Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

cinekw 05.01.2016 16:36

Ondrasek i Paixao? Fajnie, że się coś dzieje. Oby przyszedł Czech, a nie stary Paixao. W obu nie wierzę plus byłby to bezsensowny ruch, mamy Brożka, do tego troche minut dostanie pewnie Drzazga.

wiesniak842 05.01.2016 16:54

Dlaczego bezsensowny, ponoc dwoma napastnikami mamy grac:D

arti 05.01.2016 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1425372)
Dlaczego bezsensowny, ponoc dwoma napastnikami mamy grac:D

Wierzysz, że ściągamy dwóch napastników do gry + Drzazgę + jest Brożek?

Viper 05.01.2016 17:32

^^ prawda taka, że jak chce się grać dwoma napastnikami to liczba czterech napadziorów w składzie to nie jest za dużo.

reggy 05.01.2016 17:37

W tym artykule interii jest też mowa o powrocie Smudy. Moim zdaniem kolejny artykulik na klikalnosc w stylu onetu tj. informacje wyssane kompletnie z dupy. Paixao nie bedzie tym bardziej, ze jego agent zaprzeczal publicznie o jakichkolwiek rozmowach z Wisla.

A co do Ondraska to ostatnio na instagramie zarzucil dwie fotki z Warszawy, wiec cos moze byc na rzeczy. Oby! Wyglada 100 razy lepiej od podstarzalego Paixao.

WhiteDoctor 05.01.2016 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1425376)
Wierzysz, że ściągamy dwóch napastników do gry + Drzazgę + jest Brożek?

podejrzewam, że definitywnie przyjdzie Ondrasek, a Paixao to będzie wypożyczenie i podzielimy się jego pensją ze Spartą czyli nie głupi ruch bo może odpalić, a może też nie odpalić i w dodatku płacić za 31-letniego zawodnika mijałoby się z sensem

piotek 05.01.2016 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1425385)
podejrzewam, że definitywnie przyjdzie Ondrasek, a Paixao to będzie wypożyczenie i podzielimy się jego pensją ze Spartą czyli nie głupi ruch bo może odpalić, a może też nie odpalić i w dodatku płacić za 31-letniego zawodnika mijałoby się z sensem

Ma ze Sparty pozwolenie, żeby odejść za darmo.

Niemniej Czech też bardziej do mnie przemawia.

Darek olsztyn 05.01.2016 18:17

Czy Ondrasek czy Paixao, oby jeden z nich wypalił. Co do przeciwników Portugalczyka, fakt przerwy i nie dużej liczby meczy w Sparcie o niczym nie świadczy. Niestety nasza liga jest dużo słabsza i tam rezerwowy w Ekstraklasie może być gwiazdą . Co do ocen, przypominam Patricja Mraza wielu forumowiczów w tym Ja nie widziało go w Wisełce, a teraz jest lepszym lewym obrońcą niż Sadlok

szprotson 05.01.2016 20:02

Paixao to farmazon.
Mam na myśli tekst interii, bo dzisiaj Marco zszedł z lekką kontuzją z treningu Sparty

63.5 Kg 05.01.2016 20:11

Polecam nie czytac Białońskiego i Jawora...

AntyMod 05.01.2016 20:18

eee tam , ja osobiscie lubie sezon ogorkowy polskich dziennikarzyn , zwlaszcza jak tak wileka liczba ludz, systematycznie co pol roku łyka jak mlode pelikany - kazdego , nawet najglupszego newsa

Wesoły Romek 05.01.2016 21:28

W dniu dzisiejszym jegomość Białoński ostatecznie się skompromitował. Coś takiego nie może przejść bez echa. Temu Panu już dziękujemy. Następny w kolejce jest Staszak, który 3 dni temu skomlał i błagał o jakieś wieści z klubu a od dwóch dni sypie "informacjami". To nie są dziennikarze. To zwykłe hieny, które żywią się padliną zdobytą na forach i twitterach. Prawdziwi dziennikarze, których już prawie nie ma, nie musieli błagać o informacje. Oni je po prostu mieli. I pomimo tego, że je posiadali, często dla dobra sprawy nie ujawniali za szybko. Choćby dlatego, aby jakieś Filipiaki czy inne Piasty nie sprzątnęli nam sprzed nosa takiego pepika. jak to powiedział Michniewicz - transfery lubią ciszę. No i Pogoń ma kolejnego ciekawego grajka. Coś czuję, że ten Paixao był taką samą zmyłką jak Obraniak. Oby skuteczną.

PhantomRanger 06.01.2016 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1425408)
W dniu dzisiejszym jegomość Białoński ostatecznie się skompromitował. Coś takiego nie może przejść bez echa. Temu Panu już dziękujemy. Następny w kolejce jest Staszak, który 3 dni temu skomlał i błagał o jakieś wieści z klubu a od dwóch dni sypie "informacjami". To nie są dziennikarze. To zwykłe hieny, które żywią się padliną zdobytą na forach i twitterach. Prawdziwi dziennikarze, których już prawie nie ma, nie musieli błagać o informacje. Oni je po prostu mieli. I pomimo tego, że je posiadali, często dla dobra sprawy nie ujawniali za szybko. Choćby dlatego, aby jakieś Filipiaki czy inne Piasty nie sprzątnęli nam sprzed nosa takiego pepika. jak to powiedział Michniewicz - transfery lubią ciszę. No i Pogoń ma kolejnego ciekawego grajka. Coś czuję, że ten Paixao był taką samą zmyłką jak Obraniak. Oby skuteczną.

Dziennikarstwo sportowe w Polsce umarło wraz z gazetą Tempo. Co do transfery tego Czecha to pożyjemy zobaczymy. W naszej obecnej sytuacji nie możemy wybrzydzać. Jednak powinniśmy szukać w II i III lidze i to powinien być jeden z priorytetowych celów na letnie okienko.

Żałuje tylko, że u nas wszystko musi być na już. Zawsze wydawało mnie się, że człowiek inwestujący grubą kasę w cokolwiek uczy się na porażkach i wyciąga wnioski. Taktyka - kupujemy najlepszych wynik ma być na już sprawdzała się kiedy było u nas bogactwo w kasie. Teraz się to zmieniło, więc i plany powinny się zmienić na długofalowe. Daleko nie trzeba szukać, aby znaleźć wzór - Victoria Pilzno.

AntyMod 06.01.2016 11:50

" na juz" to nam latem Gaszynski ze swoimi kolesiami sprowadzil magiczna 2 linie : Cywka, Popovic i Crivelaro , co w Mixie z Jankowskim i Boguskim dalo nam obecna patologie .... sezon ogorkowy pro-warszawskich dziennikarzyn trwa wiec skoro zaczelismy od Paixao to skonczymy pewnie na jakims Koseckim , Tuszynskim albo Rakelsie

kowalkar 06.01.2016 12:18

Co powiecie na to aby sprawdzić Haitańskiego PN Fafa Picault , który gra w jednym klubie z Waldemarem Sobotą kontrakt kończy mu się z końcem sezonu a prezentuje się całkiem przyzwoicie. A jakby tego by było mało w końcu to Haitanczyk i Donald miałby kolegę a patrząc jeszcze z tej perspektywy że jest młody to na pewno będzie go można sprzedać. Polecam przemyśleć tę opcję :)

wiesniak842 06.01.2016 12:20

A co bys powiedzial na to zeby wy.......ic Donalda na zbity pysk i najlepiej jeszcze na tym zarobic i nie szukac mu kolegow? Czasy niewolnictwa sie skonczyly i nie bedzie jednak latwo.

Paweł 06.01.2016 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkar (Post 1425434)
Co powiecie na to aby sprawdzić Haitańskiego PN Fafa Picault , który gra w jednym klubie z Waldemarem Sobotą kontrakt kończy mu się z końcem sezonu a prezentuje się całkiem przyzwoicie. A jakby tego by było mało w końcu to Haitanczyk i Donald miałby kolegę a patrząc jeszcze z tej perspektywy że jest młody to na pewno będzie go można sprzedać. Polecam przemyśleć tę opcję :)

Myślę, że napastnik, który strzelił 1 (słownie: jednego) gola w 2. lidze niemieckiej, a poza tym strzelał tylko w 2. lidze... amerykańskiej to może być to, czego potrzebujemy. Choć wolałbym już Bartosza Ślusarskiego.

lukas14 06.01.2016 12:34

http://www.transfermarkt.pl/laszlo-k...spieler/220656

László Kleinheisler w listopadzie efektownie zadebiutował w kadrze Węgier w barazach o euro grał w pierwszym składzie w obu meczach i całkiem ciakawy zawodnik , za darmo od zimy , podobno podbeskidzie sie interesuje nim , fajnie jak by w wisle sie nim zainteresowali.

Wesoły Romek 06.01.2016 12:44

Przecieki, informatorzy...Mam nadzieję, że "dzięki ich staraniom", aby dogodzić głodnym informacji, nie stracimy kolejnego piłkarza na rzecz konkurencji. Do wczoraj, kiedy nazwisko Ondrasek było skrywane w tajemnicy, wszystko szło dobrze. Niestety ujawnienie go szerszej publice może spowodować, że starania wielu ludzi w naszym klubie pójdą na marne. I znów rozpoczniemy akcję pod tytułem "Wisła szuka napastnika".

speedfashion 06.01.2016 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZNAMEK (Post 1425433)

W wątku "Rynek transferowy wg mediów" ktoś dodał taki artykuł.

Tym, co ma wskazywać na dołączenie Ondraska do Legii, są w artykule zdjęcia dodane przez piłkarza na instagrama oraz fakt, że w Legii gra Prijovic (kopał kiedyś w Tromso).
Agent powiedział natomiast, że prowadzone są rozmowy z różnymi klubami.

Paweł 06.01.2016 12:56

Póki co wiarygodny informator powiedział tyle:

http://oi66.tinypic.com/wsr3eu.jpg

I tego się trzeba trzymać.

Rustin 06.01.2016 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1425438)
Przecieki, informatorzy...Mam nadzieję, że "dzięki ich staraniom", aby dogodzić głodnym informacji, nie stracimy kolejnego piłkarza na rzecz konkurencji. Do wczoraj, kiedy nazwisko Ondrasek było skrywane w tajemnicy, wszystko szło dobrze. Niestety ujawnienie go szerszej publice może spowodować, że starania wielu ludzi w naszym klubie pójdą na marne. I znów rozpoczniemy akcję pod tytułem "Wisła szuka napastnika".

Bez przesady, jeśli nasi rzeczywiście interesowali się lub negocjowali przejście Ondraska a on faktycznie wyląduje w Legii, to będzie oznaczało, że nie potrafimy nic porządnie załatwić. Nie chce mi się wierzyć, że to wygląda tak, że my obserwujemy gościa przykładowo miesiącami a przeciek 2 dni przed testami powoduje niepowodzenia całego działania. Pomijam kwestie różnicy miejsc w tabeli, bo patrząc na aspekty czysto sportowe, na rynku transferowym nie mamy szans już nawet z Piastem.

Wesoły Romek 06.01.2016 13:33

To znaczy, że musimy zmienić sposób dokonywania transferów. Zrobimy więc tak, ogłosimy jakimi zawodnikami się interesujemy a ich listę wyślemy do wszystkich klubów ekstraklasy. Poczekamy na koniec okienka i wtedy weźmiemy tylko te odpady, których nawet Łęczna nie chciała. Tylko na tyle nas stać?

speedfashion 06.01.2016 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1425438)

Serio?

1. Ondrasek był w Warszawie, zanim jego nazwisko padło w kontekście Wisły.
2. Świat agentów i menadżerów to taka globalna wioska, każdy wie o każdym. Naprawdę myślisz, że działacze innych klubów obserwują tweety kibiców Wisły?
3. O tym, gdzie dany piłkarz trafi, zadecydują rozmaite czynniki. My mamy ogromne zaległości (sportowe, finansowe, marketingowe), a marka klubu jest obecnie słaba. Musimy nadrabiać i trzymać kciuki, żeby się udało.

EDIT:
W sumie zdublowałem Rustina.

wislakrakow124 06.01.2016 14:01

Przeczytalem wlasnie na fb;

Norweskie media informują, że Zdenek Ondrasek ma trafić do... Legii Warszawa. Dodatkowo w mediach pojawiają się informacje łączące czeskiego napastnika z Piastem Gliwice. Gdzie trafi więc piłkarz, który pierwotnie miał wzmocnić zespół Wisły Kraków? Naprawdę ciężko nam uwierzyć, że Legia szuka trzeciego napastnika. Nikolić i Prijović sprawdzili się w Warszawie i trudno chyba zakładać, że Ondrasek jest przymierzany do gry w pierwszym składzie wicemistrzów Polski. 27-letni zawodnik raczej nie przejdzie do klubu, który mu nie zagwarantuje gry w wyjściowej jedenastce... Podobnie sytuacja wygląda w drużynie Piasta. Nespor i Barisić wkomponowali się w gliwicki zespół i władze lidera Ekstraklasy powinny raczej szukać wzmocnień na innych pozycjach. Natomiast Wisła od ponad roku szuka napastnika, który zwiększyłby rywalizację w ataku krakowskiej drużyny. O co więc w tym wszystkim chodzi? Naszym zdaniem jest to gra menadżerska służąca podbiciu stawki. Ryzyko warte świeczki? Wisłę raczej nie stać na przepłacenie za danego zawodnika i Ondrasek może zostać na przysłowiowym lodzie...

Wydaje mi sie ze moga miec racje.

krzaq12 06.01.2016 14:28

Również tak uważam.

Po pierwsze: Legia Warszawa ma w kadrze obecnie 4 napastników (Nikolić, Prijovic, Saganowski i Piech). Ma w planach ściągnięcie utalentowanego napastnika z 2 ligi polskiej-Jarosława Niezgode. Jeśli wierzyć mediom Zdenek Ondrasek miałby stać się jej 6 napastnikiem w kadrze!!!!! Dla mnie to jest niemożliwe. Legia owszem jest zamożna ale słyszy się już głosy, że taj kasy nie ma tak wiele jak jeszcze 2-3 lata temu, więc i oni każdy transfer muszą dwa razy przemyśleć. Ostatni dyrektor sportowy Żewłakow wspominał że chcą się wzmocnić przede wszystkim w obronie(ma to być zawodnik uniwersalny) i na skrzydłach bo tam mają braki.
Po drugie: Opcja z Piastem jest bardziej prawdopodobna, ich trenerem jest Czech, i mogą dać Ondraszkowi perspektywę walki o tytuł i europejskie puchary, ale osobiście wątpię aby mogli zaproponować mu większą kasę niż my. Tutaj na naszą korzyść przemawia sytuacja kadrowa (jedyny dośw. napastnik to Paweł Brożek) a Ondraszek może mieć pewność że na ławce raczej nie usiądzie. Wiadomo, że Krk to duże miasto a Wisła to słynny klub, który ma zamiar na dobre wrócić do czołówki (o czym mam nadzieje przekonamy się już wkrótce).

Lolek jak już było pisane na tym forum zapowiedział testy medyczne jutro/piątek więc pozostaje nam spokojnie poczekać jeszcze kilkanaście godzin.

Mysciak 06.01.2016 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1425453)
ale osobiście wątpię aby mogli zaproponować mu większą kasę niż my.

eheem Mraz ?

Też mam nadzieję, że uda się go ściągnąć i z Brożkiem będą ładować

mari339 06.01.2016 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mysciak (Post 1425454)
eheem Mraz ?

To info o Mrazie było już sprostowane. Wisła nie chciała Mraza, tylko Piast chciał Popovicia i przegrał z Wisłą.

lukas14 06.01.2016 14:45

Piast chyba wygrał to ze nie wział tego popovicia bo tylko by ich osłabił , a tak osłabił wisłe .

dj_ibutti 06.01.2016 15:14

W dalszym ciągu jest lepszy od Urygi...

Karherop 06.01.2016 15:32

Popović choć ma gorsze statystyki od Crivellaro prezentował się o niebo lepiej. Najgorsze spotkania, mocno rzutujące na jego ocenę przydarzyły się na początku rundy, gdzie zderzenie z ekstraklasa było dość mocne, oraz po kontuzji na koniec jesieni.

Mam nadzieję, że Crivellaro odpalą jak najszybciej z korzyścią dla niego jak i dla nas.

A co do Ondraszka to widząc jego statystyki ciężko było uwierzyć że a) stać nas na niego b) gnił (za przeproszeniem) tyle lat w Tromso.

oby jednak do nas trafił

szprotson 06.01.2016 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mari339 (Post 1425455)
To info o Mrazie było już sprostowane. Wisła nie chciała Mraza, tylko Piast chciał Popovicia i przegrał z Wisłą.

kto to prostował?

i kolego krzkaku który osobiscie sądzi że Piast daje mniej niż my.
Na jakiej podstawie takie tezy? Skąd takie przypszczenia domniemania, bo chyba jakaś podstawa tego jest a nie tylko koniec jelita ...

Ondrasek był w sylwestra w W-wa dlatego jest temat Legii. Nie zapominajcie jednak ze wczoraj u Nas na testach był Paiszao a do Pogoni poszedł Obraniak.

krzaq12 06.01.2016 17:03

Cytat:

i kolego krzkaku który osobiscie sądzi że Piast daje mniej niż my. Na jakiej podstawie takie tezy? Skąd takie przypszczenia domniemania, bo chyba jakaś podstawa tego jest a nie tylko koniec jelita ...
Swoje przypuszczenia opieram choćby na budżetach poszczególnych klubów
Wisła Kraków S.A. Budżet na sezon 2014/15 to 35 mln zł.
Piast Gliwice Budżet na sezon 2014/15 to 18 mln zł.
A jak wiadomo budżet to kwota przeznaczona na finansowanie działalności klubu, w tym głównie 1 drużyny, sztabu szkoleniowego, i drużyn juniorskich. Tak w skrócie.
Oba te budżety zapewne zostały zmniejszone w obecnym sezonie, tak przynajmniej można było przeczytać w prasie. Głównie w odniesieniu do Piasta Gliwice. (do około 12-15 mln).
I jeżeli zależy nam na poważnym napastniku, bo wielu tu uważa, że właśnie jego najbardziej nam brak, to nie wyobrażam sobie abyśmy nie przebili śląskiej drużyny.

szprotson 06.01.2016 17:24

Z jednej strony, football managera, masz racje.
Teraz weźmy rzeczywistosc. Lechia miała 34 mln. Wisła 35. Porównajmy ich ruchy i działania.
Piast ma płynność finansową a my jej nie mamy (vide Komisje licencyjne) i mozemy miec budzet nawet 200 ale jakie to ma znaczenia jak koszta mamy 250 przykładowo.
Ja posiadam wiedze ile dostawała tutaj piłkarz Wisły na ręke i ile dostaje w innym klubie. Wiem też (nie wiem ile w tym prawdy ale osoba dosc wiarygodna) ile My oferowalismy pol roku temu grajkom a ile oferowalismy w latach poprzednich.
Ale w tym sezonie nie pokusiłbym się o stwierdzenie ze płacimy lepiej niz Gliwice. Sory.

mari339 06.01.2016 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1425460)
kto to prostował?

Cytat:

[...]okazuje się, że obydwa kluby rywalizowały jednak ostatnio o tego samego piłkarza, ale ten wybrał ofertę... "Białej Gwiazdy"!

Mowa oczywiście o Denisie Popoviču, który na oficjalnej prezentacji w naszym klubie zdradził, że poza propozycją z Wisły - otrzymał oferty zatrudnienia także w innych klubach - dwóch zagranicznych oraz jednym polskim. Jak się okazuje w tym ostatnim przypadku chodziło właśnie o ten z Gliwic.
Cytat z innego portalu o Wiśle.

krzaq12 06.01.2016 17:40

Cytat:

Z jednej strony, football managera, masz racje.
Teraz weźmy rzeczywistosc. Lechia miała 34 mln. Wisła 35. Porównajmy ich ruchy i działania.
Piast ma płynność finansową a my jej nie mamy (vide Komisje licencyjne) i mozemy miec budzet nawet 200 ale jakie to ma znaczenia jak koszta mamy 250 przykładowo.
Ja posiadam wiedze ile dostawała tutaj piłkarz Wisły na ręke i ile dostaje w innym klubie. Wiem też (nie wiem ile w tym prawdy ale osoba dosc wiarygodna) ile My oferowalismy pol roku temu grajkom a ile oferowalismy w latach poprzednich.
Ale w tym sezonie nie pokusiłbym się o stwierdzenie ze płacimy lepiej niż Gliwice. Sory.
Masz racje, że budżet nie zawsze jest właściwym odzwierciedleniem, zdaję sobię z tego sprawę, tym bardziej biorąc pod uwagę nasze długi.
Jednak pomimo tych długów byliśmy w stanie zatrudnić parodystę Jankowskiego i Sadloka, bo ktoś zaproponował im większe pieniądze, niż dostawali w Ruchu i głównie dlatego wybrali Kraków.
Przykład Lechii jest wymowny ale tam była bardzo komiczna sytuacja bo ściągano piłkarzy na ilość nie jakość, chciano wszystko zrobić i wygrać zbyt szybko, mam wrażenie że w przeciągu 1 góra 2 okienek transferowych zbudować kolosa na miarę PL ligi, a to nie w obecnych czasach niemożliwe.
Piast Gliwice to rzeczywiście poukładany klub, ale jest jeszcze jedna rzecz, gdzie finansowo prezentujemy się lepiej.
Wpływy z biletów. Średnia frekwencja w Gliwicach wynosi ok 6 tys., w Krk to niespełna 13 tys.
Piast ponosi chyba nawet wyższe koszta utrzymania swojego stadionu (mowa o 3 mln zł. rocznie) niż Wisła Kraków, a więc nawet nasza marna frekwencja daje więcej PLN.
Choć wiadomo długi, długi, cały czas o sobie przypominają. Oby to się zmieniło jak najszybciej :D

Dariook 06.01.2016 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1425468)
Masz racje, że budżet nie zawsze jest właściwym odzwierciedleniem, zdaję sobię z tego sprawę, tym bardziej biorąc pod uwagę nasze długi.
Jednak pomimo tych długów byliśmy w stanie zatrudnić parodystę Jankowskiego i Sadloka, bo ktoś zaproponował im większe pieniądze, niż dostawali w Ruchu i głównie dlatego wybrali Kraków.
Przykład Lechii jest wymowny ale tam była bardzo komiczna sytuacja bo ściągano piłkarzy na ilość nie jakość, chciano wszystko zrobić i wygrać zbyt szybko, mam wrażenie że w przeciągu 1 góra 2 okienek transferowych zbudować kolosa na miarę PL ligi, a to nie w obecnych czasach niemożliwe.
Piast Gliwice to rzeczywiście poukładany klub, ale jest jeszcze jedna rzecz, gdzie finansowo prezentujemy się lepiej.
Wpływy z biletów. Średnia frekwencja w Gliwicach wynosi ok 6 tys., w Krk to niespełna 13 tys.
Piast ponosi chyba nawet wyższe koszta utrzymania swojego stadionu (mowa o 3 mln zł. rocznie) niż Wisła Kraków, a więc nawet nasza marna frekwencja daje więcej PLN.
Choć wiadomo długi, długi, cały czas o sobie przypominają. Oby to się zmieniło jak najszybciej :D

Juz to kiedys tlumaczylem...

Nie porownuj ruchow transferowych Wisly do Ruchu czy Piasta. Mimo pustki w kasie wciaz mamy inne priorytety, dlatego pozyskiwano zawodnikow i oferowano im dosc przyzwoite kontrakty z jedna mysla. Ze to pomoze wrocic na pudlo i mimo klopotow, pozwoli wciaz liczyc sie o walke mistrzowska. Niestety takiemu klubowy nie przystoi jasna deklaracja - gramy o przetrzymanie...dlatego zaden prezes od kilku sezonow nawet nie przebaknol o koncowych celach.
Wszystkie nasze ruchy o tym swiadcza. Przeciez mozna zatrudnic rzemieslnikow co da nam spokojnie utrzymanie, jednak my szukamy, wciaz nawet nawet placimy, liczymy ze nowi pociagna druzyne w gore. Kiepsko to wychodzi, gdyz apetyty byly duze i niestety kosztowne.

A co do Piasta. Gadacie ze to poukladany klub, bo jest w czubie i tyle. Wrecz przeciwnie, to mikrus na glinianych nogach. Dzisiaj jest 6tys co i tak jest zenujace majac lidera, a w normalnych warunkach tam smiga 3,4 tys i nawet mniej. Teraz sa nad kreska, gdyz maja pilkarzy za niskie pensje i niestety na krotkicha kontraktach...co sie odbije po sezonie. Wiekszosc odejdzie za darmo i beda mieli problem. Nie powtorza drugi raz takiego sezonu...

Polonia Bytom, Sosnowiec...tez mieli swoje 5 minut. Wszystko pryslo szybciutko i liga ich zjadla. Piast to klub identycznej szufladki.

brylant17 06.01.2016 18:11

Z profilu Drzazgi teraz pytanie on czy ktoś sobie prowadzi ten profil ?

Cytat:

Kolejna dawka informacji na temat klubu!
(Polecam przeczytać do samego końca!)
----------------------------
Marco Paixao nie przechodził testów medycznych w Wiśle. Najprawdopodobniej dojdzie do nich w czwartek lub piątek!
Powrócił temat sponsora, jakim ma zostać Coca-Cola.
Obecnie Wisła współpracuje jeszcze z jednym sponsorem, który nie jest znany.
Na twitterze Marco Paixao pojawił się dziwny wpis.
Chodzi głównie o hashtag, który znajduje się na dole.
Były właściciel Polonii Warszawa i jeden najbogatszych Polaków, może niebawem zainwestować w Wisłę Kraków. Józef Wojciechowski jest już po wstępnych rozmowach nad przejęciem klubu z Reymonta.
Nowym trenerem przygotowania motorycznego będzie Jakub Sage.

Wesoły Romek 06.01.2016 18:13

Brylant, weź sobie nie żartuj.

wiesniak842 06.01.2016 18:16

Lo zesz ty:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl