Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wislak68 27.06.2012 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260226)
jestem synku wierzący. w rodzinie mam dwoje dzieci z in vitro. widzę codziennie jak są szczęśliwi, zarówno rodzice jak i dzieci. Gwanatuje, że ojciec tych dzieci zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci.

Piecha powinien się zapaść pod ziemię, a nie kary za in vitro szykować. Gość się przyznał, że w swoim życiu lekarskim zrobił blisko tysiąc aborcji!

Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali.

Ciekawe czy byłby równie "wylewny" gdyby zabronił mu mieć to dziecko: proboszcz, biskup czy nie daj Boże sam papież.
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób?? Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo??

serek.c2 27.06.2012 15:57

Cytat:

...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle...

Ależ Ty prostak jesteś :D

BBudowniczy 27.06.2012 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1260268)
Szpen napisał(a): ...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle...

Ależ Ty prostak jesteś :D

E tam, to "sul" tej ziemii ( jakby napisal Bronek) :lol:

JEDREK76 27.06.2012 16:19

Cytat:

[...]Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali.

Widzę, że znasz to z autopsji.
Śmieszą mnie tacy pseudo-psychologowie, jakże podobni w swoim chamstwie i niskim poziomie intelektualnym do pseudo-satyryków, którzy swoje głęboko skrywane zapędy i seksualne dewiacje, próbują maskować i tuszować przypisując je drugiej stronie swoim interlokutorom. Choć Szpeniu i tak jest mniej niebezpieczny od takich gminnych figurskich, bo co najwyżej prześcieradło sobie poplami nie czyniąc bezpośredniej krzywdy żadnej Kobiecie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak68
[...] Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób?? Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo??

Podejście KK do sprawy samobójstwa, już od dość dawna jest takie, że Kościół uznaje, iż samobójca nie jest świadom popełnianego przez siebie czynu. Działa pod wpływem chwili impulsu, jest wówczas niepoczytalny. Zresztą zostało to udowodnione naukowo wiele samobójstw jest popełnianych przez Osoby o skłonnościach depresyjnych. Depresja jest chorobą.

emj10 27.06.2012 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1260264)
Ciekawe czy byłby równie "wylewny" gdyby zabronił mu mieć to dziecko: proboszcz, biskup czy nie daj Boże sam papież.
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób?? Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo??

Oczywiście, że katolicki. Obecnie chowają na cmentarzach niemal każdego samobójcę bez większych wąpliwości. W przeciągu ostatnich kilku lat miałem trzy takie pobrzeby i tylko w jednym przypadku były jakieś problemy. To nie te czasy kiedy zabraniano chować na cmentarzach samobójców (zwykle chowano ich za murem), albo odmawiano im nabożeństwa. Świat idzie do przodu i KK trochę zarobi na "seryjnym samobójcy".

wislak68 27.06.2012 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1260282)
Oczywiście, że katolicki. Obecnie chowają na cmentarzach niemal każdego samobójcę bez większych wąpliwości. W przeciągu ostatnich kilku lat miałem trzy takie pobrzeby i tylko w jednym przypadku były jakieś problemy. To nie te czasy kiedy zabraniano chować na cmentarzach samobójców (zwykle chowano ich za murem), albo odmawiano im nabożeństwa. Świat idzie do przodu i KK trochę zarobi na "seryjnym samobójcy".

Dzięki za wyjaśnienia (również dla kolegi Jendrek). Dziękować Panu Bogu u mnie takich pogrzebów nie było.
Ale korzystając z okazji: możemy się spodziewać że nasz arbiter odniesienie się w jakikolwiek sposób do zakładu o drogach?? Może być nawet staropolskie spier... byle byśmy tylko wiedzieli na czym stoimy :D.

yoda79 27.06.2012 17:01

O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.

JEDREK76 27.06.2012 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1260287)
O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.

Słuchaj, nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, nie podejmuję się więc, ani krytyki, ani polemiki z Osobami, które zdecydowały się na taki krok. Nie mam zamiaru także nikogo oceniać w ten czy inny sposób. Natomiast uważam, że Dziecko nie jest zabawką, że nagle jakiejś Pannie w wieku lat 50-ciu wcześniej robiącej karierę zachce się jednak być Matką. Wiele Dzieci cierpi bez Rodziców w Domach Dziecka, może tędy droga. Istnieje też naturalny sposób leczenia bezpłodności naprotechnologia
http://ekai.pl/wydarzenia/x14636/nap...-bez-in-vitro/

Tak jak powiedziałem nie mam zamiaru nikogo tutaj oceniać ani oskarżać natomiast wydaje mi się, że zbyt często w sposób instrumentalny traktuje się posiadanie bądź nie Dzieci i człowiek chce się bawić w Boga, a to naprawdę zbyt daleko idące "zabawy".

yoda79 27.06.2012 17:22

No widzisz, a ten problem dotyczy bliskich mi osób. Wiek -32 i 27 lat; czarna rozpacz, bo nie mogą mieć dzieci...
Kaprys - nie; rodzicielstwo dla osób nie mogących nic z tym zrobić - jak najbardziej.

wislak68 27.06.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1260287)

...zajeba.łaby takiego Piecha siekierą, gdyby mu zabronił mieć te dzieci....

Czy Twoim zdaniem to powyżej to polemika?? Myślisz że z czymś takim można dyskutować?? Można albo wzruszyć ramionami albo wyśmiać.

yoda79 27.06.2012 17:40

No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci.

Gwiaździsty 27.06.2012 18:12

W TV właśnie podają, że Kiszczak jest trwale niezdolny do uczestniczenia w procesie o zabójstwo górników w kopalni Wujek :) Ta niezdolność pozwala mu jednak na coroczny wypoczynek w Egipcie, gdzie lubi opalać ryja nie stawiajac się na sądowe rozprawy.

Co do in vitro. To problem jest dla wielu ludzi nie dogmatyczny. Bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną.Prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości takie zabiegi staną się normą jak obecnie przeszczepy.

wislak68 27.06.2012 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1260296)
No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci.

Dlatego gdyby ktoś chciał faktycznie podyskutowac na ten temat (ja osobiście słabo sie na tym znam) to z pewnością nikt o prawicowych poglądach nie uchyliłby się od takiej dyskusji. Tyle tylko że popatrz co robi z tego PO (i Szpenio jest tu tylko przekaźnikiem): mają w nosie problemy tych ludzi ale znaleźli sobie kolejny temat żeby walić w PiS i pokazać "wsteczny" charakter tej partii. To co robią nie ma nic wspólnego z żadną dyskusją ale ze zwykłym "czarnym PR".

Gwiaździsty 27.06.2012 19:23

Wojewoda Miller znany spec od raportu ws. Smoleńska osiadł tłustym dupskiem w Krakowie i jak na PO-wskiwgo burżuja przystało kupił sobie służbową limuzynę, bo poprzednia po Kraciku miała już jeden rok:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...s-zl,id,t.html

Mareq 27.06.2012 19:28

Cytat:

gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem.
Tak samo jak gówno wiemy o życiu i problemach kobiet które mają dylemat czy dokonać aborcji(tylko kobiety mogą się wypowiadać w tematach aborcji-argument podnoszony przez feministki), życiu i problemach osób nieuleczanie i ciężko chorych, które pragną godnie umrzeć(argument podnoszony przez zwolenników ,,dobrej śmierci'') itp. itd.
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu.
Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne.

sanderuss 28.06.2012 09:17

Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?

funkykoval 28.06.2012 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1260334)
Tak samo jak gówno wiemy o życiu i problemach kobiet które mają dylemat czy dokonać aborcji(tylko kobiety mogą się wypowiadać w tematach aborcji-argument podnoszony przez feministki), życiu i problemach osób nieuleczanie i ciężko chorych, które pragną godnie umrzeć(argument podnoszony przez zwolenników ,,dobrej śmierci'') itp. itd.
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu.
Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne.

W rzeczy samej w każdym z powyższych tematów mamy do czynienia z problemami natury etycznej i oczywistym jest fakt, iż osoby bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane nie są obiektywne.

Sam miałem problemy z dochowaniem się potomstwa i jednak w końcu udało się - bez in vitro, moja przyjaciółka zaczęła starac się o adopcję, bo lekarz powiedział, że na dziecko mają szansę tylko na zasadzie in vitro - nie miała kasy, bach zaszła w ciążę.

Oczywiście kwestie etyczne są niezmiernie istotne przy In-vitro - tylko z drugiej strony - zabiegi są kosztowne, nie dają 100 % gwarancji sukcesu (inna znajoma dopiero za 4 razem urodziła i do tego cały kwartet), i teraz jeżeli miałoby to być dfla małżeństw, które nie mogą mieć w inny sposób potomstwa - zostawiłbym im furtkę. Natomiast ponieważ prawo w UE musi zapewniać "równość" co oznaczałoby równy dostęp do bezpłatnego zapłodnienia invitro, to pod to podchodziłaby każda osoba - 50 letnia kobieta, która młodość poświęciła na karierę i nie miała czasu na małżeństwo, potomstwo czy założenie rodziny....

AYALA 28.06.2012 09:27

ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych

Gwiaździsty 28.06.2012 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1260416)
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych

Lobby dewelouperskie az przebiera nóżkami aby dorwać się do tych terenów. Tradycyjnie juz kolejna grupa Polaków zostanie okradziona (przy pomocy kruczków prawnych) a biznesmeni związani z PO będą jeszcze bogatsi. Więcej też wpłacą datków na kampanię wyborczą partii ryżego.
Praktycznie nie ma dnia kiedy się dowiadujemy albo o podwyżkach cen, opłat, podatków lub o tym , że komuś cos zostanie odebrane.

Szpen 28.06.2012 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1260411)
Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?

czyli nie będzie kolejnej bitwy pod sztandarem patriotyzmu w dniu Niepodległości. Bardzo dobrze.

Szpen 28.06.2012 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1260327)
Dlatego gdyby ktoś chciał faktycznie podyskutowac na ten temat (ja osobiście słabo sie na tym znam) to z pewnością nikt o prawicowych poglądach nie uchyliłby się od takiej dyskusji.

przecież twoja partia nie chce dyskutować. Nie in-vitro i już. Bez wyjątków. I jeszcze do więzienia chce wsadzać.Powiedz mi więc, jak tu nie krytykować i nie klnąć, gdy druga strona zupełnie nie chce rozmawiać, tylko stawia wszystko na jedną kartę?

uposledzony_ale_kumaty 28.06.2012 11:40

http://wpolityce.pl/wydarzenia/31339...-wstydzcie-sie

sanderuss 28.06.2012 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260436)
.

Nie. Po prostu władza ukręciła bat na protesty i niepokoje społeczne. Teraz jak ktos niewygodny dla rzadu bedzie chciał zorganizowac protest/marsz to zaraz zostanie zorganizowana prorzadowa manifestacja gejów/lemingów. I nietrudno będzie zgadnac kto dostanie pozwolenie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260436)
czyli nie będzie kolejnej bitwy pod sztandarem patriotyzmu w dniu Niepodległości. Bardzo dobrze.

Rzeczywiscie, lepiej stac z boku i patrzec jak Hans z antify atakuje ludzi na ulicach. Ale jemu przecież mozna - pomyslą lemingi- przecież to takie pro-europejskie.

wislak68 28.06.2012 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260437)
przecież twoja partia nie chce dyskutować. Nie in-vitro i już. Bez wyjątków. I jeszcze do więzienia chce wsadzać.Powiedz mi więc, jak tu nie krytykować i nie klnąć, gdy druga strona zupełnie nie chce rozmawiać, tylko stawia wszystko na jedną kartę?

Taki jesteś Szpenio podstępny :D. To przypomnij mi jak to Twoja partia rozmawiała o in-vitro z Gowinem i "frakcją konserwatywną" . W rzeczy samej nie było "stawiania wszystkiego na jedną kartę". Piękny przykład dialogu. Ciekawe czy wtedy też "krytykowałeś i kląłeś"??

wislak68 28.06.2012 11:58

I jeszcze coś o gazie:
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...stream,1814879
South stream ma kłopoty
A Nabucco wręcz przeciwnie:
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...ijnego,1815788

Szpen 28.06.2012 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1260446)
Nie. Po prostu władza ukręciła bat na protesty i niepokoje społeczne.

za bardzo to spłycasz. Po to jest ten przepis (przynajmniej ja tak go odbieram), żeby nie było sytuacja jak ta ostatnia w listopadzie, gdzie Palikot zrobił sobie zabawę na trasie marszu Niepodległości co wywołało stres i wkurzenie na kilkudziesięciu osiłkach, przez co marsz i zaduma zostały zmarnowane, a w TV trąbili tylko o bijatykach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1260448)
Taki jesteś Szpenio podstępny :D. To przypomnij mi jak to Twoja partia rozmawiała o in-vitro z Gowinem i "frakcją konserwatywną" . W rzeczy samej nie było "stawiania wszystkiego na jedną kartę". Piękny przykład dialogu. Ciekawe czy wtedy też "krytykowałeś i kląłeś"??

dobrze wiesz, że w PO większość jest za opcją Kidawy-Błońskiej. Z tego powodu, że Gowin ma silną frakcję w PO jeszcze to nie przeszło. Prędzej czy później przejdzie, może z kilkoma punktami od Gowina, ale przejdzie. Zresztą nie ma co porównywać tego do wersji PiS. Gowina jest konserwatywna, PiSu radykalna.

hunter 28.06.2012 12:18

Przed organizatorami Marszu Niepodległości w tym roku potężne wyzwanie. W związku z nowelizacją ustawy właściwie każdy powód nagle okaże się "uzasadniony", by odmówić zgody na pochód.

Zaraz się narobi lewackich grupek, co 11 listopada zarejestrują swoje zgromadzenia w różnych częściach Warszawy i zrobią wszystko, żeby jak to oni mówią "faszyzm nie przeszedł".

---

Szpenio nie przestaje mnie zaskakiwać. Teraz już nawet ma w rodzinie dzieci z in-vitro. A przecież jest już uznanym historykiem, psychologiem, ekonomistą, socjologiem, ekspert ds. energetyki, ekspertem ds. katastrof lotniczych itd. Oczywiście brał także udział we wszystkich marszach i wydarzeniach, gdzie "coś się działo". Można nawet domniemać, że ma kilka wcieleń!

sanderuss 28.06.2012 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260455)
za bardzo to spłycasz. Po to jest ten przepis (przynajmniej ja tak go odbieram), żeby nie było sytuacja jak ta ostatnia w listopadzie, gdzie Palikot zrobił sobie zabawę na trasie marszu Niepodległości co wywołało stres i wkurzenie na kilkudziesięciu osiłkach, przez co marsz i zaduma zostały zmarnowane, a w TV trąbili tylko o bijatykach.

Jeśli wierzesz że ta decyzja nie zostanie odpowiednio użyta na potrzeby doczesnej sytuacji politycznej to:
a) jesteś idealistą ktory naprawde wierzy ze wladza jest dla ludzi i wszystkie jej decyzje są w trosce o nich
b) juz po tobie bo dawno straciłeś kontakt z rzeczywistością
c) jestes "politrukiem" obecnego rezimu ktory proboje wmówic opinii publicznej że białe jest czarne, a patriotyzm to pozostałosc po jaskiniowcach
*Niepotrzebne skreslic.

wislak68 28.06.2012 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1260455)
dobrze wiesz, że w PO większość jest za opcją Kidawy-Błońskiej. Z tego powodu, że Gowin ma silną frakcję w PO jeszcze to nie przeszło. Prędzej czy później przejdzie, może z kilkoma punktami od Gowina, ale przejdzie. Zresztą nie ma co porównywać tego do wersji PiS. Gowina jest konserwatywna, PiSu radykalna.

W takim razie wyjaśnij nam czym sie różni "radykalizm" PiS od "konserwatyzmu" Gowina :D.
Bo wygląda na to że również w Twojej partii są tacy którzy "nie chcą dyskutować. Nie in-vitro i już". Ciekaw jestem czy ich też krytykujesz i na nich klniesz?
Do przemyślenia poddaję Ci też myśl że cały ten atak na PiS w związku z projektem ustawy wynika ze strachu PO. Strachu przed tym że ustawa w wersji PiS spowodowałaby pęknięcie w PO i spora część "partii postępu" zagłosowałaby za wstecznym PiS. Zastanów sie nad tym.
A tak z ciekawości zapytam Cię jak to jest być katolikiem (bo zakładam że taka jest Twoja wiara którą nam tu publicznie zadeklarowałeś) i świadomie popierać rozwiązanie które Kościół uważa za grzech.

serek.c2 28.06.2012 12:25

Zaraz się okaże, że Szpenio jest również teologiem...

wislak68 28.06.2012 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1260465)
Zaraz się okaże, że Szpenio jest również teologiem...

A nie jest?? :D

Arapaho 28.06.2012 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1260461)
Przed organizatorami Marszu Niepodległości w tym roku potężne wyzwanie. W związku z nowelizacją ustawy właściwie każdy powód nagle okaże się "uzasadniony", by odmówić zgody na pochód.

Zaraz się narobi lewackich grupek, co 11 listopada zarejestrują swoje zgromadzenia w różnych częściach Warszawy i zrobią wszystko, żeby jak to oni mówią "faszyzm nie przeszedł".

---

Szpenio nie przestaje mnie zaskakiwać. Teraz już nawet ma w rodzinie dzieci z in-vitro. A przecież jest już uznanym historykiem, psychologiem, ekonomistą, socjologiem, ekspert ds. energetyki, ekspertem ds. katastrof lotniczych itd. Oczywiście brał także udział we wszystkich marszach i wydarzeniach, gdzie "coś się działo". Można nawet domniemać, że ma kilka wcieleń!

Prawie jak Donald "nic się nie stało" Tusk ,hehe

Pablo84 28.06.2012 13:14

Wiem że ten temat in vitro jest bardzo.. "emocjonalny", ale czy faktycznie wart jest jakiegoś wielkiego zainteresowania?no chyba, że ma być kolejnym frontem wojennki PO-PiS.Wg mnie w aktualnej Polsce są tematy które wręcz wymagają baczniejszego przyglądania się.

yoda79 28.06.2012 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1260480)
Wiem że ten temat in vitro jest bardzo.. "emocjonalny", ale czy faktycznie wart jest jakiegoś wielkiego zainteresowania?no chyba, że ma być kolejnym frontem wojennki PO-PiS.Wg mnie w aktualnej Polsce są tematy które wręcz wymagają baczniejszego przyglądania się.

Cos w tym jest-NFZ już lezy i kwiczy i ma 800 mln w plecy w pierwszym półroczu.
O invitro można zapomnieć skoro leczenie onkologiczne ma olbrzymie problemy.

Mareq 28.06.2012 14:19

Cytat:

ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie
Raczej spędzą ten czas przed tv

Cytat:

Tusk podkreślił, że mecz Niemcy-Włochy wywołuje wielkie emocje u kanclerz Angeli Merkel i premiera Mario Montiego.
Z zafascynowaniem będę obserwował jak się zachowują przy stole rozmów, w momencie kiedy zacznie się mecz - powiedział Tusk. I dodał: - Wiem, że w sali obok jest przygotowany telewizor. W kuluarach się śmieją, że kanclerz Merkel na pewno nie wyjdzie, bo jak wyjdzie oglądać mecz, to jej przegłosują euroobligacje (Niemcy są przeciwni ich wprowadzeniu - red.) i wróci do zupełnie innej Europy.
Może wynik dzisiejszego meczu zaważy na przyszłości Unii ; )

Pablo84 29.06.2012 09:56

https://wwws.whitehouse.gov/petition...paign=shorturl

Mam pytanko.Czy przeciwnicy Kaczyńskiego też wezmą udział w tej petycji ?Przecież to będzie z korzyścią dla każdej ze stron.Tzw "racjonaliści" mogą udowodnic "spiskowcom" że to wszystko były bajki.
WIęc jak, dacie się skusić?

cpc 29.06.2012 11:34

http://sigma.nowyekran.pl/post/66975...wo-na-polakach

Panowie - jak to skomentujecie? Jeśli faktycznie o zakupie szczepionek będzie decydować unijna instytucja, a nie polski rząd, to nie zapowiada się to ciekawie.

wislak68 29.06.2012 11:35

Dawno nie było nic o drogach.
http://motoryzacja.interia.pl/raport...m,1814097,4336
I jeszcze o gazie:
http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...zmiany,1816239

Szpen 29.06.2012 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1260681)
Mam pytanko.Czy przeciwnicy Kaczyńskiego też wezmą udział w tej petycji ?

zagłosowałem.

Kaczyński: Dobrze, że Euro było, ale skończyło się kompletną klęską

Cytat:

85% obcokrajowców - kibiców twierdzi, ze Euro było u nas dobrze zorganizowane. 70% powiedziało, że ma chęć tu wrócić. 80% będzie polecać przyjazd do Polski innym. I to jest największa klęska. Wiadmo kogo.

wobec powyższego,oraz jaki wydźwięk w prasie zagranicznej jest o Polsce, może sobie Kaczyński w dupę wsadzić autostrady. Z tym i z in-vitro Jarek strzela sobie w stopę, zamiast wzmacniać pozycję, kolejny raz traci.

A teraz dawajta, jechane ...

Drozd 29.06.2012 15:29

Szpeniu a co myślisz, że ostatnie miejsce w grupie śmiechu to sukces? :D Uważasz że mówiąc prawdę można stracić? To teraz już jasne dlaczego od niepamiętnych czasów ciągle wciskasz kit. Materialista hehehe

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl