Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Arkadiusz.Czerepach 08.01.2019 18:34

https://twitter.com/hashtag/ZapytajMarzenę?src=hash

master777 08.01.2019 18:36

Gdybym miał stałe łącze od 2003, to też miałbym konto w tej dacie:) niestety połączenia modemowe były kosztowne dla takiego (na tamten czas) dzieciaka, jak ja :D

Wracając do tematu: czekamy. Jutro kolejny milestone - spotkanie BL i RW z piłkarzami.

PhantomRanger 08.01.2019 18:36

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/rze...ata_28666.html

Oby to nie były jej jedyne problemy prawne.

emailowiec 08.01.2019 18:37

Na podstawie tego twita: https://twitter.com/s_staszewski/sta...89982442164225

Wpadłem na pewien pomysł. Trzeba wykorzystać obecną sytuacjię która została nagłośniona o granic możliwości (wszyscy o tym piszą) i jak najszybciej uruchomić sprzedaż karnetów na rundę wiosenną. Przyjmując za średnią cenę karnetu 200 zł i optymistyczny plan 10 000 sprzedanych karnetów dałoby to zastrzyk 2 milionów złotych na najpilniejsze potrzeby.

Wiem, że dawno nie sprzedaliśmy tylu karnetów, ale w obecnej sytuacji mogłoby nastąpić pospolite ruszenie. To być albo nie być Białej Gwiazdy.

Na Widzewie się da co rundę to u nas się nie uda?

Gubernator 08.01.2019 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1529437)
Na podstawie tego twita: https://twitter.com/s_staszewski/sta...89982442164225

Wiem, że nigdy nie sprzedaliśmy tylu karnetów, ale

No i na tym powinieneś zakończyć swoją wypowiedź.

regan 08.01.2019 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1529440)
No i na tym powinieneś zakończyć swoją wypowiedź.

To jest nieprawda co napisał.

emailowiec 08.01.2019 18:55

@regan, masz rację. Miałem na myśli ostatnie lata. Poprawiłem.

Wehrmacht 08.01.2019 18:57

Poza tym tez uwazam, ze takiej sytuacji daloby sie zwolac pospolite ruszenie i ilosc sprzedanych karnetów byłaby rekordowa. Oprócz wydanych pieniedzy ludzie dostaliby w zamian jakis produkt. Gdy ostatnio non stop organizowane sa zwykle zbiorki gdzie daje się kase ot tak, na idee.

Pozwole sobie nawet na dygresje - jestem naprawde zaskoczny jakie jest obecenie poruszenie i odzew na to co sie dzieje. Dziennikarze, PZPN, kibice, zwykli ludzie dostaja kociokwiku na wieści o Wiśle. Jakieś akcje, ktorych jest pelno, kazdy mniej lub bardziej pomaga. Bardzo to budujace, bo jak sobie przypomne to o Polonii, Widzewie, GKSie to tylko troche pokrzyczano i spuszczono je w kiblu. Teraz jesli sami sie nie spuscimy w kiblu to z takim poruszeniem powinno sie cos z tego urodzic.

PS. Ofc najpierw musimy odzyskac licencje - sprzedawanie karnetów na rozgrywki, w których aktualnie nie mozemy grać, to byłoby chyba brakujące ogniowo do zamiany sekcji piłkarskiej na pełnoprawny cyrk małp i klaunów.

bódyń 08.01.2019 19:03

Kilka wiadomosci w twiter Michala Treli

Wisla firma rodzinna
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...04064297369600
"26 sierpnia 2016 TS Wisła właścicielem Wisły Kraków S.A. 12 września 2016 partnerka Damiana Dukata zakłada działalność gospodarczą polegającą na "specjalistycznym sprzątaniu budynków i obiektów przemysłowych" zarejestrowaną przy Reymonta 22 w Krakowie. Nie tracili czasu."
Dynamiczna biznes woman

Wisla taxi:)
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...05214589431808
Damian Dukat od 2013 roku prowadził 1-osobową działalność. Początkowo w zakresie "działalności taksówek osobowych". Od maja 2014 już "działalność usługowa związana z administracyjną obsługą biura". Stałe miejsce wykonywania działalności: Reymonta 22 w Krakowie.
Dokładniej dotyczy to: "działalności związanej z codzienną administracyjną obsługą biura, taką jak: recepcja, planowanie finansowe, rachunkowość, księgowość, obsługa personelu i dostarczanie poczty, wykonywaną na zlecenie".

Ale facet byl wszechstronny. Prawdziwy skarb Wisly:)

https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...30634537996289
Były wątpliwości w tej kwestii, więc dopytałem. Kwota 910 tysięcy złotych dla zarządu Wisły w 2018 roku, podana na piątkowej konferencji prasowej, obejmuje tylko pensje. Nie są w to wliczane tzw. koszty reprezentacyjne.

dziki 08.01.2019 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1529418)
A ja swoje oddam za 12,2 mln PLN :)

P.S.
A sie nazlatywało rocznika 2002-2004 :) Ja juz myślałem że wszyscy poumierali......

Wszyscy siedzą po godzinach i czytają, niektórzy się po prostu pozalogowali z powrotem ;p

Wojtas 08.01.2019 19:32

No to juz wiadomo.Teraz tylko bedziemy sie dowiadywali ktora żona ,wujek,znajomy mając swoje firmy i koneksje doili z Wisly ile wlezie
A kasa przeciez jest...... a tu z C+,a to po sezonie z Ekstraklasy,albo sprzedaz pilkarzy. Placenie piłkarzom za gre nie jest na miejscu.No i jak tu Dukat mial nie mowic ze Wisla nie jest na sprzedaz :lol:,nie oddaje sie El Dorado.

a smutne jest to ze gdyby nie pewne fakty,ruchanie trupa trwało by dalej.

funkykoval 08.01.2019 19:39

Jeżeli chodzi o firmy flamy Dukata czy dupcyngla Sarapaty to najbardziej istotne jest to ile brali za te usługi ich poprzednicy.......

Blaszczu16 08.01.2019 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1529447)
No to juz wiadomo.Teraz tylko bedziemy sie dowiadywali ktora żona ,wujek,znajomy mając swoje firmy i koneksje doili z Wisly ile wlezie
A kasa przeciez jest...... a tu z C+,a to po sezonie z Ekstraklasy,albo sprzedaz pilkarzy. Placenie piłkarzom za gre nie jest na miejscu.No i jak tu Dukat mial nie mowic ze Wisla nie jest na sprzedaz :lol:,nie oddaje sie El Dorado.

a smutne jest to ze gdyby nie pewne fakty,ruchanie trupa trwało by dalej.

A komu mieli sprzedać? Stechertowi czy Bragielowi?

Lemoniadowy Joe 08.01.2019 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1529449)

Serio k... pytasz ?

Tomy 08.01.2019 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1529418)
A sie nazlatywało rocznika 2002-2004 :) Ja juz myślałem że wszyscy poumierali......

Jakże odmienne wtedy nastroje panowały,
2002 - vicemistrzostwo 1 punkt za "eLką", Żuraw z 21 ukłuciami w lidze, Parma, Schalke.
2003 - Wisła na tronie, Wisła w podwójnej koronie. Szalony mecz z Lazio na lodzie.
2004 - Wisła nr 1 w lidze, inni daleko daleko w tyle..

Sorry za offtop, ale się trochę rozmażyłem.

IV liga nie dla NAS. ;)

Brozinho_23 08.01.2019 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomy (Post 1529452)
2002 - vicemistrzostwo 1 punkt za "eLką"

No to akurat wtedy nie był powód do radości, a wręcz przeciwnie. Jednak to również dowodzi tego co napisałeś odnośnie siły Wisły w tamtych czasach. Osobna kwestia, że to było na wiosne, a ,,nowe" forum powstało dopiero 11.2002.

gizmo 08.01.2019 20:24

odnośnie pozyskiwania sponsorów jak i samych środków

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/81bjc7e

jutro i pojutrze to jedne z najważniejszych dni w historii Wisły.

Wehrmacht 08.01.2019 20:28

Cytat:

2002 - vicemistrzostwo 1 punkt za "eLką", Żuraw z 21 ukłuciami w lidze, Parma, Schalke.
2003 - Wisła na tronie, Wisła w podwójnej koronie. Szalony mecz z Lazio na lodzie.

Sorry za offtop, ale się trochę rozmażyłem.

IV liga nie dla NAS. ;)

Pamietam jak jako dzieciak skakałem po pokoju ze szczescia i darlem sie w niebo glosy gdy 4-1 na Schalke było.... i dlatego, ze jako jedyny w swoim gimnazjum w Katowicach i wczesniej podstawowce kibicowałem Wisle. Do dzis sie nie moge nadziwic, ze ani razu wpier*#% za to nie zebrałem gdy cieszylem sie z sukcesów Wisly i smialem z np Cementarnicy Skopje :D

PhantomRanger 08.01.2019 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1529449)

Jeżeli otwarcie mówili, że Wisła nie jest na sprzedaż, kto się miał zgłaszać? Bragiel miał mieć 15 czy 20%, czyli płacić hajs i nara. Stechert? Wówczas jeszcze Telefonika decydowała o sprzedaży, a Sarapata na konferencji nie omal popłakała się, że chcą ją oderwać od koryta. Szkoda, że po czasie człowiek dopiero to dostrzegł.

preseant 08.01.2019 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1529446)
Wszyscy siedzą po godzinach i czytają, niektórzy się po prostu pozalogowali z powrotem ;p

Racja. Na forum pojawiło się mnóstwo osób, którzy się nie logowali od lat. Również ja i paru znajomych, którzy śledzą co się dzieje w klubie, ale niekoniecznie wchodzą na forum. Wszyscy po prostu poczuli potrzebę napisania paru słów w tej ch.. sytuacji z wiarą, że nie wszystko jeszcze stracone. Nie gasimy światła!

heoij 08.01.2019 20:36

Kto jeszcze nie obserwuje profilu naszego doradcy i organizatora zbiórki to zachęcam:

https://twitter.com/jarokrolewski

Mocno zaangażował się w naszą sprawę, za co należą mu się podziękowania. Oczywiście robi to za darmo, do tego sam przelał 50 tys. zł (jego firma- Synerise), jeszcze wpłacił na Socios 3 tys. zł.

ciacho 08.01.2019 20:41

^^ Gość jest niesamowicie na to nakręcony.

efekt 08.01.2019 20:51

I chwała mu za to to

Griszka30KR 08.01.2019 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1529427)
Zaraz to się okaże że Leśny przyszedł prasować dziwne transfery do Legii Cieżniak, Mąka, Carlitos

Skąd Ty się urwałeś?

Blaszczu16 08.01.2019 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1529457)
Jeżeli otwarcie mówili, że Wisła nie jest na sprzedaż, kto się miał zgłaszać? Bragiel miał mieć 15 czy 20%, czyli płacić hajs i nara. Stechert? Wówczas jeszcze Telefonika decydowała o sprzedaży, a Sarapata na konferencji nie omal popłakała się, że chcą ją oderwać od koryta. Szkoda, że po czasie człowiek dopiero to dostrzegł.

Nigdy nie mówili, ze Wisła nie jest na sprzedaż.

Lemoniadowym joe wyluzuj.

heoij 08.01.2019 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1529460)
^^ Gość jest niesamowicie na to nakręcony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1529461)
I chwała mu za to to

Właśnie takich ludzi potrzeba w klubie, wtedy można liczyć na jakąś istotną zmianę w zarządzaniu, a nie kółko wzajemnej adoracji osób bez żadnego pojęcia z TSu i SKWK jak było do tej pory.

TommyTSW 08.01.2019 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1529462)
Skąd Ty się urwałeś?

ze szweckiej stolicy kambodży ;)

Kawus 08.01.2019 20:59

Błaszczu16 -
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...przedaz/d4mre2
A Jednak mówili

efekt 08.01.2019 21:00

Jestem pełen podziwu i chylę czoła. Tacy ludzie lubią działać w mega stresie to ich motywuje i nakreca

Seth 08.01.2019 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1529458)
Racja. Na forum pojawiło się mnóstwo osób, którzy się nie logowali od lat. Również ja i paru znajomych, którzy śledzą co się dzieje w klubie, ale niekoniecznie wchodzą na forum. Wszyscy po prostu poczuli potrzebę napisania paru słów w tej ch.. sytuacji z wiarą, że nie wszystko jeszcze stracone. Nie gasimy światła!

Dokładnie tak, i nie tylko napisania posta...

Blaszczu16 08.01.2019 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kawus (Post 1529466)

Ale to jest tytuł wyrwany z kontekstu. Tam bylo cos w stylu, ze jak ktos poważny pojawi sie na horyzoncie to sprzedadzą Wisle, w przeciwnym wypadku nie zrobią tego.

irman 08.01.2019 21:42

Cytat:

Ba, w tamtych czasach w temacie pomeczowym potrafiło powstać kilkanaście stron postów użytkowników oburzonych beznadziejną grą zespołu gdy laliśmy przeciwnika przykładowo 3:1.

A jaka żałoba forumowa było po przerwanej passie meczy bez porażki u siebie z Bełchatowem.

A pamiętacie rundę, gdy nie można było biletów kupić, bo cały stadion był wykupiony przez karnetowiczów?

Ech ...

Griszka30KR 08.01.2019 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1529465)
ze szweckiej stolicy kambodży ;)

A myślałem,że z choinki SKWK ;)

Danielek1906 08.01.2019 21:56

Chyba nie było. TO już wiemy skąd mówiło się, że Alelega podlega pod Adie :D

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...24593436110854

leszekm 08.01.2019 21:58

Najgorsze i najbardziej kuriozalne ruchy Sarapaty

http://weszlo.com/2019/01/08/najgors...uchy-sarapaty/

pete29 08.01.2019 21:59

Cześć

Naprawdę ostatni raz już piszę

1. Kwestia własności Spółki i :

Nie jest oczywista o czym doskonale wie Prezydent Majchrowski. Opinie prawne przyznające je TS-owi abstrahują od faktu , iż akcje zostały wydane Gangowi Olsena i co najwyżej mogą być podstawą do żądania ich wydania bądź umorzenia ( oczywiście przed sądem w Sztokholmie ) . Ciekaw jestem czy sąd wpisze zmiany -przede wszystkim Rady Nadzorczej - do KRS i czy statucie Spółki Akcyjnej było prawo TS do bezpośredniego powołania członków RN bez Walnego Zgromadzenia. A jeżeli było Walne to który notariusz potwierdził na oświadczenie iz TS jest dalej jedynym akcjonariuszem spółki.

2. Marzena :

Uważam , iż od dłuższego okresu czasu szykuje sobie żółte papiery. Jeżeli wszystko dobrze przygotowała pociągnięcie jej do odpowiedzialności jest naprawdę ciężkie. Cała operacja jest naprawdę świetnie przygotowana . PMS musiał a się do tego także tego przygotowywać . Ja na jej miejscu wybrał bym taką linię ochrony.

3. Pilnujcie ziemi TS
Jak na początku piątkowej konferencji dwóch dżentelmenów po boku twierdziło , iż zmienia TS jest święta to zapaliły mi się żarówki ostrzegawcze. Oczywiście teraz jest nie do ruszenia ale w IV lidze poza fleszami kamer już tak.

MaLk 08.01.2019 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1529470)
Ale to jest tytuł wyrwany z kontekstu. Tam bylo cos w stylu, ze jak ktos poważny pojawi sie na horyzoncie to sprzedadzą Wisle, w przeciwnym wypadku nie zrobią tego.

Polemizowałbym z tym kontekstem...

Dziś Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż. Bardzo nie chcemy, by powtórzyła się historia, która w klubie wydarzyła się kilka miesięcy temu. Sto procent akcji należy do Towarzystwa Sportowego Wisła. Nie twierdzę, że tak będzie zawsze, ale w tej chwili nie szukamy inwestora, tylko rozmawiamy o źródłach dofinansowania. To co innego.

rafkur 08.01.2019 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1529470)

Przy aktualnym stanie wiedzy chyba nie mamy wątpliwości, że nikt o zdrowych zmysłach nie miał prawa się pojawić.

czaro 08.01.2019 22:16

Analizowanie oświadczeń i zawartych w nich intencji miało sens, gdy domniemywaliśmy dobrą wiarę tych ludzi. Teraz motyw jest już znany.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1529476)
2. Marzena :
Uważam , iż od dłuższego okresu czasu szykuje sobie żółte papiery. Jeżeli wszystko dobrze przygotowała pociągnięcie jej do odpowiedzialności jest naprawdę ciężkie. Cała operacja jest naprawdę świetnie przygotowana . PMS musiał a się do tego także tego przygotowywać . Ja na jej miejscu wybrał bym taką linię ochrony.

Ciekawy wątek. To dlatego Miętta-Mikołajewicz wspominał o "przykrym stanie Marzeny" i gdzieniegdzie słychać było o depresji.

efekt 08.01.2019 22:26

Sam Mietta też jest mocno ubabrany w tym g... Przez samo zaniechanie i udawanie ślepego !!!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl