Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

szym_ek 19.09.2018 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1514912)
Przecież my też "oficjalnie" zesłaliśmy Radka do rezerw

Ale do rezerw zesłała go Wisła Kraków SA a nie sztab szkoleniowy.
W naszym przypadku interpretacja była taka, że został tam zesłany za karę a w 7egii sztab szkoleniowy uznał, że jest za słaby i musi się odbudować w rezerwach.
Dodatkowo Tadziu nam wtesy nie pomógł i powiedział na Komisji, że to było za karę.

pierdoła - owszem
głupota - jak najbardziej
czepianie się słówek - no raczej !
Ale faktty są takie, że gdyby chcieli rozwiązać kontrakt z winy klubu to nie mogą ;)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_18873/

mr_kwolf 19.09.2018 21:24

Makacwks spełnił swoje marzenie o grze w środowe wieczory. Dzisiaj w debiucie powstrzymał zespół z Białej Piskiej. 0-0 z takim rywalem to świetny wpis w CV.

https://legionisci.com/news/75335_II...ala_Piska.html

Guzik 19.09.2018 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1514928)
Ale do rezerw zesłała go Wisła Kraków SA a nie sztab szkoleniowy.
W naszym przypadku interpretacja była taka, że został tam zesłany za karę a w 7egii sztab szkoleniowy uznał, że jest za słaby i musi się odbudować w rezerwach.
Dodatkowo Tadziu nam wtesy nie pomógł i powiedział na Komisji, że to było za karę.

pierdoła - owszem
głupota - jak najbardziej
czepianie się słówek - no raczej !
Ale faktty są takie, że gdyby chcieli rozwiązać kontrakt z winy klubu to nie mogą ;)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_18873/

Ale podobno są pinto nic nie wiedział że Eduardo przesunęli

szym_ek 20.09.2018 14:39

I gdyby Eduardo chciał rozwiązać kontrakt to by Komisja Ligi spytała się trenera (Sa Pinto) czy jest to spowodowane poziomem sportowym czy to jest Klub Kokosa.

U nas Tadziu powiedział, że to była decyzja góry - więc rozwiązali kontrakt cierzniaka

Dyskusja z kategorii teoretycznych - ani jeden ani drugi nie będą chcieli rozwiązać kontraktów ;)

mitmichael 20.09.2018 21:57

Na jego pozycji mam pięciu zawodników. Cafu, Domagoj Antolić i Andre Martins są w tej chwili wyżej w hierarchii, a jest przecież jeszcze Chris Philipps. Trudno, przy tylu piłkarzach, znaleźć miejsce dla wszystkich. Taka liczba pomocników utrudniała mi prowadzenie treningów - o Krzysztofie Mączyńskim, który został wyrzucony do zespołu rezerw, mówi szkoleniowiec Legii Warszawa Ricardo Sa Pinto.

brylant17 25.09.2018 16:34

Uryga i Stilić z golami dzisiaj w Pucharze Polski przeciw Siarce Tarnobrzeg

Dzimi 05.10.2018 22:40

Błaszczykowski - kolejny sezon na trybunach w Wolfsburgu. Może jednak czas na powrót do Wisły od stycznia wstępnie na 2,5 sezonu (prawy środkowy pomocnik/obrońca)?

arti 06.10.2018 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1515977)
Błaszczykowski - kolejny sezon na trybunach w Wolfsburgu. Może jednak czas na powrót do Wisły od stycznia wstępnie na 2,5 sezonu (prawy środkowy pomocnik/obrońca)?

2,5 sezonu?
Jego ciało już nie daje rady grać zawodowo w piłę.

felipe 06.10.2018 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1515977)

Kasa, Misiu, kasa :)

Jeszcze wujek rządzi kadrą, więc powołanie wyśle. Można schować ambicję i żyć jak panisko.

JudasPriest 06.10.2018 08:25

Kiedyś bylo poruszane że to nie jest taka prosta sprawa przenieść się z Wolfsburg do Wisły. Akurat Kuba jest osobą u której dobra materialne nie są na pierwszym miejscu.

Karherop 06.10.2018 11:48

@arti
A polska liga jest ligą zawodową?Łyka nas Kazachstan i Białoruś i mówimy tu o 24-26 lidze europy a nie 3-4 (Bundeslidze).

Wszystko się składa raczej w jedną całość i po sezonie 18/19 pewnie Kuba zadecyduje co dalej. Kontrakt mu się skończy i to będzie najlepsza okazja na powrót. Jeśli tylko będzie chciał. Wg mnie pogra w piłkę jeszcze te 2 lata max.

felipe 07.10.2018 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1515986)
Kiedyś bylo poruszane że to nie jest taka prosta sprawa przenieść się z Wolfsburg do Wisły.

Rozwiń proszę. Myślisz, że klub na siłę trzyma przepłaconego rezerwowego?

Cytat:

Akurat Kuba jest osobą u której dobra materialne nie są na pierwszym miejscu.
No można polemizować ;)

Karherop 07.10.2018 09:44

Szczególnie interesownie przekazuje setki biletów dla dzieci z domów dziecka, przy okazji nie informują o tym żadnych mediów.

Blaszczu16 07.10.2018 10:06

I jeszcze pozycza Wisle ponad milion zlotych. Faktycznie, centus z niego.

felipe 07.10.2018 10:32

Między innymi dlatego, że do końca siedzi (sic!) na dobrym kontrakcie. Dobra, po półrocznej przerwie zagrał ostatnio chyba kwadrans ;) No ale po co się ruszać z Wolfsburga, jeśli hajs się zgadza, a wujek powoła na kadrę tak czy siak. W Wiśle by grał, ale za może 10% swojego aktualnego wynagrodzenia. Nein, danke.

Dla jasności - nie mam o to pretensji broń Boże, tonuję natomiast zapędy do beatyfikowania Kuby jeszcze za życia. Dla mnie osobiście najwięcej stracił, gdy jako kapitan kadry bronił jak Niepodległości logo PZPN na koszulce w miejscu Orzełka. Takie detale wiele ujawniają.

Dla mnie po temacie. Miłej niedzieli.

brylant17 07.10.2018 11:13

Jak nie my to Lechia.Kuba ma 32 lata umowa do czerwca jak chce jeszcze zarobić to chyba MLS ,ale czy on tam chce ? i oni go chcą ?

Revolver 09.10.2018 16:45

Ponoć Kiko "Laga na Carlitosa" Ramirez jest blisko objęcia Apollonu Smyrnis z greckiej E-klasy.

Nie jestem pewny, do kiedy płacimy mu za kontrakt, ale byłoby dobrze dla nas, gdyby chłopina znalazł w końcu nową pracę.

filipowski 09.10.2018 18:23

Kontrakt podpisał do czerwca 2019.

Arkadiusz.Czerepach 09.10.2018 19:20

no to powodzenia Kiko !

a ktos wie co słychać u tego pajaca co go zastąpił ?

serie A , a może primera division ? czy raczej siedzi na dupie i czeka na kase od Wisły ?

lucas8 09.10.2018 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1516144)
no to powodzenia Kiko !

a ktos wie co słychać u tego pajaca co go zastąpił ?

serie A , a może primera division ? czy raczej siedzi na dupie i czeka na kase od Wisły ?

Ciekawe też co u Junco? Został w Krakowie czy znowu USA?

S z c z e p a N 09.10.2018 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1516141)
Ponoć Kiko "Laga na Carlitosa" Ramirez jest blisko objęcia Apollonu Smyrnis z greckiej E-klasy.

To jest jakieś nowe info czy to sprzed miesiąca? Bo o ile dobrze pamiętam to już wtedy ktoś pisał na tt, że objęcie greckiego klubu przez KR jest na ostatniej prostej, a jednak nie potwierdziło się to do tej pory 😕

zibi7 10.10.2018 15:08

Dokładnie info sprzed miesiąca, sprawa upadła bo Kikuś na negocjacje przywiózł umowę z nami, chcąc podbić sobie wynagrodzenie, wtedy Grecy kazali mu spierdalać.

Arkadiusz.Czerepach 10.10.2018 16:34

no to chyba logiczne, że nie pójdzie pracować za mniej kasy niż dostaje teraz

St Yabol 11.10.2018 10:31

Jak się jest zwykłą ....ą to na pewno. Swoją drogą zastanawia mnie, że skoro klub nadal musi mu płacić to dlaczego nie wykorzysta go w jakiś inny sposób? Chyba, że nic o tym nie wiadomo. Koleś sobie jeździ po hiszpanii (co chwile jakieś posty na Twitterze), a Wisla nic z tego nie ma

KoPer 11.10.2018 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516231)
Jak się jest zwykłą ....ą to na pewno. Swoją drogą zastanawia mnie, że skoro klub nadal musi mu płacić to dlaczego nie wykorzysta go w jakiś inny sposób? Chyba, że nic o tym nie wiadomo. Koleś sobie jeździ po hiszpanii (co chwile jakieś posty na Twitterze), a Wisla nic z tego nie ma

Został zwolniony z pełnienia obowiązków

lukaszsz86 11.10.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516231)

poza tym jak go mają wykorzystać skoro ma kontrakt jako trener pierwszej drużyny

St Yabol 11.10.2018 10:42

Dlatego w umowach powinno być coś takiego "wykonywanie poleceń przełożonego" :) i po problemie

szprotson 11.10.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1516235)
Dlatego w umowach powinno być coś takiego "wykonywanie poleceń przełożonego" :) i po problemie

i co, podpisałbyś taką umowe?

silver03 11.10.2018 11:30

Powstrzymałbym się od wyzywania Kiko... pistoletu do głowy zarządu nie przystawiał, żeby z nim umowę podpisać. Jako, że jest to prawdopodobnie najwyższy jego kontrakt w życiu nie dziwie mu się, woli przeczekać lub znaleźć lepiej płatną posadę. Normalna rzecz.

St Yabol 11.10.2018 11:33

Wydaje mi się, że takie zapisy są normą w regulaminach stanowiskowych. Przy czym chodzi mi o raczej szeregowych pracowników produkcyjnych.

Nie róbmy z tego gównoburzy , poprostu zastanawiam się czy nie da się nieroba wykorzystać skoro i tak mu płacą. Facet ma już prawie rok wakacje, nie można by mu kazać chociaż codziennie pokazywać się w klubie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl