![]() |
Panowie spokojnie. Wisla z Patrykiem kontraktu nie przedłuży na 98%. Jedni bedą płakac drudzy bedą sie cieszyć, a po kilku tygodniach wszystko wróci do normy.
|
Westersyl, ale co porownujesz Malego z Rzezniczakiem , , ten drugi sapnal na fanatykow i zebral liscia , a Maly wiedzial co robi sapiac na piknikow zastrzegł wyraznie ze nie chodzi mu o fanatykow (zatem wypowiedz polityczna , z rozmyslem , nie zadne tam emocje pomeczowe) wiec lisc mu z glowy nie spadnie , nie boj sie ;)
|
Cała sprawa ma chyba wierzchołek przy negocjacjach nowego kontraktu.Nie dogadał się z klubem, czy tam nie potraktowali go poważnie (nie wiem nie było mnie tam) i sam stwierdził że nowego kontraktu nie podpiszę.Już pomijając jego niefortunną wypowiedź i późniejszą wypowiedź po przeprosinach do Dziennika, to chyba jest to znak na opuszczenie Wisły z czystymi dla siebie rękami pod postacią ,klub mnie nie chciał,
|
Zgodnie z uwagą moderatora: Jest temat nasi piłkarze i tam proszę pisać o waszych uwagach co do wypowiedzi Patryka Małeckiego. Tylko bez obrażania siebie nawzajem jak i zawodnika. Tutaj wypowiem się na temat zaistniałej sytuacji. Otóż uważam, że kara dla Patryka Małeckiego należała się za jego słowa zdecydowanie, i na pewno nie jest zbyt surowa. Klub wydał w ostatnim roku duże pieniądze na marketing, istnieje cała polityka mająca na celu zachęcenie ludzi na przychodzenie na stadion, która to ma zapewnić klubowi dobrobyt i to, by dalej liczył się on w polskim futbolu (bo coraz ciężej zachować Wiśle prymat na naszym podwórku), a tu w gorącej wodzie kąpany Patryczek, pracownik (jakby nie było) tego klubu mówi, że ma gdzieś kibiców, którzy przychodzą, ale nie dopingują. Ręce opadają. Przy kolejnych negocjacjach kontraktu zarząd może mu odpowiedzieć: Widzisz Patryku, dalibyśmy ci więcej kasy, ale mało ludzi na stadion przychodzi i nie mamy za bardzo pieniędzy, wisz rozumisz. Kolejna sprawa. Nawet całkowicie abstrahując od działania na korzyść bądź niekorzyść klubu, to uważam, że słowa Małeckiego są naganne. Od zawsze gra piłkarzy podlegała ocenie przez kibiców. A do jasnej cholery, nie wszyscy są fanatykami, którzy będą śpiewać na całe gardło nawet jak piłkarze grają padlinę. I mają oni do tego prawo! Od kiedy to, do jasnej cholery, istnieją ludzie, którzy będą decydować, kto ma przychodzić na stadion i jak ma się zachowywać. "Niedzielny" kibic który kupił bilet za 50 zł ma takie samo prawo być na stadionie jak fanatyk, który ma wejściówkę za 20 zł na sektor ultrasów. I ma prawo do gwizdania jak mu się nie podoba gra piłkarzy. Małecki zachował się bezczelnie: Gra ostatnio beznadziejnie, ale równocześnie domaga się samych aplauzów, bo tyle można wywnioskować z jego wypowiedzi. "Choćbym grał totalnie do dupy, trzeba mnie dopingować, a każdy kto tego nie robi, won ze stadionu, wolę grać dla 5 tysięcy fanatyków". Jak słaby aktor grający dla garstki klakierów których sam wynajął i wolący nie czytać recenzji na mieście. Cenię Małeckiego za zaangażowanie, przywiązanie do barw klubowych, ale czasami to mógłby się nie odzywać. edit: żeby była jasność, w porównaniu którego użyłem powyżej nie chodziło mi oczywiście o porównanie ultrasów do klakierów, istota porównania jest myślę jasna, ale czynię to zastrzeżenie tak na wszelki wypadek, by ktoś nie wystrzelił mi tutaj z uwagą, że obrażam ultrasów, których bardzo cenię i bez których nie wyobrażam sobie stadionów. |
Cytat:
Pajlić jest OK, to Małecki i Brożkowie wiecznie psuli atmosferę. Jaasne... Cytat:
Na szczęście tym razem się udało... Więc skoro nie masz zielonego pojęcia co się wokół Wisły dzieje, to może - nie wiem - zamilcz? Bo się ośmieszasz. Cytat:
BTW. - zapomniałeś wspomnieć o meczu z Bełchatowem. |
Cytat:
Ceny biletów są uzależnione od komfortu oglądania który nie zapewnia poziomu widowiska i każdy kupuje taki na jaki sobie może pozwolić. Na takim E siedzą także osoby które regularnie lub mniej ale jeżdżą na Wisłę i działają na różnych płaszczyznach kibicowskich, i nie przesadzę jak napiszę że 35%, płacą tyle samo co każdy megaloman który uważa że im więcej płaci tym więcej może. Na młynie również jest sporo zwykłych kibiców którzy lubią dopingować a po meczu wracają grzecznie do swoich codziennych zajęć. Co jest w granicach rozsądku, to może decydujmy jednym głosem rzeczową rozmową jak Wiślak z Wiślakiem zamiast pierdzielić płace za towar to i wymagam, rozumiem że taki osobnik to musiał by dostać wynagrodzenie by ruszyć dupę na wyjazd? Poznań 12h w jedną stronę i 8h w drugą w prl-owskim pociągu z plastikowymi krzesłami, prawie 70zł za przejazd + wejściówka i 4-1 w dupę, 2000k wszyscy z różnych sektorów WISŁY i nikt kur.wa nie gwizda, nikt nie piszę że mogą WIĘCEJ, głośny doping przez 90 min i wsparcie dla grajków, a ktoś na meczu u siebie nie może dupy powstrzymać bo przyszedł na wystawę rasowych psów a zobaczył mieszańce. Sami sobie robimy wizytówkę, dla niektórych jak widać to chyba Legia czy Lech to wzory do naśladowania, tak się tłumaczą (bo nawet u nich czasami gwizdną) Ktoś piszę że on to dawniej sam chodził na młyn i jeździł a teraz chce sobie posiedzieć i ma prawo gwizdać, ja się pukam w czoło i zastanawiam kto może takie farmazony pisać, na wyjazdy jeżdżą ludzie w każdym wieku, niezależnie od odległości (nie sami młodzi) I nie chodzi mi o aferę z Małeckim, tu tylko piszą że zachował się skandalicznie a potem dosypał oliwy do ognia z czym oczywiście się zgodzę, jednak od czego to całe gówno się rozpoczęło?Każdy jednak odpowiada za siebie, a garstka robi wizytówkę wszystkim ci gwiżdżący także.Oni to mają dopiero siłę przebicia, wystarczy parę razy zagwizdać i w mediach już 2 tydzień się o tym pisze. słowo kibic i kibicowanie nabiera nowego znaczenia, w dzisiejszych czasach wystarczy zapłacić. |
Cytat:
Śmieszne:D Dostane bana, bo mieszkam na Dublinie, a 7kotów mnie nie zna:rotfl: Tego jeszcze nie było:D Dopisz to do regulaminu i wymaż obraźliwe przekręcanie nazw użytkowników. 1q2 przekręca w sposób obraźliwy mój nick i tobie to nie przeszkadza, a wypisujesz mi tu dyrdymały, że się podszywam i łgam?:rotfl: To jest forum czy piaskownica? Udowodnij mi, że nie mieszkam W DL, wypisz wszystkich Polaków, których znasz:rotfl: A najlepiej podaj swój adres, pesel i nr konta z hasłem. Tylko nie ściemniaj, bo wyzwe cię tak jak ty mnie od ŁGARZY! Zresztą, czy to temat o mnie czy o naszych piłkarzach? Daj znać czy zezwalacie na przekręcanie nicków, bo nie wiem czy się nie ośmieszam pisząc na tym forum z ludźmi, którzy nie mając argumentów się obrażają i strzelają fochy jak im się nie poda adresu zamieszkania i rozmiaru buta.. BTW Czy naprawdę dużo w waszym życiu to zmieni jak będziecie znali moje imię i nazwisko? Jestem naprawdę prostym i skromnym człowiekiem. Nie warto mnie znać.. ..nie wiadomo czemu czuję się jak gwiazda. Idę spojrzeć przez okno czy nie ma paparazzi:rotfl: Powiedz Rav jak mod może zezwalać, żeby posty tego typu jak ten sobie wisiały i były ciągnięte przez moderatora, a wyzwiska dot. mojej osoby (Antytalent) były pomijane? |
Cytat:
BTW Małecki dostał zakaz kontaktów z mediami. I to jest właściwa kara :D http://www.wislaportal.pl/news.php?id=21026 Cytat:
|
Cytat:
Pusty śmiech mnie ogarnia. |
Cytat:
|
Ożesz, Basałaj strzelił klubowi w stopę. Takiemu dobremu kandydatowi na rzecznika prasowego klubu podciął skrzydła, straszne :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
No to się zdecyduj, bo albo Basałaj jest nieudacznikiem albo jednak ma jakieś sukcesy.
Łatwo jest rzucić bezmyślny zarzut, trudniej już go uzasadnić nie mówiąc już o zaproponowaniu alternatywy. Zafiksowałeś się ze swoim "Basałaj musi odejść" i teraz przy każdej okazji chcesz mu wbić szpilkę. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Już nie chce zaczynać tej dyskusji od nowa więc ogranicze się do stwierdzenia, że dla mnie to nie jest błahy powód. Pomnika nie musisz nikomu stawiać, wystarczy, że docenisz to co już zrobił i nie będziesz go nazywał "nieudacznikiem" a jego pobytu na stanowisku "straconymi dniami". |
Cytat:
|
Koalik. Jakim najważniejszym meczu w sezonie? Jutro z Amiką? To ma być najważniejszy mecz w sezonie? Dobry joke
|
Cytat:
|
Odbiegając od tematu. Znalazłem fajne zdjęcie na Facebooku SKWK :
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1507585_n.jpg Kogo przedstawia karykatura pomiędzy Wilkiem a Jirsakiem? W dolnym rzędzie rozpoznaję tylko Chaveza i Paljicia. Między nimi jest Cikos? :) |
To między Czarkiem a Jirsakiem to mi najbardziej Gargułę przypomina, ale kto wie. Większości nie mogę rozpoznać. Ale trzeba przyznać, ze kilka jest całkiem udanych ;)
|
fajne , moznaby wszytskie podpisac , bo wielu ciezko rozpoznac
a ja mam taka ciekawostke : stare zdjecie lady gagi - nie przypomina wam kogos ? http://e4.pudelek.pl/p1076/b4f40c6000076bcd4e680d5b |
To naprawdę Lady Gaga?!
Może do Boukhariego trochę podobna. |
Cytat:
|
Hristu Chiacu
|
Psycholog: Małecki jest typem narcyza
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...cyza,id,t.html Fragment: Jest łasy na nagrody, podczas sukcesów wydaje mu się zapewne, że jest "bogiem", ale gdy zagra gorzej, to ma wrażenie, że jest nikim. |
Ja jestem zdania, ze pilkarze wypowiadaja sie przede wszystkim swoja gra na boisku, a po kompletnie
zwalonym meczu (Lechia) to lepiej zeby milczeli. Do tego zawodowy gracz, ktory chce cos w pilce osoagnac musi sobie radzic z presja trybun i tyle. Wypowiedz Maleckiego nikogo nie obrazila bo i obrazic nie mogla bo nie oszukujmy sie kto to jest Patryk Malecki ? co to za autorytet zeby sie ktos przejmowal jego zdaniem ? Kara zawieszenia do tego przed waznym meczem dosyc zaskakujaca ale mysle, ze ze sportowego punktu widzenia to w sumie nawet moze wyjsc nam na dobre :) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pa. Brożek, Pi. Brożek, Bunoza, Wilk, Garguła, Jirsak Sobolewski, Małecki, Jovanić, ???, ???, Boguski Żurawski, Cleber, Burliga, Boukhari, Rios, Pawełek Rado, ???, Paljić, Cikos, Chavez, Kurto Tak wstępnie mi się kojarzy ;-) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl