrócą Chrapek i Nalepa to czy będą chociaż mogli znaleźć się na ławce.

pysio 25.03.2012 14:24

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5059472907.jpg

a Patryk już psuje atmosferę.. spójrzcie na minę Garguły, pewnie spodziewał się podania.. :/

wujekWojtek 25.03.2012 14:28

Też nie jestem za powrotem PM19 ale nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Doszukujesz na siłę argumentów do swojej hipotezy. Jeśli już chcesz rozkładać to zdjęcie na czynniki pierwsze to zobacz z kim kiwa się Mały. Zawodnik jest pokazany plecami ale ma rękawice bramkarskie więc mniemam, że to Milan Jovanic. A gdzie gra Milan Jovanic? Na bramce! To jak Mały ma przed sobą tylko bramkarza to zamiast go obiec i strzelić, co pewnie czyni, ma podawać wg Ciebie do tyłu do Guły?? A sam Guła ma po prostu taki grymas, bo tak fotograf uchwycił.

Nie doszukujmy się na siłę czegoś, czego nie ma :/

eMAGieIKa 25.03.2012 14:32

Wojtek Ty tak na powaznie? haha

Wiślak-1990 25.03.2012 14:37

Co do piłkarzy dla których Wisła to więcej niż zwykła drużyna to bracia Mak z Bełchatowa to kibice Wisły zresztą wprost o tym mówią, za juniora chyba grali w Wiśle, chcieli być jak Brożki, no może kiedyś do nas przyjdą bo to naprawdę zdolne chłopaki...

adikos1906 25.03.2012 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1233559)
Też nie jestem za powrotem PM19 ale nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Doszukujesz na siłę argumentów do swojej hipotezy. Jeśli już chcesz rozkładać to zdjęcie na czynniki pierwsze to zobacz z kim kiwa się Mały. Zawodnik jest pokazany plecami ale ma rękawice bramkarskie więc mniemam, że to Milan Jovanic. A gdzie gra Milan Jovanic? Na bramce! To jak Mały ma przed sobą tylko bramkarza to zamiast go obiec i strzelić, co pewnie czyni, ma podawać wg Ciebie do tyłu do Guły?? A sam Guła ma po prostu taki grymas, bo tak fotograf uchwycił.

Nie doszukujmy się na siłę czegoś, czego nie ma :/

No ku.rwa nie moge :shock:

szprotson 25.03.2012 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1233557)

a Patryk już psuje atmosferę.. spójrzcie na minę Garguły, pewnie spodziewał się podania.. :/

widzisz z tyłu Meliksona?Też patrzy ze zdziwieniem/zaskoczeniem/dezaprobatą przed siebie.
Podobno ktoś wywiesił tam baner informacyjny ze pysio nie ma bana. Patryk patrzy na piłke więc nie widzi tego, ale pozostali z niesmakiem przeczytali napis jak widać po mimice twarzy.

martin_6 25.03.2012 15:21

Cytat:

Dlaczego nie ma na forum jakiejś fajnej emotki obrazującej facepalma? Przydałaby się teraz...

mitmichael 25.03.2012 17:57

Połowa składu z Kirmem na czele do wywalenia po sezonie i czas zaczac budowac druzyne od nowa ale nie sciagajac kolejnego szrotu - jezeli to nie dotrze do Cupiala to bedzie oznaczac, ze ma Nasz klub w glebokim powazaniu.

cfa 25.03.2012 18:09

Kirm dzisiaj dno, pierwszy do zmiany moim zdaniem. Nie wiem jak Probierz wpadł na pomysł ściągnięcia Maora.W ogóle jakieś dziwne zmiany.
Na dzień dzisiejszy Biton moim zdanie nie jest wart więcej niż 650 tysięcy ojro. Jakby się te mityczne 1,6mln znalazło na niego, wolałbym Kupisza i Jankowskiego.

BlurgH 25.03.2012 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1233634)
Połowa składu z Kirmem na czele do wywalenia po sezonie i czas zaczac budowac druzyne od nowa ale nie sciagajac kolejnego szrotu - jezeli to nie dotrze do Cupiala to bedzie oznaczac, ze ma Nasz klub w glebokim powazaniu.

Cupiał ma nasz klub w głębokim poważaniu od paru lat ( nie zawsze tak było ) . Wszystkie ruchy, jakie są dokonywane w Wiśle mają teraz na celu odzyskanie przez właściciela kasy - reszta się nie liczy.
Takie jest moje zdanie, z którym pewnie wielu się nie zgodzi, ale cóż....:foch:

jerry.lii.lewis 26.03.2012 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1233527)

Przed nami czy za ...?

Dariook 26.03.2012 09:25

Jak dadzą dupy z Legia a nastepnie gładko przejdą Ruch to przysięgam, że pierwszy wezmę kamień do ręki ;)

Cisse99 26.03.2012 09:46

Cytat:

Co Ty sobie wkręcasz człowieku ?

hunter 26.03.2012 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1233561)
Co do piłkarzy dla których Wisła to więcej niż zwykła drużyna to bracia Mak z Bełchatowa to kibice Wisły zresztą wprost o tym mówią, za juniora chyba grali w Wiśle, chcieli być jak Brożki, no może kiedyś do nas przyjdą bo to naprawdę zdolne chłopaki...

Nie bardzo rozumiem po co chłopaki mają się pchać w to samo szambo, z którego niedawno zostali wykopani.

Jest w Wiśle na ten moment trzech piłkarzy, którzy zasługują na szacunek i ich nazwiska powinny być wymieniane zdecydowanie w oderwaniu od pozostałych. To Sobolewski, Wilk i Pareiko. Ludzie którym się chce, ludzie którzy mają ambicję, ludzie po których widać że nienawidzą przegrywać, ludzie po których widać złość gdy przegrywają, ludzie którzy prócz kasy na koncie mają honor i zapier*alają nie tylko w każdym meczu ale i na każdym treningu.

Reszta to najzwyczajniejsze w świecie piz*y, które jedyne co potrafią to kopać się po czole. Aj, przepraszam ... zapomniałem jeszcze o innych talentach jak brylowanie w Bonarce, czy przy barze we Franticu albo Cieniu.

szprotson 26.03.2012 12:40

100 lat Marko.
Kosove je srce srbija

tomo 26.03.2012 12:43

:haha::haha:
Do Cisse99 , wujekWojtek i innych świeżo po rejestracji: poczytajcie i prześledźcie posty pysia i dlaczego ma takie a nie inne podpisy. Jedynie eMAGieIKa czujny i zorientowany... .

Ma_niek 26.03.2012 14:51

''Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu'' - slowa Kirma obrazuja zaangazowanie naszych gwiazdek.

szprotson 26.03.2012 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1234147)
''Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu'' - slowa Kirma obrazuja zaangazowanie naszych gwiazdek.

to tzw. "mentalnośc Kirma"

silver03 26.03.2012 16:52

Można prosić o źródło do wypowiedzi Kirma?

hunter 26.03.2012 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1234176)
Można prosić o źródło do wypowiedzi Kirma?

http://wisla-krakow.przegladsportowy...432,1,727.html

silver03 26.03.2012 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1234181)

Dzięki. Po takich wypowiedziach coraz bardziej rozumiem skąd się wzięła postawa Małeckiego (oczywiście nadal jej nie popieram).

AYALA 26.03.2012 17:15

Kirm wychodzi z założenia "czy sie stoi czy sie leży 50 tyś zł na miesiąc sie należy"

Zwitter 26.03.2012 17:17

Narzekajcie dalej na Małego, jak wolicie takich grajków z mentalnością Kirma czy Garguły. Ja tam wolę 1906 razy Patryka, przynajmniej ma chłop charakter. Co nie znaczy, że popieram wszystkie jego wybryki.

kacpaw91 26.03.2012 18:03

Zobaczcie co po raz kolejny powiedział Garguła. To już mnie przestało śmieszyć... "Wypada przeprosić kibiców". Co mi z jego przeprosin. Niech przegra mecz, ale da z siebie wszystko. Po prostu tyle.

Tutaj trzeba zostawić piłkarzy takich jak Sobolewski, Wilk, Pareiko, czy Jovanović. Piłkarzy po których widać, że im naprawdę zależy. Co z tego, że mamy w kadrze zawodników, którzy są bardziej utalentowani od nich. Wolę walczących na 100% średniaków niż kilka gwiazdek chcących jak najszybciej odejść za granicę i grających z czasem z mniejszym zaangażowaniem. Ruch nie ma lepszych piłkarzy od nas, ale ma drużynę, prawdziwą drużyną. A my? Mamy grupę piłkarzy między którymi prawdopodobnie nie ma żadnej chemii. Brakuje tu dowódcy.

Jak patrzę na grę takiego Nuneza to się cieszę, że istnieje klauzula wykupu na poziomie miliona euro, tak samo się cieszę z takiego zapisu przy umowie Bitona. Dzięki temu nikt nie wpadnie na pomysł, aby grali w Wiśle w następnym sezonie. Nie martwi mnie też transfer Meliksona. Więcej, nie martwi mnie jakikolwiek zawodnik, który zamierza opuścić Wisłę.

Przedłużyłbym jednak kontrakty Pareice, Sobolewskiego i Czekajowi. Tego ostatniego w każdym meczu do końca sezonu ogrywałbym na środku obrony. Gorzej od Bunozy i Chaveza nie gra. Do tego jest o 4 lata młodszy od pierwszego i aż o 8 od drugiego, czyli ma dużą szansę zrobić postępy w ciągu najbliższych dwóch lat. Do tego to wychowanek. W naszej kondycji finansowej to także zaoszczędzone pieniądze.

pikey 26.03.2012 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1234003)
Przed nami czy za ...?

Po przeczytaniu wywiadu z Kirmem- chyba jednak za:(

Ivory1906 26.03.2012 18:29

Człowieka aż trafia coś jak czyta taki wywiad z kopaczem który reprezentuje nasz ukochany klub ! to co się dzieje w tym klubie to jest po prostu kpina...
Jovanovic, Wilk, Pareiko, Sobol, Malecki moze Melikson. To na nich powinni budować nową Wisłę bo ta obecna to nie jest Wisła to jest zbieranina kopaczy którzy potrafią tylko odcinać kupony. Tylko kto ma budowć? Łysy ? może nasz jakże hojny właściciel ?
Jeżeli Cupiał kocha Wisłę tak jak to ogłaszał to albo niech sprzeda ten klub albo niech odkręci kurek bo inaczej swój ukochany klub skazuje na kilkuletni marazm w Polskiej lidze. Boli serce jak się na to patrzy...Chciało by się coś zrobić tylko zwykły szary kibic ma związane ręce.

michael 26.03.2012 18:52

Jakaś akcja przy okazji środy obok Galerii Krk?
Może pokażmy grajkom, że przegieli pałę.
Między 15-16 mają być.

John1906 26.03.2012 19:07

Wy... po sezonie: Jaliensa, Lameya, Nuneza, Bunoze, Kirma, Bitona,Diaza,Chaveza i Meliksona. Sprowadzić za nich sensownych zawodników, najlepiej większość Polaków to może coś z tego będzie.

Ivory1906 26.03.2012 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1234236)
Wy... po sezonie: Jaliensa, Lameya, Nuneza, Bunoze, Kirma, Bitona,Diaza,Chaveza i Meliksona. Sprowadzić za nich sensownych zawodników, najlepiej większość Polaków to może coś z tego będzie.

Ludzie ja wiem że wszyscy oczekują Polaków ale do k*urwy nędzy dajcie mi 7-8 Polskich piłkarzy ( ups kopaczy ) którzy podniosą poziom Wisły i pozwolą nam spokojnie grać o mistrza i wymarzoną LM ?! w dodatku za pieniądze które Wisła jest w stanie wyłożyć na stół ! znów mój błąd...Wisła nie da żadnych pieniędzy tylko same grosze !
W*....iają mnie takie posty bo albo jesteście ślepi albo naiwni albo macie po 11 lat...

John1906 26.03.2012 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1234242)
Ludzie ja wiem że wszyscy oczekują Polaków ale do k*urwy nędzy dajcie mi 7-8 Polskich piłkarzy ( ups kopaczy ) którzy podniosą poziom Wisły i pozwolą nam spokojnie grać o mistrza i wymarzoną LM ?! w dodatku za pieniądze które Wisła jest w stanie wyłożyć na stół ! znów mój błąd...Wisła nie da żadnych pieniędzy tylko same grosze !
W*....iają mnie takie posty bo albo jesteście ślepi albo naiwni albo macie po 11 lat...

Widziałeś Korone, Śląsk albo Ruch? Większość Polaków i jakoś wyżej są w tabeli niż nasi kopacze bez ambicji. A teraz masz LM albo MP? Nie ośmieszaj się lepiej. 50% co najmniej Polaków w składzie powinno być.
Nie pierd.. mi tu o naiwności i 11 latach bo pewnie masz mniej meczów na Wiśle niż ja wyjazdów...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl